مرگ بر اثر کرونا، افراد واکسینه نشده را بیشتر تهدید می‌کند

یافته‌های پژوهش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا از میان ۶۰۰ هزار مورد ابتلا به کرونا ، بستری و فوت از ۴ آوریل تا ۱۷ ژوئیه (۱۵ فروردین تا ۲۶ تیر) در ۱۳ ایالت نشان می‌دهد که افراد واکسینه شده تقریباً پنج برابر کمتر دچار عفونت شده و ۱۰ برابر کمتر در خطر بستری شدن قرار دارند. بر اساس نتایج یک پژوهش جدید در آمریکا، افراد واکسینه نشده ۱۱ برابر بیشتر از افرادی که کاملاً در برابر ویروس کرونا واکسینه شده‌اند جان خود را از دست می‌دهند.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

واکسیناسیون مصونیت خوبی حتی در برابر نوع دلتا ایجاد می‌کند

تارنمای رادیوی ملی آمریکا دیشب (۱۹ شهریور) نوشت که این یافته بیش از پیش نشان می‌دهد که واکسیناسیون مصونیت خوبی حتی در برابر نوع دلتا ایجاد می‌کند. یافته‌های پژوهش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا از میان ۶۰۰ هزار مورد ابتلا، بستری و فوت از ۴ آوریل تا ۱۷ ژوئیه (۱۵ فروردین تا ۲۶ تیر) در ۱۳ ایالت نشان می‌دهد که افراد واکسینه شده تقریباً پنج برابر کمتر دچار عفونت شده و ۱۰ برابر کمتر در خطر بستری شدن قرار دارند.

با این حال این مرکز بهداشتی خبر داد که با غالب شدن سویه دلتا، احتمال دارد اثربخشی واکسن‌ها نیز کاهش یابد که یک دلیل آن می‌تواند کاهش مصونیت، یا گریز بهتر دلتا از سیستم ایمنی یا ترکیبی از این دو عامل باشد. یافته‌های یک مطالعه دیگر که داده‌های ۹ ایالت را از ماه ژوئن تا اوت مورد بررسی قرار داده، نشان می‌دهد که واکسن مدرنا در میان سه واکسن موجود در آمریکا مؤثرترین است.

هم زمان با اوج‌گیری گونه دلتای کرونا در آمریکا، جو بایدن رئیس‌جمهوری این کشور دیروز طرح جدیدی را ارائه کرد که بر اساس آن همه کارکنان دولت فدرال باید علیه بیماری کووید ۱۹ واکسینه شوند. بایدن با بیان اینکه آمریکا از وضع بسیار بهتری نسبت به هفت ماه پیش در زمان روی کار آمدنش برخوردار است، گفت “در شرایط سختی قرار داریم که می‌تواند برای مدتی باقی بماند. “

نقش سیگار در ابتلاء به کرونا و درمان آن

دود سیگار حاوی هیدروکربن آروماتیک چندحلقه‌ای (PAH) است. این هیدروکربن‌ها قادرند به گیرنده‌های هیدروکربنی آریل (AHRs) متصل شده آن‌ها را فعال کنند. محققان علت بالقوه ابتلای کمتر افراد سیگاری به کووید-۱۹ را دریافتند این در حالی است که طبق گزارشات، مصرف سیگار بر شدت بیماری می‌افزاید. به گزارش مدیکال اکسپرس، محققان دو دارو با اثر مشابه دود سیگار یافته‌اند که با اتصال به گروهی از سلول‌های گیرنده‌ در پستانداران مانع تولید “آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین” (“ACE۲”) می‌شود. فرآیندی که به نظر می‌رسد توانایی ورود ویروس سارس-کوو-۲ به سلول را کاهش می‌دهد. این یافته‌ها در مجله‌ی “Scientific Reports” در تاریخ ۱۷ اوت منتشر شده است.

