تست آنتی بادی در منزل روشی است برای تعیین اینکه آیا قبلاً به ویروس کرونا SARS-CoV-2 که باعث کووید 19 می شود آلوده شده اید یا خیر. تست آنتی بادی در منزل با نمونه خون انجام می شود و به عنوان آزمایش سرولوژی نیز شناخته می شود. می توان آن را در آزمایشگاه یا با آزمایش در منزل انجام داد. آزمایش آنتی بادی ممکن است در بیمارانی با عوارض طولانی مدت یا دیر بروز یافته استفاده شود. همچنین در تحقیقات برای درک بهتر بیماری همه گیر کرونا استفاده می شود.
هدف از تست آنتی بادی در منزل
استفاده استاندارد از تست آنتی بادی در منزل برای تعیین این است که آیا یک فرد احتمالاً قبلاً عفونت SARS-CoV-2 داشته است یا خیر. آزمایشات آنتی بادی برای غربالگری کووید-19 فعال استفاده نمی شود. در عوض، رایج ترین کاربردهای این تست عبارتند از:
آزمایش در افرادی که علائم مداوم کووید-19 دارند
اگر چندین هفته علائم کووید-19 را داشته اید، ممکن است عفونت فعال دیگر با آزمایش آنتی ژن یا PCR قابل تشخیص نباشد. در این موارد، آزمایش آنتیبادی میتواند به نشان دادن عفونت قبلی کرونا کمک کند که ممکن است علائم شما را توضیح دهد و از تشخیص کووید 19 پشتیبانی کند.
آزمایش در افراد مبتلا به عوارض دیررس کووید-19
برخی از اثرات سلامتی کووید-19 ممکن است هفته ها یا ماه ها پس از عفونت ایجاد شوند. اگر اعتقاد بر این است که علائم عفونت کروناویروس را به تاخیر انداخته اید، آزمایش آنتی بادی ممکن است به تعیین اینکه آیا قبلاً آلوده بوده اید یا خیر.
تحقیقات اپیدمیولوژیک
آزمایش های آنتی بادی می توانند اطلاعات مفیدی را برای درک بهتر COVID-19 ارائه دهند. به عنوان مثال، آزمایش سرولوژی می تواند به تخمین تعداد افراد آلوده کمک کند. همچنین میتوان از آزمایشهای آنتیبادی برای تعیین اینکه چگونه عفونت گذشته بر خطر ابتلا به COVID-19 در آینده تأثیر میگذارد، استفاده کرد.
نکته مهم
توجه به این نکته مهم است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) آزمایش آنتی بادی را برای نشان دادن مصونیت نسبت به کرونا یا پاسخ به واکسیناسیون توصیه می کند.
تست آنتی بادی در منزل در این موارد تأیید میشود، بنابراین آزمایشهای آنتیبادی باید برای هماهنگ کردن ترتیبات مربوط به محل کار یا محیطهای زندگی مشترک مانند خانههای سالمندان یا خوابگاههای کالج و یا برای تعیین سطح اقدامات احتیاطی کرونا مورد استفاده قرار گیرند.
تست آنتی بادی در منزل چه چیزی را اندازه گیری می کند؟
تستهای سرولوژی کرونا آنتیبادیها را در خون اندازهگیری میکنند. آنتی بادی ها پروتئین هایی هستند که توسط سیستم ایمنی در پاسخ به عوامل بیماری زا مانند ویروس ها تولید می شوند. بدن آنتی بادی هایی تولید می کند که مخصوص SARS-CoV-2 هستند.
آزمایشها میتوانند انواع آنتیبادیهای معروف به ایمونوگلوبولینها از جمله ایمونوگلوبولین G (IgG)، ایمونوگلوبولین M (IgM) و ایمونوگلوبولین A (IgA) را جستجو کنند. این آنتی بادی ها در مراحل مختلف پس از عفونت ایجاد می شوند. در حالی که آزمایش برای هر سه نوع این ایمونوگلوبولین ها امکان پذیر است، اکثر آزمایش های آنتی بادی COVID-19 بر روی IgG یا تعداد کل آنتی بادی ها تمرکز می کنند.
