ویروس کرونا تا چه مدت در دستگاه گوارش باقی می‌ماند؟

ویروس کرونا تا چه مدت در دستگاه گوارش باقی می‌ماند

بیماران چهار هفته یا بیشتر پس از اولین بار آلوده شدن به ویروس کرونا علائم گوارشی جدید، بازگشتی یا مداوم را تجربه می‌کنند. تاکنون، رفلاکس اسید، درد شکم، مشکل در بلع و اسهال به‌عنوان عوارض طولانی‌مدت گزارش شده است. بیمارانی که از عفونت با ویروس کرونا بهبود می‌یابند، مشکلاتی در دستگاه گوارش خود ازجمله اسهال، درد شکم، حالت تهوع و رفلاکس اسید معده را گزارش کردند. دکتر جاسبیر ماکر، متخصص گوارش از بیمارستان مراقبت برونکس نیویورک ایالات‌متحده اظهار کرد: افراد باید از این علائم آگاه باشند تا بتوانند به درمان بهتر بیماران مبتلا به کووید کمک کنند.

آزمایش چکاپ مردان

خونریزی دستگاه گوارش (GI) در بیماران مبتلا به ویروس کرونا چقدر شایع است؟

ممکن است حدود ۸ تا ۱۵ درصد از بیماران مبتلا به ویروس کرونا علائم خونریزی دستگاه گوارش داشته باشند. اسهال، تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، حس چشایی و درد شکم از علائم کلیدی این بیماری هستند اما برخی حتی ممکن است رفلاکس اسید و خونریزی دستگاه گوارش داشته باشند.

این ویروس چه مدت در سیستم گوارش دوام می‌آورد؟

ویروس کرونا در نمونه‌های مدفوع به‌طور متوسط ‌۱۲.۵ روز پس از منفی بودن آزمایش کرونا باقی می‌مانند. با این حال، نتایج یک مطالعه در چین نشان داد که در مدفوع کودک در بیش از ۷۰ روز پس از شروع بیماری ویروس مشاهده شده است.

چگونه سیستم گوارش تحت تاثیر ویروس کرونا قرار می‌گیرد؟

ویروس از طریق برهم کنش بین پروتئین سنبله و آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین وارد سلول‌های دستگاه گوارش میزبان می‌شود. هرچند عفونت این ویروس جدا شده از نمونه مدفوع به‌طور قطعی ثابت نشده است. علی رغم پاکسازی ویروس از مجاری هوایی فوقانی و ریه‌ها، این ویروس همچنان در دستگاه گوارش باقی می‌ماند. در برخی موارد، ویروس حدود دو تا سه ماه پس از بهبودی در دستگاه گوارش وجود دارد. بیماران چهار هفته یا بیشتر پس از اولین بار آلوده شدن به ویروس علائم گوارشی جدید، بازگشتی یا مداوم را تجربه می‌کنند. تاکنون، رفلاکس اسید، درد شکم، مشکل در بلع و اسهال به‌عنوان عوارض طولانی‌مدت گزارش شده است.

سیستم گوارش تحت تاثیر ویروس کرونا

آیا در درمان مشکلات گوارشی ناشی از کووید و سایر علل تفاوت وجود دارد؟

علائم گوارشی یکی از نشانه‌های ابتلا به ویروس کرونا است و این بیماران برای آزمایش اولیه اقدام کنند. در زمان بیماری، مایعات کافی بنوشید و استراحت کافی داشته باشید. پس از بهبودی، وعده‌های غذایی مکرر و پر انرژی را در چهار هفته اولیه مصرف کنید تا وزن و قدرت از دست رفته خود را دوباره به دست آورید. بیماران مبتلا باید از سرویس بهداشتی جداگانه استفاده کنند و دیگر اعضاء خانواده نباید از توالت این افراد استفاده کنند. بعد از هر بار استفاده توالت را ضدعفونی کنید.

سازمان غذا و داروی آمریکا: مردم عادی به دوز سوم واکسن کرونا نیاز ندارند

هنوز معلوم نیست که دوز سوم واکسن مزیتی برای جوانان داشته باشد. نمی توان هر وقت که فکر می کنیم مشکلی وجود دارد به مردم واکسن بزنیم. کمیته مشورتی فدرال به سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) توصیه کرد مجوز تزریق دز سوم واکسن کرونا به افراد بالای ۶۵ سال و گروه های پرخطر را صادر کند؛ تصمیمی که نشان می دهد مردم عادی نیاز به تزریق واکسن تقویتی ندارند.

