تزریق واکسن به معنای پایان کرونا نیست

تزریق واکسن به معنای پایان کرونا نیست

بسیاری از کشورهای دنیا حدودا دو سوم جمعیت خود را واکسینه کرده اند، اما با این وجود هنوز هم شیوع گسترده سویه دلتا ویروس کرونا نگرانی زیادی ایجاد کرده و حتی منجر به الزامی شدن دوباره استفاده از ماسک شده است. شیوع سویه دلتا ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان در حالی که برخی کشورهای واکسینه شده مقررات ماسک اجباری و رعایت فاصله گذاری فیزیکی را لغو کرده و برخی از کشورها در آستانه لغو هستند، بر پیچیدگی شرایط مبارزه جهانی با ویروس کرونا افزوده است.

نمونه گیری در منزل

ویروس کرونا جدید (کووید19) ویروسی است که طی یک سال و نیم گذشته جهش های زیادی داشته و همین مساله ناظران و کارشناسان را نگران کرده است؛ چون کار مبارزه و ریشه کنی ویروس های جهش کننده بسیار سخت و احتمال نابودی کامل و از بین بردن آنها از راه واکسن و ایمنی جمعی، غیرممکن است. با این جهش های مداوم احتمال ابتلا و بیماری شدید و حتی مرگ و میر افراد واکسینه شده – هر چند کمتر از افراد واکسینه نشده – همچنان وجود خواهد داشت و احتمال درگیری با ویروس کرونا پایان نخواهد یافت و دنیا همچنان گروگان این ویروس سمج یاقی خواهند ماند.

با وجودی که در برخی کشورها بیش از دو سوم جمعیت بزرگسال و افراد آسیب پذیر و کادر درمان و اصناف مختلف طی ماه های اخیر به طور کامل هر دو دوز واکسن خود را دریافت کرده اند، اما شیوع سویه دلتا ویروس کرونا طی روزها و هفته های گذشته آمار مبتلایان و مرگ و میر ها را در این کشورها افزایش داده است.

طی هفته گذشته دنیا شاهد 3 میلیون ابتلای جدید و 55 هزار مرگ و میر کرونا بوده است که تفاوت چندانی با آمار هفته ها و ماه های قبل ندارد و نشان می دهد واکسینه شدن میلیاردها نفر از مردم دنیا در برابر کووید 19 هنوز از سرکشی و قدرت درگیر کردن این ویروس آن طور که انتظار می رفته، نکاسته است؛ هر چند خوشبختانه از مرگ و میر ها در کشورهای واکسینه شده به طور قابل ملاحظه ای کاسته است. بسیاری از مبتلایان جدید طی هفته های گذشته به سویه دلتا آلوده می شوند که قدرت سرایت پذیری و بیماری و مرگ زایی بیشتری نسبت به سویه های قبلی دارد.

بدون تردید این خبر بدی برای کشورهایی است که هنوز در اول راه واکسیناسیون هستند و یا حتی واکسیناسیون را شروع نکرده اند؛ چون نشان می دهد حتی با وجود واکسیناسیون، رهایی جامعه جهانی از شر ویروس کرونا به این سادگی ها میسر نخواهد شد. در بریتانیا که نخستین کشور آغاز کننده واکسیناسیون ضدکرونا بوده و تاکنون بیش از دو سوم جمعیت خود را در برابر ویروس واکسینه کرده، آمار ابتلای روزانه به ویروس کرونا مرز کم سابقه 51 هزار نفر در روز را رد کرده است و در آمار مرگ و میر هم شاهد افزایش است.

حتی وزیر بهداشت بریتانیا که هر دو دوز واکسن خود را دریافت کرده بود، دیروز اعلام کرد که تست کرونایش مثبت شده و به قرنطینه می رود. این در حالی است که طبق وعده قبلی “بوریس جانسون” نخست وزیر بریتانیا ، قرار است از فردا (دوشنبه) بسیاری از محدودیت های کرونایی در بریتانیا از جمله زدن ماسک و بازگشایی مشاغل و اجتماعات عمومی لغو شود. کارشناسان نظام سلامت نسبت به این بازگشایی در شرایط شیوع سویه دلتا ویروس کرونا هشدار داده اند.