باید بدانید که آنتی بادی های IgG چندین هفته طول می کشد تا ایجاد شوند، اما می توانند چندین ماه باقی بمانند. در نتیجه، آنها به طور کلی به عنوان قابل اعتمادترین شاخص عفونت قبلی در نظر گرفته می شوند.
چه زمانی باید تست آنتی بادی در منزل انجام دهم؟
تست آنتی بادی در منزل معمولاً فقط در شرایط خاص استفاده می شود. بیشتر اوقات، این آزمایش زمانی تجویز میشود که علائمی دارید که میتواند مربوط به کووید-19 باشد، اما اعتقاد بر این است که عفونت چندین هفته یا ماه زودتر رخ داده است. در این موارد، ممکن است قبلاً آزمایش عفونت فعال با SARS-CoV-2 منفی شده باشد.
همچنین اگر در یک مطالعه تحقیقاتی شرکت می کنید، ممکن است آزمایش سرولوژی انجام دهید. در این شرایط، قبل از آزمایش در مورد جزئیات اهداف و روش های مطالعه به شما توصیه می شود.
نمی توان از آزمایش آنتی بادی برای نشان دادن مصونیت نسبت به COVID-19 استفاده کرد
آنها همچنین نمی توانند ثابت کنند که آیا واکسیناسیون مؤثر بوده است یا خیر. اطلاعات کافی در مورد رابطه بین سطوح آنتی بادی و ایمنی وجود ندارد، و به همین دلیل CDC توصیه می کند از آزمایش های آنتی بادی در این زمینه ها استفاده نکنید. هنگامی که آزمایش سرولوژی انجام می شود، مهم است که زمان تولید آنتی بادی توسط سیستم ایمنی را در نظر بگیرید.
اغلب چند هفته طول می کشد تا آنتی بادی ها قابل تشخیص شوند، بنابراین آزمایش آنتی بادی خیلی زود پس از عفونت ممکن است دقیق نباشد. علاوه بر این، اگرچه آنتیبادیها حدود هشت ماه پس از عفونت در برخی افراد شناسایی شدهاند، اما ممکن است در برخی دیگر برای مدت زمان کوتاهتری باقی بمانند.
نحوه انجام تست آنتی بادی در منزل
تست آنتی بادی در منزل معمولاً پس از تجویز پزشک یا با درخواست خود فرد انجام می شود. این تست نیاز به نمونه خونی دارد که می توان آن را در مطب پزشک، آزمایشگاه یا حتی در منزل شما گرفت. تجزیه و تحلیل نمونه خون را می توان بلافاصله در محل با آزمایش نقطه مراقبت انجام داد، یا نمونه را می توان به آزمایشگاه فرستاد.
آیا می توانم در خانه تست آنتی بادی در منزل بدهم؟
گزینه های خانگی برای آزمایش آنتی بادی کرونا محدود است. FDA آزمایشی را مجاز کرده است که شامل جمع آوری نمونه خون در خانه و ارسال آن به آزمایشگاه برای آزمایش است. این کیت جمع آوری خانگی در حال حاضر فقط با نسخه در دسترس است.
هزینه آزمایش چقدر است؟
عوامل متعددی میتوانند بر هزینه آزمایش آنتیبادی تأثیر بگذارند، از جمله محل نمونهگیری، اینکه آیا این یک آزمایش نقطهای یا مبتنی بر آزمایشگاه است، و نوع فناوری مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل نمونه. می تواند هزینه های مربوط به آزمایش شامل دستمزد تکنسین برای گرفتن نمونه خون، هزینه آنالیز و هزینه بازدید از دفتر باشد. همچنین اگر آزمایش آنتی بادی توسط پزشک شما تجویز شود، این هزینه ها اغلب توسط بیمه درمانی پوشش داده می شود.