تناقضاتی میان مصرف سیگار و ابتلا به کووید-۱۹ وجود دارد. مصرف سیگار باعث شدت یافتن بیماری کووید ۱۹ می‌شود اما در عین حال گزارش‌ها حاکی از ابتلای کمتر افراد سیگاری به ویروس است. کیجی تانیموتو” (Keiji Tanimoto) از موسسه تحقیقات بیولوژی و پزشکی دانشگاه هیروشیما و نویسنده این مقاله با تاکید بر این موضوع که سیگار کشیدن باعث افزایش شدت بیماری می‌شود، گفت: مکانیسمی که ما یافته‌ایم ارزش انجام تحقیقات بیشتر را به عنوان ابزاری بالقوه برای مبارزه با ویروس سارس-کوو-۲ دارد. دود سیگار حاوی هیدروکربن آروماتیک چندحلقه‌ای (PAH) است. این هیدروکربن‌ها قادرند به گیرنده‌های هیدروکربنی آریل (AHRs) متصل شده آن‌ها را فعال کنند.

نقش سیگار در ابتلاء به کرونا

ساختار گیرنده‌ها

گیرنده‌ها ساختارهایی بر روی سطح یا داخل سلول‌ هستند که برای اتصال و دریافت ماده‌ای خاص شکل گرفته‌اند. گیرنده‌های هیدروکربنی آریل نوعی گیرنده درون سلولی و به نوعی فاکتور رونویسی هستند. فاکتور رونویسی باعث فعال شدن فرایند رونویسی و ساخته شدن آران‌ای و دی‌ان‌آ می‌شود. محققان با علم بر ارتباط میان هیدروکربن آروماتیک چندحلقه‌ای و گیرنده‌های هیدروکربنی آریل می‌خواستند تاثیر داروهایی که باعث فعال شدن گیرنده‌های هیدروکربنی آریل می‌شوند را بر بیان ژن کنترل کننده “ACE۲” دریابند.

گیرنده‌ی پروتئینی “ACE۲” که بر روی بسیاری از سلول‌ها قرار دارد به عنوان دروازه‌ای برای ویروس سارس-کوو-۲ عمل می‌کند و ویروس با اتصال به این گیرنده قادر به ورود به سلول است. ابتدا محققان سلول‌های مختلفی را برای درک میزان بیان ژن “ACE۲” مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که سلول‌های دهان، ریه و کبد بیشترین میزان بیان ژن “ACE۲” را دارند.

افزایش بیان ژن “CYP۱A۱” در ریه و کبد با دود سیگار

این سلول‌ها به مدت ۲۴ ساعت در معرض دوزهای مختلفی از عصاره دود سیگار قرار داده شدند و پس از آن میزان بیان ژن “CYP۱A۱” در آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. دود سیگار باعث افزایش بیان ژن “CYP۱A۱” در ریه و کبد شده بود. افزایش این ژن باعث کاهش تولید گیرنده “ACE۲” می‌شود. محققان برای درک بهتر علت رخ دادن این پدیده با دود سیگار به توالی‌یابی آران‌ای پرداختند تا به طور کامل‌تر آن چه در فرآیند بیان ژن رخ می‌دهد را بررسی کنند. آن‌ها دریافتند که این ماده باعث افزایش بیان برخی از ژن‌های موثر در فرآیندهای کلیدی درون سلول‌ها می‌شود.

برای مشاهده بهتر این مکانیسم که طی آن گیرنده‌های هیدروکربنی آریل بر بیان ژن “ACE۲” اثر می‌گذارند محققان به بررسی اثرات دو داروی فعال کننده گیرنده‌های هیدروکربنی آریل در سلول‌های کبد پرداختند. دو داروی “FICZ” که از آمینو اسید تریپتوفان مشتق می‌شود و امپرازول که به طور گسترده برای درمان رفلاکس معده و زخم معده مورد استفاده قرار می‌گیرد قادرند با فعال کردن گیرنده‌های هیدروکربنی آریل بیان ژن “ACE۲” را کاهش داده و از ورود ویروس سارس-کوو-۲ به سلول جلوگیری کنند. محققان براساس این یافته‌های آزمایشگاهی اکنون در حال انجام آزمایشات پیش‌بالینی و بالینی بر روی این داروها به عنوان درمان جدید ضد کووید-۱۹ هستند.

