آیا واقعا واکسن کرونا در راه است؟

زمان آغاز استفاده از واکسن کرونا

نزدیک به دو سال است که ویروس کرونا در تمام دنیا شایع شده است و همه متخصصان به دنبال یافتن واکسن برای کنترل این بیماری هستند. خوشبختانه در کشورهای بزرگ شاهد کشف واکسن های بسیار موثر هستیم که توانسته است با قدرت زیادی با ویروس کرونا مقابله کرده و اکنون برخی از کشورها شرایط قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی را نیز کنار گذاشته اند. اما این مسئله در حالی است که هنوز هم مردم کشور ما در آرزوی به دست آوردن واکسن بسیار موثر به سر می‌برند. به نظر شما آیا وعده های مسئولین برای تولید و توزیع هر چه سریعتر واکسن‌کرونا عملی خواهد شد؟ ما در این مقاله حقایقی را برای شما بیان خواهیم کرد

بیش از یک سال است که تمام دنیا درگیر ویروس منحوس کرونا است و زندگی بشر به شدت دچار آسیب شده است. در این مدت متخصصین به دنبال تحقیقات زیادی بوده اند تا بتوانند راه درمان و واکسن برای این بیماری کشف کنند و اخیرا خبرهای خوشی به گوش می رسد. حتی در کشور خودمان نیز متخصصین توانسته اند واکسنی را برای این ویروس تهیه کنند و این نوید به مردم عزیز داده شده است که واکسیناسیون در راه است. تصور اینکه انسان از محدودیت ناشی از کرونا خلاصی یابد، واقعا خوشایند است. بهتر است بدانیم که این امر قرار است به چه صورت انجام شود تا مردم کشور، برای همیشه از کوید 19 مصون بمانند.

واکسن کرونا از زمان پیدایش این ویروس جدید تلاش تمام کشور ها و مراکز تحقیقاتی درمانی شده است به طوری که بیش از ۱۴۰ مرکز تحقیقاتی در جهان در حال تلاش برای ساخت واکسن ویروس کرونا هستند. همچنین کشف، تهیه، و تایید آن در چندین مرحله انجام می شود. ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است موجب بیماری عفونی کووید-19 میشود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شروع طغیان اخیر در دسامبر سال 2019 در شهر ووهان،کشور چین، ناشناخته بود. تب، ، خستگی و سرفه‌های خشک رایج‌ترین علائم ابتلا به بیماری کووید 19 هستند.

بعضی از بیماران ممکن است علائم دیگری مثل درد و کوفتگی، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال داشته باشند. این علائم معمولا خفیف هستند و شروع آن‌ها تدریجی است. برخی از افراد مبتلا ممکن است هیچ یک از علائم بیماری را تجربه نکرده و احساس ناخوشی نکنند. به طوری که بیشتر مبتلایان (حدود 80 درصد) بدون نیاز به درمان خاصی بهبود پیدا می‌کنند.

زمان آغاز استفاده از واکسن کرونا

 برنامه واکسیناسیون روسیه

در حال حاضر روسیه برنامه واکسیناسیون و تزریق واکسن کرونا به صورت گسترده کووید ۱۹را در کلینیک‌هایی در مسکو آغاز کرده است. واکسن های ویروسی همیشه حاوی خود ویروس به صورت زنده، کشته شده، ضعیف شده یا جزئی از ویروس می باشد و مکانیسم واکسن به این صورت است که سیستم ایمنی بدن ما را وادار به آمادگی علیه آن کند و ایمنی آن را تجربه کند و در صورت مواجه شدن با آن ویروس کارازموده شود و از ابتلا به آن ویروس با شدت بالا جلوگیری کند.

در تهیه واکسن کرونا نیز این موارد در نظر گرفته شده است تا بتوان بهترین عملکرد از آن مشاهده کرد. در این مقاله قصد داریم در مورد هر آن چه که باید در مورد واکسن کرونا بدانیم و سوالات احتمالی شما پاسخ دهیم. پس برای دریافت پاسخ با ما در ادامه این مطلب همراه باشید:

واکسن کرونا در حال حاضر از چه نوعی می باشد؟

همان طور که در بالا اشاره شد واکسن های ویروسی مانند واکسن ممکن است حاوی خود ویروس به صورت زنده، کشته شده، ضعیف شده یا جزئی از ویروس می باشد. اما سوالی که ممکن است برای شما پیش امده باشد این است که واکسن کرونا که اخیرا مورد تائید و واکسیناسیون گسترده قرار گرفته شده است از چه نوعی می باشد؟ در ادامه انواع واکسن های این ویروس که در حال تهیه می باشد را ذکر می کنیم:

واکسن ویروس غیرفعال یا ضعیف ، که از نوعی ویروس استفاده می کند که غیرفعال یا ضعیف شده است ، بنابراین باعث بیماری نمی شود ، اما هنوز هم یک پاسخ ایمنی ایجاد می کند.

