چرا یک واکسن آنفولانزا مبتنی بر mRNA هنوز ممکن است موثرترین گزینه باشد

چرا یک واکسن آنفلوانزا مبتنی بر mRNA هنوز ممکن است موثرترین گزینه باشد

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

علت موثر بودن واکسن آنفولانزا mRNA

مودرنا اعلام کرد که آزمایشات انسانی را برای آزمایش جدید واکسن آنفولانزا mRNA آغاز کرده اند. اگر موثر باشد، ممکن است از واکسن های قبلی محافظت بیشتری ایجاد کند و تولید آن سریع تر و راحت تر باشد. مودرنا آزمایشات انسانی را برای یک واکسن آنفولانزا جدید احتمالی آغاز کرده است. واکسن جدید از فناوری mRNA، همان فناوری استفاده شده برای ایجاد واکسن های مودرنا کرونا استفاده می کند. در صورت موفقیت، واکسن می تواند موثرتر از واکسن آنفولانزا باشد.

در 7 ژوئیه 2021 ، مودرنا اعلام کرد که شرکت کنندگان در مرحله 1/2 مطالعه mRNA-1010 ، واکسن mRNA فصلی آنفلوانزای شرکت برای بزرگسالان سالم در ایالات متحده، دوز واکسیناسیون دریافت کرده اند. این مورد اولین نامزد واکسن آنفلوانزا فصلی مودرنا برای ورود به کلینیک است و موارد توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای پیشگیری از آنفلوانزا را هدف قرار می دهد. هدف این واکسیناسیون مبارزه با آنفلوانزای A H1N1 ، H3N2 و آنفلوانزای B یاماگاتا و ویکتوریا است. مودرنا قصد دارد حدود 180 شرکت کننده در این مطالعه را ثبت نام کند.

نمونه گیری در منزل

هدف واکسن این است که سیستم ایمنی انطباقی را تحریک کرده تا پادتن‌هایی را ایجاد کند که دقیقاً این پاتوژن خاص را هدف قرار می‌دهد. نشانگرهای پاتوژن که هدف پادتن‌ها هستند، آنتی‌ژنها نامیده می‌شوند. واکسن‌های mRNA به شیوه ای بسیار متفاوت از یک واکسن سنتی عمل می‌کنند. واکسن‌های سنتی، یک پاسخ آنتی‌بادی را با تزریق آنتی‌ژن‌های یک ویروس ضعیف (ویروس ضعیف یا بی‌ضرر) یا یک وکتور ویروسی رمزگذار آنتی‌ژن نوترکیب (ویروس حامل آنتی‌ژن‌ها مهندسی شده) به عضلات وارد کرده؛ این مواد حاوی آنتی‌ژن، خارج از بدن ترکیب شده و رشد می‌کنند.

در مقابل، واکسن‌های mRNA یک قطعه کوتاه مدت ایجاد شده که توالی RNA یک ویروس را به فرد واکسینه معرفی می‌کنند. این قطعات mRNA توسط سلول‌های دندریتیک – یک نوع سلول سیستم ایمنی بدن – توسط فاگوسیتوز مصرف می‌شود. سلول‌های دندریتیک از اندامک‌های داخلی خود (ریبوزوم‌ها) استفاده می‌کنند تا mRNA را بخوانند و رمزگردانی کند تا قبل از اینکه mRNA از بین برود آنتی‌ژن‌های ویروسی را تولید کند.

هنگامی که آنتی‌ژن‌های ویروسی توسط سلول میزبان تولید می‌شوند، روند طبیعی سیستم ایمنی اختصاصی دنبال می‌شود. آنتی‌ژن‌ها توسط پروتئازوم‌ها تجزیه شده و سپس مولکول‌های کلاس I و کلاس II MHC به آنتی‌ژن متصل می‌شوند و آن را به غشای سلولی منتقل می‌کنند تا سلول دندریتیک را «فعال» کنند. سلولهای دندریتیک پس از فعال شدن، به غدد لنفاوی مهاجرت کرده؛ همان محلی که آنتی‌ژن به سلولهای T و سلول‌های B ارائه می‌شود و منجر به تولید پادتن‌هایی که به‌طور خاص برای آنتی‌ژن، هدف قرار می‌گیرند شده و در نهایت منجر به ایمنی می‌شوند. مزایای استفاده از mRNA برای تولید آنتی‌ژن از سلولهای میزبان این است که تولید mRNA برای سازندگان واکسن بسیار آسان‌تر از پروتئین‌های آنتی‌ژنی یا ویروس ضعیف شده‌است.

