تست هایی که قبل از جراحی بین و جراحی صورت باید انجام شود

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

با ورود جراحی های زیبایی به دنیای پزشکی، امروزه افراد زیادی را می بینیم که تمایل دارند نواقص صورت خود را از این طریق رفع نمایند. البته در این میان کسانی نیز وجود دارند که علی رغم نداشتن مشکل، باز هم می خواهند جراحی بینی و یا جراحی پلاستیکی صورت انجام دهند تا از نظر زیبایی ارضا شوند. در هر صورت قبل از اینکه تصمیم خود ارضایی کنید باید با متخصص مشورت کرده و تست هایی را انجام دهند. ممکن است شما کاندید مناسب برای این نوع عمل ها نباشید و تنها متخصص می تواند از طریق آزمایشاتی که انجام می دهید، صلاحیت و یا عدم صلاحیت شما برای جراحی بینی و جراحی پلاستیکی صورت را تایید نماید. در این مقاله با این آزمایشات آشنا خواهید شد.

آزمایش های قبل از جراحی بینی و پلاستیک صورت شامل تست ها و آزمایشاتی می باشد که جهت اطمینان از سلامت جسمانی شما درخواست می شود. این خیلی مهم است که فرد قبل از جراحی از سلامتی کامل برخوردار باشد. به همین دلیل از فرد در خواست می شود تا قبل از جراحی آزمایش هایی برای اطمینان از سلامتی خود انجام دهد.

بینی و پوست از مهم‌ ترین اجزای صورت است که تاثیر مستقیم در زیبایی و جذابیت فرد دارد. امروزه عمل های جراحی بینی و جراحی های زیبایی دیگر بیش از پیش انجام می شود. پیشرفت های پزشکی و تشخیصی در تمامی زمینه ها به ویژه جراحی های زیبایی اشتیاق افراد را در انجام این جراحی ها با ریسک پایین را بیشتر کرده است. مشکلاتی در سلامت بدن مانند دیابت یا مشکلاتی در انعقاد خون ممکن است روند پرسه جراحی و بهبودی پس از جراحی را با مشکل مواجه کند بنابراین امروزه قبل از انجام هر گونه اقدام تداخلی آزمایش های قبل از جراحی توسط پزشک متخصص درخواست و بررسی می شود.

آزمایش های قبل از جراحی بینی و جراحی پلاستیک صورت

این آزمایشات به پزشک کمک می کند تا عمل جراحی خود را با کم ترین ریسک ممکن انجام دهد. اگر شما هم به فکر جراحی زیبایی هستید باید بدانید قبل از هر اقدامی باید تست های تحت عنوان آزمایش های قبل از جراحی را انجام دهید. این آزمایش ها شامل موارد زیر می باشد:

تست شمارش کامل سلول ها یا CBC جهت آزمایش های قبل از جراحی

از جمله آزمایش های روتین و پر کاربرد در آزمایشگاه تشخیصی است که یکی از تست های مهم در آزمایش های قبل از جراحی می باشد. در این آزمایش تعداد کلی گلبول های سفید خون، شمارش افتراقی گلبول های سفید، گلبول های قرمز ، پلاکت، هموگلوبین و غیره اندازه گیری می شود بنابراین به بررسی عفونت ها، آنمی یا کم خونی، مشکل انعقاد می پردازد. وجود عفونت در بدن کار را برای جراحی سخت می کند چون در شرایط عفونت معمولا سیستم ایمنی بدن دچار ضعف می شود. همچنین آن چه که مسلم است شما در هنگام جراحی مقداری خون از دست می دهید.

اگر دچار کم خونی باشید پروسه جراحی با مشکل رو به رو می شود. توجه داشته باشید کم خونی در بین بیماران متقاضی جراحی بینی نسبتا کم است و به راحتی درمان می شود. پلاکت ها در انعقاد خون نقش دارند. کاهش تعداد این سلول ها باعث خونریزی شدید در هنگام جراحی می شود و همچنین ترمیم پس از جراحی را بسیار دشوار می کند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چگونه تفسیر جواب آزمایش CBC خون را خودمان انجام دهیم؟ مراجعه کنید.)

