آیا اُمیکرون کلید پایان همه‌گیری خواهد بود؟

آیا اُمیکرون کلید پایان همه‌گیری خواهد بود؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

با ورود ویروس امیکرون به دنیا، شایعاتی برای این موضوع وجود دارد که ‌ امیکرون آخرین سویه خطرناک کرونا خواهد بود. اما به نظر شما چه اندازه این شایعه واقعیت خواهد داشت؟ تاکنون سویه‌های بسیار زیادی از ویروس کووید ۱۹ به دنیا معرفی شده و هر کدام از آن‌ها براساس قدرت خود، آسیب‌هایی را به جامعه بشری وارد کرده‌اند. قطعاً اگر ‌امیکرون کلید پایان همه ‌گیری ویروس کرونا باشد، یک اتفاق خوشایند در تمام دنیا به خصوص مردم کشور ایران رخ خواهد داد. در این مقاله ما براساس مستندات کاملاً علمی، درمورد این موضوع صحبت خواهیم کرد.

اپیدمیولوژیست برجسته استرالیایی معتقد است که سویه اُمیکرون که اولین بار در ماه گذشته در آفریقای جنوبی کشف شده است می‌تواند کلید پایان همه‌گیری کووید-۱۹ باشد. پروفسور تونی بلیکلی طی مصاحبه‌ای با یک برنامه صبحگاهی استرالیایی گفت: سویه جدید می‌تواند جایگزین سویه بسیار عفونی دلتا شود. وی خاطرنشان کرد که اُمیکرون بیشتر از دلتا کرونا قابل انتقال است اما سویه‌ای با شدت بیماری کمتر است.

بلیکلی افزود: این سویه باید خفیف‌تر باشد اما دقیقا نمی‌دانیم که چقدر خفیف‌تر است به این معنی که باید میزان بستری شدن در بیمارستان کمتر باشد و جایگزین دلتا شود و شاید موهبتی باشد که خروج از همه‌گیری را رقم زند. گزارش‌های اولیه از آفریقای جنوبی نشان می‌دهد، افراد مبتلا به سویه اُمیکرون تنها علائم خفیفی ازجمله خستگی شدید، بدن درد و خارش گلو را گزارش کردند.

نمونه گیری در منزل

تحقیقات در مورد نوع اُمیکرون و اثرات آن

کارشناسان بهداشت هنوز گزارش‌هایی مبنی بر از دست دادن حس چشایی یا بویایی بیماران دریافت نکرده‌اند. با این حال کارشناسان بهداشت ازجمله پروفسور بلیکلی تاکید کردند که تحقیقات در مورد نوع اُمیکرون و اثرات آن هنوز در مراحل اولیه است. بلیکلی ادامه داد: در حالی که به نظر می‌رسد اُمیکرون نسبت به سویه دلتا کمتر خطرناک است اما ممکن است سویه بعدی شدیدتر باشد.

دکتر آنتونی فائوچی، کارشناس ارشد بیماری‌های عفونی در نشست خبری کاخ سفید در مورد شناسایی فرد مبتلا به اُمیکرون در ایالات‌متحده گفت: این فرد فقط علائم خفیف را تجربه می‌کند. وی همچنین خاطرنشان کرد که بیمار به‌طور کامل در برابر کووید-۱۹ واکسینه شده است اما گفت که نمی‌داند آیا وی دوز تقویت‌کننده دریافت کرده است یا خیر. این شخص در حال حاضر قرنطینه شده است و به گفته سی ان ان، افراد نزدیک نیز آزمایش شده‌اند و آزمایش کووید همه آنان منفی بوده است.

