دانشمندان نوع دوم کرونای اُمیکرون را نیز شناسایی کردند

دانشمندان نوع دوم اُمیکرون را نیز شناسایی کردند

دانشمندان نوع دیگری از کرونا را به نام امیکرون شناسایی کرده‌اند. آنچه باعث می‌شود واکسیناسیون این بیماری سخت گردد، جهش‌های ژنتیکی در ویروس کرونا و معرفی سویه‌های مختلف است. به همین دلیل است که واکسن نمی‌تواند بدن انسان را نسبت به همه سویه‌ها مقاوم کند. حتما با شنیدن این خبر شگفت‌زده می‌شوید زیرا سویه‌های قبلی به شدت خطرناک‌تر بوده و آمار مرگ و میر را در کشور بالا برد‌اند. اکنون این ترس به صورت ناخواسته سراغ شما می‌آید که حتماً امیکرون نیز از دلتا بدتر است و باید شرایط سخت‌تری را در پروتکل‌های بهداشتی در نظر بگیریم تا از شر این سویه کرونا نیز در امان بمانیم. پیشنهاد ما بر این است که قبل از اینکه عجولانه قضاوت کرده و ترسی واهی را به خود راه دهید، این مقاله را با دقت مطالعه کنید.

نوع دوم کرونای اُمیکرون

دانشمندان نوع دومی از کرونای اُمیکرون شناسایی کردند که ردیابی این نوع به دلیل ژنتیک آن دشوارتر خواهد بود. این جهش مشخصه حذف ژن S را ندارد ژنی که در سویه اُمیکرون BA.۱ موجب می‌شود تا به راحتی از طریق نتایج آزمایش PCR شناسایی شود. نسل جدید که BA.۲ نام دارد، تاکنون هفت بار در آفریقای جنوبی، استرالیا و کانادا مشاهده شده است.

فرانسوا بالوکس، مدیر موسسه ژنتیک کالج دانشگاه لندن اظهار کرد: BA.۲ از نظر ژنتیکی با سویه اُمیکرون که اکنون BA.۱ نامیده می‌شود، متفاوت و در سراسر جهان گسترش یافته است. مهم تر از همه، این جهش مشخصه حذف ژن S را ندارد ژنی که در کرونای اُمیکرون BA.۱ موجب می‌شود تا به راحتی از طریق نتایج آزمایش PCR شناسایی شود (روش اصلی که این سویه بر اساس آن تاکنون ردیابی شده است). سایت گاردین گزارش کرده است که این نتایج به این معنی است که «دو سویه ممکن است رفتار متفاوتی داشته باشند.»

آزمایش چکاپ مردان

تغییر ردیابی را سخت‌تر می‌کند

وینود اسکاریا، پزشک بالینی و زیست‌شناس محاسباتی در موسسه ژنومیک و زیست‌شناسی یکپارچه (CSIR) در توییتی گفت: در حالی که این تغییر ردیابی را سخت‌تر می‌کند اما هنوز از آن نمی‌ترسیم. دیوید استوارت، استاد زیست‌شناسی ساختاری در دانشگاه آکسفورد نیز با این موضوع موافق است. به گزارش فایننشال تایمز، وی گفت: «فکر نمی‌کنم دلیلی وجود داشته باشد که این سویه جدید تهدیدی بیشتر از شکل اُمیکرون باشد که در حال حاضر در بریتانیا در حال گسترش است.»

استوارت افزود: «اما خیلی زود است که با قطعیت در این مورد صحبت کنیم. آزمایش‌های PCR همچنان این نوع را تشخیص می‌دهند اما ممکن است نتوانند آن را از سایرین متمایز کنند.» به گفته اندرو رامبو، زیست‌شناس تکاملی در دانشگاه ادینبورگ، بریتانیا که جهش‌ها را بررسی کرده است، BA.۲ را حامل بسیاری از جهش‌های تعیین‌کننده مانند اُمیکرون می‌داند اما این سویه ده‌ها جهش دارد که BA.۱ ندارد همچنین ده‌ها جهشی که در BA.۱ ظاهر شده در این سویه کاهش یافته است و مهمتر از همه، BA.۲ فاقد جهش خاصی است که دانشمندان به‌عنوان راهی سریع برای ردیابی اُمیکرون استفاده ‌کردند.

