مادران باردار باید از هفته دوازدهم بارداری نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند. سطح آنتی بادی خون نوزادی که از مادر واکسینه شده متولد میشود بالا و از ابتلا به بیماری در امان است. این واکسن همانند هر واکسن دیگری ممکن است در محل تزریق، تورم یا درد ایجاد کند یا گاه تب بیاورد اما هیچ ضرر یا مشکلی برای مادران باردار ندارد و تزریق آن به شدت توصیه می شود.
شدت درگیری بیماری کرونا در افرادی که به نحوی سیستم ایمنی آنان ضعیف عمل می کند بیشتر است، خاطرنشان کرد: در مورد زنان باردار هم این موضوع صادق است و احتمال ابتلا و شدیدتر شدن بیماری و بستری شدن آنان نسبت به بقیه افراد عادی بیشتر است زیرا بارداری باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی می شود.
در حقیقت زنان باردار بیشتر در ریسک ابتلا قرار دارند. ضمن اینکه ابتلا مادر باردار به کرونا عوارضی هم برای بارداری آنان به وجود می آورد تا آنجا که ممکن است منجر به زایمان زودرس شود. به همین علت به آنان شدیدا توصیه می شود که علیه کووید ۱۹ واکسینه شوند. واکسیناسیون همان طور که از تعداد بستری شدن افراد عادی می کاهد در مورد زنان باردار هم علاوه برکاهش احتمال بستری شدن، احتمال درگیری شدید و استفاده از ونتیلاتور و دستگاه های تنفس مصنوعی در مادر باردار را به شدت کاهش می دهد.
تزریق واکسن کرونا به مادر باردار از چند هفتگی توصیه می شود؟
معمولا مادران باردار می پرسند که واکسن زدن برای جنین مشکلی به وجود می آورد یا خیر که باید به آنان گفت مشاهدات بالینی و علمی در مورد انواع مختلف واکسنی که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته تا کنون هیچ نوع عوارضی بر روی مادر باردار و جنین نشان نداده است. البته این واکسن همانند هر واکسن دیگری ممکن است در محل تزریق، تورم یا درد ایجاد کند یا گاه تب بیاورد اما هیچ ضرر یا مشکلی برای مادران باردار ندارد و تزریق آن به شدت توصیه می شود.
بنا به توصیه وزارت بهداشت، مادران باردار می توانند از هفته دوازدهم بارداری به بعد نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند اما در حال حاضر که واکسن به وفور نیست مادران باردار از هفته ۲۸ بارداری یعنی در اواخر بارداری حتما باید واکسن بزنند اما به طور کلی با فراوان شدن واکسن، از هفته دوازده به بعد می توانند واکسن بزنند.
مادران باردار چه نوع واکسن کرونا تزریق کنند؟
واکسنی که به مادر باردار پیشنهاد می کنیم واکسن سینوفارم است زیرا علاوه بر اینکه نسبت به واکسن های دیگر تعداد آن بیشتر است بلکه از ویروس غیرفعال تولید شده است. البته واکسن آسترازنکا هم مناسب است فقط اینکه تزریق این واکسن تب و علائم بیشتری دارد و مادران باردار باید این موارد را مدنظر داشته باشند.
واکسن ها به هیچ عنوان بیماری زایی ندارند و این ذهنیت و شایعه به وجود آمده که فلانی واکسن زده بیمارتر شده صحت ندارد. فقط افراد باید بدانند که وقتی برای تزریق واکسن مراجعه می کند باید به لحاظ سلامتی در حالت خوبی باشد به این معنا که اگر احساس تب یا حالت سرماخوردگی دارند ممکن است کرونا باشند و نباید به سراغ واکسیناسیون بروند. مادر باردار هم اگر در هفته دوازدهم بارداری قرار دارد و هیچ علامتی ندارد می تواند واکسن بزند.
