آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه مواردی را نشان می دهد؟

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه مواردی را نشان می دهد؟

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا می تواند نشان دهد چه کسی ویروس کرونا داشته است ، اما مشخص نمی کند که آیا احتمال دارد که همان افراد دوباره به این بیماری مبتلا شوند یا خیر. محققان برای به دست آوردن نتیجه بهتر در مورد میزان شیوع ویروس کرونا، آزمایش های خونی را طراحی کرده اند که برای تشخیص آنتی بادی در افرادی که قبلاً آلوده شده بودند ، انجام می شد. اما چنین آزمایشاتی مشخص نمی کنند که آیا آنتی بادی ها می توانند در برابر عفونت های ثانویه ویروس کرونا در آینده از فرد محافظت کنند یا خیر.

از آنجا که برخی از کشورها و از جمله کشور ما ایران در میان این همه گیری های کرونا ویروس اقدام به بازگشایی مجدد کلیه سازمان ها و ارگان های دولتی و غیر دولتی خود کرده اند، متخصصان در تلاش هستند تا توسعه و استفاده از آزمایش های خونی را که می تواند افراد مبتلا و افراد سالم و همچنین افرادی که قبلا به این بیماری مبتلا شده اند را مشخص نماید. آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا، پروتئین های ساخته شده در سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با عفونت کرونا ویروس تشخیص می دهد.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه مواردی را نشان می دهد؟

افرادی که دارای آنتی بادی هایی بر علیه کرونا ویروس جدید به نام SARS-CoV-2 هستند، به احتمال خیلی زیاد قبلاً با این ویروس آلوده شده اند، حتی اگر آن را نمی دانستند. برای این دسته از افراد ، آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا می تواند برای دانستن اینکه این پادتن های ضد ویروسی می توانند امید به ایمنی و بازگشت به زندگی عادی را ایجاد کنند، موثر باشد.

اما دانشمندان همچنین در تلاشند تا آنچه واقعاً آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا به ما می گوید را کشف کنند. در این مرحله ، شواهد و مدارک کافی وجود ندارد که تأیید کند که افراد بهبود یافته از بیماری به طور کامل ایمن می شوند و در صورت ایمنی، این ایمنی تا چه مدت ماندگاری دارد. سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ای در 24 آوریل گفت: هیچ تضمینی برای ایمنی کامل افرادی که قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده اند، وجود ندارد.

با این حال ، برای محققان و مقامات بهداشت عمومی ، آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا می تواند میزان واقعی این بیماری را نشان دهد. مؤسسات ملی بهداشت ایالات متحده در تاریخ 10 آوریل اعلام کرد که محققان استخدام افراد را برای یک مطالعه سراسری آغاز کرده اند که هدف آن آزمایش 10،000 داوطلب بدون تشخیص رسمی COVID-19 است که می تواند به روشن شدن تعداد افراد واقعی آلوده در سراسر کشور کمک کند. تعدادی از مطالعات مشابه محلی دیگر نیز در حال انجام است.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه مواردی را نشان می دهد؟

هدف از انجام آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا این است که شکاف های موجود در نتیجه سایر آزمایشات تشخیصی که با مشکل روبرو هستیم را برطرف نماید. این آزمایشات ماده ژنتیکی ویروس را تشخیص می دهد که باعث ایجاد عفونت فعال می شوند. این آزمایشات با مشکلاتی نظیر آزمایشهای ناقص و کمبود مواد اولیه مورد نیاز مواجه هستند و فقط در برخی مراکز خاص که دارای امکانات PCR هستند، قابل انجام است. به همین دلیل آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا می تواند یک گزینه مناسب تری باشد زیرا به روش الایزا انجام می شود که می تواند در هر آزمایشگاه تشخیص طبی انجام شود.

آزمایشات ژنتیکی ویروس کرونا پس از پاک شدن عفونت از خون و دستگاه تنفس نمی توانند ویروس را تشخیص دهند. اما آنتی بادی ها پس از ناپدید شدن ویروس ، به طور معمول در بدن وجود دارند و با بررسی آنها می توان افرادی که قبلا مبتلا بوده اند و حالا خوب شده اند را تشخیص داد. دانستن اینکه چه تعداد از افراد قبلاً در معرض ویروس قرار گرفته اند نیز گامی در جهت فهم آن است که چه موقع ممکن است همه گیری تمام می شود. وجود افرادی که به ویروس کرونا مقاوم و ایمن هستند در یک جمعیت می تواند از شیوع بیشتر و همه گیری این ویروس در جامعه جلوگیری نماید. محققان تخمین می زنند که برای رسیدن به مصونیت جمعیتی ذکر شده، تقریباً یک سوم تا دو سوم جمعیت نیاز به آلوده شدن با ویروس SARS-CoV-2 دارند.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس مثبت یا منفی

برای افراد مختلف، نتیجه آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا نمی تواند به صورت کاملا مثبت یا کاملا منفی، مبتلا شده یا سالم، ایمن یا غیر ایمن نیست.

