دانشگاه “آکسفورد”: تزریق ۲ دوز واکسن برای جلوگیری از “اُمیکرون” کافی نیست

دانشگاه "آکسفورد": تزریق ۲ دوز واکسن برای جلوگیری از "اُمیکرون" کافی نیست

از زمانی که واکسیناسیون در کشور ما شروع شد، تعداد دفعات تزریق در گروه‌های سنی مختلف متفاوت است. برای مثال گروه‌های سنی میانسال و پیر، باید سه دوز واکسن را تزریق کرده باشند. این در حالی است که جوانان دو دوز واکسن را دریافت نموده‌اند. اما اکنون یک سال مطرح می‌شود با توجه به اینکه سویه جدیدی به نام امیکرون معرفی شده است آیا تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای جلوگیری از ابتلا به امیکرون کافی خواهد بود؟ برای پاسخ به این سؤال شما را به مطالعه این مقاله که توسط کارشناسان آزمایشگاه آنی آزما نگارش شده است دعوت می‌کنیم.

نتایج مطالعه جدید محققان دانشگاه آکسفورد نشان می‌دهد که سویه جدید “امیکرون”(Omicron) از آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده تولید شده توسط دو دوز از واکسن‌های فایزر و آسترازنکا طفره می‌رود و بنابراین تزریق دو دوز از این واکسن‌ها از ابتلا به سویه امیکرون جلوگیری نمی‌کند. یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه “آکسفورد” انجام شده است، نشان داد که تزریق دو دوز واکسن “فایزر” یا “آسترازنکا” برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ ممکن است برای محافظت در برابر عفونت ناشی از سویه امیکرون کافی نباشد.

این داده‌ها هیچ نشانه‌ای از محافظت در برابر ابتلای شدید به این بیماری ارائه نمی‌دهد و همچنین نشان می‌دهد که تزریق دو دوز برای جلوگیری از عفونت امیکرون در اکثر افراد کافی نیست. همین‌طور که دانشمندان در حال رقابت برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سویه تازه پدید آمده ویروس کرونا موسوم به امیکرون هستند، مطالعات آزمایشگاهی شروع به ارائه بینش‌هایی در مورد نحوه واکنش این سویه از ویروس به آنتی بادی‌ها یا پادتن‌های ناشی از واکسن کرده است.

نمونه گیری در منزل

تزریق دو دوز از واکسن اثر خنثی کنندگی کمی در برابر امیکرون دارد

مطالعه جدید که به‌عنوان یک مقاله پیش‌ چاپ در دسترس است و هنوز مورد بررسی همتا قرار نگرفته یا در یک مجله علمی منتشر نشده است، به نحوه واکنش آنتی‌بادی‌های تولید شده پس از تزریق دو دوز واکسن کووید-۱۹ به یک ویروس از نوع امیکرون جمع‌آوری‌ شده از یک مورد آلوده در بریتانیا نگاه انداخته است. این سویه روی نمونه‌های خونی آزمایش شد که از افرادی که حدود چهار هفته از تزریق دوز دوم واکسن فایزر یا آسترازنکای آنها گذشته بود، گرفته شده بودند. محققان دریافتند که تزریق دو دوز از این واکسن‌ها اثر خنثی کنندگی کمی در برابر امیکرون دارد و پاسخ آنتی بادی کمتری در واکنش به این ویروس ایجاد می‌شود.

در واقع تزریق دو دوز از واکسن آسترازنکا بدترین عملکرد را نشان داد و این مطالعه نشان داد که میزان خنثی کنندگی ویروس به زیر محدوده قابل تشخیص در همه نمونه‌ها به جز یک نمونه رسیده است. واکسن فایزر اما بسیار بهتر عمل کرد و تنها یک نمونه به زیر محدوده قابل تشخیص رسید. با این حال، محققان همچنان شاهد کاهش متوسط ۳۰ برابری در اثر خنثی کنندگی برای دو دوز واکسن فایزر در مقایسه با پاسخ‌های آنتی بادی مشاهده شده با سویه قبلی این ویروس بودند.