آیا اُمیکرون کلید پایان همه‌گیری خواهد بود؟

واکسن‌ها در برابر سویه جدید کارایی دارند. نماینده سازمان بهداشت جهانی ادعا می‌کند، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد اثربخشی واکسن‌ها هنگام مبارزه با سویه جدید کاهش می‌یابد. این سازمان می‌گوید: بیشتر مواردی که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته‌اند شدید نیستند البته با احتیاط اضافه می‌کند هنوز اطلاعات زیادی در مورد سویه جدید وجود ندارد. وزارت بهداشت بوتسوانا روز سه‌شنبه اعلام کرد که نزدیک به ۸۰ درصد موارد ابتلا به نوع اُمیکرون در این کشور بدون علامت بوده است.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: در حال حاضر بیش از ۴۰ جهش مختلف شناسایی شده است اما برخی جهش‌های ویروس نشان‌دهنده افزایش خطر انتقال سریع‌تر است. پروفسور نیل فرگوسن، متخصص بیماری‌های عفونی گفت: ممکن است مدتی طول بکشد تا درک کنیم که اُمیکرون می‌تواند به چه میزان کشنده باشد؛ این زمان ممکن است پایان ماه باشد. وی تصریح کرد: آنچه دریافتیم این است که آلفا شدیدتر از سویه قبلی بوده و دلتا دوباره شدیدتر از سویه قبل خود شده است، بنابراین روند مشاهده شده شدت بیشتر و نه شدت کمتر است.

اُمیکرون

نوع اُمیکرون کووید-۱۹ کشنده‌تر از سایر گونه‌ها

پل کلی از عالی رتبه‌ترین مقام‌های پزشکی استرالیا گفت: هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که نوع اُمیکرون کووید-۱۹ کشنده‌تر از سایر گونه‌ها باشد و در واقع ممکن است برعکس باشد. کلی افزود: «از بیش از ۳۰۰ موردی که اکنون در بسیاری از کشورها تشخیص داده شده است همه به بیماری بسیار خفیف مبتلا بودند و یا هیچ علامتی نداشته‌اند.» وی تاکید کرد: بسیاری از صدها عفونت اُمیکرون که در سراسر جهان ظاهر می‌شود در افراد واکسینه شده است. با این حال، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد واکسن‌های کووید-۱۹ موجود در برابر آخرین نوع نگران‌کننده کارایی ندارند.

کلی خاطرنشان کرد: «بسیاری از موارد ابتلا که در بسیاری از کشورهای جهان و مسافران جنوب آفریقا تشخیص داده شده‌اند، افراد واکسینه‌شده بودند اما بیماری شدیدی نداشته‌اند. بنابراین باید منتظر بمانیم و اطلاعات بیشتری جمع‌آوری کنیم.» اظهارات مدیر واکسن‌سازی مدرنا در ابتدای هفته در مورد کاهش قابل‌توجه اثربخشی واکسن علیه اُمیکرون باعث سقوط بازارهای سهام شد و بسیاری از کشورها ازجمله بریتانیا اقدامات جدید سختی را ارائه کردند. با این حال، روز سه‌شنبه، اوگور شاهین، یکی از بنیان‌گذاران بیوان‌تک گفت: که خیلی نگران اُمیکرون نیست. وی می‌گوید: نگران نیستم و انتظار داشتیم چنین سویه‌ای ظاهر شود. تنها چیزی که در حال حاضر من را نگران می‌کند این است که برخی از افراد هنوز واکسینه نشده‌اند.

آیا دوز تقویت‌کننده سپری در برابر سویه اُمیکرون است؟

سازمان بهداشت جهانی (WHO) به شواهد اولیه در مورد افزایش خطر ابتلا به عفونت مجدد با اُمیکرون، آخرین سویه ویروس کرونا که در ۲۶ نوامبر آن را یک نوع نگران‌کننده (VOC) نامید در مقایسه با سایر VOC ها استناد کرد. با این حال اظهار کرد که در حال حاضر اطلاعات پیرامون آن محدود است و در روزها یا هفته‌های آینده به روزرسانی خواهد شد. مرکز برنامه تحقیقاتی ایدز در آفریقای جنوبی (CAPRISA) خاطرنشان کرد که بر اساس مقایسه این سویه با VOC های گذشته، بستری شدن در بیمارستان و بیماری شدید ممکن است بعید باشد زیرا این مورد به سازگاری سلول‌های تی حافظه سیستم ایمنی و نه آنتی‌بادی‌های موجود بستگی دارد.