تارنمای هیل نوشت: کمیته مشورتی فدرال روز جمعه به اتفاق درباره چنین توصیه ای به توافق رسید. این رای گیری در حالی انجام شده که کمیته فدرال با اکثریت آرا با توصیه ها درباره استفاده گسترده از دزهای تقویتی برای هر فرد بالای ۱۶ سال در آمریکا مخالفت کرده است. این اقدام همچنین انتقاد از دولت جو بایدن و ضربه غیرمنتظره ای به طرح او برای تزریق واکسن به همه آمریکایی های بالای ۱۶ سال از ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) است. مایکل کوریلا مدیر موسسه ملی سلامت آمریکا گفت: هنوز معلوم نیست که دز سوم واکسن مزیتی برای جوانان داشته باشد. نمی توان هر وقت که فکر می کنیم مشکلی وجود دارد به مردم واکسن بزنیم.

رای این کمیته مشورتی الزام آور نیست و سازمان غذا و داروی آمریکا مجبور به پذیرش آن نیست. اما اگر این سازمان به این رای بی اعتنا باشد ابهامات مهمی را در خصوص مساله دخالت سیاسی بر خواهد انگیخت و دانشمندان عضو این سازمان را در مقابل مقام های سیاسی قرار خواهد داد که از طرح بایدن درباره تزریق دز سوم واکسن کرونا حمایت می کنند.

مردم عادی به دوز سوم واکسن کرونا نیاز ندارند

چه کسی باید دز سوم واکسن را دریافت کند

اعضای کمیته فدرال درباره این که چه کسی با ریسک بالا مواجه است و باید دز سوم واکسن را دریافت کند تصمیم گیری نکرده است اما این طبقه بندی می تواند شامل کارکنان مراقبت های بهداشتی و افراد دارای بیماری های دیابت یا چاقی مفرط و بیماری های قلبی باشد. افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند تاکنون واجد شرایط دریافت دز تقویتی واکسن هستند هر چند که توصیه های تزریق گسترده تر دز سوم فقط درباره واکسن های فایزر و بیون تک کاربرد دارد.

افرادی که واکسن مدرنا و جانسون اند جانسون را دریافت کرده اند تا زمان مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا نمی توانند دز سوم را دریافت کنند. تحقیقات در آمریکا نشان می دهد که به مرور زمان واکنش ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا کاهش می یابد اما واکسن های کنونی همچنان اجازه نمی دهند افراد به نوع شدید بیماری کووید ۱۹ مبتلا شوند. یک دانشمند سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا گفته است آمار و اطلاعات نشان می دهد هر چند به مرور زمان میزان محافظت در مقابل ابتلا کم می شود اما محافظت از بدن در مقابل بیماری شدید همچنان انجام می شود.

امکان تزریق دو دوز واکسن متفاوت وجود دارد؟

فرمانده عملیات مقابله با ویروس کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به نتایج مطالعاتی مبنی بر تزریق دو دز از واکسن های متفاوت و احتمال اثربخشی بیشتر، گفت: به عنوان مثال توصیه ما این است که اگر دز دوم آسترازنکا نبود، به دلیل نزدیکی پلتفرم می توان از اسپوتنیک استفاده کرد یا اینکه برکت به سینوفارم نزدیک تر است و با نظر پزشک می توان به جای هم تزریق شوند. توصیه ما این است که اگر دز دوم آسترازنکا نبود، به دلیل نزدیکی پلتفرم می توان از اسپوتنیک استفاده کرد یا اینکه برکت به سینوفارم نزدیک تر است و با نظر پزشک می توان به جای هم تزریق شوند. استراتژی تحت عنوان استراتژی مخلوط کردن واکسن ها در دنیا مطرح شده که بر اساس آن اگر فردی دو واکسن غیرهمگن را تزریق کند، شانس امینی زایی آن از یک واکسن دو دز بیشتر است.

این موضوع در بسیاری از واکسن ها اثبات شده است. به عنوان مثال درباره واکسن فایزر و آسترازنکا اثبات شده است. وی افزود: در این استراتژِی دز اول را از یک واکسن و دز دوم را از واکسن دیگری تزریق می کنند. مطالعات اخیری که انجام شده، نشان می دهد که این واکسن ها که دز اول و دوم شان باهم متفاوت هستند، به مراتب اثربخش تر از واکسن هایی هستند که هر دو دز آن ها یکی است. زالی گفت: به عنوان مثال توصیه ما این است که اگر دز دوم آسترازنکا نبود، به دلیل نزدیکی پلتفرم می توان از اسپوتنیک استفاده کرد یا اینکه برکت به سینوفارم نزدیک تر است و با نظر پزشکی می توان به جای هم تزریق شوند.

