خطر مبتلاشدن دوباره به ویروس « اُمیکرون » چقدر است؟

خطر مبتلاشدن دوباره به ویروس « اُمیکرون » چقدر است؟

ترس از ابتلا به سویه‌های جدید کرونا باعث شده استرس زیادی در بین افراد جامعه به وجود آمده و همین موضوع حتی احتمال افسردگی را افزایش می‌دهد. برای مثال اکنون این سؤال برای مردم به وجود آمده است که خطر ابتلا به ویروس ‌امیکرون چقدر است؟ در این دو سال اخیر سویه‌هایی که از ویروس کرونا به دنیا معرفی شدند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را داشته و قدرت آلودگی آن‌ها با هم متفاوت بوده است. اما در حال حاضر متخصصان معتقد هستند این سویه می‌تواند با سرعت بیشتری نسبت به سویه‌های قبلی شیوع پیدا کند و بنابراین این مسأله طبیعی است که مردم دچار نگرانی شومد. اما قبل از اینکه خود را دچار ترسی واهی کنید، این مقاله را با دقت مطالعه نمایید تا راهکار‌های جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا امیکرون را بیاموزید.

طر عفونت مجدد با سویه اُمیکرون

نتایج تحقیقی در آفریقای جنوبی نشان می‌دهد خطر عفونت مجدد با سویه اُمیکرون سه برابر بیشتر از سویه‌های پیشین ویروس کروناست. جولیت پولیام، از مرکز مدل‌سازی و تحلیل اپیدمیولوژیک آفریقای جنوبی و هری مولتری از مرکز ملی بیماری‌های واگیر، اظهار کردند: این یافته شواهدی از توانایی سویه اُمیکرون برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی را ارائه می‌کند. در حال حاضر اولویت ما تعیین میزان فرار ایمنی اُمیکرون از ایمنی طبیعی و ناشی از واکسن همچنین قابلیت انتقال آن نسبت به انواع دیگر و تاثیر آن بر شدت بیماری است.

محققان خاطرنشان کردند: این مطالعه بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده از طریق سیستم بهداشتی آفریقای جنوبی با حدود ۲.۸ میلیون عفونت کروناویروس تایید شده بین مارس ۲۰۲۰ تا ۲۷ نوامبر سال میلادی جاری انجام شده است. از این تعداد ۳۵ هزار و ۶۷۰ مورد مشکوک به عفونت مجدد بودند. آنان افزودند: در حال حاضر اولویت ما تعیین میزان فرار ایمنی اُمیکرون از ایمنی طبیعی و ناشی از واکسن همچنین قابلیت انتقال آن نسبت به انواع دیگر و تاثیر آن بر شدت بیماری است.

آزمایش چکاپ مردان

ویروس اُمیکرون در صنعتی‌ترین منطقه آفریقا

این سویه به سرعت در صنعتی‌ترین منطقه آفریقا گسترش یافته و بر اساس داده‌های دولت آفریقا، تعداد موارد جدید در روز پنجشنبه از ۱۱ هزار نفر فراتر رفته است؛ در حالی که ۲ هفته پیش این رقم ۵۸۵ بود. به گفته موسسه ملی بیماری‌های واگیر در گوتنگ، ثروتمندترین استان و کانون کووید ۱۹ هر فرد آلوده به‌ طور متوسط ‌می‌تواند ویروس را به ۲.۳۳ نفر دیگر منتقل کند. طبق نتایج این مقاله تحقیقاتی که هنوز توسط همکاران مورد بررسی قرار نگرفته است، انواع بتا یا دلتا در اصل به دلیل افزایش قابلیت انتقال و نه فقط به دلیل فرار از ایمنی منتشر می‌شود.

آفریقای جنوبی کشف نوع جدیدی را که بعدا به نام اُمیکرون نام‌گذاری شد، در ۲۵ نوامبر اعلام کرد زیرا موارد ابتلا به این بیماری افزایش و سویه در سراسر جهان گسترش یافت. آن فون گوتبرگ، میکروبیولوژیست بالینی در موسسه ملی بیماری‌های واگیر آفریقای جنوبی، گفت: این ویروس ممکن است از نظر توانایی انتشار یا مسری بودن شبیه به دلتا باشد. با این حال اکنون حساسیت جمعیت بیشتر شده زیرا مصونیت با ابتلا به بیماری در برابر دلتا محافظت می‌کرد و اکنون با اُمیکرون به نظر نمی‌رسد که اینطور باشد. البته محققان این تحقیق نگفتند که کدام بخش از عفونت‌های مجدد به‌ عنوان موارد سویه اُمیکرون تایید شده است یا اینکه آیا این سویه موجب بیماری جدی در این افراد شده است یا خیر.

