علائم ویروس کووید 19 در کودکان چگونه است؟

علائم ویروس کووید 19 در کودکان چگونه است؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

معمولاً آبریزش بینی جزو علائم ویروس کووید 19 در کودکان محسوب نمی‌شود، ممکن است افراد مبتلا تب و لرز داشته باشند اما لرز عامل اصلی کرونا در اطفال محسوب نمی‌شود.

یک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: علائم ویروس کووید 19 در کودکان همان علائم کرونا در بزرگسالان است درواقع سردرد، بدن‌درد، ضعف و بی‌حالی، تهوع و استفراغ، اسهال، درد شکم، تنگی نفس، سرفه از علائمی است که می‌تواند نشان‌ دهنده کرونا باشد. به گفته متخصصین کمتر از ۲ درصد موارد مبتلا به کرونا را کودکان تشکیل می‌دهند، ۹۸ درصد از موارد ابتلا در بزرگ‌سالان است، یکی از مهم‌ترین دلیلی که کودکان کمتر به کرونا مبتلا می‌شوند این است که بینی آن‌ها گیرنده کمتری دارد اما این بدان معنا نیست که کودکان در برابر ویروس کرونا مصون هستند.

میزان بروز علائم ویروس کووید 19 در کودکان زیر ۱۸ سال کمتر از بالغین و در حدود ۱.۷ درصد بوده است. به طور کلی کودکان کمتر از بالغین علائم بیماری را نشان می‌دهند و عوارض شدید بیماری و نیاز به بستری در آنها کمتر است. همچنین میزان بستری کودکان در بخش مراقبت‌های ویژه بسیار کم و حدود نیم تا ۲ درصد است.

آزمایش چکاپ زنان

علائم بیماری که تقریبا ۱۴-۲ روز بعد از تماس ظاهر می شود، مشابه بقیه ویروس‌های تنفسی از جمله آنفلوآنزا، شامل تب، سرفه، تنگی نفس، گلودرد، سردرد، اسهال و از بین رفتن حس چشایی و بویایی و راش (بثورات پوستی) است. در گروه سنی زیر ۱۸ سال، بیماری در جنس مذکر و در گروه ۱۷-۱۵ سال شایع‌تر است اما درصد بستری کودکان زیر یکسال بیشتر بوده است. در میان کودکان بستری ۷۷ درصد بیماری زمینه‌ای همچون بیماری قلبی، نقص سیستم ایمنی بدن و بیماری آسم داشته‌اند.

آیا کودکان در برابر ویروس کرونا ایمن هستند؟

علائم ویروس کووید 19 در کودکان کمتر دیده می شود و در این باره نظریه های مختلفی وجود دارد. یکی از نظریه‌ها این است که شاید ریه‌ آنها گیرنده کمتری دارد، همان گیرنده‌ای که ویروس کرونا از طریق آن وارد سلول می‌شود. ولی هنوز شواهد کافی برای اثبات آن وجود ندارد.

گزارش‌ها نشان می‌دهند بیماری در تعداد بسیار کمی از کودکان آلوده به ویروس کرونا وخیم می‌شود و سیستم ایمنی‌شان واکنش التهابی شدیدی نشان می‌دهد. در اکثر کودکانی که نتیجه آزمایش ابتلای آنها به ویروس کرونا منفی بود، آزمایش وجود پادتن این ویروس در آنها نتیجه مثبت داشت.

آیا کودکان در برابر ویروس کرونا ایمن هستند؟

علائم ویروس کووید 19 در کودکان همان علائم کرونا در بزرگسالان است

احتمال ابتلا به کرونا در کودکان نیز وجود دارد اما در قیاس با بزرگسالان احتمال کمتری وجود دارد، علائم کرونا در کودکان همان علائم کرونا در بزرگسالان است درواقع سردرد، بدن‌درد، ضعف و بی‌حالی، تهوع و استفراغ، اسهال، درد شکم، تنگی نفس، سرفه از علائمی است که می‌تواند نشان‌دهنده کرونا باشد.