واکسن های مبتنی بر پروتئین ، که از قطعات بی ضرر پروتئین یا پوسته های پروتئینی استفاده می کنند که از ویروس COVID-19 تقلید می کنند تا ایمنی ایجاد یک پاسخ ایمنی کنند.

واکسن های ویروسی ناقل ، که از ویروسی استفاده می کنند که از نظر ژنتیکی مهندسی شده است و نمی تواند باعث بیماری شود اما پروتئین های ویروس کرونا را تولید می کند تا ایمنی یک پاسخ ایمنی ایجاد کند.

واکسن های RNA و DNA ، یک روش پیشرفته که از RNA یا DNA مهندسی ژنتیک برای تولید پروتئینی استفاده می کند که خود با خیال راحت پاسخ ایمنی را ایجاد می کند.

واکسن‌های Johnson & Johnson و آکسفورد/AstraZeneca از استراتژی متفاوت دیگری برای فعال کردن واکنش‌های ایمنی بدن استفاده می‌کنند. در این واکسن‌ها یک آدنوویروس (هر یک از ویروس‌هایی که موجب بیماری تنفسی می‌شوند را آدنو ویروس می‌گویند) موجود در شامپانزه‌ها دستورالعمل‌های تولید گلیکوپروتئین‌های میخکوب کننده را به سلول منتقل می‌کند.

زمان آغاز استفاده از واکسن کرونا

مراحل تائید واکسن کرونا به چه صورت است؟

برای تائید یک واکسن مانند واکسن کرونا ، واکسن به تازگی کشف شده باید چندین مرحله جهت تائید طی کند. مراحل تائید واکسن کرونا به شرح زیر است:

مرحله پیش کلینیکی

در مرحله پیش کلینیکی از مدل های حیوانی و تزریق انتی ژن های سطحی ویروس کرونا که شبیه اشعه خورشید یا تاج می باشد استفاده شده است به طوری که در مورد این واکسن نشان می‌دهد واکسیناسیون با گلیکوپروتئین‌های میخکوب کننده می‌تواند از کووید ۱۹ محافظت کند. آزمایشات نشان داده است که وقتی سیستم ایمنی بدن پروتئین‌های میخکوب کننده را نشان می‌دهد – که به تنهایی نمی‌تواند باعث بیماری شود- سیستم ایمنی پاسخی با آنتی بادی ایجاد می‌کند که از عفونت با SARS-CoV-۲ محافظت می‌کند

به طوری که مراحل پیش کلینیکی نشان داده است که همستر هایی که این واکسن کرونا را دریافت کرده اند در مواجه با ویروس واقعی کووید ۱۹ از ذات الریه، کاهش وزن و مرگ در امان بودند.

مرحله نخست یا مرحله اول

در مرحله اول واکسن کرونا پس از آن که از اثر بخشی واکسن مطمئن شدیم به تعداد کمی افراد داوطلب با راضایت شخصی تزریق می شود تا مشخص شود واکسن بی خطر (safe) است یا نه. محققان در این مرحله درباره ابعاد و چگونگی واکنش سیستم ایمنی بدن اطلاعات بیشتری کسب می کنند.

مرحله دوم

در مرحله دوم واکسن دوز مورد نیاز بررسی و مورد تائید قرار می گیرد. به این منظور تزریق برای صدها نفر انجام می شود و در ادامه دوز موثر مشخص می شود.

مرحله سوم

در مرحله سوم گروه کنترل با استفاده از دارو نما جدا می شود. به این صورت که همه افرادی که قرار است واکسن را دریافت کنند به دو گروه تصادفی تقسیم می شوند. به تعدادی از افراد واکسن تزریق می شود ولی به تعدادی افراد دیگر تنها دارو نما که حاوی واکسن نیست تزریق می شود. دارو نما بیشتر برای بررسی تاثیر تلقین و موارد دیگر می باشد.

پس از طی مراحل فوق واکسن می تواند وارد مرحله تولید انبوه و دریافت افراد شود. البته در نظر داشته باشید که این واکسن پس از تولید ممکن است ابتدا برای افرادی که بیشتر ا سایرین در معرض ویروس قرار داشته باشند، تزریق می شود.

واکسن کرونا که به تازگی در روسیه تزریق شد!