واکسن‌های ویروس کرونا

این مطالعه همچنین حفاظت ارائه شده توسط واکسیناسیون را بررسی نکرده است. واکسن‌های ویروس کرونا لایه‌های مختلفی از پاسخ ایمنی را تحریک می‌کنند، برخی برای جلوگیری از عفونت و برخی دیگر برای جلوگیری از بیماری شدید در صورت آلوده شدن فرد موثر هستند. فون گوتبرگ اظهار کرد: ما معتقدیم که واکسن‌ها همچنان در برابر بیماری‌ شدید محافظت ایجاد می‌کنند. دکتر مایکل رایان، رئیس بخش اورژانس سازمان بهداشت جهانی، گفت: عفونت مجدد در بینی ظاهر می‌شود اما لزوما به بیماری شدید تبدیل نمی‌شود؛ در حالی که واکسن‌ها به‌ طور کلی نشان داده‌اند که به محافظت از بقیه بدن کمک می‌کنند.

واکسن‌های ویروس کرونا

رایان افزود: داده‌هایی که ما واقعا به دنبال درک آن هستیم، شامل شدت عفونت است و اینکه آیا واکسن‌ها در برابر بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ محافظت ایجاد می‌کنند یا خیر و در حال حاضر، هیچ دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم واکسن‌ها این کار را نخواهند کرد چون هنوز جزئیات را نمی‌دانیم. چیزهای زیادی در مورد سویه جدید ناشناخته باقی مانده است؛ از جمله اینکه آیا آنطور که برخی مقامات بهداشتی گمان می‌کنند، مسری‌تر است یا خیر؟ آیا این ویروس باعث می‌شود مردم به شدت بیمار شوند یا می‌تواند ایمنی ناشی از واکسن را خنثی کند؟ اما آگاهی از میزان محافظت توسط عفونت قبلی بسیار مهم است؛ به ویژه در بخش‌هایی از جهان که بسیاری از جمعیت هنوز واکسینه نشدند.

پل هانتر، استاد پزشکی در دانشگاه آنگلیا شرقی، در پاسخ کتبی به این یافته‌ها گفت: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد اُمیکرون می‌تواند تا حد قابل‌ توجهی بر ایمنی طبیعی و احتمالا ایمنی ناشی از واکسن غلبه کند اما به چه میزان هنوز نامشخص است و در اینکه به‌ طور کامل از ایمنی فرار کند، همچنان تردید وجود دارد. بازارهای جهانی از زمانی که اُمیکرون در سرفصل اخبار هفته گذشته قرار گرفت، شاهد نوسانات زیادی بوده است.

پاسخ به چند پرسش در مورد “اُمیکرون”

علائم بیمارانی که مجددا به ویروس آلوده شده و افرادی که پس از واکسیناسیون به کرونا مبتلا شده اند خفیف به نظر می رسد. سویه اُمیکرون که اکنون در جنوب آفریقا گسترش یافته و در بیش از ۳۰ کشور دیگر شناسایی شده، نگرانی هایی را به همراه داشته از جمله اینکه ممکن است به طور قابل توجهی اثربخشی واکسن ها در برابر بیماری کووید-۱۹ را تضعیف کند.

درحالی که متخصصان و محققان علوم پزشکی همچنان در تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر و شناخت دقیق سویه اُمیکرون هستند، برخی نیز این پرسش را مطرح می کنند که آیا سویه جدید کرونا ممکن است نسبت به نسخه های قبلی باعث بروز نوع خفیف‌تری از بیماری شود؟ محققان هشدار داده اند که هنوز برای نتیجه گیری در رابطه با سویه اُمیکرون خیلی زود است اما آنچه تاکنون در مورد این سویه شناخته شده به شرح زیر است:

داده های موجود چه اطلاعاتی را در مورد سویه نشان می دهند؟

شواهد موجود از موارد اولیه ابتلا به سویه جدید هنوز محدود است. بر اساس گزارش روز پنجشنبه مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در اروپا، از میان ۷۰ مورد گزارش شده در این منطقه که شامل اطلاعاتی درباره شدت بیماری بود، مشخص شد نیمی از بیماران هیچ علامتی نداشته و نیمی دیگر علائم خفیف داشتند.