معمولاً آبریزش بینی در اطفال و بزرگ‌سالان عامل کرونا محسوب نمی‌شود، ممکن است افراد مبتلا تب و لرز داشته باشند اما لرز عامل اصلی کرونا در اطفال محسوب نمی‌شود. اگر کودک با شخص مبتلا به کرونا در تماس باشد ممکن است با برخی از علائم به کرونا مشکوک باشد اما برای اثباتش نیاز به آزمایش خون یا تست pcr است، تاکنون چند مورد کرونا در نوزادان نیز دیده‌ شده است.

با توجه به شیوع کرونا به خانواده‌ها توصیه می‌شود که کمتر تردد داشته باشند و از دورهمی‌خانوادگی و مسافرت‌های غیرضروری اجتناب کنند، درصورتی‌که کار ضروری دارند نیز پیشنهاد می‌شود کودکان را با خود همراه نکنند، برای کودکان ۲ تا ۵ سال حتماً از ماسک استفاده شود .

تاکنون واکسیناسیون در اطفال انجام‌ نشده است و تمام واکسن‌های تولید شده در کشورهای مختلف به افراد بالای ۱۸ سال تزریق‌شده است، مطالعه خفیفی بین افراد ۱۲ تا ۱۸ سال در حال بررسی است که مشخص شود می‌تواند آن‌ها را واکسینه کرد یا خیر، این صرفاً یک مطالعه است که به مرحله اقدام نرسیده است.

داروهای کرونایی برای کودکان نیز مطابق همان است که در بزرگسالان استفاده می‌شود، در کودکان ابتدا داروهای حمایتی و تب‌بر استفاده می‌شود، همچنین داورها برحسب علائم تجویز و کمک درمانی می‌شود، اگر تست کرونا مثبت شود همان داروهای کرونا استفاده می‌شود.

معمولاً افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند به فرم شدید کرونا مبتلا می‌شوند و احتمال ابتلای افرادی که بیماری زمینه‌ای نداشته باشند به فرم شدید بیماری خیلی کم است؛ برخی از افراد که بیماری زمینه‌ای نداشتند نیز کرونای سختی گرفتند با توجه به اینکه ویروس هر بار روش‌های جدیدی به کار می‌برد ما باید برای جلوگیری از ابتلا به کرونا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

علائم ویروس کووید 19 در کودکان

در علائم ویروس کووید 19 در کودکان زیر یک سال تب بالا اهمیت بسیار زیادی دارد، بنابر این در صورت تبی که با درمان‌های عادی پایین نیاید والدین باید با اورژانس تماس گرفته و پزشک کرونا را نیز در لیست تشخیص‌های خود قرار دهد. علامت دیگری که بسیار شایع است و هر سال در فصل تابستان بسیاری از کودکان با آن مواجه می‌شوند، اسهال و استفراغ است.

با توجه به اینکه اسهال و استفراغ نیز می‌تواند از علائم گوارشی کرونا باشد، اگر در حال حاضر در کودک اسهال و استفراغی اتفاق بیفتد که پزشک نتواند با درمان‌های عادی آن را بر طرف کند و یا با درگیری سیستم‌های دیگر بدن مانند سرفه و یا بروز دانه‌هایی بر روی پوست و یا زردی همراه باشد باید به پزشک مراجعه کرد. بی میلی کودک نسبت به غذا خوردن و کاهش ادرار از علائمی است که والدین در صورت مشاهده باید نسبت به آن‌ها احساس خطر کنند، بروز این علائم به ویژه در کودکانی که با افراد مبتلا به کرونا در تماس بوده‌ و یا بدون وسایل حفاظتی در اماکن شلوغ حاضر شده‌اند، باید شک ما نسبت به ابتلای کووید ۱۹ را برانگیزد.