روسیه به عنوان یکی از اولین کشورهای که واکسن کرونا را به صورت انبوه در بین مردم تزریق کرده اظهار داشته است که کارایی ان حدود ۹۵ درصد می باشد و عوارض مهمی در بین افراد نخواهد داشت. دریافت دوز این واکسن در دو مرحله می باشد ولی فعلا مشخص نیست که تولید واکسن توسط روسیه تا چند نفر توانایی پوشش دارد ولی شرکت تولیدی این واکسن ادعا کرده است که تا پایان سال میلادی امسال دو میلیون از این واکسن تولید خواهد شد.

برنامه واکسیناسیون روسیه قصد دارد تزریق را با الویت بندی انجام دهد به طوری که در اولویت اول قصد دارد که واکسیناسیون به افرادی که در مدارس، بخش درمانی و بخش خدمات اجتماعی مشعول به کار هستند انجام شود. سپس واکسیناسیون به افرادی با الویت دوم انجام می شود و در نهایت اعلائم کرده است که هر چه بیشتر واکسن دردسترس قرار بگیرد، گروه‌های بیشتری به این فهرست اضافه خواهند شد.

وضعیت واکسن کرونا در کشورمان ایران

۶ شرکت داخلی در حال انجام مطالعات بر روی تولید واکسن کرونا هستند که مطالعات آزمایشگاهی آن ها به پایان رسیده است و برخی از آن ها در فاز مطالعات حیوانی هستند و برخی درخواست مجوز ورود به فاز مطالعات انسانی را به سازمان غذا و دارو ارائه داده اند. مطالعات دو شرکت داخلی ظرف هفته آینده وارد فاز انسانی می شوند و امیدواریم در ماه های ابتدایی سال ۱۴۰۰ بتوانند این واکسن را تولید کنند. البته باید گفت که پیش بینی می شود که در صورت تائید واکسن ها و تامین ارز مورد نیاز، ظرف ۲ ماه آینده ایران بتواند یک محموله واکسن را وارد کند.

ذکر این نکته حایز اهمیت است که میزان تامین واکسن، به میزان تولید شرکت ها بستگی دارد، از طرفی اولویت این شرکت ها کشور خودشان و در درجه بعدی کواکس است؛ کواکس نیز متعهد شده که واکسن را به کشورهای عضو خود ارائه کند که البته کشور ما نیز عضو کواکس می باشد و از آن طریق هم ما می توانیم واکسن تهیه کنیم، مرحله سوم تامین واکسن نیز قرارداد تجاری است که در حال حاضر ایران با کشورهای چین، هند و چند کشور اروپایی در حال رایزنی می باشد.

زمان آغاز استفاده از واکسن کرونا

تا قطعی شدن واکسن کرونا هنوز اقدامات پیشگیرانه را دنبال کنید

شاید کشف واکسن کرونا و تولید و تزریق انبوه آن نشانه خوبی باشد ولی آن چه که باید در نظر گرفت برای تائید مطمئن از یک واکسن معمولا ۴ سال نیاز است که به طور قطعی اثر بخشی آن اعلائم شود. اگر چه واکسن اخیر به احتمال بسیار بالا دارای عوارض خطرناکی نمی باشد ولی اثر بخشی آن در چند سال بعد در نژاد ها، کشور های مختلف ، سن، جنس و حتی با تاثیر از اقلیم و غیره ممکن است متفاوت باشد و مشخص شود. بنابراین عاقلانه ترین کار در مقابل این ویروس انجام اقدامات پیشگیرانه مانند ماسک زدن ، انجام قرنطینه خانگی، رعایت کردن فاصله اجتماعی مد نظر، شستن مرتب دست ها و غیره می باشد. در ادامه به مواردی که باید در پیشگیری باید مد نظر داشته باشید اشاره می کنیم:

  • دست‌هایتان را بطور مرتب و کامل با آب و صابون بشویید یا با محلول‌های ضدعفونی‌کننده حاوی الکل تمیز کنید.

چرا باید بطور مرتب دست‌ها را بشوییم؟

  • زیرا ویروس‌هایی که ممکن است روی دستهایتان باشند با شستشوی (صحیح) دستها با آب و صابون و یا استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده حاوی الکل، از بین میروند.
  • از فردی که سرفه یا عطسه می‌کند، حداقل 1 متر (3 فوت) فاصله بگیرید.
  • چرا باید از فرد بیمار فاصله بگیریم؟ زیرا افراد با عطسه یا سرفه‌ حجم زیادی از قطرک‌ها ی ریز را از دهان و بینی شان به اطراف پخش می کنند. این قطرک‌ها ممکن است حامل ویروس باشند.
  • اگر در نزدیکی یک فرد مبتلا به کووید-19 باشید و آن فرد سرفه کند، شما از طریق تنفس این قطرک‌های حامل ویروس ممکن است به این بیماری مبتلا شوید.
  • به چشم‌ها، دهان و بینی ‌‌‌تان دست نزنید.