همچنین هیچ موردی از ابتلا به نوع شدید بیماری، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ وجود نداشته است. با این حال، کارشناسان این مرکز اظهار کرده اند که برای ارزیابی دقیق عوارض بیماری به داده های مربوط به صدها مورد ابتلا نیاز است که ممکن است چندین هفته طول بکشد. علاوه بر این، تاکنون بیشتر موارد شناسایی شده در اروپا در افراد جوان بودند که به طور کامل در برابر ویروس واکسینه شده‌اند و این باعث می‌شود که آنها کمتر دچار نوع شدید بیماری شوند.

در آفریقای جنوبی که تعداد روزانه موارد ابتلا به کووید-۱۹ در روز چهارشنبه دو برابر شد و به ۸۵۶۱ نفر رسید، علائم بیمارانی که مجددا به ویروس آلوده شده و افرادی که پس از واکسیناسیون به کرونا مبتلا شده اند خفیف به نظر می رسد. یک کارشناس بیماری های عفونی در دانشگاه اموری ایالت آتلانتا گفت: برخی شواهد از آفریقای جنوبی نشان می دهد که ممکن است سویه اُمیکرون باعث نوع خفیف تر بیماری شود اما هشدار می دهم که ابتدا بسیاری از موارد ابتلا به کرونا در میان دانشجویان جوان بوده است.

سویه اُمیکرون

آیا سویه اُمیکرون تناسب خود را از دست داده است؟

در حالی که ظهور داده های مربوط به موارد ابتلا به این سویه در دنیای واقعی ادامه دارد، محققان نیز در حال انجام مطالعات آزمایشگاهی برای رمزگشایی از سویه اُمیکرون هستند. این سویه دارای حدود ۵۰ جهش از جمله بیش از ۳۰ جهش در پروتئین سنبله ای است که کروناویروس از آن برای اتصال به سلول های انسانی استفاده می کند و پیش از این به صورت ترکیبی دیده نشده بود. واکسن هایی که در حال حاضر استفاده می شوند، پروتئین را هدف قرار می دهند.

دکتر جان وِری، مدیر مؤسسه ایمونولوژی در فیلادلفیا گفت: معمولا وقتی ویروس‌ها حاوی جهش‌های زیادی هستند، تناسب‌های خود را از دست می‌دهند. برخی جهش‌های اُمیکرون ممکن است توانایی جدا شدن ویروس را مختل کرده و رفتار پروتئین سنبله را تغییر دهد. برخی از محققان این نظریه را مطرح کرده اند که سویه اُمیکرون ممکن است طی چند ماه در یک فرد دارای نقص ایمنی مانند بیمار مبتلا به HIV در جنوب آفریقا ایجاد شده باشد. اگر چنین باشد پس ویروس برای نابود کردن میزبانش، سازگار نشده است.

آیا اُمیکرون به سویه غالب تبدیل خواهد شد؟

سوال اصلی دیگری که در مورد سویه اُمیکرون وجود دارد این است که آیا از سویه دلتا که هنوز هم اکثریت عفونت های شناخته شده در جهان را تشکیل می دهد، پیشی خواهد گرفت. به گفته محققان اگر این سویه غالب و باعث بیماری خفیف‌تر شود، می‌تواند نقطه عطفی باشد تا ویروس در نهایت به یک تهدید فصلی مانند آنفلوآنزا تبدیل شود. به گزارش رویترز، در حالی که تحقیقات در مورد سویه اُمیکرون در حال انجام است، کارشناسان تاکید دارند که مردم باید با رعایت تمام نکات ضروری شامل تزریق واکسن‌ اولیه یا دُز یادآور و همچنین استفاده از ماسک در محیط‌های سرپوشیده یا شلوغ، تهویه مناسب اتاق‌ها و شستن دست‌ها، از خود در برابر کرونا ویروس مراقبت کنند.

نمونه گیری در محل آنی آزما

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که نمونه گیری در محل به چه معناست؟ نمونه گیری در منزل یا محل کار به معنای این است که شما بدون حضور در آزمایشگاه آزمایش خود را به راحتی انجام دهید‌‌. به این صورت که پذیرش و جوابدهی را به صورت آنلاین انجام می دهید و نمونه گیری از شما توسط کادر مجرب در منزل، محل کار و یا در محل دیگری که برای شما امکان پذیر است انجام می شود‌.