اگر آزمایش سرولوژی کرونا انجام می دهید، با پزشک و ارائه دهنده بیمه خود تماس بگیرید تا در مورد پرداخت های مشترک، فرانشیزها و هر گونه هزینه دیگری مطلع شوید. اگر آزمایشی را به عنوان بخشی از یک مطالعه تحقیقاتی انجام میدهید، از تیم تحقیقاتی بپرسید که آیا هزینههای اضافی وجود دارد یا خیر.
انجام آزمایش آنتی بادی کرونا
تست آنتی بادی در منزل نیاز به نمونه خون دارد. این نمونه را می توان با خون گیری از ورید بازو یا با کشیدن نوک انگشت برای به دست آوردن یک قطره خون گرفت. این آزمایش معمولاً در مطب پزشکی یا بیمارستان انجام می شود، اما ممکن است با کیت جمع آوری نمونه در خانه انجام شود.
قبل از آزمایش
هیچ آمادگی خاصی برای تست آنتی بادی در منزل وجود ندارد. با این حال، قبل از انجام آزمایش، اگر اخیراً علائم کرونا داشته اید یا واکسن کووید 19 دریافت کرده اید، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
در طول آزمایش
اگر آزمایش شما با خونگیری انجام می شود، یک نوار الاستیک به بالای بازو بسته می شود و داخل آرنج شما با یک پد ضد عفونی کننده تمیز می شود. یک سوزن وارد رگ می شود، یک ویال خون کشیده می شود و سپس سوزن خارج می شود. کل فرآیند معمولاً کمتر از چند دقیقه طول میکشد که در طی آن ممکن است با وارد کردن سوزن و بیرون کشیدن آن مقداری درد موقتی وجود داشته باشد.
اگر آزمایش خون با انگشتتان انجام می دهید، نوک انگشت شما با یک ماده ضد عفونی کننده تمیز می شود و سپس یک سوزن بسیار کوچک انگشت شما را خار می کند تا یک قطره خون تولید شود. این آزمون کمتر از یک دقیقه طول می کشد. انگشت ممکن است باعث ایجاد یک درد کوتاه شود.
بعد از آزمایش
بعد از اینکه با سوزن خون گرفتند، چسب زده می شود و ممکن است لازم باشد برای چند دقیقه فشار ملایمی وارد کنید تا از خونریزی جلوگیری شود. ممکن است حساسیت در محل سوراخ وجود داشته باشد و ممکن است مقداری کبودی خفیف ایجاد شود. معمولاً پس از اتمام آزمایش می توانید به فعالیت های عادی بازگردید. با گرفتن خون با انگشت، ممکن است در صورت لزوم یک بانداژ کوچک اعمال شود. اثرات ماندگار به ندرت اتفاق میافتد و به محض پایان آزمایش میتوانید به فعالیتهای عادی بازگردید.
نتایج تست آنتی بادی در منزل
بسیاری از آزمایشهای آنتیبادی، آزمایشهای نقطهای هستند، به این معنی که نمونه آزمایشی شما را میتوان در محل و بدون ارسال به آزمایشگاه آنالیز کرد. این تست ها اغلب آزمایشات سریعی هستند که نتایج آن در 30 دقیقه یا کمتر در دسترس است. اگر نمونه آزمایشی به آزمایشگاه ارسال شود، باید ظرف چند روز کاری نتایج را دریافت کنید.
ممکن است نتایج آزمایش خود را از پزشک یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی دیگری که آزمایش سریع نقطه مراقبت انجام می دهد، دریافت کنید. همچنین ممکن است گزارش آزمون از طریق پست ارسال شود یا به صورت الکترونیکی در اختیار شما قرار گیرد.
نتیجه آزمایش مثبت یا منفی
نتیجه آزمایش شما معمولاً مثبت یا منفی است. مثبت به این معنی است که آنتی بادی های کرونا در خون شما پیدا شده است. آزمایشهای فعلی معمولاً فهرست دقیقی از تعداد دقیق آنتیبادیهای خاص شناساییشده ارائه نمیدهند. به طور کلی، یک نتیجه آزمایش مثبت نشان دهنده عفونت قبلی با کرونا است، اما ممکن است فردی که هرگز کووید 19 نداشته است، آزمایش مثبت داشته باشد.
