نقرس چیست و از چه آزمایشاتی برای تشخیص آن استفاده می شود

نقرس چیست و از چه آزمایشاتی برای تشخیص آن استفاده می شود

نقرس (Gout) نوعی آرتروز التهابی است که به دلیل بالا بودن اسید اوریک در خون ایجاد می شود. اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید مفاصل شان درد شدیدی دارد امکان دارد که به یک نوع بیماری خاص به اسم نقرس مبتلا شده باشید. تشخیص نقرس دشوار است. به این دلیل که برخی از علائم این بیماری مانند سایر موارد مشابه است.

نقرس نوعی شایع و پیچیده آرتروز است که می تواند در هر کسی ایجاد شود. این بیماری با حملات ناگهانی ، شدید درد ، تورم ، قرمزی و حساسیت به مفاصل ، اغلب مفصل در پایه انگشت بزرگ مشخص می شود. حمله نقرس می تواند به طور ناگهانی اتفاق بیفتد ، غالباً با این احساس که انگشت بزرگ شما در آتش است ، شما را در وسط شب از خواب بیدار می کند. مفصل آسیب دیده گرم ، متورم و آنقدر دردناک است که حتی وزن یک کاغذ روی آن ممکن است غیر قابل تحمل به نظر برسد. علائم نقرس ممکن است بیاید و برود ، اما روش هایی برای مدیریت علائم و جلوگیری از شعله ور شدن آنها وجود دارد.

نقرس چیست و از چه آزمایشاتی برای تشخیص آن استفاده می شود

بالا بودن اسید اوریک خون می تواند بلورهای ریزی را تشکیل دهد که در مفاصل شما رسوب می کنند. حمله اغلب با درد در انگشتان بزرگ شروع می شود ، اما این بیماری می تواند مفاصل دیگر درگیر کرده و با آنها نیز گسترش پیدا کند. نقرس ممکن است بعد از بیماری یا جراحتی خاص نیز اتفاق بیفتد.

این بیماری معمولاً در هر زمان فقط یک مفصل را تحت تأثیر قرار می دهد. اما در صورت عدم درمان ، ممکن است مفاصل دیگر نیز صدمه ببینند. حمله هایی که هر از گاهی اتفاق می افتد ممکن است ثابت شود. میزان شیوع این بیماری در مردان بیشتر از زنان و کودکان است و معمولا در اکثر اعضای یک خانواده دیده می شود.

اگر هریک از موارد زیر در شما وجود دارد، به احتمال زیاد به بیماری نقرس مبتلا خواهید شد:

• اضافه وزن دارید

• غذاهای سرشار از پورین می خورید (گوشت حیوانی، لوبیای خشک و غیره)

• الکل زیادی می نوشید

• داروهای خاصی مصرف می کنید

افراد مبتلا به نقرس می توانند بیماری های خطرناکی مانند موارد زیر را ایجاد نمایند:

نقرس راجعه. برخی از افراد ممکن است هرگز علائم و عوارض نقرس را دوباره تجربه نکنند. دیگران ممکن است هر سال چندین بار نقرس را تجربه کنند. داروها ممکن است به جلوگیری از حملات نقرس در افراد مبتلا به این بیماری کمک کند. در صورت عدم درمان ، نقرس می تواند باعث فرسایش و تخریب مفصل شود.

نقرس پیشرفته. نقرس درمان نشده ممکن است باعث ایجاد رسوب کریستال های اورات در زیر پوست و در گره هایی به نام توفی (TOE-fie) شود. توفی می تواند در چندین ناحیه مانند انگشتان دست، دست، پا ، آرنج یا تاندون آشیل در امتداد قسمت پشت مچ پا ایجاد شود. توفی معمولاً دردناک نیست ، اما می تواند در هنگام حملات نقرس متورم و حساس شود.

سنگ کلیه. کریستال های ادرار ممکن است در مجاری ادراری مبتلایان به نقرس جمع شوند و باعث سنگ کلیه می شوند. داروها می توانند به کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک کنند.

نقرس چیست و از چه آزمایشاتی برای تشخیص آن استفاده می شود

علائم

علائم و نشانه های نقرس تقریباً همیشه به طور ناگهانی و اغلب در شب بروز می کنند. این علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

درد شدید مفاصل. نقرس معمولاً روی مفصل بزرگ انگشت پای شما تأثیر می گذارد ، اما ممکن است در هر مفصلی ایجاد شود. سایر مفاصل که مبتلا به این بیماری هستند شامل مچ پا ، زانوها ، آرنج ، مچ دست و انگشتان دست و پا است. احتمالاً این درد در طی چهار تا 12 ساعت اول بعد از شروع درد شدید خواهد بود.

ناراحتی طولانی مدت. بعد از فروکش کردن شدیدترین علائم درد ، ممکن است برخی از ناراحتی های مفاصل از چند روز تا چند هفته ادامه یابد. حملات بعدی احتمالاً بیشتر طول می کشد و بیشتر بر مفاصل تأثیر می گذارد.

التهاب و قرمزی. مفصل یا مفاصل آسیب دیده متورم ، حساس، گرم و قرمز می شوند.

