تکنیک جدید mRNA که در واکسن کووید 19 استفاده می شود، ممکن است منجر به تولید واکسن آنفلوانزا، و اچ آی وی شود

تکنیک جدید mRNA که در واکسن کووید 19 استفاده می شود، ممکن است منجر به تولید واکسن آنفلوانزا، و اچ آی وی شود

تحقیقات مربوط به استفاده از تکنیک های mRNA برای تولید انواع مختلف واکسن ها از جمله واکسن کووید 19 به مدت 30 سال انجام شده است. کارشناسان می گویند تکنیک mRNA که برای ایجاد واکسن کووید 19 استفاده شده است، می تواند انقلابی در این صنعت ایجاد کند. آنها می گویند این فناوری جدید می تواند به تولید واکسن های آنفلوانزا و اچ آی وی کمک کند. تکنیک mRNA با بازآفرینی یک ویژگی مهم ویروس و آموزش سیستم ایمنی بدن برای حمله به آن عمل می کند.

کلیه داده ها و آمارها بر اساس داده های موجود در دسترس عموم در زمان انتشار است. برخی از اطلاعات ممکن است قدیمی باشد برای اطلاع از جدیدترین اطلاعات در مورد بیماری همه گیر ویروس کووید 19، از مرکز ویروس کرونا دیدن کرده و صفحه به روزرسانی های زنده ما را دنبال کنید.

آزمایش چکاپ زنان

یک فناوری جدید برای دو واکسن کووید 19 که در ایالات متحده توزیع می شود، می تواند انقلابی در ایجاد واکسن ها و روش های درمانی پزشکی در آینده ایجاد کند. بیش از 100 واکسن کووید 19 در مرحله آزمایش یا آزمایشات بالینی هستند، اما واکسن های Pfizer-BioNTech و Moderna یک روند توسعه مشترک دارند. هر یک از تکنیک های ویرایش ژن دستیابی به موفقیت که RNA پیام رسان (mRNA) را برای القای پاسخ ایمنی اصلاح می کند، استفاده می کند.

به دنبال توسعه موفقیت آمیز واکسن کووید 19، Moderna قبلاً قصد خود را برای تولید واکسن های آنفلوانزا و ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) با استفاده از این روش اعلام کرده است.

دکتر جان پی کوک ، پزشک دانشمند بیمارستان Houston Methodist و متخصص در فناوری mRNA، گفت: “RNA اساساً کد بیولوژیکی یا نرم افزار بیولوژیکی است.”

وی گفت: “شما کد را خیلی سریع می نویسید و تقریباً هر پروتئینی را که می خواهیم سلول تولید کند در RNA رمزگذاری می کنید.” “اگر ما بتوانیم آن نرم افزار را وارد سلول کنیم ، سلول از آن دستورالعمل ها پیروی می کند و آن پروتئین را برای ما درست می کند.”

در مورد واکسن کووید 19، رشته mRNA برنامه ریزی شده است تا “پروتئین اسپایک” ویروس کرونا را ایجاد کند، که یک پاسخ ایمنی ایجاد می کند که می تواند از برخورد با ویروس واقعی محافظت کند.

“هنگامی که واکسن به بازوی شما تزریق می شود، سلول های شما آن را می گیرند، توالی mRNA را” می خوانند “و پروتئین اسپایک را می سازند. از آنجا که بدن خود شما هیچ پروتئینی شبیه آن پروتئین ندارد، سیستم ایمنی بدن آن را “خطرناک” می بیند و حمله ای علیه آن انجام می دهد. و اگر بعداً به ویروس کرونا آلوده شوید، سیستم ایمنی بدن آن پروتئین اسپایک را به خاطر می آورد و هنوز سلاح های مناسب برای خنثی سازی آن را دارد.”

از آنجا که واکسن های mRNA فقط به تولید مثل قسمت کوچکی از ویروس نیاز دارند و لازم نیست مانند واکسن های سنتی درون سلول تولید شوند و این واکسن های مبتنی بر mRNA بسیار سریع تر از رویکردهای قبلی تولید می شوند.

“مزایای اصلی سیستم عامل های واکسن مبتنی بر mRNA توانایی سازگاری سریع آنها با بیماری های مختلف است، زیرا تولید آنتی ژن هدف” به سلول های میزبان “برون سپاری می شود، به این معنی که فقط برای تعیین توالی ژنتیکی آنتی ژن بایدبه عنوان یک نامزد واکسن شناخته شود.