برای انجام نمونه گیری در محل آنی آزما برای بیمارانی که قادر به حضور در آزمایشگاه نیستند و یا مراجعینی که تمایل به نمونه گیری در منزل یا محل کار را دارند، سرویس نمونه گیری در منزل توسط افراد مجرب را فراهم نموده ایم. بدین منظور می توانید با مراجعه حضوری و یا تلفنی آدرس بیمار و آزمایش های درخواستی را اعلام نمایید و یا با ثبت مکانیزه درخواست خود در وب سایت ما با پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران ما باشید تا در اولین فرصت یا زمان مورد درخواست شما جهت نمونه گیری مراجعه شود.

صرفه جویی در زمان

علاوه بر صرفه جویی در زمان، نمونه گیری در محل باعث کاهش هزینه های شما می شود. شاید شما تا بحال به هزینه های بالای آزمایشات توجه کرده اید ولی متوجه هزینه هایی که برای رفت و آمد می کنید نباشید. برای مثال شما برای انجام آزمایش باید مرخصی بگیرید و هزینه صرف رفت و آمد خود کنید و در بسیاری از موارد برای دریافت جواب در ساعت یا روز دیگر دوباره این مسیر را طی کنید و هزینه ای بابت این موارد صرف کنید.

ولی در نمونه گیری در محل دیگر نیاز به صرف چنین چنین هزینه هایی نیست و پذیرش و جوابدعی به صورت آنلاین انجام می شود . نمونه گیری در منزل یا محل کار شما باعث کاهش هزینه های رفت و آمد و سریع تر شدن پرسه آزمایش شما می شود.

نمونه گیری در محل آنی آزما

انجام نمونه گیری در محل در واقع این امکان را برای همه ایجاد کرده است بدون مراجعه حضوری آزمایش کرونا در منزل، تست کرونا در منزل و یا آزمایشات دیگر خود را انجام دهید. همچنین آزمایش آنلاین با کاهش هزینه ها، صرفه جویی در زمان، امکان انجام آزمایش برای افراد سالمند، بیمار، زنان باردار و غیره را تهیه کرده است.

نمونه گیری در محل یکی از شاخص ترین و مهم ترین خدماتی است که توسط آزمایشگاه آنلاین آنی آزما برای همشهریان عزیز ارائه می شود. در این خدمت نوین شما پس از پذیرش آنلاین در وب سایت آزمایشگاه و وارد کردن مشخصات کامل خود، در وقت تعیین شده نمونه خون و ادرار شما گرفته می شود.

قرداد با تمامی بیمه ها

یکی دیگر از مزیت های نمونه گیری در محل این است که دیگر نیاز به پیدا کردن یک آزمایشگاه طرف قراد با بیمه نیست به طوری که آنی آزما با همه بیمه ها طرف قرارداد دارد‌. شما تنها کافیست هنگام پذیریش نوع بیمه خود را انتخاب کنید. اگر پزشک برای شما آزمایش تجویز کرده است کافیست که تصویر نسخه را برای ما بفرستید تا پس از نسخه خوانی، آمادگی ها، شرایط و هزینه انجام آزمایش شما در منزل را به شما اطلاع دهیم. اگر نسخه شما در دفترچه بیمه نوشته شده باشد تعرفه آزمایش شما مطابق تعرفه بیمه محاسبه خواهد شد.

نمونه گیری در منزل

با انجام تست کرونا در منزل از شیوع این بیماری پیشگیری کنید

اگر قصد انجام تست کرونا یا آزمایش کرونا و یا هر تست دیگری را دارید ، بدون شک نگران ابتلا به کووید ۱۹ هستید به طوری که ممکن است از انجام آزمایش حتی منصرف شوید! ولی نمونه گیری در محل این امکان را به شما و اطرافیانتان می دهد بدون مراجعه حضوری آزمایش خود را انجام دهید و جواب تست خود را به صورت اینترنتی و آنلاین دریافت کنید.

سخن پایانی

درست است که با وجود ویروس کرونا محدودیت‌های زیادی در زندگی ایجاد شده ولی ما می‌توانیم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بدون اینکه در معرض خطر ابتلا به سویه‌های کرونا قرار گیریم، به زندگی عادی خود ادامه دهیم. اما آنچه که اهمیت دارد این است که اگر علائم کرونا را مشاهده کردیم، سریعاً شرایط قرنطینه را فراهم کرده و برای اطمینان از اینکه آیا بدن آلوده به این ویروس شده است یا نه، تست کرونا در منزل با آنی آزما را انجام دهید. در هر صورت همه افراد جامعه در معرض خطر مبتلا شدن به کرونا ‌امیکرون قرار دارند اما کسانی که واکسینه شده‌اند کمتر از دیگران این احتمال برای آن‌ها وجود دارد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.