آزمایش قند خون ناشتا یا FBS جهت آزمایش های قبل از جراحی

جهت انجام آزمایش های قبل از جراحی قند خون ناشتا نیز انجام شود. دیابت بیماری است که با کاهش سیستم ایمنی بدن و کاهش قدرت ترمیمی بدن مواجه می باشد. بالا بودن قند خون ناشتا معمولا نشانگر دیابت یا شرایط پیش دیابتیک می باد. قند خون ناشتا یکی از آزمایشات اولیه غربالگری دیابت می باشد. در صورت بالا بودن مقدار آن آزمایشات تکمیلی دیگری جهت تشخیص مانند HbA1Cو GTT ممکن است در خواست شود‌. علاوه بر بالا بودن مقدار قند خون ناشتا که ممکن است نشانگر دیابت می باشد،

قند خون ناشتا پایین نیز ممکن است در جراحی خطر آفرین باشد. افت شدید قند خون در هنگام جراحی می تواند بر قلب، خون رسانی، مغز و غیره تاثیر بگذارد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش قند خون مراجعه کنید.)

آزمایش های قبل از جراحی بینی و جراحی پلاستیک صورت

آزمایش تست های انعقادی یا PT , PTT

زمان انعقاد یکی دیگر از فاکتور هایی می باشد که در آزمایش های قبل از جراحی مهم می باشد. همان طور که در بالا اشاره شد جراحی با از دست دادن خون همراه است که این مقدار خونریزی باید کنترل شده باشد تا فرد دچار افت حجم خون و عوارض ناشی از آن نشود. وجود مشکل قبل از جراحی در انعقاد خون بسیار جدی و حیاتی می باشد. انعقاد خون یک پروسه آبشاری می باشد که چندین فاکتور در انجام آن دخیل می باشد.

مشکل در هر کدام از این فاکتور ها مسیر انعقاد خون را دچار مشکل می کند و باعث خونریزی های شدید و حتی مرگ می شود. در آزمایش های قبل از جراحی با بررسی زمان انعقاد خون فرد این اطمینان را به شما می دهد که روند انعقاد خون در بدن شما نرمال است یا نه. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چرا باید تست های انعقادی را انجام دهیم؟ مراجعه کنید.)

آزمایش HIV

آزمایش HIV یکی دیگر از تست ها ضروری در آزمایش های قبل از جراحی می باشد. آزمایش HIVیا ایدز نقص ایمنی ذاتی است که در آن سیستم ایمنی بدن به طور قابل توجهی ضعیف می شود. این ضعف بدن را در مقابل هر شوک دیگری مانند جراحی ممکن است ناتوان سازد. علاوه بر این اگر فردی دچار HIV باشد باید پرسنل درمان را از این موضوع آگاه سازد تا این افراد با احتیاط بیشتر پروسه درمانی فرد را دنبال کنند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایشات لازم برای ایدز مراجعه کنید)

آزمایش HBsAg

آزمایش HBs، آزمایش خون ساده ای است که آزمایش های قبل از جراحی نیز کاربرد دارد. در این تست به منظور تشخیص آلوده شدن فرد با ویروس هپاتیت ب از سوی پزشک تجویز می شود. مثبت شدن سطح آنتی ژن HBs در خون، به معنای آلودگی با این ویروس و امکان انتقال آن به دیگران از طریق خون و یا سایر مایعات بدن می باشد. هپاتیت B، عفونت کبدی و جدی است که توسط ویروس هپاتیت B (HBV) ایجاد می شود. در برخی افراد، این ویروس منجر به بروز علائم شدیدی می شود که گاهی به مدت شش ماه و یا بیشتر ادامه می یابد.

در صورتی که فردی به هپاتیت ب مزمن، مبتلا شود، احتمال بروز مشکلات کبدی مانند سرطان کبد و یا سیروز بیشتر خواهد بود. سیروز اختلالی است که با اسکارهای دائمی در کبد همراه می باشد. در بسیاری از موارد، افراد مبتلا به این ویروس، کامل بهبود می یابند حتی اگر شدت علائم زیاد باشد. نوزادان و کودکان بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت ب مزمن قرار دارند. البته خوشبختانه باید بگوییم که واکسن زدن، از ابتلا به این ویروس پیشگیری می کند، اما درمانی برای آن وجود ندارد.