محدوده حرکت. با پیشرفت نقرس ، ممکن است نتوانید به طور عادی مفاصل خود را حرکت دهید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید

نقرس هنگامی اتفاق می افتد که کریستال های اورات در مفصل شما جمع می شوند و باعث التهاب و درد شدید و درنتیجه حمله نقرس می شوند. کریستال های اورات می توانند زمانی تشکیل شوند که میزان بالای اسید اوریک در خون شما وجود داشته باشد.

بدن شما هنگام تجزیه پورین ها اسید اوریک تولید می کند – موادی که به طور طبیعی در بدن شما یافت می شوند. به طور معمول ، اسید اوریک در خون شما حل می شود و از طریق کلیه ها به داخل ادرار شما منتقل می شود. اما گاهی بدن شما مقادیر بسیار بالایی از اسید اوریک را تولید می کند یا کلیه های شما اسید اوریک کمی دفع می کنند. هنگامی که این اتفاق می افتد ، اسید اوریک می تواند کریستال های اورات تیز و سوزنی را در بافت مفصلی یا اطراف آن ایجاد کند و باعث ایجاد درد ، التهاب و تورم می شود.

حمله نقرس معمولاً طی 3 تا 10 روز از بین می رود. اما اگر درمان کنید ، می توانید زودتر از این درد خلاص شوید. برای اطمینان از وجود نقرس ، به پزشک مراجعه کنید. او شما را معاینه می کند ، و ممکن است آزمایش هایی انجام دهد.

این آزمایشات به پزشک شما کمک می کند که بفهمید به نقرس مبتلا هستید یا بیماری مشابه با علائم یکسان دارید.

این آزمایشات شامل موارد زیر می باشد:

آزمایش مایع مفصل. مایع از مفصلی که دارای درد می باشد، با یک سوزن بسیار نازک و مخصوص گرفته می شود. مایع گرفته شده در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می گیرد تا مشخص شود که آیا کریستال های ایجاد کننده بیماری نقرس در آنجا وجود دارند یا خیر.

آزمایش خون. آزمایش خون می تواند سطح اسید اوریک را بررسی کند. سطح بالای اسید اوریک همیشه به معنای ابتلا به نقرس نیست.

اشعه ایکس. تصاویر گرفته شده از مفاصل به رد بیماری های دیگر کمک خواهد کرد.

سونوگرافی. این آزمایش بدون درد است و از امواج صوتی استفاده می کند تا مناطقی که دارای اسید اوریک می باشد را شناسایی نماید.

نقرس چیست و از چه آزمایشاتی برای تشخیص آن استفاده می شود

آیا مشکل من نقرس است یا بیماری دیگر باعث درد مفاصل من می شود؟

درد و قرمزی نقرس می تواند مانند عفونت یا بیماری های دیگر به نظر برسد.

شبه نقرس (Pseudogout ) شکل دیگری از آرتروز است. کریستال های تشکیل شده در این شرایط از کلسیم پیروفسفات ساخته شده اند ، نه اسید اوریک. اما مانند نقرس معمولی ، حمله به طور ناگهانی اتفاق می افتد. مفاصل متورم ، گرم ، دردناک و سفت می شوند.

آرتریت فعال شده واکنشی به عفونت است که علائم مشابهی دارد.

آرتریت پسوریاتیک و آرتریت عفونی نیز می توانند مانند نقرس باشند.

راه های مبارزه با نقرس

خبر خوب این است که نقرس را می توان با دارو کنترل کرد. برای مدیریت درد ، می توانید از یخ درمانی استفاده کنید، ناحیه آسیب دیده را در سطح بالاتری نگه دارید ، استراحت کنید و از داروی مسکن مانند ایبوپروفن استفاده کنید. این کارها می توانند به جلوگیری از حمله های آتی نقرس کمک کند:

• برای کنترل وزن خود یک رژیم غذایی متعادل خورده و به صورت روزانه ورزش کنید.

• نوشیدن آب زیاد ممکن است به جلوگیری از ایجاد سنگ های اسید اوریک کمک کند.

• از نوشیدنی های شیرین دوری کنید.

• از خوردن الکل خودداری کنید.

• گوشت و غذاهای دریایی کمتری بخورید.

• پروتئین مورد نیاز خود را از مواد غذایی مانند لبنیات کم چرب (ماست ، پنیر ، شیر) دریافت کنید. برای کاهش سطح اسید اوریک می توانید از داروهای تجویزی پزشک مصرف کنید.

افراد مبتلا به نقرس معمولاً هنگامی که یاد می گیرند چگونه می توانند حمله نقرس را کنترل کنند و از حملات آینده جلوگیری کنند ، بسیار خوب عمل می کنند. اولین قدم مراجعه به پزشک است تا اطمینان حاصل کنید که نقرس علت اصلی ایجاد مفاصل قرمز ، دردناک و متورم است.