بررسی نشانگرهای مختلف با تست‌های PCR

تست‌های PCR نشانگرهای مختلف را بررسی می‌کنند تا مشخص شود فردی حامل ویروس کروناست یا خیر که یکی از آنها ژن S است. هنگامی که فردی با سویه BA.۱ اُمیکرون آزمایش PCR انجام می‌دهد، نتایج نشان می‌دهد که یکی از نشانگرها کار نمی‌کند و به این حالت حذف ژن S می‌گویند. این روش یک راه آسان برای جدا کردن اُمیکرون از سایر انواعی بود که در حال حاضر در گردش هستند و اکثر آنها باعث حذف ژن S نمی‌شوند اما این مورد به احتمال زیاد برای نسل BA.۲ صادق نخواهد بود و دانشمندان برای شناسایی آن باید بیشتر تلاش کنند.

به گفته فایننشال تایمز، برای اما هادکرافت از بخش ژنتیک تکاملی دانشگاه بازل، این موضوع به این معنی است که ممکن است کرونای اُمیکرون بیشتر از آنچه ما فکر می‌کنیم وجود داشته باشد. هادکرافت در توییتی تاکید کرد که تست‌های PCR هنوز باید برای تشخیص اینکه آیا فردی به ویروس کرونا مبتلا شده است حتی با وجود این سویه جدید کارایی داشته باشند. وی ادامه داد: فقط ما نمی‌توانیم از این «میانبر» برای یافتن موارد احتمالی کرونای اُمیکرون برای BA.۲ استفاده کنیم. با این حال، خود آزمایش PCR هنوز کارایی دارد.

تست PCR

فایزر و آسترازنکا علیه کرونای اُمیکرون آنتی بادی‌ کمتری تولید می‌کنند

فایزر و آسترازنکا علیه کرونای اُمیکرون آنتی بادی‌ کمتری تولید می‌کنند. محققان انگلیسی اعلام کردند که طبق نتایج مطالعات، واکسن‌های کرونای شرکت‌های فایزر و آسترازنکا برای مبارزه با سویه اُمیکرون نسبت به سایر گونه های کووید-۱۹ آنتی بادی‌ کمتری تولید می‌کنند. به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، محققان دانشگاه آکسفورد در این مطالعه نمونه‌های خون جمع‌آوری‌شده از بیش از ۲۴ داوطلبی که هر دو دز واکسن کرونای خود را دریافت کرده بودند، در برابر سویه اُمیکرون کرونا مورد آزمایش قرار دادند. محققان دانشگاه آکسفورد که به ساخت واکسن آسترازنکا کمک کرده اند، اعلام کردند: این مطالعه نشان داد که هر دو واکسن کرونا فایزر و واکسن آسترازنکا «کاهش قابل توجهی در خنثی سازی» اومیکرون نشان دادند.

آنها در گزارشی که در مجله MedR منتشر شده است، اعلام کردند: این موضوع به احتمال زیاد منجر به افزایش عفونت‌های پیشرو در افرادی می شود که قبلاً به کرونا مبتلا شده اند یا ۲ دز کامل واکسن خود را دریافت کرده اند و می‌تواند موج بیشتری از عفونت را ایجاد کند، اگرچه در حال حاضر هیچ مدرکی دال بر افزایش ظرفیت برای ایجاد بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ وجود ندارد. این مطالعه همچنین نشان داد که اثربخشی واکسن‌ها با تزریق دز تقویتی بهبود می یابد.