چرا نباید دست بزنیم؟

  • چون دست‌های ما با سطوح زیادی در تماس هستند و ممکن است آلوده به ویروس باشند.
  • با لمس چشم‌ها، دهان و بینی با دست‌های آلوده، ویروس به آنها منتقل شده، از طریق این نواحی به بدن شما وارد میشود و می‌تواند شما را بیمار کند.
  • مطمئن شوید که هم شما و هم اطرافیانتان بهداشت تنفسی را رعایت می‌کنید.
  • بهداشت تنفسی به معنای پوشاندن دهان و بینی با آرنج خم شده یا دستمال کاغذی در هنگام عطسه و سرفه است. بلافاصله بعد از سرفه و عطسه، دستمال کاغذی خود را دور بیاندازید.

چرا بهداشت تنفسی را رعایت کنیم؟

  • چون قطرک‌های تنفسی عامل انتقال ویروس کرونا هستند. با رعایت بهداشت تنفسی می‌توانیم از ابتلای خود و اطرافیان‌مان به بیماری‌های ویروسی مثل سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید-19 جلوگیری کنیم.
  • اگر احساس بیماری می‌کنید در خانه بمانید.
  • اگر تب دارید، سرفه می‌کنید و به سختی نفس می‌کشید، به پزشک مراجعه کنید و قبل از مراجعه حتماً تماس بگیرید.
  • به توصیه‌های مسئولین بهداشت و سلامت در محل زندگی خود، عمل کنید.

زمان آغاز استفاده از واکسن کرونا

چرا قبل از مراجعه زنگ بزنیم؟

  • چون مسئولین بهداشت و سلامت کشور و محل زندگی شما، تازه‌‌ترین اطلاعات مربوط به وضعیت بیماری در منطقه شما را در دست دارند. اگر پیش از مراجعه زنگ بزنید، این امکان را به ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی می‌دهید تا سریعاً شما را به مراکز درمانی مناسب ارجاع دهند.
  • این کار همچنین برای حفاظت از خودتان، جلوگیری از گسترش ویروس و ابتلای دیگران مؤثر است.
  • تازه‌ترین وضعیت مناطق آلوده به کووید-19 را دنبال کنید (شهرها یا مناطقی که کووید-19 در آن‌ها بطور گسترده در حال انتشار است).
  • در صورت امکان از سفر به این مناطق خودداری کنید؛ به‌خصوص اگر سالمند هستید یا دیابت، ناراحتی قلبی یا کلیوی دارید.

چرا نباید به این نقاط سفر کنیم؟

  • زیرا احتمال ابتلای شما به کووید-19 در این مناطق بیشتر است.

زمان آغاز استفاده از واکسن کرونا

آیا زدن واکسن کرونا اجباری است؟

در حال حاضر تعداد کشور هایی که اقدام به دریافت واکسن کرونا کرده اند بسیار کم است و همچنین تعداد افرادی را این تعداد تولید آن پوشش می دهد نیز بسیار کم می باشد. بنابراین هیچ اجباری برای تزریق واکسن نمی باشد. به طوری که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اظهار داشته است که که واکسن کرونا نباید اجباری باشد ولی قویا شهروندان آمریکایی را تشویق می‌کند تا کار درست را انجام دهند.

با همه گیر شدن ویروس کووید ۱۹ و قطعی نشدن واکسن کرونا هنوز بهترین رویکرد در مقابل آن پیشگیری و ادامه قرنطینه ها می باشد. ولی در این میان همچنان نیاز به انجام آزمایش ها ، تشخیص و در نهایت درمان بیش از پیش به نظر می رسد. آنی آزما برای حل این مشکل به وجود امده است و هدف آن آسان نمودن مراحل تشخیص و درمان می باشد. به این صورت که شما می توانید با انجام پذیرش ، نمونه گیری در منزل و جوابدهی غیرحضوری با رعایت شرایط قرنطینه و اقدامات پیشگیرانه ، به آسانی، در کمترین زمان، و سریع آزمایش کرونا در منزل و دیگر آزمایشات خود را انجام دهید. و به این صورت در زمان، هزینه های خود صرفه جویی کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.