این به عنوان یک مثبت کاذب شناخته میشود و اگر آنتیبادیهای نوع دیگری از ویروس کرونا بهعنوان آنتیبادیهای کرونا توسط آزمایش تشخیص داده شود، میتواند رخ دهد. به طور مشابه، یک نتیجه آزمایش منفی تضمین نمی کند که شما هرگز کرونا نداشته اید.
آنتی بادی ها به مرور زمان از بین می روند
اعتقاد بر این است که آنتی بادی ها به مرور زمان از بین می روند و افرادی که موارد خفیف یا بدون علامت کووید-19 داشتند ممکن است آنتی بادی های کمتری تولید کنند. علاوه بر این، برخی از افراد پس از عفونت این نوع آنتی بادی ها را تولید نمی کنند، اما همچنان سلول های ایمنی دیگر را در پاسخ به عفونت تولید می کنند. بنابراین نباید از تست آنتی بادی منفی برای رد ایمنی استفاده کرد.
مهم است که با پزشک خود در مورد چگونگی تفسیر نتیجه تست آنتی بادی در منزل خود صحبت کنید. به دلیل احتمال مثبت یا منفی کاذب آزمایش، پزشک نتایج شما را در چارچوب وضعیت شما از جمله علائم و احتمال اینکه قبلاً در معرض کرونا قرار گرفتهاید، در نظر میگیرد.
آیا نتایج آزمایش دقیق است؟
نسخه های مختلفی از آزمایش های آنتی بادی وجود دارد و همه آنها به یک اندازه دقیق نیستند. با این حال، به طور کلی، اکثر تست های مجاز آنتی بادی نتایج قابل اعتمادی را ارائه می دهند. در حالی که روشهای آزمایش میتوانند به طور قابل اعتمادی وجود آنتیبادیها را تعیین کنند، عوامل متعددی میتوانند بر دقت آزمایش و تفسیر آن تأثیر بگذارند:
واکنش متقابل
کووید 19 یکی از انواع ویروس کرونا است. سایر کروناویروسها رایج هستند و ممکن است آزمایش به اشتباه آنتیبادیهای یکی از آن ویروسها را به عنوان آنتیبادیهای کرونا شناسایی کند.
زمان آزمایش
ممکن است چندین هفته طول بکشد تا آنتی بادی ها تشکیل شوند، به این معنی که آزمایش خیلی زود پس از عفونت ممکن است نتیجه منفی کاذب داشته باشد. علاوه بر این، آنتیبادیها با گذشت زمان کاهش مییابند، بنابراین آزمایش خیلی دیر ممکن است به درستی نشاندهنده ابتلای شما به عفونت SARS-CoV-2 قبلی نباشد.
وضعیت واکسیناسیون
دریافت واکسن برای کووید 19 باعث می شود بدن آنتی بادی هایی را برای قسمت خاصی از کرونا که به عنوان پروتئین اسپایک آن شناخته می شود تولید کند. در آزمایشهای سرولوژی که به دنبال این آنتیبادیهای خاص هستند، واکسیناسیون ممکن است نتیجه مثبتی را به همراه داشته باشد. وجود آنتی بادی برای سایر پروتئینها در SARS-CoV-2 ممکن است نشاندهنده عفونت گذشته باشد تا نتیجه واکسیناسیون، بنابراین مهم است که نوع آنتیبادیهایی که در حال آزمایش هستند، توجه داشته باشید.
روش و پلت فرم تست
روشهای فنی متمایز برای تشخیص آنتیبادیها قابل استفاده است و انتخاب فناوری آزمایش ممکن است بر دقت نتایج شما تأثیر بگذارد.
آیا به آزمایشات بعدی نیاز دارم؟
پیگیری پس از آزمایش آنتی بادی بر اساس دلیل انجام آزمایش آنتی بادی متفاوت خواهد بود. اگر علائم کووید-19 در حال توسعه یا دیر ظهور است، ممکن است آزمایشهای دیگری انجام دهید که به نظارت بر این علائم و سلامت کلی شما کمک میکند.