آیا آنتی بادی یا پادتن مادر باردار به جنین منتقل می شود؟
یکی از خوبی های واکسیناسیون این است که وقتی نوزاد از مادری که واکسینه شده و آنتی بادی دارد به دنیا می آید تا مدتی آنتی بادی در بدن او وجود دارد.این نوزاد با حالتی به دنیا می آید که تا چند وقت سطح آنتی بادی در خون او بالا است و از ابتلا به بیماری در امان است. پس مادر باردار با واکسیناسیون سلامتی خود و نوزاد خود را تضمین می کند پس مادر باردار بجای نگران بودن از عوارض واکسن کرونا، باید نگران خود بیماری کرونا باشد زیرا کسانی که واکسن نزده و به این بیماری مبتلا می شوند دچار بیماری شدیدتر و درگیری زیاد ریه یا بستری شدن در بیمارستان می شوند.
اگر در اولویت واکسیناسیون قرار گرفته اید در حق خود و فرزند خود که قرار است به عنوان نوزادی سالم در خانواده سالم رشد کند کم کاری نکنید. ضمن اینکه فراموش نکنید علایم بیماری کرونا در زنان باردار همانند افراد عادی شامل بدن درد و خستگی و گرفتاری دستگاه تنفسی فوقانی یعنی بینی تا درگیری ریه است.
عوارض واکسن کرونا در مادران شیرده
این گروه تحقیقاتی دریافتند که ۸۵ درصد از ۱۸۰ مادر شیرده که واکسن mRNA دریافت کردند، علائم موقتی موضعی مانند درد دست یا خارش در محل تزریق داشتند همچنین لرز، تب و استفراغ و بدن درد در بین ۸۵ درصد از افرادی که عوارض جانبی گزارش کرده بودند مشاهده شد. ترس قابل درکی از واکسیناسیون در بین افراد مشاهده میشود و نشان میدهد که چگونه عوارض جانبی نادر واکسن کووید توانسته است بر دو مرحله آسیبپذیر زندگی افراد تاثیر بگذارد.
برای برخی از افراد، ترس از باروری مانعی بازدارنده از دسترسی به واکسن نجاتدهنده زندگی شده است با وجود اینکه این مورد کاملا رد شده و بیاساس است. نتایج تحقیقی که ۸۰۰ هزار فرد واکسینهشده را مورد بررسی قرار داد، بیان میکند: واکسن بسیار ایمنتر از ابتلا به ویروس است و تردید در دریافت واکسن در برخی موارد با عدم دسترسی به مراقبتهای بهداشتی مرتبط بوده است.
واکسیناسیون چگونه بر نوزادان تاثیر میگذارد؟
در یک مطالعه جداگانه، گروهی از محققان فلوریدا دریافتند که مادران واکسینهشده میتوانند حتی آنتیبادیها را از طریق شیردهی منتقل و از نوزاد خود محافظت کنند.
این گروه در دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو به بررسی تاثیرات جانبی واکسن کووید بر مادران شیرده و نوزادان آنان پرداختند و دریافتند که واکسیناسیون با واکسن فایزر و مدرنا همان علائم سیستمیک گزارش شده در زنان غیرشیرده را ایجاد میکند اما هیچ عوارض جانبی جدی واکسن کووید در نوزادان شیرخوار وجود ندارد. دکتر کریستینا چمبرز، استاد اطفال در دانشکده پزشکی کالیفرنیا سن دیگو اظهار کرد: اولین نگرانی مادر ایمنی فرزند است. نتایج مطالعه ما به همراه نتایج تحقیقات قبلی نشان میدهد، واکسنهای فایزر و مدرنا پرچم قرمز مادران شیرده و نوزادان آنان نیستند.