تزریق واکسن و پایان کرونا

در روسیه نیز که از فردا قرار است محدودیت های کرونایی در پایتخت آن کاهش یابد طی روزهای گذشته شاهد بیشترین آمار ابتلا و مرگ و میر از زمان شیوع همه گیری کرونا در این کشور است؛ و با توجه به عدم اقبال عمومی گسترده مردم روسیه به زدن واکسن کرونا، کارشناسان نظام سلامت نسبت به افزایش موارد مرگ و میر طی روزها و هفته های آتی هشدار داده اند.

در ایالات متحده آمریکا هم با تکمیل شدن واکسیناسیون بیش از دو سوم جمعیت محدودیت های سراسری (فدرال) کرونایی لغو شده و احبار به زدن ماسک و تجمعات برای افراد واکسینه شده کاهش یافته اما در بسیاری از ایالت ها از جمله ایالت پرجمعیت کالیفرنیا مسئولان ایالتی اعلام کرده اند با شیوع سویه دلتا می خواهند بار دیگر محدودیت های سابق را بازگردانند. ضرورت بازگشت به محدودیت های کرونایی حتی در کشورهایی که مردم خود را واکسینه کرده اند، نشان از این واقعیت تلخ دارد که محدودیت های کرونایی تا زمانی نامعلوم همچنان باید سبک زندگی جدید جامعه بشری باقی بماند.

پیشگیری از ابتلا به کرونا با تغذیه مناسب

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف بیشتر سبزیجات (پخته یا خام، به‌استثنای سیب‌زمینی) به‌طور روزانه، خطر ابتلا به کرونا را کاهش می‌دهد. قهوه حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان است که خواص ضدالتهاب دارد و می‌تواند خطر ابتلا به کرونا را کاهش دهد. این ماده حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان است و خاصیت ضد التهابی دارد؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف آن در افراد مسن موجب کاهش خطر ابتلا به ذات‌الریه می‌شود.

این تحقیق با تجزیه‌ و تحلیل سوابق ۴۰ هزار بزرگسال بریتانیایی که در بانک اطلاعات پزشکی (Biobank) آن کشور ثبت شده است، رابطه بین رژیم غذایی افراد و ابتلا به کووید۱۹ را بررسی کردند. از جمله عواملی که در این پژوهش بررسی شده است، می‌توان به مصرف روزانه قهوه، چای، ماهی‌های چرب، گوشت فرآوری‌شده، گوشت قرمز و میوه و سبزیجات اشاره کرد.

با توجه به این نکات و آمار به‌دست‌آمده از تجزیه‌ و تحلیل سوابق موجود در بانک اطلاعاتی که حاکی از کاهش ۱۰ درصدی خطر ابتلا به کروناست، درصورت نوشیدن دست‌کم یک فنجان قهوه در روز، پژوهشگران قابلیت این ماده در زمینه محافظت از سیستم ایمنی را تایید کرده و بررسی بیشتر در این زمینه را ضروری دانسته‌اند. پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف بیشتر سبزیجات (پخته یا خام، به‌استثنای سیب‌زمینی) به‌طور روزانه، خطر ابتلا به کووید۱۹ را کاهش می‌دهد. براساس این پژوهش، استفاده دائم از گوشت‌های فرآوری‌شده (مانند سوسیس و کالباس) حتی به‌اندازه نزدیک به نیم‌وعده روزانه، خطر ابتلا به کرونا را بالا می‌برد، درحالی‌که مصرف گوشت قرمز (غیرفرآوری‌شده) در این زمینه تاثیری ندارد.

در این پژوهش آمده است: نتایج ما از این فرضیه پشتیبانی می‌کند که عوامل تغذیه‌ای جنبه‌های متفاوتی از سیستم ایمنی بدن و در نتیجه میزان قابلیت ابتلا به کرونا را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ بنابراین تشویق به رعایت برخی رفتار‌های تغذیه‌ای (مانند افزایش مصرف سبزیجات و کاهش استفاده از گوشت‌های فرآوری‌شده) می‌تواند به رهنمود‌های حفاظتی در برابر کرونا اضافه شود.