نقرس چیست و از چه آزمایشاتی برای تشخیص آن استفاده می شود

چگونه می توانم از نقرس پیشگیری کنم؟

اگر نقرس در خانواده شما وجود داشته باشد، به ویژه مردان باید میزان مصرف چربی ها و غذاهایی گوشتی که احتمال افزایش اسید اوریک در بدن آنها را افزایش می دهد، محدود کنند – گوشت ، ساردین ، بیکن ، صدف و مخمر. الکل ، به ویژه آبجو ، همچنین می تواند حملات نقرس را به همراه آورد. چنین مردانی باید با مراقبت های اضافی وزن خود را به صورت متعادل نگه دارند. نوشیدن مایعات فراوان ممکن است در به حداقل رساندن خطر ایجاد سنگ های کلیه کمک کند. آزمایش خون و ادرار می تواند برای تعیین خطر احتمالی حمله نقرس استفاده شود.

داروها همچنین می توانند به جلوگیری از حملات نقرس در افراد مبتلا به این بیماری کمک کنند. این داروها یا تولید اسید اوریک در بدن را کاهش می دهند و یا باعث افزایش دفع اسید اوریک در ادرار می شوند. این داروها شامل آلوپورینول (آلوپریم ، لوپورین ، زیلوپریم) ، کاناکینوماب (Ilaris) ، کلشیسین (Colcrys ، Mitigare) ، لسینوراد (زورامپیک) ، پگلوزوتیاز (Krystexxa) ، پروبنسید (پرووبان) و راسبوریکاز (الیتک) می باشد.

اگر هیچ کدام از این داروها مؤثر نباشند ، ممکن است پزشک شما فبوکسواستات (اولوریک) تجویز کند. فبوکسواستات باید با احتیاط توسط افرادی که دارای مشکلات قلبی هستند، مصرف شود.

داروهای جایگزین برای درمان نقرس

اگر داروهایی که برای نقرس مصرف می کنید کارایی لازم را نداشته باشد، ممکن است علاقه مند باشید که یک روش جایگزین را امتحان کنید. قبل از اینکه چنین درمانی را به تنهایی انجام دهید ، با پزشک خود صحبت کنید – تا مزایا و خطرات احتمالی را بررسی کرده و بدانید که آیا این درمان ممکن است با داروهای نقرس شما تداخل داشته باشد با خیر.
از آنجا که تحقیقات زیادی در مورد روشهای درمانی جایگزین برای نقرس وجود ندارد ، با این وجود در برخی موارد خطرات احتمالی این روش ها به طور کامل مشخص نیست.

برخی از مواد غذایی به دلیل پتانسیل کاهش سطح اسید اوریک مورد مطالعه قرار گرفته اند ، از جمله:

قهوه. مطالعات حاکی از آن است که ارتباط نزدیکی بین نوشیدن قهوه – هر دو نوع قهوه معمول و بدون کافئین – و کاهش سطح اسید اوریک وجود دارد، اگرچه هیچ مطالعه ای نشان نداده است که چگونه یا چرا قهوه ممکن است چنین تأثیری داشته باشد.

ویتامین C. مکمل های حاوی ویتامین C ممکن است سطح اسید اوریک خون شما را کاهش دهند. با این حال ، هیچ مطالعه ای نشان نداده است که ویتامین C بر فراوانی یا شدت حملات نقرس تأثیر می گذارد.

با پزشک خود مشورت کنید که مقدار مناسب ویتامین C چه مقدار می تواند باشد. و فراموش نکنید که می توانید با خوردن سبزیجات و میوه های بیشتر به خصوص پرتقال ، میزان ویتامین C بدن خود را افزایش دهید.

گیلاس. گزارش شده است که گیلاس سطح اسید اوریک را پایین آورده و همچنین تعداد حملات نقرس را کاهش می دهد. با این حال ، برای تأیید این موضوع باید تحقیقات بیشتری انجام شود. خوردن بیشتر گیلاس و نوشیدن عصاره گیلاس ممکن است روشی مطمئن برای تکمیل درمان نقرس باشد ، اما ابتدا در مورد آن با پزشک خود صحبت کنید.

نقرس چیست و از چه آزمایشاتی برای تشخیص آن استفاده می شود

انجام دوره ای آزمایش اسید اوریک خون در افرادی که مصرف گوشت بالایی دارند، یکی از اصلی ترین راه های پیشگیری و نظارت بر بیماری نقرس می باشد. این بیماری به دلیل عوارض و درد های شدیدی که برای افراد ایجاد می کند، نیازمند توجه خاص شما می باشد. برای این کار می توانید از هر 3 ماه یکبار در کنار سایر آزمایش های چکاپ (برای اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش چکاپ مراجعه نمایید.) آزمایش اسید اوریک خون را نیز انجام دهید تا در صورت بالا بودن مقادیر آن، به وسیله روش های دارویی و غیر دارویی مقادیر آن را در خون کاهش دهید.

برای انجام آزمایش اسید اوریک از طریق خون، شما می توانید به صورت غیر حضوری و با انجام آزمایش در منزل این تست را انجام دهید. برای این کار کافیست به سایت آزمایشگاه آنلاین آنی آزما مراجعه کنید تا ضمن پذیرش و نمونه برداری در منزل، جواب نهایی تست های خود را نیز به صورت اینترنتی دریافت نمایید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.