آیا عوارض جانبی غیرعادی در مادران واکسینهشده وجود دارد؟
این گروه تحقیقاتی دریافتند که ۸۵ درصد از ۱۸۰ مادر شیرده که واکسن mRNA دریافت کردند، علائم موقتی موضعی مانند درد دست یا خارش در محل تزریق داشتند همچنین لرز، تب و استفراغ و بدن درد در بین ۸۵ درصد از افرادی که عوارض جانبی گزارش کرده بودند مشاهده شد. برخی از زنان شیرده کاهش شیر را گزارش کردند که در عرض سه روز به حالت طبیعی برگشت. گزارش موارد بیشتری در مورد کاهش شیر به دنبال دوز دوم مدرنا وجود داشت اما در افرادی که اولین دوز واکسن mRNA را دریافت کرده بودند موارد کمتری از کاهش شیر، مشاهده شد.
تاکید میکنیم که کاهش میزان شیر در زیرمجموعه کوچکی از زنان بوده و طی ۷۲ ساعت پس از واکسیناسیون بهطور کامل به حالت عادی برگشته است. همچنین نمیتوانیم مطمئن باشیم که این کاهش شیر از عوارض جانبی واکسن یا عامل ناشناخته دیگری بوده است. آنچه ما میدانیم این است که واکسن در محافظت در برابر کووید-۱۹ بسیار موثر بوده و ثابت شده است که این ویروس ویرانگر و جدی است و امکان ایجاد عوارض جانبی احتمالی طولانیمدت دارد.
تزریق دز یادآور واکسن کرونا ضروری است
برای قطع زنجیره انتقال بیماری رعایت دقیقتر شیوه نامههای بهداشتی به ویژه استفاده مداوم از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در مکانهای شلوغ توصیه میشود. تزریق دز یادآور (سوم) واکسن علیه کرونا ضروری است و حتی برخی واکسن ها نیز نیاز به دز چهارم هم دارند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تزریق دز یادآور واکسن علیه کرونا برای افرادی که دارای بیماری های پرخطر بوده یا کسانی که احتمال درگیری کرونا را دوباره دارند، ضروری است و این دز اطمینان از اثر واکسن را تایید می کند.
برخی واکسن ها نیز نیاز به تزریق دز یادآور (چهارم) نیز دارند که البته واکسیناسیون عمومی و تزریق دزهای مختلف واکسن، تضمینی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا نیست، بلکه شدت بیماری و جلوگیری مرگ و میر ناشی از کرونا را می گیرد. هیچ واکسنی ۱۰۰ درصد ایمنی ندارند و نقش و هدف واکسیناسیون کاهش تلفات کرونایی است، به همین دلیلی رعایت شیوه نامه های بهداشتی از جمله زدن ماسک و حفظ فاصله اجتماعی بسیار مهم بوده و اگر تجمعی صورت می گیرد باید در فضای بسته هوا جریان داشته باشد.
ویروس لامبدا مسریتر از جهشهای آلفا و دلتا کرونا
ویروس لامبدا مسریتر از جهشهای آلفا و دلتا کرونا است و توانایی انتقال و انتشار سریعتری نسبت به سایر جهشها دارا بوده و نسبت به سایر سویههای کرونا در گسترش عفونت در بدن مسری تر است، علایم ابتلا به این گونه نیز کم و بیش مشابه گونههای دیگر است و شامل افزایش دمای بدن، سرفههای مداوم و از دست دادن حس بویایی و چشایی میشود. برای قطع زنجیره انتقال بیماری رعایت دقیقتر شیوه نامههای بهداشتی به ویژه استفاده مداوم از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در مکانهای شلوغ توصیه میشود.
سازمان بهداشت جهانی در حال انجام مطالعات بر روی سویه لامبدا، یکی از جدیدترین گونههای ویروس کروناست و خوشبختانه تاکنون گزارشی از موارد ابتلا به گونه کرونا لامبدا در کشور ما گزارش نشده و گونه لامبدا برای اولین بار در پرو شناسایی شد و تاکنون در بیش از ۲۰ کشور دنیا موارد ابتلا به آن گزارش شده است. ایران اکنون در خیز پنجم کرونا که از ابتدای تیر ماه از جنوب آغاز شد و به مرکز کشور رسید، به سر می برد.