مزیت دیگر سرعت طراحی و تولید است؛ مدرنا واکسن mRNA-1273 خود را تنها در مدت ۲ روز برای کویید۱۹ طراحی کرد؛ از آنجا که آنتی‌ژن‌ها در داخل سلول تولید می‌شوند شایان ذکر است یکی دیگر از مزایای واکسن‌های RNA تحریک ایمنی هومورال و نیز ایمنی سلولی است.

 واکسن آنفلوانزا mRNA

واکسن‌های mRNA بر برنامه‌ریزی مجددDNA درون سلول اثری ندارد؛ قطعه یmRNA مصنوعی، یک کپی از قسمت خاص RNA ویروس است که دستورالعمل ساخت آنتی‌ژن ویروس را به همراه دارد. (سنبله پروتئینی، در مورد واکسن‌های اصلی mRNA ویروس کرونا) است که به DNA مربوط نیست.

این تصور غلط هنگامی که واکسن‌های mRNA کووید ۱۹ به شهرت عمومی رسیدند ، منتشر شد که یک تئوری توطئه بی‌بها بیش نیست.mRNA پس از تولید پروتئین خارجی باید در سلولها تخریب شود. با این حال، از آنجا که فرمولاسیون خاص (شامل ترکیب دقیق پوشش دارویی نانوذرات لیپیدی) توسط تولیدکنندگان کاندیدا واکسن‌های mRNA محرمانه نگه داشته می‌شود، هنوز جزئیات و زمان آن توسط اشخاص ثالث تحقیق نشده‌است.

چرا واکسن آنفولانزا را تغییر می دهند؟

WHO تخمین می زند که هر ساله حدود 3 تا 5 میلیون مورد جدید آنفلوانزا در سراسر جهان رخ می دهد که باعث 290 تا 650 هزار مرگ تنفسی مرتبط با آنفولانزا می شود. مودرنا قصد دارد با بررسی ترکیبات مختلف آنتی ژن علیه ویروس های آنفلوانزای فصلی، اثر بخشی واکسن را بهبود بخشد.

دکتر اسکات براونشتاین، مدیر پزشکی Sollis Health در لس آنجلس، کالیفرنیا گفت: “ما در پزشکی در یک دوره بسیار هیجان انگیز به سر می بریم، زمانی که فناوری تعیین توالی DNA به ما امکان می دهد تا علل ژنتیکی بسیاری از بیماری ها را شناسایی کرده و گزینه های درمانی ما را گسترش دهد.” وی می افزاید که گرچه بسیاری از مردم نگران هستند که فناوری استفاده شده برای این نوع واکسن ها جدید و آزمایش نشده است، اما در واقع از دهه 1980 مورد مطالعه قرار گرفته است.

براونشتاین گفت: “موفقیت چشمگیری که در کاهش سرعت همه گیر ویروس کرونا به دست آمده است گواهی بر کار درخشان بسیاری از دانشمندان طی دهه ها است و اگر واکسن آنفولانزا mRNA مورد تأیید قرار گیرد، من اولین شخصی خواهم بود که آن را دریافت می کنم.

واکسن mRNA چیست؟

واکسن های mRNA به سلول های ما دستور می دهند یک پروتئین بی ضرر یا حتی فقط یک قطعه پروتئین تولید کنند. براونشتاین توضیح می دهد که این کار به سیستم ایمنی بدن می آموزد که در صورت ابتلای فرد در آینده، عوامل بیماری زای حامل پروتئین ها را شناسایی و خنثی کند. وی گفت: “پروتئین اسپایک كه توسط SARS-CoV-2 حمل می شود مشهورترین نمونه است، اما ویروس های دیگر از جمله آنفلوانزا نیز پروتئین های خاص را در سطح خود حمل می كنند.”