هایدوک گفت که زمان بین به اشتراک گذاشتن توالی ژنتیکی SARS-CoV-2 و Moderna برای انتقال آزمایشگاه کاندیدای واکسن خود به موسسه ملی بهداشت ایالات متحده (NIH) برای آزمایشات فاز یک، بین دولت چین فقط 44 روز بود.

واکسن کرونا چگونه عمل می کند؟

واکسن کرونا چگونه عمل می کند؟

به طور معمول، انواع واکسن کووید 19 به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر روی پروتئین اسپایک که ویروس های کرونا را منحصر به فرد می کند، تاثیر می گذارند. پس از تزریق واکسن، سیستم ایمنی بدن می تواند به سرعت ویروس کرونا را تشخیص دهد و در صورت حمله، توانایی تکثیر ویروس را مختل می کند و از انتشار آن به سایر قسمت های سیستم ایمنی بدن پیشگیری می کند. واکسن از ورود ویروس به سلول ها، تکثیر آنها و بیمار شدن افراد جلوگیری می کند. کوواکس (COVAX) یا تسهیلات دسترسی جهانی به واکسن (Vaccine Global Access Facility) ابتکاری برای سرعت بخشیدن به توسعه، تولید و دسترسی عادلانه کشورهای جهان به واکسن از طریق تسهیل مراحل آزمایش، درمان و تولید واکسن کووید ۱۹ است.

امیدواری‌های فراوانی وجود دارد که استفاده از واکسن کووید 19 تا پایان فصل بهار در کلیه کشورها آغاز شده باشد. به همین منظور سازمان جهانی بهداشت برنامه‌ریزی کرده است تا با راه اندازی و تشویق پروژه کوواکس تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی ۲ میلیارد دوز واکسن کرونا را در کشورهای عضو که بیشتر آن‌ها از کشورهای درحال توسعه و فقیر هستند، توزیع کند. بیش از ۱۸۰ کشور به «کوواکس» یا برنامه جهانی تامین واکسن کووید ۱۹ برای همه کشورها پیوسته اند تا از طریق یک ساختار جمعی و مشترک با آپارتاید و احتکار واکسن از سوی برخی کشورها مقابله کنند.

کوواکس برنامه‌ای با مدیریت مشترک گروه واکسن GAVI، سازمان جهانی بهداشت و ائتلاف ابتکارات آمادگی برای همه‌گیری (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) است که هدف خود را جلوگیری از احتکار واکسن کووید 19 از سوی دولت‌ها عنوان می‌کند تا استفاده از آن برای افراد هدف در همه کشورها به صورت عادلانه صورت گیرد. به عبارت دیگر سازمان جهانی بهداشت تلاش دارد تا اولویت عرضه واکسیناسیون در همه کشورها برای افراد خاص و هدف در دستور کار قرار گیرد؛ نه اینکه همه افراد در یک کشور خاص از واکسن بهره‌مند شوند و در دیگر کشورها واکسن در دسترسی نباشد.

چالش‌های اصلی ساخت و تولید واکسن کووید 19

برای گرفتن مجوز، یک واکسن جدید باید از مراحل مختلفی بگذرد که هر کدام چالش و دشواری‌های خاص خود را دارند.

مراحل تولید واکسن کووید 19

مراحل تولید واکسن کووید 19 به طور خلاصه:

۱. انتخاب فناوری برای طراحی و ساخت واکسن، برای مثال استفاده از فناوری ویروس حامل یا ام‌آر‌اِن‌اِی.

۲. مرحله پیش-بالینی شامل آزمایش‌های سلولی-مولکولی و حیوانی و ارزیابی سمیت واکسن و مواد همراه آن

۳. کارآزمایی بالینی شامل سه مرحله آزمایش انسانی

۴. استاندارد‌سازی خط تولید، ایمنی تولید، یک‌دستی محصول و گرفتن مجوز از نهادهای مرجع ملی و بین‌المللی شناخته‌شده مثل سازمان غذا و داروی آمریکا یا اتحادیه اروپا برای بررسی سلامت و کارایی آن

۵. تولید انبوه، انبار کردن و زنجیرهٔ پخش

۶. نظارت مستمر بر عوارض جانبی و کارایی واکسن کرونا

امروزه بسیاری از شرکت‌های اصلی و بزرگ واکسن‌سازی علاوه بر سرمایه‌گذاری بسیار در پژوهش، برای ابداع و نوآوری با نهادهای دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان کوچکتر همکاری می‌کنند یا گاهی این شرکت‌ها را می‌خرند.

