چرا به کبودی زیر چشم مبتلا می شویم؟

علت کبودی زیر چشم چیست؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

در صورت انسان نازک ترین پوست به دور چشم اختصاص دارد. حتما از این موضوع به خوبی آگاه هستید که هر اندازه پوست نازک تر باشد، حساس تر خواهد بود. کوچکترین فشار به پوست دور چشم کافی است تا دچار عارضه هایی همانند چروک، تیرگی، افتادگی پوست … شود. یکی از مشکلات پوستی که به ویژه در خانم ها رخ می دهد، کبودی زیر چشم است. آیا می دانید این عارضه به چه دلیل رخ می دهد؟ تصوری که در بین عموم مردم وجود دارد این است که کم خونی منجر به سیاهی چشم خواهد شد اما این تنها عامل نیست و موارد زیادی در این بروز این مشکل دخیل هستند. این مقاله را با دقت مطالعه کنید تا هم از این پس بیشتر مراقبت زیبایی خود بوده و هم اینکه در صورت رویت علایم، در اولین فرصت به متخصص پوست مراجعه نمایید.

کبودی زیر چشم یکی از مشکلاتی هست که ممکن است زنان و مردان دچار آن شوند. کبودی در قسمت بدن در نتیجه آسیب دیدگی یک یا چند رگ خونی به واسطه یک جراحت پوستی شکل می گیرند. خون از این رگ های خونی آسیب دیده به بافت اطراف نشت می کند و موجب شکل گیری کبودی می شود. گاهی این کبودی گذرا است و به علت خستگی، بی خوابی ، کم آبی اتفاق می افتد و گاهی علت آن باید درمان شود.

کبودی زیر چشم ممکن است شما را بیشتر از سنتان به نظر برساند و از شادابی چهره شما بکاهد. به همین دلیل گودی، پف، یا کبودی زیر چشم به هر علتی باشد برای همه نا خوشایند می باشد. اگر این کبودی بدون علت پزشکی اتفاق افتاده باشد و علت آن تنها خستگی یا بی خوابی در طول روز باشد، جای نگرانی نیست و با استراحت و خواب کافی به مرور آثار آن رفع می شود ولی اگر علت آن بیماری یا کمبود ماده ای در بدن باشد باید آن را رفع کنیم.

علت کبودی زیر چشم چیست؟

زیر چشم انسان دارای نازک ترین پوست می باشد. هر گونه تغییرات در سبک زندگی، رژیم غذایی ممکن است موجب کبودی، تیرگی و گودی این ناحیه شود. برای تشخیص علت کبودی زیر چشم می توان آزمایش هایی انجام داد که در ادامه این آزمایشات بررسی می شود:

آزمایش کم خونی برای بررسی علت کبودی زیر چشم

یکی از علت های بارز کبودی زیر چشم، کم خونی می باشد‌. اگر فردی دچار کم خونی باشد به علت خونرسانی پایین ممکن است زیر چشم گود یا کبود شود. کم خونی ها انواع مختلف دارند که از علل شایع و مرسوم آن کمبود آهن می باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش کم خونی چیست و در چه مواردی درخواست می شود مراجعه کنید.) کمبود آهن با اندازه گیری هموگلوبین خون، آهن سرم، TIBC, فریتین انجام می شود.

آزمایش CBC

یکی از آزمایش های خون که برای تشخیص کبودی زیر چشم ممکن است درخواست شود، آزمایش CBC می باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش CBC می توانید به مقاله آزمایش CBC چیست مراجعه فرمایید.) اگر نتایج CBC نشان دهنده کم خونی باشد ، ممکن است با بررسی اسمیر خون یا دیف سلولی ، که گلبول های سفید را شمارش می کند ، پیگیری شود.

بررسی اسمیر می تواند اطلاعات دیگری از قبیل شکل گلبول های قرمز و وجود سلول های غیر طبیعی را ارائه دهد ، که می تواند به تشخیص و طبقه بندی کم خونی کمک کند. از جمله اصلی ترین و مهم ترین سلول های موجود در خون، RBC ها می باشند. گلبول های قرمز وظایف متعددی را بر عهده دارد که یکی از آنها انتقال اکسیژن به بافت های مختلف و دریافت و انتقال کربن دی اکسید سلول ها به ریه ها و انجام تنفس سلولی می باشد.