در صورت ابتلا به هپایت ب، با رعایت یک سری اقدامات می توان از انتقال ویروس به دیگران پیشگیری کرد. بنابراین اگر فردی به هپاتیت B مبتلا باشد باید در مراکز درمانی قبل از هر گونه اقدامی، بیماری خود را به کادر درمان اطلاع دهد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله هر آن چه که باید در مورد آزمایش هپاتیت بدانید مراجعه کنید.)

آزمایش HCV Ab

تست ارزیابی هپاتیت C نیز در آزمایش های قبل از جراحی مورد بررسی قرار می گیرد. تماس خونی با فرد مبتلا به این ویروس می تواند موجب ابتلا به هپاتیت C شود . در واقع زمانی که فردی به این ویروس مبتلا گردد، خون عفونی شده و منجر به تورم یا التهاب در کبد می شود . جریان خون بدن از کبد عبور می کند و کبد سموم موجود در بدن را تصفیه می کند . پیشرفت بیماری هپاتیت c می تواند منجر به نارسایی های کبدی، سرطان کبد و آسیب شدید کبد می شود، اما خوشبختانه با درمان های سریع می توان از پیشرفت این بیماری کاست.

تست های خونی متفاوتی برای تشخیص این بیماری وجود دارد، اما ساده ترین روش تشخیص بیماری هپاتیت C انجام یک آزمایش خون می باشد . تست های خونی معمولا هر کدام به بررسی برخی از عوامل می پردازد، معمولا برخی از این آزمایش ها به بررسی سطح آنتی بادی های ضد ویروس و برخی دیگر به بررسی ژنتیک می پردازد . بیماری هپاتیت C در ابتدا بدون علامت است و حدود دو هفته تا شش ماه پنهان می باشد.

زمانی که فردی به عفونت های اولیه مبتلا باشد تقریبا حدود 80 درصد آن ها بدون علامت می باشند، اما در مواردی که بیماری پیشرفت زیادی کرده باشد با علائمی همچون: تب، تهوع و استفراغ، تغییر رنگ در ادرار و مدفوع، درد مفاصل، کاهش اشتها، شکم درد و … همراه می باشد . (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله هپاتیت C چیست و چرا آزمایش مهمی می باشد؟ مراجعه کنید.)

آزمایش های قبل از جراحی بینی و جراحی پلاستیک صورت

تست حاملگی یا BHcG در زنان

برای اطمینان از باردار نبودن زنانی که مشکوک به بارداری هستند تجویز می شود. این خیلی مهم است که به خاطر داشته باشیم جراحی برای زنان باردار مناسب نیست مگر اینکه آن جراحی واقعا ضروری و حیاتی باشد. و از آنجایی که جراحی های زیبایی جزو جراحی های اختیاری محسوب می شوند و حیاتی نیستند بهتر است به بعد از تولد فرزند موکول شوند. گرفتن تست بارداری حتی قبل از رفتن به جلسه ی مشاوره می تواند کار عاقلانه ای باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تمام آن چه که باید در مورد آزمایش بارداری بدانید مراجعه کنید.)

آزمایش تعیین گروه خونی

همان طور که در بالا اشاره شد عمل های جراحی از جمله عمل های زیبایی و بینی ممکن است با خونریزی همراه باشد. گاهی این خونریزی شدید بوده و ممکن است نیاز به دریافت خون شود. بنابراین قبل از هر جراحی گروه خونی هر فرد در آزمایش های قبل از جراحی تعیین می شود. آزمایش گروه خونی به منظور تعیین گروه خونی ABO و سیستمRh در افراد می باشد.