پیشگیری از ابتلا به کرونا با تغذیه مناسب

آیا می توان کرونا را به وسیله خودش از بین برد؟

محققان آمریکایی روشی درمانی را طراحی کردند که نشان می‌دهد کرونا می‌تواند با خودش مقابله کند. محققان دانشگاه پنسیلوانیا روشی درمانی را طراحی کرده اند تا اثبات کنند می‌توان از خود ویروس کرونا برای مقابله با خودش استفاده کرد. بر پایه این گزارش، ویروس‌ها از طریق استفاده از سلول‌هایی که آن‌ها را آلوده می‌کنند، رشد می‌کنند؛ اما برای تکثیر و آلوده ساختن سلول‌های دیگر می‌بایستی پروتئین‌های ویروسی تولید کنند. در نتیجه ویروس‌ها نیز در معرض بهره برداری از نسخه‌های معیوب خود قرار می‌گیرند که چنین پروتئنی‌هایی را تولید نمی‌کنند.

ژنوم ویروس معیوب می‌تواند در سلول‌های آلوده تکثیر شود و چنین ژنومی نظر به اندازه کوچک خود می‌تواند به شکلی تکثیری سریعتر داشته باشد که همین مسأله با تکثیر ویروس تداخل دارد. بر پایه پژوهشی که در نشریه علمی «PeerJ» به انجام رسید، تیمی از دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا نسخه‌ای مصنوعی و معیوب از ویروس کرونا را درست کرد؛ به طوری که اقدام به تجمیع ژنوم ویروس کردند که هیچ پروتئین عملکردی را رمز گذاری نمی‌کند؛ اما ژنوم را قادر به تکثیر می‌کند. این ژنوم مصنوعی سه برابر سریعتر از ویروس اصلی در سلول‌های آلوده تکثیر می‌شد و ایجاد تداخل می‌کرد؛ مسئله‌ای که سبب می‌شود تا میزان ویروس سلول‌های آلوده در ظرف ۲۴ ساعت به نصف کاهش یابد.

انتقال ژنوم مصنوعی ویروس به همان میزانی در انتقال کارآمد است که ویروس اصلی است و این نشان می‌دهد که می‌توان نسخه‌ای از این راهکار به عنوان درمان ضد ویروس مورد استفاده قرار گیرد. در این پژوهش تیم تحقیق ژنوم مصنوعی معیوب را در سلول‌های میمون سبز آفریقایی که به ویروس اصلی میتلا بود وارد کردند و مشاهده کردند ظرف ۲۴ ساعت ژنوم مصنوعی توانسته است تا میزان ویروس اصلی را به مقدار نصف کاهش دهد. آن‌ها همچنین متوجه شدند ژنوم مصنوعی به میزان ۳.۳ برابر سریعتر از ویروس اصلی تکثیر می‌شود.

این خانم‌ها بیشتر کرونا می‌گیرند

زنانی که چاق هستند احتمال بیشتری دارد به بیماری کرونا مبتلا شوند.ثابت نشده که کرونا در مادر در حین بارداری بتواند مشکل ناهنجاری‌های جنینی ایجاد کند، ولی تب مادر در ابتدای بارداری مثل سایر بیماری‌های دیگر تب دار می‌تواند ریسک ناهنجاری ها‌ی جنینی را به میزان کمی در جنین افزایش دهد بنابراین کنترل و پایین نگه داشتن درجه حرارت می‌تواند این احتمال را بر طرف سازد.