سازمان غذا و دارو: آنچه به اسم فایزر فروخته میشود، تقلبی است
باید توجه کرد که دمای نگهداری فایزر منفی ۷۰ درجه سانتیگراد است و شرایط خاصی برای حمل و نقل دارد؛ بنابراین خواهش میکنم مردم این فریب را باور نکنند. رئیس سازمان غذا و دارو، تاکید کرد: تاکنون سابقه واردات رسمی واکسن فایزر به کشور نداشتهایم؛ بنابراین شک نکنید آنچه بهعنوان فایزر در بازار آزاد و ناصرخسرو فروخته میشود، تقلبی است.
دکتر محمدرضا شانهساز درباره ادعای وجود واکسن کرونای فایزر در بازار ایران، گفت: ما به همه منابع معتبر واکسن از جمله فایزر اروپا که برای شرکت بایونتک است، معرفینامه و مجوز برای واردات دادهایم؛ با این حال، اینکه اعلام میکنند در بازار ناصرخسرو فایزر وجود دارد، واقعاً درست نیست. مردم مطمئن باشند اگر کسی واکسنی به عنوان فایزر به دست مصرفکننده میدهد، آن واکسن تقلبی است. وی افزود: حتی روابط عمومی فایزر آمریکا در اطلاعیهای اعلام کرد که فایزر صرفاً از سوی دولتها خرید و فروش میشود و تاکنون ما به هیچ بخش خصوصی فایزر ندادهایم. ح
تی در این اطلاعیه اعلام کردند آنچه در بازار ایران به عنوان فایزر اعلام شده، تقلبی است. شانهساز گفت: باید توجه کرد که دمای نگهداری فایزر منفی ۷۰ درجه سانتیگراد است و شرایط خاصی برای حمل و نقل دارد؛ بنابراین خواهش میکنم مردم این فریب را باور نکنند. بنابر اعلام کانال تلگرامی وبدا، شانهساز تاکید کرد: تاکنون سابقه واردات رسمی فایزر به کشور را نداشتهایم؛ بنابراین شک نکنید چیزی که بهعنوان فایزر فروخته میشود، تقلبی است.
ویتامین K شدت بیماری کرونا را کاهش میدهد
ویتامین K از ویتامینهای محلول در چربی است که در مواد غذایی یافت میشود و به شکل مکملهای غذایی نیز در بازار وجود دارد. مطالعات نشان میدهد ویتامین K نقش مهمی در پیشگیری از شدت بیماری کووید۱۹ به ویژه آسیب ریوی و ترومبوآمبولی دارد. بیماری کووید ۱۹ تأثیرات گستردهای بر سلامت عمومی و رفاه اجتماعی و اقتصادی دارد.
اکثر افراد مبتلا به این بیماری، علائم خفیف تا متوسطی دارند، اما بخش قابل توجهی از آنها به دلیل ذات الریه دچار نارسایی تنفسی میشوند. ترومبوز (لخته شدن خون) یکی دیگر از عوارض کووید ۱۹ است. ویتامین K از ویتامینهای محلول در چربی است که در مواد غذایی یافت میشود و به شکل مکملهای غذایی نیز در بازار وجود دارد. بدن انسان به ویتامین K برای اصلاح پس از سنتز پروتئینهای خاصی که برای انعقاد خون یا کنترل پیوند کلسیم در استخوانها و سایر بافتها نیاز است، نیاز دارد.
بدون ویتامین K، انعقاد خون به طور جدی مختل شده و خونریزی کنترل نشده رخ میدهد. تحقیقات نشان میدهد که کمبود ویتامین K ممکن است استخوانها را ضعیف کرده و به طور بالقوه به پوکی استخوان کمک کرده و باعث تشکیل کلسیم در شریانها و سایر بافتهای نرم شود. نکته حائز اهمیت این است که ماتریس پروتئین Gla موسوم به MGP یک مهار کننده وابسته به ویتامین K در کلسیفیکاسیون بافت نرم و تخریب الیاف الاستیک است.
انواع آزمایش در منزل و تست کرونا در منزل با سایت آزمایشگاهی آنی آزما