سویه امیکرون منجر به نرخ بالاتری از عفونت در افرادی که تنها دو دوز واکسن زده‌اند، می‌شود

محققان با احتیاط اشاره می‌کنند که این یافته‌ها لزوما نشان نمی‌دهند که تزریق دو دوز از هر یک از این واکسن‌ها در پیشگیری از ابتلای شدید به بیماری کووید-۱۹، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ بی‌اثر است. پاسخ‌های آنتی بادی تنها بخشی از پاسخ سیستم ایمنی بدن به یک تهدید ویروسی است و در حالی که پاسخ‌های آنتی بادی به طور کلی نقش مهمی در جلوگیری از عفونت اولیه ایفا می‌کنند، سایر سلول‌های ایمنی برای کشتن و پاکسازی ویروس به محض اینکه ویروس مهار شود، وارد چرخه می‌شوند.

داده‌ها نشان می‌دهد که سویه امیکرون منجر به نرخ بالاتری از عفونت در افرادی که تنها دو دوز واکسن زده‌اند، می‌شود. اگرچه شدت بیماری ناشی از ابتلا به امیکرون هنوز نامشخص است، اما محققان تاکید می‌کنند که موارد ابتلای بیشتر حتی اگر به طور کلی منجر به بیماری خفیف‌تری شود، به ناچار منجر به تحمیل بار بیشتری بر سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی می‌شود. “گاوین اسکریتون” نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: در حالی که هیچ مدرکی مبنی بر افزایش خطر ابتلای شدید یا مرگ ناشی از ابتلا به این سویه از ویروس در میان جمعیت‌های واکسینه ‌شده وجود ندارد، ما باید محتاط باشیم، زیرا تعداد موارد ابتلای بیشتر همچنان بار قابل ‌توجهی بر سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی وارد می‌کند.

 منجر به عفونت سویه امیکرون در افرادی که دو دوز واکسن زده‌اند

تأثیر تزریق سه دوز واکسن علیه سویه امیکرون

گفتنی است که این مطالعه بینش جدیدی در مورد تأثیر تزریق سه دوز واکسن علیه سویه امیکرون ارائه نمی‌دهد، اما محققان تصور می‌کنند که تزریق دوز تقویتی، پاسخ آنتی بادی خنثی کننده را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. ضمن اینکه مطالعه اخیر منتشر شده از سوی فایزر داده‌های ارزشمندی را ارائه می‌دهد که این فرضیه را تأیید می‌کند.

این یافته‌های جدید تا حدودی بر تلاش‌های اخیر برای تزریق سومین دوز واکسن به همه بزرگسالان در انگلستان به محض گذشت سه ماه از تزریق دوز دوم، صحه می‌گذارد. در بریتانیا، استفاده گسترده از واکسن آسترازنکا و رشد گسترده موارد ابتلا به سویه امیکرون باعث شد که “بوریس جانسون” نخست وزیر این کشور اخیراً وضعیت اضطراری اعلام کند. دولت بریتانیا به دنبال تزریق دوز سوم به ده‌ها میلیون نفر تا پایان سال جاری میلادی است.

سویه امیکرون از مصونیت واکسن‌های کرونا حتی دز سوم فرار می‌کند

وانگ که رییس سابق ویروس‌شناسی پزشکی و نایب رییس میکروبیولوژی و ایمونولوژی پزشکی انجمن پزشکی چین است، با نتایج این مطالعه با احتیاط برخورد می کند. نتایج اولیه یک مطالعه نشان داد واکسن‌های کووید-۱۹ و عفونت قبلی کرونا می‌توانند محافظت «قوی‌تر از پایه» را در برابر سویه امیکرون ارائه دهند اما نمونه‌های آزمایشی این سویه قابلیت «قابل توجه» آن را برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی و حتی سومین دز واکسن‌ کرونا را نشان می‌دهد.

