از سویه لامبدا ویروس کرونا چه می‌دانیم؟

از سویه لامبدا ویروس کرونا چه می‌دانیم؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

سویه لامبدا ویروس کرونا با نام علمی “سی.۳۷”، نخستین‌بار در پرو شناسایی شد و نمونه‌هایی از آن نیز در تاریخ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی پیدا شده است.‌ از آن زمان این سویه به گونه چیره در این کشور آمریکای جنوبی تبدیل شده است و عامل ابتلای بیش از ۸۰ درصد از مبتلایان جدید است.

بر اساس نمونه‌هایی که از کارمندان نظام پزشکی شیلی انجام شده است، گونه لامبدا ویروس کرونا از هر دو گونه آلفا (انگلیسی) و گاما (برزیلی) مسری‌تر است. اکنون این گونه دست‌کم در ۲۶ کشور از جمله انگلیس شناسایی شده است و سازمان جهانی بهداشت سویه لامبدا ویروس کرونا را در ۱۴ ژوئن، گونه‌ای قابل توجه معرفی کرد.

آزمایش هورمونی زنانه

سازمان بهداشت عمومی انگلستان اعلام کرده است این گونه را تحت آزمایش قرار داده به این دلیل که جهش‌هایی در اسپایک پروتئینی آن صورت گرفته که ویروس را قادر می‌سازد به سلول‌های انسان متصل شود.

مهم‌ترین دغدغه‌های دانشمندان احتمال افزایش سرایت آن و امکان افزایش مقاومت ویروس در برابر پادتن‌های خنثی‌ساز است بدین معنی که می‌تواند سریع‌تر شیوع یابد و مقاومت بیشتری نسبت به واکسن‌ها و درمان‌های پادتنی داشته باشد. با این همه سازمان بهداشت عمومی انگلستان می‌گوید: در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که این گونه باعث وخامت ابتلا به بیماری شده باشد یا تاثیر واکسن‌های تحت استفاده را کم کند.

ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

اولین بار، شرکت داروسازی فایزر آمریکا آبان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است. علاوه بر این کشورهای زیادی همچون ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند. در حال حاضر در بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در حال انجام است.

آخرین تحقیقات در مورد گونه لامبدا ویروس کرونا

بنابر گزارش روزنامه ایندیپندنت، پژوهشی جدید که هنوز مورد بررسی سایر دانشمندان قرار نگرفته و بر اساس نمونه‌هایی از کارمندان نظام پزشکی شیلی انجام شده است، می‌گوید که گونه لامبدا ویروس کرونا از هر دو گونه آلفا (انگلیسی) و گاما (برزیلی) مسری‌تر است.

گونه لامبدا ویروس کرونا

همچنین این مطالعات نشان می دهد گونه لامبدا ویروس کرونا در مقایسه با گونه‌های آلفا یا گاما در واکنش پادتنی ایجاد شده در بیمارانی که یکی از واکسن‌های کرونای تولید چین را دریافت کردند بیشتر توانسته از مصونیت فرار کند. هرچند پیش‌نویس این پژوهش که در یکم ژوئیه منتشر شده نوز هیچ واکسن دیگری را بررسی نکرده است.

بنابر آخرین گزارش‌ها در ۲ ژوئیه، هشت مورد ابتلا به این گونه در انگلیس شناسایی شده است که احتمالا کمتر از تعداد واقعی موارد باشد. سازمان بهداشت عمومی انگلستان در گزارش اولیه خود در ۲۵ ژوئن جزئیات بیشتری درباره اولین شش مورد ابتلا ارائه داد که از طریق نمونه‌برداری ژنتیکی شناسایی شده بودند. با این حال هیچ یک از این موارد ۲۸ روز پس از پاسخ مثبت آزمایش به مرگ منجر نشده است.

به گزارش اسپوتنیک، پزشکان یک بیمارستان بالینی در شهر پورتو الگره برزیل نیز، در مورد ویژگی های گونه لامبدا ویروس کرونا توضیحاتی دادند. این مطالعه در پورتال پیش چاپ medRxiv منتشر شده است و هنوز بررسی نشده است .نوع جدیدی از سارس-کوو-۲ اولین بار در اوت سال ۲۰۲۰ در پرو شناسایی شد و خیلی زودی در ۲۶ کشور دیگر از جمله اروپا و ایالات متحده کشف شد. با این حال، اولین مورد آلودگی در برزیل فقط در ماه فوریه ثبت شد.