امکان تزریق دو دوز واکسن متفاوت

صدور مجوز تزریق واکسن‌های “پاستور” و “سینوفارم” برای سنین زیر ۱۸ سال

رییس سازمان غذا و دارو از صدور مجوز تزریق واکسن‌های پاستور و سینوفارم برای سنین نوجوانی کمتر از ۱۸ سال خبر داد و گفت: امیدواریم در مهر ماه حداقل شش میلیون دز واکسن پاستور را داشته باشیم. دکتر محمدرضا شانه‌ساز از صدور مجوز تزریق واکسن‌های پاستور و سینوفارم برای سنین نوجوانی کمتر از ۱۸ سال خبر داد و گفت: اعلام کردیم که واکسن پاستور یکی از واکسن‌هایی است که می‌تواند برای سنین نوجوانی مصرف شود. همچنین واکسن سینوفارم چین هم مجوزهای لازم را دریافت کرده است. مطالعات بالینی نشان داد که این واکسن‌ها می‌تواند در سنین نوجوانی استفاده شود و خوشبختانه این‌ها در سبد واکسیناسیون ما هم وجود دارد و امیدواریم طبق برنامه و اولویت‌بندی وزارت بهداشت و معاونت بهداشتی، این واکسیناسیون به موقع انجام شود تا به همان ایمنی‌زایی و قطع زنجیره برسیم.

شانه ساز تاکید کرد: اصل قضیه قطع زنجیره ویروس کرونا علاوه بر واکسیناسیون رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و ضدعفونی کردن دست ها است که باید مردم به درستی به آن ها توجه کنند. واکسیناسیون یا کاهش مرگ و میر نباید ما را از مسائل کلیدی و اصلی غافل کند. شانه‌ساز اظهار کرد: ما در مهر ماه امیدواریم که حداقل شش میلیون دز واکسن پاستور را داشته باشیم و واکسن پاستور در مهر ماه به صورت جدی وارد بازار می‌شود.

نمونه گیری در منزل

تحویل ۱۰ میلیون دز واکسن برکت

در عین حال تاکنون ۱۰ میلیون دز واکسن را هم برکت تحویل داده است. البته به این معنا نیست که ۱۰ میلیون دز برای تزریق آماده باشد، بلکه دو هفته زمان می‌برد تا برای تزریق آماده شوند. وی افزود: سه واکسن دیگر یعنی فخرا، رازی و اسپایکوژن سیناژن هم توانستند از سازمان غذا و دارو مجوز مصرف اضطراری دریافت کنند. البته همه این‌ها تولیدات‌شان زمان‌بر است و مراحل خاص خود را دارد. درباره سایر برندها هم مجوزهایی را دادیم و تعداد زیادی از شرکت‌های خصوصی که یا نمایندگی کمپانی‌ها را داشتند، مانند جانسون‌ و جانسون، فایزر بایون‌تک و… همه این‌ها ماه‌هاست که از سازمان غذا و دارو معرفی‌نامه برای واردات دریافت کردند و می‌توانند وارد کنند. مشکلی برای واردات این‌ها وجود ندارد.

وی گفت: برخلاف شعارهایی که داده شد و هجمه کردند، ما از واردات همه واکسن‌هایی که در دنیا معتبر هستند، استقبال می‌کنیم. منتها گاهی به دلیل محدودیت‌های خود کمپانی‌ها نتوانستند واکسن‌ها را وارد کنند. وگرنه معرفی‌نامه‌ها صادر شده است. خیلی سر و صدا کردند، اما هر کدام از شرکت‌های خصصوی که آمدند، معرفی‌نامه واردات دریافت کردند، اما نتوانستند که وارد کنند.

شانه‌ساز که صبح امروز در یک برنامه تلوزیونی صحبت می کرد، با بیان اینکه در واردات واکسن در سایه همدلی و همکاری بین دستگاه‌های مختلف و دستور رییس جمهور تحرک خوبی ایجاد شده است، گفت: در کنار مجوزهایی که شرکت‌های داخلی یکی بعد از دیگری دریافت می‌کنند، روند افزایشی واردات واکسن هم نشان می‌دهد که می‌توانیم ظرف مدتی کوتاه‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد، واکسیناسیون را به یک نقطه اطمینان بخش در ظرف ماه‌های آتی برسانیم.

شما می توانید آزمایشات خود را در منزل انجام دهید مانند آزمایش خون در منزل، آزمایش کرونا در منزل و … برای این کار کافیست به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.