موسسه ملی بیماری‌های واگیر آفریقای جنوبی اعلام کرد: افرادی که آزمایش کرونای آنان با نوع اُمیکرون مثبت شده‌ است، هیچ علامت غیرعادی نشان نداده‌اند. شواهد ارائه شده توسط پزشکان این منطقه حاکی از علائمی ازجمله خستگی مفرط، سرفه خشک، تب، درد عضلانی و تعریق شبانه در مبتلایان است. نگرانی‌های مربوط به عفونت مجدد سوالاتی را در مورد کاهش ایمنی در برابر کووید-۱۹ چه از طریق عفونت طبیعی یا واکسیناسیون ایجاد کرده است.

آزمایش کاهش ایمنی

در حال حاضر معیاری که برای آزمایش کاهش ایمنی استفاده می‌شود آزمایش آنتی‌بادی است و نتایج مطالعات متعددی که هنوز توسط همتایان مورد بررسی قرار نگرفته‌اند، کاهش آنتی‌بادی‌ها پس از حدود پنج ماه از تزریق دوز دوم را نشان داده‌اند و محققان اظهار کردند که این کاهش ایمنی باعث ایجاد عفونت‌های جدید خواهد شد اما ایمونولوژیست‌ها نسبت به واکنش بیش از حد به مفهوم کاهش ایمنی هشدار داده‌اند چون هنوز مشخص نیست که سلول‌های بی و تی حافظه ما (سلول‌های حافظه که ذخیره اصلی بدن ما برای جلوگیری از بیماری شدید یا مرگ محسوب می‌شوند) با چه سرعتی پس از واکسیناسیون کووید-۱۹محو می‌شوند. شایان‌ذکر است، طول عمر این سلول‌ها بر اساس ویروس تغییر می‌کند.

به‌عنوان مثال، واکسن سرخک محافظت مادام‌العمر را به همراه دارد در حالی که برای محافظت در برابر ویروس آنفلوآنزا، ایمن‌سازی منظم لازم است. اکنون تحقیقاتی در حال انجام است تا مشخص کند آیا نوع اُمیکرون می‌تواند از مصونیت ایجاد شده توسط واکسن‌های کووید-۱۹ عبور کند یا خیر البته تولیدکنندگان پیشرو واکسن مانند مدرنا و فایزر اعلام کردند که در صورت نیاز، کار بر روی واکسن‌های مخصوص اُمیکرون را آغاز خواهند کرد.

آیا دوز تقویت‌کننده واکسن کووید در برابر اُمیکرون کارایی دارد؟

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) می‌گوید که دوزهای تقویت‌کننده می‌توانند کلید دفاع در برابر سویه اُمیکرون باشند. این مرکز دوز تقویت‌کننده را برای همه بزرگسالان توصیه می‌کند با این شرایط که ۶ ماه از دریافت دوز دوم واکسن فایزر یا مدرنا یا دو ماه پس از تک دوز واکسن جانسون و جانسون گذشته باشد. دکتر روشل والنسکی، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری گفت: ما نمی‌توانیم آینده را پیش‌بینی کنیم اما می‌توانیم برای آن آماده باشیم. امروز نسبت به سال گذشته ابزارهای بسیار بیشتری برای مبارزه با ویروس داریم.

واکسن‌های کووید-۱۹

دکتر آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی و مشاور ارشد پزشکی ریاست جمهوری در آمریکا گفت: «واکسن‌ها و به‌ویژه تقویت‌کننده‌ها سطحی از آنتی‌بادی در شما ایجاد می‌کنند که حتی در برابر سویه‌هایی مانند دلتا، درجه‌ای از محافظت متقاطع به ویژه در برابر بیماری‌های شدید داشته باشید.» هنوز ناشناخته‌های زیادی در مورد سویه اُمیکرون وجود دارد اما مقامات ارشد بهداشتی ایالات‌متحده می‌گویند که ظهور آن بر نیاز به تقویت‌کننده‌ها، واکسیناسیون و تلاش‌های پیشگیری مانند پوشیدن ماسک تاکید می‌کند.

رئیس دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه براون اظهار کرد: من نگران این نیستم که واکسن‌ها به هیچ وجه کار نکنند اما نگرانم که اثربخشی واکسن‌ها تحت تاثیر قرار گیرد و اگر چنین شود کنترل این بیماری همه‌گیر سخت‌تر خواهد شد. پروفسور سلیم عبدالکریم، اپیدمیولوژیست آفریقای جنوبی و مشاور ارشد سابق دولت اظهار کرد: احتمالا افراد واکسینه‌شده در برابر بیماری شدید یا مرگ محافظت می‌شوند.