دز تقویتی واکسن کرونا

گاوین اسکریتون رییس بخش علوم پزشکی دانشگاه آکسفورد در بیانیه خبری اعلام کرد: این داده‌ها به افرادی که واکسن‌ها و استراتژی‌های واکسیناسیون را توسعه می‌دهند، کمک می‌کند تا مسیرهایی را برای محافظت از جمعیت خود تعیین کنند و بر این پیام تاکید می کند که باید دز تقویتی واکسن کرونا را تزریق کرد. ترزا لمبه متخصص واکسن شناسی در آکسفورد هم گفت: این مطالعه بر اهمیت تزریق دزهای تقویتی واکسن های کرونا تاکید می کند. وی خواستار تلاش مداوم برای تلقیح افراد بیشتر شد.

این واکسن شناس اعلام کرد: واکسیناسیون بسیاری از بازوهای سیستم ایمنی ما از جمله آنتی بادی های خنثی کننده و سلول های تی( T) را تحریک می کند. لمبه افزود: داده ها در زمینه اثربخشی این واکسن ها در جهان واقعی به ما نشان داد که واکسیناسیون کرونا همچنان به پیشگیری از ابتلا به بیماری شدید ناشی از گونه های قبلی مورد نگرانی کرونا کمک می کند. واکسیناسیون بهترین روش برای محافظت از انسان ها در این همه گیری است.

مهار گونه دلتای ویروس کرونا

در حالی که متخصصان حوزه بهداشت مشغول مهار گونه دلتای ویروس کرونا بودند، یک گونه جدید از ویروس کرونا شناسایی شد که بسیار نگران‌کننده است. این گونه B.۱.۱.۵۲۹ یا کرونای اُمیکرون نام دارد و با حدود ۵۰ جهش ژنتیکی، رکورد بیشترین تعداد جهش‌های ژنتیکی را به خود اختصاص داده است.

ظهور سویه جهش یافته ویروس کرونا موسوم به کرونای اُمیکرون که اولین بار در آفریقای جنوبی و هنگ کنگ شناسایی شد و اکنون به دهها کشور سرایت کرده و نگرانی های تازه ای را برانگیخته است. اطلاعاتی که تاکنون درباره این گونه جدید به دست آمده، نشان می‌دهد علایم آن مشابه سایر گونه‌های ویروس کرونا است که شامل تب، سرفه مستمر و از دست دادن حس چشایی یا بویایی است. در حال حاضر محققان در حال مطالعه ساختار ژنتیکی و رفتار این گونه جدید بوده و در تلاش هستند شدت علایم ناشی از ابتلا به این گونه را ارزیابی کنند.

مهار گونه دلتای ویروس کرونا

مصرف خودسرانه ویتامین ها و مکمل های دارویی و عوارض سوء آنها

مصرف انواع ویتامین ها و مکمل های دارویی بین ایرانیان، به ویژه پس از شیوع ویروس کرونا شدت گرفته و در بین برخی از خانواده های ایرانی تبدیل به نوعی فخرفروشی شده است در حالی که پزشکان و کارشناسان درباره عوارض غیر قابل جبران مصرف بی رویه و بدون نظارت پزشک ویتامین ها و مکمل‌ها هشدار می‌دهند. در حالی که همه متخصصان و پزشکان و کارشناسان دارویی در این مورد اتفاق نظر دارند که بر اساس داده‌ها و تجربه‌های علمی مصرف خودسرانه و بیش از حد مکملهای دارویی می تواند زیانهای غیر قابل جبرانی را به افراد مصرف کننده وارد کند.

تامین ریز مغذی ها شامل ویتامین ها و مواد معدنی از مواد غذایی طبیعی

نخستین توصیه در علم تغذیه، تامین ریز مغذی ها شامل ویتامین ها و مواد معدنی از مواد غذایی طبیعی است چون ریزمغذیها معمولا از طریق غذای طبیعی بیشتر هضم و جذب می شوند به عنوان مثال، کلسیم موجود در شیر و ماست جذب و عملکرد بسیار بالاتری نسبت به قرصهای کلسیم دارد و این موضوع را هم باید در نظر داشت که مصرف خودسرانه برخی ریزمغذیها می تواند برای بدن مضر باشد. مصرف بی رویه و بدون تجویز پزشک قرصهای آهن سبب افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی می شود.