این اختراع توسط بیوشیمی دان مجارستانی ، کاتالین کاریکو، دکترا و دارای مجوز از BioNTech ، پایه و اساس واکسن های Pfizer-BioNTech و Moderna COVID-19 است. دوریس جی بوچر، PhD، دانشیار میکروب شناسی و ایمونولوژی در کالج پزشکی نیویورک گفت: “این روش اجازه ایمن سازی موفقیت آمیز صدها میلیون نفر را در برابر کووید 19 داده است.”

واکسن mRNA چیست؟

واکسن RNA یا واکسن mRNA نوعی واکسن است که از کپی یک ماده شیمیایی طبیعی به نام آران‌ای پیام‌رسان (mRNA) برای ایجاد پاسخ ایمنی استفاده می‌کند. این واکسن مولکول‌های سنتز شده آران‌ای (یعنی RNAهای مصنوعی) را به سلول‌های ایمنی ترافرست می‌کند، هنگامی که واکسن RNA درون سلول‌های ایمنی جای گیرد به عنوان mRNA عمل کرده و باعث می‌شود تا سلول، پروتئین خارجی که به‌طور معمول توسط پاتوژن (مانند ویروس) یا سلول سرطانی ساخته می‌شود را بسازد.

این مولکول‌های پروتئینی یک واکنش ایمنی سازگار را تحریک می‌کنند که به بدن می‌آموزد چگونه پاتوژن یا سلول‌های سرطانی مربوط را شناسایی کرده و از بین ببرد. تحویل mRNA با هم-فرمولاسیون مولکولی به نانوذرات لیپیدی حاصل می‌شود که از رشته‌های RNA حفاظت کرده و به جذبشان توسط سلول کمک می‌کند.

از مزایای واکسن‌های RNA نسبت به واکسن‌های پروتئینی سنتی، می‌توان به طراحی آسان‌تر، سرعت تولید بیشتر، هزینه اندک تولید، و القای ایمنی هومورال و همچنین سلولی اشاره کرد. از نقاط ضعف واکسن‌های mRNA مانند واکسن فایزر، این است که قبل از توزیع مستلزم نگهداری در دمای فوق پایین می‌باشند.

در میان روش های درمانی RNA، واکسن‌های mRNA، به عنوان واکسن‌هایی برای ویروس کووید ۱۹، به میزان قابل توجهی مورد استقبال قرار گرفته‌اند. تا دسامبر ۲۰۲۰، دو واکسن mRNA جدید معرفی شدند که دوره هشت هفته‌ای مورد نیاز برای تکمیل آزمایش‌های انسانی پسا-پایانی را گذرانده، و منتظر مجوز استفاده اورژانسی (EUA) بودند: واکسن کووید-۱۹ مدرنا (mRNA-1273) و واکسن کووید-۱۹ فایزر-بیوان‌تک (BNT162b2)‏ در ۲ دسامبر ۲۰۲۰، آژانس تنظیم تولیدات سلامتی و پزشکی بریتانیا (MHRA)، تبدیل به اولین تنظیم‌کننده کالاهای پزشکی شد که یک واکسن mRNA را تأیید کرده است.

بدین صورت به استفاده گسترده از واکسن کووید ۱۹ فایزر-بیوان‌تک (با نام تجاری Comirnaty) مجوز داد.[۷][۸][۹] در ۱۱ دسامبر ۲۰۲۰، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، یک مجوز اورژانسی (EUA) برای واکسن کووید-۱۹ فایزر-بیوان‌تک صادر کرده و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC)، در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۰ استفاده از آن را برای سنین ۱۶ به بالا توصیه نمود. این مرکز در ۱۹ دسامبر ۲۰۲۰، استفاده از واکسن کووید ۱۹ مدرنا را پس از کسب EUA از FDA در افراد بالغ توصیه نمود.

استفاده از RNA برای تولید واکسن، موجب به جریان افتادن اطلاعات نادرستی در مورد آن درون شبکه‌های اجتماعی شده که به غلط ادعا می‌کنند که استفاده از آران‌ای موجب تغییر در دی‌ان‌ای افراد شده، یا بر روی سوابق ایمنی نامعلوم آن در گذشته تأکید می‌کنند، در حالی که مجموع شواهد ناشی از آزمایش‌های مربوط به ده‌ها هزار نفر را نادیده می‌انگارند.