آیا واکسن‌ فایزر در برابر سویه اُمیکرون محافظت لازم را ایجاد خواهد کرد؟

اوغور شاهین، مدیر اجرایی بیوان‌تک به رویترز گفت: واکسن کرونا که توسط بیوان‌تک و فایزر تولید شده است احتمالا محافظت قوی در برابر هرگونه بیماری شدید ناشی از سویه جدید ویروس اُمیکرون ارائه می‌کند. در حال حاضر آزمایش‌های آزمایشگاهی طی دو هفته آینده برنامه‌ریزی شده است و خون افرادی را که دو یا سه دوز واکسن فایزر دریافت کردند را بررسی می‌کند تا مشخص شود آیا آنتی‌بادی‌های یافت شده در خون این افراد باعث غیرفعال شدن اُومیکرون می‌شوند یا خیر.

بیوان‌تک اعلام کرد که کار بر روی نسخه‌ای از واکسن کووید خود را برای سویه اُمیکرون آغاز کرده است، اگرچه هنوز مشخص نیست که آیا واکسن جدید لازم است یا خیر. تنظیم‌کننده داروی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که می‌تواند واکسن‌هایی برای هدف قرار دادن سویه اُمیکرون در عرض سه تا چهار ماه تولید کند اما خاطرنشان کرد که واکسن‌های موجود همچنان محافظت ایجاد می‌کنند.

سویه اُمیکرون در کدام کشورها مشاهده شده است؟

اولین بار در کمتر از یک هفته پیش به سازمان بهداشت جهانی در آفریقای جنوبی گزارش شد که سویه‌ای جدید به سرعت در همه جا از آفریقا تا اقیانوس آرام و از اروپا تا کانادا گسترش می‌یابد و باعث شد ده‌ها کشور محدودیت‌های سفر را اعلام کنند. در حالی که تدروس آدهانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی (WHO) نسبت به واکنش بیش از حد به اُمیکرون هشدار داد اما بازارهای جهانی در حال حاضر به دلیل نگرانی‌های دوباره به دلیل این سویه رکود داشته‌اند. رئیس سازمان بهداشت عمومی اتحادیه اروپا گفت: ۴۲ مورد ابتلا به سویه اُمیکرون در ۱۰ کشور اتحادیه اروپا تایید شده است.

کارشناسان، سویه اُمیکرون را علت افزایش شدید موارد در پرجمعیت‌ترین استان گوتنگ می‌دانند و این روند در سراسر آفریقا وجود دارد و انتظار می‌رود تا پایان این هفته تعداد مبتلایان به ۱۰هزار نفر در روز برسد. به غیر از آفریقای جنوبی، بوتسوانا و هنگ کنگ ابتلا به این سویه در هلند، دانمارک، استرالیا، سوئیس، بلژیک و بریتانیا نیز گزارش شده است. چندین کشور ممنوعیت سفر را از کشورهای آفریقایی وضع کرده‌اند واکنشی که ناشی از ترس از عفونت حتی در جمعیت واکسینه‌شده است.

آزمایش کووید 19 در منزل

با گسترش و شیوع بالای بیماری کرونا، آزمایش کووید 19 در منزل تبدیل به یک راه حل ساده و در عین حال ضروری شده است. ویروس کووید ۱۹ عضو خانواده کرونا ویروس ها می باشد. پیش از این ویروس های عامل سرما خوردگی، سارس ، مرس و غیره در این خانواده کشف و ثبت شده بودند ولی ویروس کووید ۱۹ تبدیل به پاندمی شده است و بیشتر از هر ویروس دیگری در این خانواده سر و صدا کرده است. ویروسی که به خاطر ماهیت جهش پذیر خود هر از چند گاهی چهره جدید به خود می گیرد و با تغییر علائم و یا شدت بیماری زائی ، جهان را در شوک جدیدی می برد.