پزشکان تاریخچه عفونت با گونه لامبدا ویروس کرونا در ایالت ریو گراند دو سول در جنوب برزیل را به طور دقیق بررسی کردند؛ بیمار مرد جوانی بود که پس از بازگشت از آرژانتین علائم تنفسی پیدا کرد. دو روز بعد، وی در یک بیمارستان محلی بستری شد و آزمایش PCR او مثبت بود. نویسندگان کار توالی نمونه را در سطح ژنوم انجام دادند و دریافتند که نوع C.37 (lambda) با حذف Δ3675-3677 در ژن ORF1a (یکی از قسمت های ژنوم سارس-کوو-۲) مشخص می شود، که کلیه فعالیت های ویروس را در داخل سلول آغاز می کند). همانطور که مشخص شد، این حذف منجر به از بین رفتن سه اسید آمینه می شود و ژن خود پروتئین سنبله ویروس را رمزگذاری می کند.

یک ویژگی مشابه در گونه های آلفا (انگلیسی)، بتا (آفریقای جنوبی) و گاما (برزیلی) یافت شد. علاوه بر ۱۹ تغییر ژنوم در انواع دیگر ویروس کرونا، گونه لامبدا ویروس کرونا حاوی حذف جدید دیگری – Δ246-252 – و جهش های متعدد غیر مترادف در ژن رمزگذار پروتئین S است. در همان زمان، یکی از آنها (F490S) قبلاً با کاهش حساسیت به آنتی بادی ها همراه بود. تاکنون دانشمندان هیچ مدرکی دال بر این که گونه جدید سیر شدید کووید-۱۹ را تحریک می کند یا اثر واکسن ها را ضعیف می کند، ندارند. کارشناسان نتیجه گرفتند که سازمان بهداشت جهانی ممکن است به دلیل گسترش آن در کشورهای آمریکای جنوبی، شماره ۳۷ را در لیست “نگرانی” قرار دهد.

اثربخشی واکسن کرونا در ۹۴ درصد بیماران سرطانی

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد واکسن کرونا در ۹۴ درصد بیماران سرطانی موثر است و تنها ۶ درصد از آنها هیچ واکنشی به این واکسن نشان ندادند. با گسترش واکسیناسیون کرونا به تمام گروه های سنی در مناطق مختلف جهان، محققان اکنون محور توجه خود را بر درک نحوه واکنش به واکسن کرونا در بیمارانی متمرکز کرده اند که به بیماری های تهدید کننده زندگی مانند سرطان مبتلا هستند.

اثربخشی واکسن کرونا در ۹۴ درصد بیماران سرطانی

یک مطالعه که به تازگی در آمریکا و سوییس انجام شده است، نشان داد تقریباً همه بیماران سرطانی به خوبی به واکسن mRNA واکنش نشان داده و سه تا چهار هفته پس از دریافت دوز دوم واکسن، واکنش ایمنی مطلوبی پیدا کردند. با این حال ، اقلیت بسیار کمی از بیماران سرطانی که بخشی از این مطالعه بودند، به واکسن کووید ۱۹ واکنش نشان ندادند.

محققان گفتند: بیمارانی که به بدخیمی های خون مانند «میلوما» و «لنفوم هوچکین» مبتلا هستند، در مقایسه با بیمارانی که تومورهای جامد دارند، بیشتر احتمال دارد هیچ آنتی بادی تولید نکنند. این مطالعه همچنین نشان داد بیمارانی که در مدت ۶ ماه پس از واکسیناسیون تحت درمان با «ریتوکسیماب» (یک داروی تزریقی وریدی) قرار می گیرند، نیز در تولید آنتی بادی موفق نیستند.

با این حال، بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار داشتند، مقدار قابل توجهی آنتی بادی تولید کردند، اما این واکنش ایمنی نسبت به میزان ثبت شده در میان جمعیت عمومی بسیار کم بود. محققان در چندین کشور که قصد داشتند به دلیل کمبود واکسن کرونا به بیماران سرطانی یک دوز واکسن کرونا ارائه دهند، اعلام کردند، تزریق یک دوز واکسن کرونا برای ایجاد ایمنی در برابر ویروس کرونا در بیماران مبتلا به سرطان کافی نیست.

جهش در لامبدا ویروس کرونا چگونه اتفاق می افتد؟

وقتی ویروسی سلول میزبان را آلوده می کند، باید مواد ژنتیکی آن کپی شود تا بتوان آن را در ویروس های جدید قرار داد. این ویروس های جدید در نهایت از سلول میزبان آزاد می شوند و می توانند سلول های جدید را آلوده کنند. ویروس ها برای کپی کردن مواد ژنتیکی خود از آنزیمی به نام پلیمراز استفاده می کنند. با این حال، پلیمرازها کامل نیستند و می توانند اشتباه کنند. این اشتباهات می توانند جهش ایجاد کنند.

بسیاری از اوقات ، جهش یا هیچ کاری انجام نمی دهد یا برای ویروس مضر است. اما در بعضی موارد ممکن است به ویروس کمک کند. هنگامی که جهش ها مضر باشند، می توانند بر توانایی ویروس در آلودگی یا تکثیر سلول میزبان تأثیر بگذارند. از آنجا که عملکرد خوبی ندارند، ویروس های جدیدی که دارای جهش مضر هستند اغلب زنده نمی مانند.