برای مثال شرکت عظیم آمریکایی فایزر برای تولید واکسن کووید 19 با شرکت دانش‌بنیان آلمانی بیو‌‌اِن‌تک همکاری کرد که روی فناوری ام‌آر‌اِن‌اِی برای طراحی و ساخت واکسن‌‌ کار می‌کرد. شرکت بزرگ داروسازی بریتانیایی-سوئدی اَسترازِنِکا از همکاری با انستیتوی جنر دانشگاه آکسفورد از فناوری آدنوویروس حامل برای تهیه واکسن کرونای خود سود جست. چنین شرکت‌های دانش‌بنیانی را معمولا دانشمندان و پژوهشگرانی تاسیس می‌کنند که سعی دارند ابداع یا نوآوری‌های خود را به بهره‌برداری برسانند. بنابراین بنیان‌گذاران این شرکت‌ها اغلب از محققان نامی یا پیشرو در زمینه کار خود هستند.

تاریخچه استفاده از این روش در واکسن کووید 19

در حالی که این تکنیک mRNA به طور ناگهانی مورد توجه جهانی قرار گرفته است، اما این فرآیند حدود 30 سال است که مورد تحقیق و توسعه قرار گرفته است. بیتس گفت: “سه پیشرفت عمده که واکسن های Moderna ، Pfizer-BioNTech و مشابه را برای ویروس SARS-CoV-2 امکان پذیر کرده است.”

“اولین فناوری شیمی است که در ایجاد توالی mRNA استفاده می شود و باعث پایداری آن می شود (mRNA کاملاً شکننده است و به راحتی از بین می رود) ، در حالی که پیشرفت دوم نانوذره لیپیدی است که برای محافظت از آن mRNA را می پوشاند – این فناوری در دهه 1990 توسعه یافت ،” او گفت. سومین فناوری استفاده شده برای تثبیت پروتئین معین در ویروس است ، مانند پروتئین اسپایک در واکسن کووید 19، که حدود یک دهه پیش ساخته شده است. بیتس گفت: “ویروس ها بسیار روی حیله و تزویر هستند و می توانند ظاهر آنها را تغییر دهند.”

“این پروتئین اسپایک قبل و بعد از آنکه به یک سلول آلوده شود تغییر شکل می دهد، بنابراین تثبیت کننده” لباس مسافرتی “را که ویروس در اطراف بدن می پوشد حفظ می کند و اطمینان حاصل می کند که پروتئین اسپایک از واکسن به همان شکل قبلی است ویروس بیشترین آلودگی را دارد. “

واکسن کووید 19، آنفولانزا، اچ آی وی و فراتر از آن

دکتر الکسا بی کیمبال، مدیر ارشد اجرایی پزشکان دانشکده پزشکی هاروارد در مرکز پزشکی Beth Israel Deaconess در بوستون ، گفت: “مردم سالهاست که کاربرد احتمالی mRNA را تشخیص داده اند، اما واکسن کووید 19 این تحقیق را به سرعت پیش برد.” تحقیقات Moderna در مورد واکسن های آنفلوانزا و HIV احتمالاً از مزایای فرآیند رمزگذاری mRNA به روش های مختلف استفاده خواهد کرد.

کیمبال گفت: “چالش های آنفولانزا و اچ آی وی متفاوت است.” “برای آنفولانزا ، چالش همگام سازی با سویه های ویروس در هنگام تغییر است. از آنجا که mRNA به راحتی قابل تغییر است و سپس به سرعت تولید می شود ، ممکن است به سرعت نسخه های جدید واکسن کمک کند. “

واکسن کووید 19، آنفولانزا، اچ آی وی و فراتر از آن

وی افزود: “برای اچ آی وی، ویروس از پاسخ ایمنی پنهان است و سویه های مختلفی وجود دارد ، بنابراین بخشی از چالش یافتن تکه ای از آن برای تقلید است.” “نسخه های جدید واکسن های mRNA با سیگنال ها و تقویت قوی تر ممکن است به مقابله با این مشکل کمک کنند.”
همانطور که واکسن HIV و آنفولانزا تغییر شکل می دهد ، mRNA همچنین توانایی ادعای حلقه برنجی در پزشکی مدرن را دارد: درمانی برای سرطان.