گلبول های قرمز به عنوان ناقل، وظیفه اکسیژن رسانی به بافت ها را بر عهده دارند تا اندام ها بتوانند به صورت صحیح عملکرد خود را داشته باشند. RBCها نیز در مغز استخوان ساخته می شوند و حدود 90 تا 120 روز در خون گردش می یابند و سپس در اندام هایی مثل کبد لیز و تجزیه می شوند. گلبول های قرمز به خاطر ساختار منحصر به فردی که دارند، می توانند در طول باریک ترین مویرگ های بدن نیز حرکت کرده و دچار پارگی و آسیب نشوند. به همین دلیل RBC ها در تشخیص آنمی یا کم خونی کاربرد دارند.

همچنین علاوه بر RBC هموگلوبین نیز در تشخیص کم خونی بررسی می شود. Rbc ها برای گرفتن و انتقال اکسیژن از ریه ها، به هموگلوبین نیاز دارند. هموگلوبین نوعی پروتئین دارای آهن است که بر روی گلبول های قرمز خون قرار دارد و وظیفه اتصال و جا به جایی مولکول های اکسیژن را بر عهده دارد. کمبود هموگلوبین می تواند باعث بیماری های مختلف در فرد شود. یکی از عوامل کمبود هموگلوبین، آنمی فقر آهن می باشد.

علاوه بر تعداد گلبول های قرمز ، حجم MCVو پارامتر های دیگر مانند نسبت گلبول های قرمز خون به کل حجم خون Hct, میانگین هموگلوبین موجود در گلبول های قرمز MCH غلظت هموگلوبین، در یک حجم معینی از خون MCHC و غیره بررسی می شود. بررسی این پارامتر ها به تشخیص کم خونی و علت آن کمک می کند.

تست آهن جهت بررسی علت کبودی زیر چشم

آهن یک عنصر اساسی و ضروری در بدن است که کمبود آن باعث کم خونی در نتیجه کبودی زیر چشم می شود. برای تولید RBC های سالم لازم است. آهن یکی از مؤلفه های هم ، بخشی از هموگلوبین است ، پروتئین موجود در گلبولهای قرمز که به اکسیژن متصل شده و به RBCها اجازه می دهد اکسیژن را در بدن منتقل کنند.

علت کبودی زیر چشم چیست؟

اگر مقدار کافی آهن در مقایسه با آنچه بدن به آن احتیاج دارد ، مصرف نشود ، سپس آهن ذخیره شده در بدن شروع به استفاده شدن می کند. با کم شدن ذخایر آهن ، بدن مقدار کمتری از گلبول قرمز را کاهش می دهد که باعث کاهش هموگلوبین در آنها می شود و در نتیجه کم خونی ایجاد می شود. که شامل آزمایشات زیر می باشد:

آزمایش آهن سرم جهت بررسی علت کبودی زیر چشم

کاهش میزان آهن سرم از محدوده نرمال نشانگر کم خونی می باشد.

آزمایش فریتین

پروتئینی است که برای ذخیره آهن استفاده می شود. مقدار کمی فریتین که در خون رها می شود بازتاب مقدار آهن ذخیره شده در بدن است و معمولاً در کم خونی فقر آهن کم است. این بیماری خاص ترین آزمایش برای تشخیص کم خونی فقر آهن محسوب می شود ، مگر اینکه عفونت یا التهاب وجود داشته باشد.

ترانسفرین

پروتئین است که به آهن متصل می شود و آن را در خون منتقل می کند.

TIBC

بازتاب میزان انتقال ترانسفرین برای اتصال به آهن است. در کم خونی فقر آهن میزان ترانسفرین و TIBC زیاد است.

گیرنده ترانسفرین محلول (sTfR)

این آزمایش در درجه اول انجام می شود تا به تمایز بین کم خونی ناشی از کمبود آهن و کم خونی ناشی از التهاب یا بیماری مزمن کمک کند. ممکن است در صورت داشتن یک بیماری مزمن و یا التهاب در آن یا مشکوک به عنوان جایگزینی برای فریتین سفارش داده شود. از نظر کمبود آهن زیاد خواهد بود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایشات مرتبط با آهن خون می توانید به مقاله آزمایش فقر آهن مراجعه فرمایید.)