سازمان ملل: کرونا، خطر خودکشی را در دنیا افزایش داد

در سطح جهان از هر ۱۰۰ مورد مرگ، یک نفر به دلیل خودکشی جان خود را از دست می دهد و اقدام به خودکشی پس از تصادفات جاده ای، بیماری سل و خشونت بین فردی، چهارمین علت اصلی مرگ در بین جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله است. یک آژانس بهداشتی سازمان ملل در گزارشی هشدار داد: همه گیری کرونا، فاکتورهای خطرزا در اقدام به خودکشی را در نقاط مختلف جهان افزایش داده است. دفتر سازمان جهانی بهداشت (WHO) در ایالات متحده هشدار داد که پیشگیری از خودکشی باید پس از ۱۸ ماه از همه گیری کووید-۱۹ در اولویت قرار گیرد.

مطالعات نشان می دهد که بحران جهانی همه گیری، عوامل خطرزای مرتبط با رفتارهای خودکشی همچون از دست دادن شغل، آسیب دیدن یا مورد سوء استفاده قرار گرفتن، اختلالات بهداشت روان و موانع دسترسی به مراقبت های بهداشتی را تشدید کرده است.

کرونا، خطر خودکشی را در دنیا افزایش داد

خودکشی یک مشکل فوری در حوزه بهداشت عمومی

رئیس واحد سلامت روان در سازمان بهداشت پان آمریکن (PAHO) گفت: خودکشی یک مشکل فوری در حوزه بهداشت عمومی است و پیشگیری از آن باید یک اولویت ملی باشد. ما برای پایان دادن به این نوع از موارد مرگ و میر به اقدامات مشخصی از تمامی عناصر جامعه نیاز داریم و دولتها باید یک راهکار جامع ملی برای بهبود خدمات مراقبتی و پیشگیری از خودکشی ایجاد و در این حوزه سرمایه گذاری کنند.

در سطح جهان از هر ۱۰۰ مورد مرگ، یک نفر به دلیل خودکشی جان خود را از دست می دهد و اقدام به خودکشی پس از تصادفات جاده ای، بیماری سل و خشونت بین فردی، چهارمین علت اصلی مرگ در بین جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله است. به گزارش سایت اطلاع رسانی سازمان ملل، طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، سالانه تعداد افرادی که بر اثر اقدام به خودکشی جان خود را از دست می دهند نسبت به ویروس HIV، مالاریا، سرطان سینه یا از جنگ و قتل بیشتر است.

یکه تازی اعتیاد در عصر کرونا

متاسفانه باور اشتباه میان تعدادی از مردم شکل گرفته که مواد مخدر بر روی کرونا موثر است. در ابتدا تریاک را معرفی می کردند حال به سراغ سایر مواد مخدر نیز رفته اند. زخم‌ های چرکین کرونا یکی ‌یکی در حال سر باز کردن است و بیشتر حالمان را خراب می‌کند. زخم جدیدش اما دست‌ کمی از مرگ ندارد و فاصله‌اش با آن فقط یک‌قدم است.

برای بعضی از زخم‌های کرونا مثل قرنطینه و بیکاری و تعطیلی مشاغل، می‌شود مرهمی یافت اما با «اعتیاد» چه می‌شود کرد؟ هم زمان با شروع شیوع ویروس کرونا متاسفانه در سطح جامعه شاهد برخی از اظهارنظرها از سوی سوء استفاده کنندگان هستیم که گفته می شود اگر مواد مخدر مصرف کنید به کرونا مبتلا نمی شوید و یا اینکه اگر مبتلا شوید نیز فوت نخواهید شد و متاسفانه تعدادی از افراد نیز گوش به این شایئات داده و اقدام به استعمال آن می کنند.

دغدغه از افزایش تعداد معتادان به مواد مخدر به علت کرونا

متاسفانه با شیوع ویروس کرونا شاهد بیان برخی از اظهارنظرها در ارتباط با اینکه مواد مخدر بر روی کرونا تاثیر دارد، شنیده می شود. پیش بینی می شود معضل اعتیاد و مصرف مواد مخدر افزایش پیدا کرده باشد و این امر برای ما تبدیل به دغدغه شده است. متاسفانه به علت تبلیغاتی که مافیای مواد مخدر در فضای مجازی و یا ماهواره مبنی بر اینکه مصرف مواد مخدر موجب پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا می شود، دارند برخی از افراد گرایش به استعمال این مواد می کنند.