پژوهشهای جدید نشان می دهد که مصرف بی رویه قرصهای ویتامین E نیز احتمال ابتلا به مشکلات پروستات را در مردان زیاد می کند یا مصرف بی رویه مکمل روی (زینک) احتمال ابتلا به کم خونی را زیادتر می کند اما با توجه به کمبود شایع ویتامین D در جمعیت ایرانی، قرصهای ویتامین D تنها مکملی است که به مصرف منظم آن توصیه می شود ولی مصرف همزمان مکمل های ویتامینی و غذایی امکان تداخلات دارویی را بالا می برد و سبب کاهش یا افزایش جذب این ریزمغذیها خواهد شد. می توان مواد مغذی، ویتامینها، مواد معدنی و مینرال را از طریق مواد غذایی مناسب دریافت کرد.

استفاده از مکمل ها در ایران

به طور میانگین در کشور ما و در کل دنیا ۴۰ درصد افراد هر روز یک نوع از مکملها را استفاده می‌ کنند و در بسیاری از مواقع مصرف مکملها برای فرد ضرورت ندارد و می‌تواند عواقب جسمانی زیادی داشته باشد. تمامی فراورده های دارویی در اشکال مختلف قرص، کپسول، پودر یا مایع، حاوی مواد مغذی یا ریز مغذی مختلف مانند ویتامینها، مینرال ها، آمینو اسیدها و روغنهای امگا۳ و روغن تخم کتان هستند که به عنوان مکمل شناخته می شوند علاوه بر این انواع فیبرهایی که ممکن است تجویز و مصرف شود و حتی میکروبهایی مانند ترکیبات پرو بیوتیکها که میکروبهای طبیعی بدن هستند و همین طور مخمرها می توانند شامل دسته مکملها شوند که در داروخانه ها در دسترس عموم هستند و بدون نسخه به فروش می رسند.

بیشتر افراد می توانند مواد مغذی، ویتامینها و مواد معدنی و مینرال خودشان را طبق برنامه ریزی روزانه از طریق مواد غذایی مناسب دریافت کنند به جز افرادی مانند مادران باردار و کودکان و یا افرادی که گیاه خوار هستند ممکن است نیاز باشد یک سری از این ترکیبات را در کنار رژیم غذایی شان مصرف کنند بنابر این همه افراد نیاز به این مکملها ندارند و کاری منطقی نیست که فرد به صورت خودسرانه این ترکیبات را مصرف کند.

استفاده از مکمل ها در ایران

مصرف مکمل کلسیم در سنین زیر ۵۰ سال بدون مشورت با پزشک ممنوع

مصرف بیش از حد مکمل کلسیم می تواند مشکلات مختلفی ایجاد کند و کلسیم اضافی در عروق فرد رسوب کرده و برای فرد مشکلاتی ایجاد می کند ولی در افراد بالای ۵۰ سال بدن نیاز به کلسیم بیشتری دارد و در اکثر افراد با رژیمهای غذایی که دارند ممکن است که تامین این مقدار کلسیم امکان پذیر نباشد. پزشکان معمولا به افراد بالای ۵۰ سال توصیه می کنند که مکمل کلسیم را روزانه حدود ۵۰۰ میلی گرم مصرف کنند اما در سنین زیر ۵۰ سال معمولا بدون مشورت پزشک، مصرف مکمل کلسیم توصیه نمی شود.

خطر آفرین بودن ویتامین A برای مادران باردار

اگر خودسرانه ویتامین A مصرف کنید به دلیل این که محلول در چربی است برای مادران باردار نگران کننده است و می تواند در دوران بارداری خطرساز باشد. مصرف ویتامین A می تواند اختلالات مختلفی را ایجاد کند و باعث بروز حالاتی مانند گیجی و سردرد، زخم های دهانی و حالت تهوع و استفراغ شود بنابراین ویتامین A هم از آن دسته ویتامین هاست که نباید زیاد مصرف شود.