آنجلا راسموسن ، متخصص ویروس شناس در دانشگاه کلمبیا می گوید ، این موضوع تا حدودی به این دلیل است که آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا به صورت کامل و 100 درصد دقیق نیست. “این آزمایش در منزل تک تک آنتی بادی ها را به طور دقیق تشخیص نمی دهد، و ممکن است دارای هر دو مورد مثبت کاذب و منفی کاذب باشد.”

در آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا، نمونه کوچکی از خون بیمار گرفته می شود و در معرض پروتئین هایی قرار می گیرد که با قسمت هایی از ویروس مطابقت دارند. در صورت وجود

آنتی بادی های خاص برای کرونا ویروس، آنها باید اجزای ویروس را تشخیص داده و به آن متصل شوند. چنین آنتی بادی هایی ممکن است به هر یک از انواع مختلف ویروس های دیگر وصل شوند – از جمله نقاطی که در بین ویروس های نزدیک به هم مشابه هستند. در نتیجه ، محققان باید با دقت انتخاب کنند که از کدام قسمت از کرونا ویروس جدید استفاده کنند.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا معمولاً دو نوع آنتی بادی را تشخیص می دهد. یکی از این آنتی بادی ها با نام IgM به طور معمول حدود یک هفته پس از عفونت تولید می شود و می تواند بیمارانی را که هنوز هم ممکن است آلوده باشند را شناسایی کند. در حالی که بدن نوع دیگری از آنتی بادی به نام IgG را تولید می کند، سطح IgM شروع به از بین رفتن می کند.

بهترین آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا برای هر دو نوع آنتی بادی بسیار حساس می باشد و برای تشخیص طیف گسترده ای از آنتی بادی های IgM یا IgG که بخش های مختلف یک پروتئین ویروسی را تشخیص می دهند بسیار اختصاصی هستند ، به این معنی که آنتی بادی های شناسایی شده فقط برای آن ویروس هستند و عوامل عفونی دیگر را شناسایی نمی کنند. به عنوان مثال کرونا ویروس هایی در سراسر جهان وجود دارند که می توانند باعث سرما خوردگی شوند.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا با خصوصیات کم و حساسیت بالا ممکن است آنتی بادی هایی را که در برابر همین ویروس های سرماخوردگی تولید شده اند را تشخیص می دهند و مثبت کاذب نشان می دهد. اما آزمایش با خصوصیات بالا و حساسیت کم می تواند آنتی بادی ها را از دست بدهد و تشخیص ندهد، در نتیجه منفی کاذب خواهد بود. زمان بندی بسیار مهم است ، زیرا بیمارانی که به اندازه کافی آلوده نشده اند که بتوانند آنتی بادی تولید کنند، نتیجه آزمایش منفی می شود.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه مواردی را نشان می دهد؟

اگرچه انواع مختلفی از کیت های آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس در بازار وارد شده اند ، سازمان غذا و داروی ایالات متحده تاکنون فقط هشت مورد را برای استفاده اضطراری مجاز کرده است. براساس داده ها حساسیت و ویژگی تست ها به طور گسترده متفاوت است و از 88 تا 100 درصد برای حساسیت و 90 تا 100 درصد برای ویژگی متفاوت است.

علاوه بر این ، “برخی افراد به اندازه سایر افراد آنتی بادی نمی کنند و به عفونت پاسخ نمی دهند.” “برخی از افراد مبتلا به این عفونت وجود خواهند داشت ، اما ما قادر به شناسایی آنها نخواهیم بود.”

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس برای تعیین اینکه فرد نسبت به عفونت کرونا ویروس مقاوم شده است یا خیر

حتی اگر آزمایش ها دقیق باشند ، نمی توان به صورن قطعی در مورد ایمنی یا مقاومت فرد نسبت به ویرس اظهار نظر کرد. آزمایشات انجام شده در حال حاضر فقط به دنبال وجود یا عدم وجود آنتی بادی ها می باشند ، نه آنتی بادی هایی که در از بین بردن ویروس موثر هستند. و مانند سطح آنتی بادی ، می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. به این معنی که ممکن است آنتی بادی در بدن فرد تولید شده باشد، اما این آنتی بادی باعث ایجاد مصونیت و ایمنی در فرد نشوند.

طبق یک گزارش اولیه در 6 آوریل، در یک گروه از بیماران مبتلا به COVID-19 از چین ، اکثر افراد بسیاری از آنتی بادی های خنثی کننده که مانع از ویروسی شدن سلول های جدید می شوند ، در سطح بالایی تولید کردند. از 175 بیمار دارای علائم خفیف ، حدود 70 درصد حدود 10 روز پس از شروع علائم آنتی بادی ایجاد کردند. در بین این افراد ، افراد مسن و میانسال بالاترین سطح را داشتند.