آزمایش هورمون های تیروئیدی

غده ی تیروئید به عنوان یکی از غددی شناخته شده است که از طریق تولید هورمون های مختلف، بر روی متابولیسم بدن تاثیر می گذارد و برای تشخیص علت کبودی زیر چشم ممکن است آزمایشات تیروئیدی درخواست شود. همانگونه که می دانید در صورتی که فرآیندهای سوخت و ساز سلولی از حد اعتدال خارج شود، منجر به بروز بیماری چاقی و یا لاغری مفرط خواهد شد. این اختلال در اثر کم کاری و یا پرکاری غده تیروئید رخ می دهد. به همین دلیل افراد مشکوک به اختلال در عملکرد غده تیروئید، باید در اولین فرصت آزمایش تیروئید را انجام دهند.

توجه داشته باشید که کوچکترین مشکل در این غده، منجر به عارضه های خطرناک در بدن می شود. به همین دلیل لازم است سریعا تست های مربوطه را انجام دهید. از آزمایش تیروئید برای بررسی عملکرد غده تیروئید استفاده می شود. وقتی تیروئید شما به صورت طبیعی عمل می کند، هورمون‌ تیروکسین (T4) بدن شما به طور شیمیایی به تری – یودوتیرین (T3) تبدیل شده و در متابولیسم صحیح بدن نقش دارد. با این حال، این سیستم در هنگام بیماری های تیروئید و یا عدم عملکرد مناسب غده تیروئید، با ایجاد ” T3 معکوس ( Reverse T3 ) “، که یک فرم غیر فعال از هورمون T3 است، می‌تواند انرژی را حفظ کند.

آزمایش هورمون تیروئید برای بررسی سیستم T3 معکوس شما همراه با TSH و دیگر هورمون‌های تیروئیدی آزاد انجام می‌شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش تشخیص کم کاری و پر کاری تیروئید مراجعه کنید.)

علت کبودی زیر چشم چیست؟

اگر شما نیز دارای سابقه خانوادگی مشکلات تیروئیدی یا سندرم خستگی مزمن هستید یا اختلالات هیپوفیزی یا سایر غدد درون ریز در شما تشخیص داده شده است، حتما باید یک یا چند آزمایش موجود در پنل آزمایش تیروئید را بدهید. علاوه بر این، زنانی که نزدیک دوران یائسگی خود هستند یا باردار هستند یا اخیرا بچه دار شده‌اند (از آنجائیکه سطح T3 و T4 مناسب برای رشد مغز در سال‌های اولیه زندگی کودک ضروری است)، نیز باید آزمایش تیروئید را انجام دهند زیرا که ممکن است علت کبودی زیر چشم شما به خاطر مشکلات هومونی تیروئید باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایشات مرتبط با عده تیرووید خون می توانید به مقاله آزمایش پانل تیروئید مراجعه فرمایید.)

آزمایشات بررسی عملکرد کلیه ها جهت بررسی علت کبودی زیر چشم

کبودی زیر چشم در برخی از موارد با ناراحتی ‌ها و بیماری‌ های کلیوی در ارتباط بوده و با پیشرفت این بیماری‌ ها، سیاه شدن زیر چشم نیز می‌تواند بیشتر شود. یکی از آزمایش هایی که همه افراد باید به آن توجه داشته باشند، آزمایش کلیه می باشد. این آزمایش به منظور ارزیابی عملکرد کلیه انجام می شود و مارکر های بیوشیمیایی مختلفی وجود دارند که اندازه گیری آنها در خون و همچنین نمونه ادرار می تواند به عنوان معیاری نسبت به عملکرد کلیه در نظر گرفته شود.