زنانی که چاق هستند ممکن است بارداری خطرناک تری نسبت به زنان با وزن نرمال داشته باشند، زیرا مشکلاتی مانند فشار خون و دیابت آن‌ها را تهدید می‌کند و در حال حاضر نیز چاقی بر اساس تحقیقات جهانی مشخص شده که می‌تواند زمینه‌ساز احتمال بیشتر ابتلای به بیماری کرونا نیز باشد. همچنین ثابت نشده که کرونا در مادر در حین بارداری بتواند مشکل ناهنجاری‌های جنینی ایجاد کند، ولی تب مادر در ابتدای بارداری مثل سایربیماری‌های دیگر تب دار مادر می‌تواند ریسک ناهنجاری ها‌ی جنینی را به میزان کمی در جنین افزایش دهد.

دلتا ویروس کرونا

چگونه در برابر گونه دلتا ویروس کرونا و سایر گونه های جدید ویروس کرونا مقابله کنیم؟

تدروس آدهانوم همچنین تاکید کرد که اساسا دو روش وجود دارد که کشورها می‌توانند با اجرای آن‌ها، در برابر ظهور گونه‌های جدید و گونه دلتا ویروس کرونا مقابله کنند. نخست، حفظ تدابیر اجتماعی و بهداشتی عمومی مانند شناسایی سریع موارد، انجام آزمایش‌های دقیق، نظارت شدید بر انتقال بیماری، قرنطینه خانگی، مراقبت‌های بالینی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تهویه مناسب مکان‌های سر پوشیده و پرهیز از حضور در مکان‌های شلوغ. و روش دوم، توزیع عادلانه تجهیزات محافظتی، اکسیژن، آزمایش‌های تشخیصی، شیوه‌های درمانی، دارو و واکسن‌ها میان کشورها.

به نوشته تارنمای سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت از رهبران کشورهای جهان خواسته است که تا پایان ماه سپتامبر سال جاری (اوایل مهر ماه) ۱۰ درصد جمعیت خود و در سال آینده میلادی، ۷۰ درصد جمعیت خود را در برابر بیماری کووید-۱۹ واکسینه کنند. به عقیده آدهانوم، واکسیناسیون بهترین راه برای جلوگیری از همه‌گیری، نجات جان‌ها، بهبودی اقتصاد جهانی و همچنین جلوگیری از ظهور سایر انواع خطرناک ویروس مثل گونه دلتا ویروس کرونا است.

رئیس سازمان جهانی بهداشت با تاکید بر اینکه مسئله توزیع واکسن در عین چالش‌برانگیز بودن، تضمینی برای پایان دادن به این مرحله دشوار همه‌گیری است، گفت: تا کنون سه میلیارد دوز واکسن کرونا توزیع شده و در اختیار جمع محدودی از کشورها قرار گرفته که آن‌ها می‌توانند به اشتراک گذاشتن واکسن‌ها را تضمین کنند، تولید را افزایش دهند و منابع لازم برای خرید را تامین کنند.

آدهانوم با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز برخی واکسن‌ها به اشتراک گذاشته می‌شوند، گفت: این فقط یک قطره است و گونه‌های جدید بی‌شمارند. با افزایش شمار مبتلایان به گونه دلتا از ویروس کرونا در اروپا پس از ۱۰ هفته روند کاهشی، سازمان جهانی بهداشت روز پنج شنبه هشدار داد تا پایان ماه آگوست سال جاری میلادی (اوایل شهریور ماه)، دلتا به گونه غالب در قاره سبز تبدیل خواهد شد.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل و محل کار با هدف تشخیص آسان طراحی شده است. به طوری که برای انجام آن دیگر لازم به خارج شدن از منزل برای مراجعه به یک آزمایشگاه نمی باشد. همچنین نمونه گیری در محل دارای مزیت های فراوان همچون عدم اتلاف وقت در میر رفت و آمد و انتظار برای پذیرش، نمونه گیری، جوابدهی ، کاهش هزینه های رفت و آمد، دوری از ترافیک ، عدم وجود آلودگی هوا و آلودگی های صوتی و غیره می باشد. یکی دیگر از مزیت های مهم تست در محل ، کاهش احتمال ابتلا به کرونا می باشد.

آزمایش خون در منزل به منظور آسان تر کردن انجام تست ها و درنهایت تشخیص انجام می گیرد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود. اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش تست کرونا در منزل و محل کار را انجام داد بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.