آزمایش کووید 19 در منزل

اهمیت آزمایش کرونا در منزل

اهمیت آزمایش کرونا در منزل در شرایط دشوار امروزی بیش از قبل نمایان می شود جایی که به دلیل وجود بیماری خطرناکی مثل کرونا به افراد توصیه می شود در خانه خود بمانند تا از گزند آسیب این بیماری در امان بمانند. همچنین اغلب پزشکان برای تعیین نوع بیماری مراجعین یا بررسی روند بهبود آنان انجام آزمایش های مختلف مانند آزمایش خون، ادرار، مدفوع و… را تجویز می کنند. همچنین بسیاری از افراد میانسال یا مسن، برای چکاپ دوره ای وضعیت بدنی خود و پیشگیری از شرایط حاد و خطرناک، به صورت دوره ای به پزشک و آزمایشگاه مراجعه نموده و وضعیت سلامتی خود را بررسی می کنند.

اما ممکن است در برخی موارد مراجعه به آزمایشگاه برای افراد امکان پذیر نباشد یا به شرایط ویژه ای که به دلیل وجود ویروس کرونا در جامعه حکم فرما شده، ترجیح بدهند در خانه مانده و قرنطینه خانگی را رعایت نمایند. با توجه به اینکه سلامتی افراد همواره در اولویت قرار دارد، آزمایشگاه آنی آزما با ارائه خدماتی مانند آزمایش در منزل آماده خدمت رسانی بیشتر به شما عزیزان می باشد تا هیچ فردی آزمایشات خود را به هیچ دلیلی به تعویق نیاندازد.

نمونه گیری در منزل

آزمایش کووید 19 در منزل و بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه انجام دهید!

با افزایش آمار مبتلایان اگر چه نیاز به انجام آزمایش کووید 19 در منزل نیز افزایش یافته است ولی به همان میزلن نگرانی در مورد ابتلا در آزمایشگاه یا مراکز درمانی نیز بیشتر شده است. طبق اعلام مراکز پرهطر مشخص شده است آزمایشگاه ها، رادیولوژی ها و به طور کلی مراکز درمانی به علت نراجعه بالای افراد مبتلا برای درمان و یا افراد مشکوک برای تشخیص ، از جمله مراکز پر خطر محسوب می شوند. بنابراین اگر تنها دارای علائم مشکوک به کووید ۱۹ هستید و به احتمال به آن مبتلا نباشید ولی ممکن است در این اماکن به این بیماری مبتلا شوید!

اگر نگران حضور در آزمایشگاه ها و انجام تست کرونا هستید و یا دیگر از صرف هزینه های بالا ، اتلاف وقت در صف های طولانی خسته شده اید و به دنبال یک روش ساده در منزل برای تشخیص هستید باید بگوییم که شما با یک روش ساده و بی دغدغه می توانید در منزل ابتلا به کووید ۱۹ را تشخیص دهید. انجام نمونه گیری در منزل یا محل کار به این صورت می باشد که تنها کافیست وارد صفحه نخست آنی آزما شوید و پذیرش خود را به صورت آنلاین انجام دهید. همکاران آنی آزما پس از آن با شما جهت تعیین زمان دقیق نمونه گیری باش ما تماس خواهند گرفت. سپس در اسرع وقت نمونه گیری شما در منزل یا محل کار انجام می شود. سپس جوابدهی در سریع ترین زمان به صورت آنلاین در سایت قرار می گیرد.

سخن پایانی

تمام مردم دنیا به فکر این موضوع هستند که هرچه سریع‌تر کرونا ریشه‌کن شده و بتوانند به شرایط عادی زندگی برگردند. بنابراین هر گونه خبر مبنی بر پایان همه ‌گیری کرونا، امید دوباره به زندگی بشریت وارد خواهد کرد. با توجه به اینکه هنوز نمی‌توان درمورد پایان همه‌ گیری کرونا بعد از سویه ‌امیکرون تصمیم‌گیری کرد و نظر قطعی را ارائه نمود، همچنان باید پروتوکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و در صورت بروز علائم کرونا، از طریق انجام تست کرونا در منزل، جامعه را از ابتلا به این ویروس در‌ امان نگه داشت. آزمایشگاه شبانه روزی آنی آزما در کنار انواع تست‌هایی که در منزل و محل کار انجام می‌دهد، تست کرونا در منزل را نیز در گروه خدمات خود قرار داده است.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.