سرطان می تواند به دلیل فرار از نظارت ایمنی، تکثیر یافته، در شما ا متاستاز کرده و بکشد. یعنی، آنها از گلبولهای سفید خون که برای از بین بردن سرطان است ، فرار می کنند. ”

“هر سرطانی متفاوت است زیرا سرطان ها در بیشتر موارد ناشی از جهش های سلولی است و جهش ها ممکن است اغلب از یک تومور به دیگری متفاوت باشند. هر شخصی تومور خاص خود را دارد. “

دانشمندان با استفاده از mRNA برای درمان سرطان تومور فرد را توالی یابی می کنند و به دنبال پروتئین های منحصر به فرد سطحی در سرطان هستند که می تواند به سیستم ایمنی بدن خود برای حمله دستور دهد.

کوک گفت: “با RNA امکان شخصی سازی واکسن های سرطان وجود دارد.”

واکسن های نسل بعدی برای آینده COVID-19 چه معنایی دارند؟

در این مرحله خیلی زود است که بدانیم آیا این واکسن ها به اندازه دور اول واکسن های تزریقی مثر هستند. اما موارد گذشته نشان داده است که یک واکسن تزریقی اصلی را می توان با نسخه های خوراکی دنبال کرد. در سال 1953 واکسن فلج اطفال به عنوان تزریقی معرفی شد. نه سال بعد نسخه شفاهی ایجاد شد که اساساً ویروس فلج اطفال را از کره زمین پاک می کرد.

“ما در آستانه حذف [فلج اطفال] از دنیا هستیم. ما در حال انجام کار مشابهی با واکسن خوراکی علیه روتاویروس هستیم. ما واکسن آنفولانزای بینی داشتیم ، اگرچه این فراز و نشیب هایی داشت ، ”گفت شفنر. “اینجا خط مستقیم نیست ، اما نمونه های قبلی وجود دارد.”
واکسن های جدیدی که به راحتی تجویز می شوند و انواع ویروس ها را هدف قرار می دهند تنها می توانند به معنی از بین بردن ویروس کرونا باشند ، یا حداقل روش ساده تری برای جلوگیری از عفونت یا کاهش اثرات آن است.

“اگر می توانستید واکسن ها را با اسپری بینی یا قرص موثر تحویل دهید ، می توانید خیلی سریع واکسن ها را با خیال راحت به تعداد زیادی از افراد برسانید. برای تزریق نیازی به افراد آموزش دیده ندارید. تمام مشکلات استفاده ایمن از سوزن و سرنگ از بین می رود. “شفنر گفت. امکان نگهداری واکسن در دمای اتاق نیز تجویز آن را بسیار آسان می کند.

نمونه گیری در منزل

دوره جدید در علم پزشکی با استفاده از واکسن کووید 19؟

علیرغم دهه ها پیشرفت در روش های درمانی مختلف، درمان های mRNA اکنون در حال بررسی و آماده شدن هستند. “محصولات واکسن mRNA، به دلیل عدم وجود آزمایشات بالینی عمومی برای این روش و موانع لجستیکی پیرامون ثبات و تحویل محصولات قبلاً تأییدیه قانونی برای استفاده در انسان را دریافت نکرده بودند.

وی گفت: “با افزایش محصولات mRNA در زمینه واكسن، احتمالاً شاهد راهنمایی های اختصاصی تری برای كمك به تولید و ارزیابی واكسن های mRNA جدید خواهیم بود.” به عبارت دیگر، درها اکنون برای آزمایش بیشتر و توسعه درمان کاملاً باز شده اند. کوک گفت: “من فکر می کنم ما در طلوع یک دوره کاملاً جدید درمانی هستیم.” “این یک صنعت کاملا جدید خواهد بود و به ما امکانات بی حد و حصر برای درمان بیماری هایی که غیرقابل کنترل هستند را می دهد. RNA به ما امکان می دهد بسیاری از مواردی را که تاکنون قابل درمان نبودند ، درمان کنیم. “

اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش کرونا در منزل را انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری در منزل می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.