بیماران جوان تمایل داشتند سطح پایین تری داشته باشند ، از جمله 10 نفری که هیچ آنتی بادی قابل ردیابی نداشتند. اما این احتمال وجود دارد که این 10 نفر آنتی بادی هایی تولید کنند که پروتئین ویروسی متفاوتی را نسبت به نمونه مورد استفاده در آزمایش تشخیص دهند و نتیجه منفی کاذب را بدست آورده باشیم. این موضوع همچنین می تواند به معنای آن باشد که بازوی متفاوت سیستم ایمنی بدن – سلولهایی که سلولهای آلوده را هدف قرار می دهند و از آنتی بادی استفاده نمی کنند – ممکن است در بهبودی نقش اصلی را داشته باشند.

اگر محققان آنتی بادی های موثری پیدا کنند ، می توان از آنها برای توسعه روش های درمانی استفاده کرد ، مانند تولید آنتی بادی های آزمایشگاهی یا دادن پلاسمایی از بیماران بهبود یافته به بیماران مریض (SN: 4/3/20).

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه مواردی را نشان می دهد؟

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا برای بررسی ایمنی طولانی مدت

هنوز مشخص نیست که چه میزان آنتی بادی بهترین دفاع را برای فرد ارائه می دهد.

مارك اسلیفكا ، ایمونولوژیست ویروسی در دانشگاه بهداشت و علوم پورتلند می گوید: “محافظت از عفونت مجدد در برابر این ویروس بسیار سخت و دشوار است.” او می گوید ، افراد با سطح آنتی بادی پایین تر می توانند بیشتر در معرض خطر ابتلای مجدد قرار گیرند ، اما ممکن است شما همچنان پاسخ سریع [ایمنی] را تقویت کنید و از گسترش ویروس به عمق ریه ها جلوگیری کنید. اسلیفکا می گوید ، اما حتی افراد با آنتی بادی های محافظ لزوماً به صورت کامل ایمن نیستند. برخی از افراد ممکن است کاملاً در برابر عفونت محافظت شوند ، حالتی به نام ایمنی استریل کننده که دستیابی به آن دشوار نیست. ممکن است سایرین دوباره آلوده شوند ، اما علائم خفیف یا بدون علائم باشند.

گزارش ها از کره جنوبی و چین در مورد بیمارانی که پس از بهبودی دوباره از نظر تست ویروس مثبت تست شده اند ، حاکی از آن است که برخی افراد ممکن است دوباره با این ویروس آلوده شوند. اما مسئولان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی کره جنوبی اظهار داشته اند که نمونه سواپ بینی و گلو گرفته شده از 12 بیمار مبتلا به COVID-19 “که مجددا آلوده شده بودند” هیچ ویروس عفونی وجود ندارد.

با توجه به یافته های اولیه ارسال شده در 14 مارس در bioRxiv.org ، هنگامی که دو ماکاس رسوس آلوده شدند ، اجازه یافتند که دوباره بهبود یابند و دوباره در معرض ویروس قرار بگیرند ، آنها دوباره آلوده نشدند. این موضوع نشان می دهد که حداقل در کوتاه مدت ممکن است افراد مبتلا شده دوباره با ویروس آلوده نشوند. تحقیقات بیشتر لازم است تا بدانیم، بیمارانی که از COVID-19 بهبود یافته اند باید در طولانی مدت آنتی بادی آنها را دنبال کنیم و ببینیم که آیا یکی از آنها دوباره آلوده می شود یا خیر.”

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه مواردی را نشان می دهد؟

محققان همچنین نمی دانند که چه مدت آنتی بادی SARS-CoV-2 در بدن باقی می ماند. برخی از ویروس ها ، مانند سرخک ، می توانند باعث محافظت دراز مدت شوند. دفاع در برابر ویروس های دیگر می تواند به مرور زمان از بین برود. مطالعات نشان می دهد که محافظت در برابر کرونا ویروسی که باعث سرماخوردگی می شوند می تواند حدود یک سال ادامه داشته باشد. از طرف دیگر آنتی بادی های ویروس اصلی SARS به تدریج طی چند سال از بین می روند. از آنجا که SARS دیگر افراد را آلوده نمی کند ، مشخص نیست که نبود آنتی بادی به معنای عدم محافظت است یا خیر. و از آنجا که کرونا ویروس جدید تنها چند ماه است که مردم را آلوده می کند ، هنوز مشخص نیست که آیا به همین ترتیب رفتار خواهد کرد یا خیر.

با وجود ناشناخته های موجود در مورد آنتی بادی ها و SARS-CoV-2 ، برخی از کشورها از جمله ایالات متحده در نظر دارند از آزمایش های آنتی بادی به عنوان پایه اصلی استفاده کنند تا به اصطلاح “گواهی ایمنی” به افرادی ارائه دهند که آزمایش مثبت داشته باشند و این امکان را برای آنها فراهم می کنند تا دوباره به جامعه بازگردند یا بازنگردند. با این حال برخی از کارشناسان در این مورد شک و تردید دارند. راسموسن می گوید: “ما نمی دانیم که داشتن آنتی بادی لزوماً به معنای مصون بودن شماست ، بنابراین می تواند احساس امنیت کاذب در مردم در مورد میزان امنیت آنها ایجاد کند.” و طبق اظهارات WHO ، این امر می تواند خطرات انتشار ویروس را افزایش دهد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.