این در حالی است که استفاده مواد مخدر همچون مواد مخدر سنتی سبب آسیب رسیدن به ریه ها می شود و هیچ تاثیری در جلوگیری ابتلای افراد به این ویروس ندارد و مطرح شدن این مباحث از سوی مافیای مواد مخدر و دنبال کردن آن از سوی برخی از افراد زودباور است. نتیجه استعمال مواد مخدر پیشگیری از ابتلا به کرونا نیست بلکه غوطه ور شدن در یک معضل اعتیاد است که به آسانی قبال رفع نیست. طی پنج ماهه امسال حدود ۱۵ نفر از افرادی که اعتیاد داشته اند به کرونا نیز مبتلا شده اند و این امر نشان دهنده آن است که کرونا هیچ تاثیری بر این ویروس ندارد.

تریاک‌ به هیچ عنوان جنبه پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس را ندارد

مصرف تریاک نه تنها جنبه پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس را ندارد، بلکه می تواند فرد را مستعد ابتلا به این بیماری بکند. تعداد زیادی روش های درمانی یا پیشگیری برای کرونا ویروس در شبکه های اجتماعی و بین مردم پیشنهاد می شود که بیشتر آن ها مبنای علمی ندارد و متاسفانه مردم بدون آن که از تأیید آن اطلاعی داشته باشند، منتشر می کنند.

یکی از درمان هایی که در فضای مجازی و بین مردم منتشر شده است، مصرف تریاک و مواد مخدر است که به چند دلیل فرد را مستعد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ می کند. مصرف تریاک به ویژه از طریق کشیدن، باعث التهابی در سیستم راه های هوایی به ویژه راه هوایی فوقانی می شود که این التهاب مخاطی، آسیب پذیری فرد را نسبت به کرونا ویروس افزایش می دهد، بنابراین مصرف کنندگان تریاک بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

مواد مخدر به هیچ عنوان جنبه پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس را ندارد

مختل شدن عمل مژک های تنفسی با مصرف تریاک

عمل مژک های تنفسی در واقع هدایت کردن ترشحات و اجسام خارجی به سمت بالا بوده که وارد سیستم راه های هوایی می شود که تریاک با مختل کردن این حرکات سبب می شود مکانیسم سرفه و حرکات مژک ها کمتر شود و اگر ویروس کرونا از طریق هوا وارد سیستم تنفسی شود، مکانیسم های طبیعی بدن در مصرف کنندگان برای خروج ویروس نمی توانند به خوبی عمل کنند، بنابراین فرد خطر ابتلا به کرونا ویروس را در خود افزایش می دهد

.تریاک یک ماده ضد درد بوده و ممکن است گلو درد و یا سردرد را درمان کند و یا مکانیسم سرفه را کاهش دهد . تریاک اصل بیماری را درمان نمی کند و فقط علایم را می پوشاند و با خاموش شدن علایم بیماری پیشرفت می کند و فرد به علت از بین رفتن علایم برای درمان بیماری اقدام نکرده و با وجود پیشرفت بیماری هم زمان طلایی برای درمان را از دست می دهد.

با مصرف مواد مخدر از درون ریه ها درگیر بیماری کووید ۱۹ می شوید

مواد مخدر مسکن های بسیار قوی هستند، درد عضلانی و سرفه ها را کم می کنند و از سوی علائم تنفسی همچون تنگی نفس را کاهش می دهند و ظاهرا بیمار خوب می شود، اما از درون ریه ها درگیر بیماری کووید ۱۹ می شود و از آنجاییکه بیمار علائم را نمی فهمد، دیر به مراکز درمانی مراجعه می کند. در نتیجه این بیماران زمانی به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه می کنند که دیر شده و پزشکان نمی توانند برای آن ها کاری کنند. مردم حق دارند در این شرایط بحرانی نگران سلامتی خود باشند اما نباید به هر شایعه ای توجه کنند.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل با آنی آزما

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم.

فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید برای انواع آزمایش در منزل و تست کرونا در منزل تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند، نسخه شما را بررسی کرده، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند . لازم به ذکر است تمامی پرسنل نمونه گیر از آزمایشگاه های مرجع ارسال خواهند شد و آنی آزما صرفا نقش معرفی بیماران به آزمایشگاه ها را دارا می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.