به گزارش پایگاه اینترنتی سایتک دیلی، این مطالعه که در مجله Emerging Microbes & Infection منتشر شده است، یکی از اولین مطالعات در زمینه گونه امیکرون کووید-۱۹ است که نشان می‌دهد، افرادی که قبلاً به کووید-۱۹ مبتلا شده اند و افرادی که واکسینه شده‌اند، دفاعی «قوی‌تر از پایه» در برابر این نوع جدید نگرانی خواهند داشت. با این حال، نمونه‌های آزمایشگاهی امیکرون که در این تحقیق جدید مورد بررسی قرار گرفت، توانایی بالقوه فوق العاده زیاد سویه امیکرون را برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی کرونا یا واکسیناسیون کووید-۱۹، نسبت به همه انواع دیگر کووید-۱۹ نشان می دهد.

سویه امیکرون به راحتی از سیستم ایمنی بدن فرار می‌کند

«یوچون وانگ»، نویسنده این مطالعه و محقق ارشد مؤسسه ملی کنترل غذا و دارو در چین، در گزارشی درباره این مطالعه بسیار اولیه، می‌گوید نتایج آنها از یافته‌های اخیر در آفریقای جنوبی حمایت می کند که نشان می‌دهد سویه امیکرون به راحتی از سیستم ایمنی بدن فرار می‌کند. وانگ می‌گوید: متوجه شدیم که تعداد زیادی جهش در سویه امیکرون باعث ایجاد تغییرات قابل‌توجه در مصونیت نسبت به ابتلا در افرادی می شود که قبلاً کووید گرفته اند. با این حال، میانگین سطح مصونیت این افراد در برابر آلودگی به سویه امیکرون هنوز بالاتر از سطح پایه است که نشان می‌دهد هنوز برخی از اثرات محافظتی در برابر امیکرون در این افراد قابل مشاهده است.

سویه امیکرون به راحتی از سیستم ایمنی بدن فرار می‌کندسویه امیکرون به راحتی از سیستم ایمنی بدن فرار می‌کند

سویه امیکرون ممکن است حتی بهتر از ایمنی بگریزد

رییس سابق ویروس‌شناسی پزشکی و نایب رییس میکروبیولوژی و ایمونولوژی پزشکی انجمن پزشکی چین وانگ است، با نتایج این مطالعه با احتیاط برخورد می کند. وی می‌گوید از آنجایی که محافظت آنتی‌بادی – به شکل عفونت یا واکسیناسیون قبلی – به تدریج در یک دوره ۶ ماهه کاهش می‌یابد، سویه امیکرون ممکن است حتی بهتر از ایمنی بگریزد. به علاوه، در مقاله این محققان پیش‌بینی شده است، در حالی که «استراتژی افزایش دز سوم می‌تواند به طور قابل توجهی سطح ایمنی بدن را تقویت کند»، اما پیشگیری از آلودگی به سویه امیکرون ممکن است به مخاطره افتد.

این تیم متخصص متشکل از ۱۱ دانشمند، ۲۸ نمونه سرم بیماران در حال بهبودی از سویه اصلی SARS-CoV-۲ را بررسی کردند. آنها این نمونه ها را روی نمونه‌های امیکرون در شرایط آزمایشگاهی و همچنین چهار سویه دیگر که توسط سازمان بهداشت جهانی علامت‌گذاری شده‌اند (مانند دلتا) آزمایش کردند.

وی گفت: نتایج این مطالعه فرار سویه امیکرون از ایمنی تقویت شده را تایید می کند. این موضوع زنگ خطر را برای جهان به صدا در می‌آورد و پیامدهای مهمی برای برنامه‌ریزی بهداشت عمومی و توسعه استراتژی‌های منطبق دارد. اکنون، محققان می گویند برای درک بهتر امیکرون، لازم است تحقیقات بیشتری نه تنها در شرایط آزمایشگاهی بلکه در جهان واقعی صورت گیرد و به طور خاص، این موضوع مورد بررسی قرار گیرد که آیا سویه امیکرون می تواند از مصونیت ایجاد شده توسط واکسن فرار کند و باعث بیماری و مرگ شدیدتر شود یا خیر.