واکسن آنفلوانزا

چرا واکسن آنفولانزا mRNA محافظت بهتری در برابر آنفولانزا ایجاد می کند؟

واکسن آنفولانزا در حال حاضر شامل نسخه های غیرفعال یا ضعیف شده ویروس آنفلوانزا است که در تخم مرغ یا در بعضی موارد در سلول های حیوانی کشت می شود. “تولید این واکسن ها ممکن است ماه ها طول بکشد و سرعت تولید واکسن را محدود کند. واکسن آنفولانزا مبتنی بر mRNA (با ظهور سویه های جدید آنفولانزا) می تواند خیلی سریع تر تولید شود. ” وی توضیح داد که از آنجا که تولید واکسن آنفلوانزا در حال حاضر ماه ها به طول می انجامد، دانشمندان مجبور می شوند “بهترین حدس” خود را بزنند که رایج ترین سویه ها هنگام شیوع این ویروس کدام نوع خواهند بود.

فرمولاسیون واکسن آنفولانزا در حال حاضر 6 تا 9 ماه قبل از استفاده از واکسن ها تصمیم گرفته شده است. “در بسیاری از موارد ، ما اشتباه حدس می زنیم ، که منجر به تنها 10 تا 50 درصد اثر بخشی در برخی از فصول شده است. اگر از فناوری mRNA استفاده شود، ما می توانیم واکسن هایی را تشکیل دهیم که حاوی رایج ترین سویه های فصل هستند با دقت بسیار بیشتری ، که باید واکسن ها را بسیار موثرتر کند.

چگونه فناوری mRNA می تواند به واکسن های آینده کمک کند؟

براونشتاین توضیح داد، در آینده ممکن است از فناوری mRNA برای ایجاد واکسن برای چندین پاتوژن مختلف استفاده شود، که ممکن است تعداد کل واکسن های تجویز شده را کاهش دهد. وی افزود: “علاوه بر این ، این احتمال وجود دارد که از این فناوری برای آموزش سیستم ایمنی بدن ما برای مقابله با بیماری های دیگر از جمله سرطان استفاده شود.” با این حال ، بوچر خاطرنشان کرد که یکی از نگرانی های مرتبط با واکسن های mRNA میزان واکنش زایی یا واکنش هایی است که پس از گرفتن عکس رخ می دهد. اما اینها نسبتاً نادر هستند.

علاوه بر این ، وی گفت که واکسن های mRNA باید در دمای فوق سرد نگهداری شوند ، و این امر باعث می شود که ذخیره سازی و تجویز آنها پیچیده تر شود. سرانجام ، وی توضیح داد که واکسن آنفلوانزای mRNA به اجزای مختلفی برای چهار آنتی ژن اصلی آنفلوانزا (دو نوع A و دو نوع B) نیاز دارد. بوچر گفت: “افزایش تعداد اجزای نیز ممکن است واکنش زایی را افزایش دهد.”

CDC گزارش می دهد که واکسن آنفولانزا در حال حاضر خطر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا را بین 40 تا 60 درصد کاهش می دهد. واکسن مبتنی بر mRNA نه تنها می تواند م beثرتر باشد بلکه تولید آن سریعتر و آسان تر است.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل و محل کار با هدف تشخیص آسان طراحی شده است. به طوری که برای انجام آن دیگر لازم به خارج شدن از منزل برای مراجعه به یک آزمایشگاه نمی باشد. همچنین نمونه گیری در محل دارای مزیت های فراوان همچون عدم اتلاف وقت در میر رفت و آمد و انتظار برای پذیرش، نمونه گیری، جوابدهی ، کاهش هزینه های رفت و آمد، دوری از ترافیک ، عدم وجود آلودگی هوا و آلودگی های صوتی و غیره می باشد. یکی دیگر از مزیت های مهم تست در محل ، کاهش احتمال ابتلا به کرونا می باشد.

آزمایش خون در منزل به منظور آسان تر کردن انجام تست ها و درنهایت تشخیص انجام می گیرد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود. اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش تست کرونا در منزل و محل کار را انجام داد بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.