کلیه ها ٢ عضو لوبیایی شکل هستند که در قسمت پشتی شکم و در طرفین مهره های ١ تا ٤ کمری قرار دارند. سایز هر کلیه به اندازه یک مشت بسته بوده و وزن هر کدام از آنها تقریبا ۱۵۰ گرم است. تصفیه خون برعهده کلیه ها است و پس از آن این مواد زائد باید دفع شوند. لذا این مسئله بسیار مهم است که این اندام، هیچگونه نقص نداشته باشد. البته اگر در ظاهر علائمی مشاهده کردید، لازم است در اولین فرصت به متخصص مراجعه نموده و آزمایشات مربوط به عملکرد کلیه ها را انجام دهید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چگونه از کیفیت عملکرد کلیه ها مطمئن شویم؟ مراجعه کنید.)

آزمایشات بررسی عملکرد کبد

گاهی اوقات کبودی زیر چشم با اختلالات و بیماری های کبدی همراه است. انجام آزمایشات مرتبط با کبد به ما در تشخیص علت کبودی زیر چشم کمک می کند‌. آزمایش های کبدی به منظور تشخیص انواع بیماری ها و مشکلات کبدی انجام می شود. کبد اندام بزرگ و گوشتی است که در سمت راست شکم قرار گرفته است. حدود 3 پوند وزن دارد و به رنگ قرمز متمایل به قهواه ای است و لاستیک مانند است.

معمولاً کبد از روی پوست قابل لمس نیست چون توسط این عضو قفسه سینه محافظت می شود. وظیفه اصلی کبد فیلتر کردن خون بخش گوارشی قبل از عبور از آن به بقیه بدن است ؛ کبد همچنین مواد شیمیایی و داروهای متابولیزه شده Translate را نیز سم زدایی می کند.همان طور که این کار را انجام می دهد کبد صفرا را به روده ها می فرستد. همچنین، پروتئین ها را برای لخته شدن خون و دیگر وظایف مهم می سازد.

علت کبودی زیر چشم چیست؟

بنابراین بیماری های کبدی باعث اختلالات بسیاریی در عملکرد بدن می شود. برای بررسی عملکرد کبد تعدادی آنزیم و مواد تولید شده توسط این ارگان در تست های موسوم به آزمایش های کبدی (LFT) بررسی می شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چه آزمایش هایی سلامت عملکرد کبد را آشکار می کند؟ مراجعه کنید.)

آزمایشات مرتبط با اختلالات قاعدگی

اختلالات قاعدگی یکی دیگر از عواملی می باشد که ممکن است باعث کبودی زیر چشم شود. در بدن هر فرد سطح مشخصی از هورمون ها وجود دارد که برخی از ان ها بنا به جنسیت متفاوت هستند. مردان و زنان از نظر هورمون ها جنسی با هم تفاوت هایی دارند. هورمون ها در بدن کارهای به خصوصی را انجام می دهند که اختلال در هر یک ممکن است در کل بدن اختلال ایجاد شود. (،جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش هورمون زنانه و زمان مناسب انجام آن مراجعه کنید)

علت کبودی زیر چشم چیست؟

اگزما جهت بررسی علت کبودی زیر چشم

اگزما بیماری است که در آن لکه های پوستی ملتهب ، خارش دار ، ترک خورده و زیر بر روی پوست دیده می شوند. برخی از انواع آن می تواند باعث ایجاد تاول نیز شود. این بیماری پوستی ممکن است باعث شود که بخواهید مدام پوست خود را مالش دهید.اگر این وضعیت برای پوست زیر چشم رخ دهد، مالش بیش از حد آن سبب ایجاد کبودی زیر چشم می شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله همه نکاتی که باید در مورد اگزما بدانید مراجعه کنید.)

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش های مربوط به کبودی زیر چشم می باشید و به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین در شرایط اکنون بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد لذا بهترین انتخاب برای انجام آزمایش های شما بدون حضور در آزمایشگاه و با صرفه جویی در وقت و هزینه ها می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

2 دیدگاه در چرا به کبودی زیر چشم مبتلا می شویم؟

  1. Nesa می‌گوید:

    سلام وقتتون بخیر بنده زیر چشمام کبودی و ورم داره ولی نمیدونم به چه پزشکی برای نوشتن این آزمایش ها مراجعه کنم و نتیجه بگیرم،خیلی اذیت میشم لطفا راهنمایی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.