آزمایشات بررسی عملکرد کبد

کبد ارگان تجزیه مواد شیمیایی و دارو ها می باشد.. خون در تمام قسمت های بدن بین اندام ها گردش می کند. در این گردش مواد غذایی مفید را در اختیار سلول ها قرار داده و مواد زائد را حمل می کند تا نهایتا خون تصفیه شود. تصفیه خون بخش گوارشی برعهده کبد است به این معنا که هر گونه خلل در عملکرد این اندام، عواقب بسیار خطرناکی را به دنبال داشته و ناهنجاری های گوارشی را منجر می شود. در هنگام عمل های جراحی دارو های بیهوشی مصرف می شود. در صورت اختلال در عملکرد کبد، بدن قادر به تجزیه این مواد نمی باشد. بنابراین یکی دیگر از آزمایش های قبل از جراحی بررسی عملکرد کبد می باشد.

آزمایش های کبدی به منظور تشخیص انواع بیماری ها و مشکلات کبدی انجام می شود. آزمایش های کبدی تنها یک عنوان آزمایش برای چندین بخش مجزا در آن است. آزمایش ‌های متعددی که مقادیر پروتئین‌ها و آنزیم‌های مختلف در بدن را مورد سنجش قرار خواهند داد. بررسی برخی از این مقادیر در آزمایش، تنها زمانی صورت می‌گیرد که احتمال آسیب کبدی یا وجود یک بیماری خاص وجود داشته باشد. این تست ها شامل ALT، AST، GGT، LDH، و آزمایش بیلی روبین می باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چه آزمایش هایی سلامت عملکرد کبد را مشخص می کند؟ مراجعه کنید.)

آزمایش های قبل از جراحی بینی و جراحی پلاستیک صورت

آزمایشات بررسی عملکرد کلیه

تصفیه خون برعهده کلیه ها است و پس از آن این مواد زائد باید دفع شوند. لذا این مسئله بسیار مهم است که این اندام، هیچگونه نقص نداشته باشد. بررسی عملکرد کلیه ها از آزمایش های قبل از جراحی به شمار می رود. اگر در ظاهر علائمی مشاهده کردید، لازم است در اولین فرصت به متخصص مراجعه نموده و آزمایشات مربوط به عملکرد کلیه ها را انجام دهید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چگونه از کیفیت عملکرد کلیه ها مطمئن شویم؟ مراجعه کنید.)

آزمایش کلیه شامل موارد مختلفی می باشد که از نمونه خون و ادرار فرد برای بررسی میزان دفع و بازجذب مواد در کلیه مورد ارزیابی قرار می گیرند. هر کلیه سالمی در صورت داشتن عملکرد طبیعی خود از دفع برخی مواد جلوگیری کرده و برخی مواد را نیز تماما از بدن دفع می کند. در صورت بروز مشکل در کلیه مقادیر این مواد در ادرار یا خون افزایش می یابد و از ارزیابی این مواد می توان به وجود مشکل در کلیه پی برد.

آزمایش کلیه شامل تست های زیر می باشد

  • وزن مخصوص ادرار (SG)
  • اندازه گیری اوره (Urea) یا نیتروژن اوره خون (BUN)
  • آزمایش کراتینین (Cr)
  • بررسی ادرار ٢٤ ساعته
  • آزمایش میزان تصفیه گلومرولی

بهترین زمان برای انجام آزمایش های قبل از جراحی

بهتر است آزمایش های قبل از جراحی را سریعا انجام دهید و به روز های آخر موکول نکنید چون اگر مشکلی وجود داشته باشد دیگر نمی توان تاریخ جراحی را عوض کرد. مثلا اگر نتیجه آزمایش نشان دهد که شما کم خونی دارید، برای برطرف کردن کم خونی و بالا بردن میزان هموگلوبین زمان لازم است. پس بهتر است آزمایشات خود را حداقل سه هفته قبل از جراحی انجام دهید.

آزمایش های قبل از جراحی بینی و جراحی پلاستیک صورت

شرایط لازم برای انجام آزمایش های قبل از جراحی

آزمایش های قبل از جراحی نیازمند ناشتا بودن می باشد بنابراین بهتر است آزمایش صبح هنگام با رعایت ۸ ساعت ناشتایی از آخرین وعده غذایی شما انجام گیرد.

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش های قبل از جراحی می باشید و به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین در شرایط اکنون بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد لذا بهترین انتخاب برای انجام آزمایش های شما بخ خصوص تست کرونا بدون حضور در آزمایشگاه و با صرفه جویی در وقت و هزینه ها می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.