بررسی تاثیر واکسن فایزر بر بیماران مبتلا به سویه امیکرون

دو دُز واکسن فایزر می تواند تا ۷۰ درصد در افراد در برابر بستری شدن در بیمارستان مصونیت ایجاد کرده و از افراد تا ۳۳ درصد در برابر خطر ابتلا به عفونت محافظت کند. نتایج یک بررسی نشان می دهد:‌ واکسن فایزر در موج شیوع سویه امیکرون می تواند از بستری شدن در بیمارستان جلوگیری کند.

بررسی انجام شده روی اثربخشی واکسن فایزر نشان داد: طی هفته های اخیر تزریق دو دُز از این واکسن توانسته تا ۷۰ درصد از بستری شدن بیماران در آفریقای جنوبی که با افزایش قابل توجه موارد ابتلا به سویه امیکرون مواجه است، جلوگیری کند. در این بررسی تست مثبت ۲۱۱ هزار بیمار در فاصله ۱۵ نوامبر تا هفت دسامبر مورد استفاده قرار گرفت که حدود ۷۸ هزار مورد آن به سویه اُمیکرون نسبت داده شده است. هرچند ابتلای قطعی به سویه اُمیکرون در این ۷۸ هزار مورد تست مثبت تایید نشده و به این معنی است که بر اساس این مطالعه نمی توان به یافته‌های قطعی دست یافت.

هشدار آفریقای جنوبی درباره سویه امیکرون

محققان آفریقای جنوبی تاکنون حدود ۵۵۰ توالی امیکرون را تایید کرده‌اند که این سویه ۷۸ درصد توالی‌ها از ماه نوامبر را تشکیل می‌دهد و بیشتر از سویه غالب قبلی موسوم به دلتا است. اواخر ماه گذشته آفریقای جنوبی درباره سویه امیکرون هشدار داد و اعلام کرد این سویه می تواند باعث افزایش مجدد موارد ابتلا در جهان شود. در نتیجه این هشدار، محدودیت های سفر در جنوب آفریقا اعمال شد. تعداد مبتلایان روزانه در آفریقای جنوبی طی روزهای اخیر به حدود ۲۰ هزار مورد افزایش یافته است.

به گزارش رویترز، بر اساس تجزیه و تحلیل انجام گرفته مشخص شد که دو دُز واکسن فایزر می تواند تا ۷۰ درصد در افراد در برابر بستری شدن در بیمارستان مصونیت ایجاد کرده و از افراد تا ۳۳ درصد در برابر خطر ابتلا به عفونت محافظت کند. این درحالیست که اثربخشی این واکسن در پیشگیری از سویه دلتا ۸۰ درصد و در جلوگیری از وخامت حال بیمار بالای ۹۰ درصد بوده است.

برای تشخیص ابتلا به کرونا تست پی سی آر بهتر است یا تست الایزا ؟

بدون شک تست پی سی آر. برای توضیح جامع تر می توان گفت تست کرونا با روش الایزا برای بررسی روند بهبودی و وضعیت سیستم ایمنی بدن پس از تزریق واکسن ( آنتی بادی واکسن) کاربرد دارد ولی آزمایش کرونا به روش PCR است که برای تشخیص بیماری کرونا انجام می شود‌.

در واقع با تست آنتی بادی و آزمایش خون می توانید بفهمید که در اکنون یا در گذشته به کرونا مبتلا بوده اید یا خیر اما به دلیل اینکه ممکن است در اثر سرماخوردگی و سایر انواع کرونا ها هم نتیجه ی این تست مثبت شود بهتر است برای اطمینان با تست PCR همزمان انجام شود.با تست PCR می توانید بفهمید که همین حالا به ویروس کرونا آلوده هستید یا خیر، از آنجا که با این تست نمی توانید متوجه شوید که آیا تا بحال کرونا را داشته اید یا خیر توصیه می شود که همزمان با تست آنتی بادی انجام شود.