مصرف آهن نیازمند آزمایش خون

آهن هم مکملی است که برخی افراد به صورت خودسرانه مصرف می کنند در حالی که کم خونی حتما باید با آزمایش اثبات شود و با دیدن علایم ظاهری نمی توان بنا را بر این موضوع قرار داد که فرد دچار فقر آهن است. برای مصرف آهن حتما نیاز است که آزمایش خون داده شود و درمان مناسب تجویز شود زیرا برخی از داروها آهن عنصری کمتری دارند و برای پیشگیری از کم خونی مناسب هستند یعنی اگر فردی دوران قاعدگی خونریزی شدید دارد می تواند از این داروها برای پیشگیری از کم خونی استفاده کند ولی برای درمان کم خونی یک سری فراورده های دیگری داده می شود که فراورده حاوی آهن زیادی باشد بنا بر این جا به جایی داروهای آهن به صورت خودسرانه با یک داروی خارجی که میزان آهن کمتری دارد توصیه نمی شود و باید مصرف مکمل آهن طبق اصول پزشکی انجام شود.

نمونه گیری در منزل

برخی از موارد منع مصرف مکمل امگا۳

اگر فردی داروی ضد انعقاد خون مصرف می کند باید از مصرف مکمل امگا۳ پرهیز کند زیرا این مکمل می تواند در این وضعیت خطرناک باشد و مشکلات انعقادی خون ایجاد کند و افرادی که داروی وارفارین مصرف می کنند استفاده بیشتر از سه گرم روزانه امگا۳ به هیچ وجه به آنها توصیه نمی شود و می تواند باعث افزایش چربی خون و در دُزهای بالا تشدید کننده بیماری دیابت باشد.

مصرف عادی مولتی ویتامین حتی در سالمندان هم توصیه نمی شود چون برخی مولتی ویتامینها ترکیبات گیاهی مانند جینسنگ و سیر دارند که باید نسبت به مصرف آنها دقت شود زیرا ممکن است با داروی ضد انعقاد تداخل کند همچنین خانم های باردار از جمله افرادی هستند که توصیه اکید می شود از مکملهایی استفاده کنند که پزشک برای آنها تجویز کرده است.

حتما برای این دسته از افراد مولتی ویتامین های دوران بارداری نسخه می شود که این موارد استثناست و باید حتما مصرف شود.مصرف یک سری مکملها مانند فولیک اسید، آهن، یُد، ویتامین D و کلسیم در دوران بارداری ضرورت دارد اما حتما باید از مکملهای خاص دوران بارداری استفاده شود و به هیچ وجه نباید مولتی ویتامین نوع دیگری جایگزین شود که ممکن است برخی از ترکیبات آن مانند ویتامین A بیش از حد شود و یا مقدار کافی از برخی مواد مانند یُد و فولیک اسید را نداشته باشد و برای بارداری سالم فرد مشکلاتی را ایجاد کند.

آنی آزما برای راحتی شما عزیزان انواع آزمایش در منزل مانند تست کرونا در منزل را انجام می دهد برای این کار کافیست به سایت آزمایشگاهی انی آزما مراجعه کنید.

سخن پایانی

نباید این موضوع را فراموش کنیم که وضعیت ویروس کرونا نسبت به سایر ویروس‌های بیماری‌زا متفاوت است. زمانی که ما به این ویروس مبتلا می‌شویم احتمال درگیر کردن دیگران نیز وجود دارد. در واقع ما مسئول حفظ سلامت دیگران هستیم. به همین دلیل است که در این دو سال اخیر برخی از آزمایشگاه‌ها مانند آزمایشگاه آنی آزما تست کرونا در منزل را انجام می‌دهند. اگر به کرونا مبتلا باشید، در همین فاصله زمانی که از خانه خارج شده به آزمایشگاه می‌روید و مجدداً به خانه برمی‌گردید، احتمال آلوده شدن چند نفر و خطر مرگ آن‌ها بالا خواهد بود.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.