با این حال، گاهی جهش به یک ویروس تازه تولید شده یک مزیت می بخشد. شاید این امکان را فراهم کند که ویروس محکم تر به سلول میزبان متصل شود یا به فرار از سیستم ایمنی بدن کمک کند. وقتی این اتفاق می افتد، این ویروس های جهش یافته یا نوع دیگر می توانند در یک جمعیت شیوع بیشتری پیدا کنند. این همان چیزی است که در حال حاضر با گونه های جدید نوع SARS-CoV-2 شاهد هستیم.

در مورد انواع ویروس کرونا جدید چه چیزی شناخته شده است؟

اکنون بیایید عمیقاً به بررسی انواع ویروس کرونا بپردازیم که ممکن است در اخبار شنیده باشید. ما کشف خواهیم کرد که این انواع از کجا ایجاد شده اند و چه چیزی آنها را از نسخه های قبلی ویروس کرونا جدید متفاوت می کند. لازم به ذکر است که انواع جدید دائماً شناسایی می شوند. دو نمونه از این موارد شامل انواع مختلفی است که اخیراً در CaliforniaTrusted Source و New YorkTrusted Source شناسایی شده اند. همچنین به احتمال زیاد انواع بیشتری وجود دارد که ما هنوز از آنها نمی دانیم. دانشمندان در حال حاضر سخت در تلاشند تا انواع جدید ویروس کرونا را کشف و مشخص کنند.

انواع ویروس کرونا جدید

B.1.1.7: نوع انگلسی ویروس کرونا جدید

ویروس کرونا جدید B.1.1.7 اولین بار در پاییز سال 2020 در انگلستان شناسایی شد. سپس انتقال آن بسیار سریع صورت گرفت و به سویه غالب در انگلیس تبدیل شد. این نوع حداقل در 80 منبع معتبر دیگر کشورهای جهان از جمله ایالات متحده شناسایی شده است. مسئولان بهداشت عمومی نگران این هستند که واریانت B1.1.7. ممکن است به زودی به نوع اصلی ویروس کرونا در دنیا تبدیل شود.

B.1.351: نوع آفریقای جنوبی

ویروس کرونا جدید B.1.351 در اوایل اکتبر 2020 در آفریقای جنوبی شناسایی شد. از آن زمان حداقل در 41 کشور منبع معتبر دیگر از جمله ایالات متحده شناسایی شده است. B.1.351 شامل برخی از جهش های پروتئین سنبله موجود در B.1.1.7 است ، نمونه ای که اولین بار در انگلیس مشاهده شد. با این حال ، همچنین حاوی برخی موارد دیگر است.

در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر ایجاد بیماری شدیدتر B.1.351 نسبت به نسخه های قبلی ویروس کرونا وجود ندارد. یکی از نگرانی های اصلی در مورد این نوع تاثیری است که به نظر می رسد جهش های آن بر روی ایمنی بدن تأثیر بگذارد. برخی شواهد نشان می دهد که جهش های موجود در B.1.351 بر روی آنتی بادی ها تأثیر می گذارد.

P.1: نوع برزیلی

ویروس کرونا جدید P.1 برای اولین بار در اوایل ژانویه 2021 در مسافران از برزیل که هنگام ورود به ژاپن آزمایش شده بودند، شناسایی شد. اولین بار در اواخر ژانویه 2021 در ایالات متحده یافت شد. به طور کلی ، کمتر از دو نوع دیگر در مورد این نوع شناخته شده است. P.1 حاوی 17 جهش منحصر به فرد است. این شامل برخی از جهش های کلیدی پروتئین سنبله موجود در هر دو نوع مختلف برای اولین بار در انگلستان و آفریقای جنوبی و همچنین جهش های دیگر است. همانند دو نوع دیگر ، P.1 نیز قابل انتقال است.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل و محل کار با هدف تشخیص آسان طراحی شده است. به طوری که برای انجام آن دیگر لازم به خارج شدن از منزل برای مراجعه به یک آزمایشگاه نمی باشد. همچنین نمونه گیری در محل دارای مزیت های فراوان همچون عدم اتلاف وقت در میر رفت و آمد و انتظار برای پذیرش، نمونه گیری، جوابدهی ، کاهش هزینه های رفت و آمد، دوری از ترافیک ، عدم وجود آلودگی هوا و آلودگی های صوتی و غیره می باشد. یکی دیگر از مزیت های مهم تست در محل ، کاهش احتمال ابتلا به کرونا می باشد.

آزمایش خون در منزل به منظور آسان تر کردن انجام تست ها و درنهایت تشخیص انجام می گیرد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود. اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش تست کرونا در منزل و محل کار را انجام داد بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.