تست پی سی آر در منزل

تست پی سی آر در منزل

تست PCR در منزل از طریق بینی و حلق انجام می شود. این روزها بدون شک مطالب زیادی در مورد تست کرونا یا آزمایش کرونا، آنتی بادی واکسن، رپید تست و غیره شنیده باشید ولی در مورد کاربرد و زمان درست استفاده آن ها اطلاعات صحیح و جامعی نداشته باشید. آزمایش واکنش زنجیره ای پلیمری (PCR) برای شناسایی RNA موجود زنده خاص مانند ویروس کرونا انجام می شود. تست PCR در صورت ابتلا در زمان تست، وجود ویروس کرونا را تشخیص می دهد. این تست همچنین می تواند باقی مانده های ویروس را حتی پس از پایان روند بیماری، تشخیص دهد. تست PCR استانداردترین تست برای تشخیص COVID-19 است زیرا دقیق ترین و قابل اطمینان ترین تست در میان همه تست های کرونا است.

انجام این تست در منزل یک راه آسان براب انجام آن بدون دردسرها و دغدغه های انجام آزمایش حضوری در آزمایشگاه هستید. با نمونه گیری در منزل متوجه خواهید شد که بسیاری از مشکلات انجام آزمایش حضوری را ندارد. در نمونه گیری حضوری شما مجبور به صف های طولانی پذیرش، نمونه گیری، جواب دهی می باشد. گاهی انتظار برای جواب دهی پروسه چند ساعت و گاهی چند روز می باشد مجبور به برگشت به خانه و مراجعه دوباره پس از چند روز به آزمایشگاه هستید! در حالی که بدون شک چنین تجربه هایی را با نمونه گیری در منزل را تجربه نخواهید کرد.

نمونه گیری در منزل

آزمایش در منزل بدون دغدغه و هزینه های اضافی

یکی از آزمایش هایی می باشد که می توانید بدون دغدغه و هزینه های اضافی برای حمل و نقل و همچنین در کمترین زمان انجام دهید تست پی سی آر در منزل است. و از صحت سلامت خود و اعضای خانواده خود اطمینان حاصل کنید. اگر شما یا سایر اعضای خانواده در شرایط قرنطینه به سر می برید یا در هر صورت مایل به مراجعه به مراکز درمانی و انجام حضوری آزمایش ندارید تست PCR در منزل راه حل بسیار مناسبی برای موضوع می باشد.

در این روش ماده ژنتیک ویروس را شناسایی می کنیم و از جایی که عامل کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است و مجاری تنفسی را درگیر می کند، نمونه برداری آن از مجاری بینی انجام می شود‌. اما اگر بخواهیم در مورد کاربرد این تست بگوییم می توان به تشخیص لبتلا به کرونا اشاره کرد. اما نکته که باید در تست کرونا با روش پی سی آر اشاره کرد این است چون در مراحل اولیه این بیماری تعداد ویروس کم است و در نمونه گیری ممکن است وارد نشوند ممکن است در چند روز اول جواب تست ما منفی گزارش شود در حالی که به کووید ۱۹ مبتلا باشیم!

سخن پایانی

همانگونه که در این مقاله گفته شد دانشگاه آکسفورد اعلام کرده است که تزریق دوز سوم واکسن می‌تواند بدن انسان را برای جلوگیری از ابتلا به امیکرون مصون نگه دارد. بسیاری از افراد تنها دو مرحله‌ از واکسن دریافت کرده و باید دوز سوم را نیز تزریق نمایند. اما لازم است این نکته را نیز بیان کنیم که امیکرون به اندازه ویروس‌های قبلی خطرناک نیست و اگر شما پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنید، به احتمال زیاد از این ویروس در ‌امان خواهید بود. اما به هر حال بهتر است کشور ما افزایش تعداد دوز واکسن کرونا را در برنامه خود قرار دهد و همه افراد جامعه حداقل سه دوز را دریافت کرده باشند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.