علائم ویروس کووید 19 در کودکان

• رنگ‌پریده شده، پوستش لکه‌دار شده و بدنش بسیار سرد است

• وقفه تنفسی دارد، تنفس نامنظم است یا بسختی نفس می‌کشد

• مشکل جدی تنفسی دارد، بسیار بی‌قرار است یا به چیزی عکس‌العمل نشان نمی‌دهد

• لب‌هایش کبود شده

• دچار تشنج شده

• بیش از حد مضطرب و پریشان است، بی‌وقفه گریه می‌کند، گیج و بسیار خواب‌آلود شده (نمی‌توان بیدارش کرد) یا به چیزی عکس‌العمل نشان نمی‌دهد

• لکه‌هایی روی پوستش ظاهر شده که با فشار از بین نمی‌روند

• دچار درد بیضه شده است (بخصوص در پسران نوجوان)

• تهوع و سر درد و فشار خون پایین وبیماری زمینه‌ای دارد

بیماری‌های زمینه‌ای مهم هستند و به سن ربطی ندارند. به عنوان مثال آسم دارند. ابتلا به کرونا خطر وخیم شدن این بیماری را بالا می‌برد. کودکان مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای بسیار آسیب‌پذیر هستند و ممکن است ابتلا به کرونا حال آنها را وخیم کند. در ۶۰ درصد موارد PCR این کودکان ممکن است منفی باشد، اما بررسی آنتی بادی در برخی موارد مثبت بوده و یا کودک سابقه تماس با فرد مبتلا را دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود کودکان در خانه بمانند تا از سرایت ویروس در امان بمانند.

پزشکان این بیماری را “پدیده جدیدی” مشابه بیماری عارضه شوک کاوازاکی توصیف کرده اند که یک بیماری بسیار نادر بوده و معمولا کودکان زیر پنج سال را مبتلا می کند. نشانه این بیماری هم شامل لکه های قرمز روی پوست و ورم غدد لنفاوی درگردن و خشکی و ترک لبهاست.

البته بیماری که اخیرا دیده شده فقط کودکان زیر پنج سال را مبتلا نمی کند بلکه نوجوانان تا سن ۱۶ سال نیز با همین عوارض مشاهده شده اند هر چند فقط در معدودی از مبتلایان وضعیت بیمار وخیم شده است. این بیماری با شیوع ویروس کرونا همزمان است این احتمال را ایجاد می کند که این دو با هم مرتبط هستند.

چهار هفته پس از اوج شیوع کووید-۱۹ ناگهان شاهد اوج ابتلای به این پدیده جدید هستیم که باعث می شود نتیجه بگیریم که این پدیده ای است که پس از ابتلای به کووید-۱۹ بروز می کند. در نتیجه، احتمال دارد که بیماری جدید با تمرکز پادتن ها پس از ابتلای به ویروس کرونا مربوط باشد.

اکثر کودکانی که این عوارض را از خود نشان داده اند به معالجات پاسخ مثبت دادند و در حال بهبودی هستند . این بیماری “بسیار نادر” است و “نباید باعث شود که در صورت اجازه خروج کودکان از قرنطینه، والدین از این امر جلوگیری کنند.” بعضی از کودکان پس از ابتلای به ویروس کووید ۱۹ به شدت بیمار می شوند در حالیکه اکثر آنان یا مبتلا نمی شوند یا نشانه های بیماری را بروز نمی دهند.” بنابراین از نظر تاثیر این بیماری، چیزی وجود دارد که باعث بروز واکنش غیرعادی سیستم ایمنی بدن به آن می شود.

به نظر می رسد که کودکان گاه تا شش هفته پس از ابتلای به ویروس کرونا به بیماری جدید دچار می شوند که مشخص می کند به چه دلیل نمونه های آن چند هفته پس از اوج ابتلای به ویروس کرونا مشاهده شده است.

علائم ویروس کووید 19 در کودکان عبارت است از:

– تب و دمای بالای بدن

– سرفه مداوم، منظور سرفه زیاد است، بیش از یک ساعت سرفه مداوم یا ۳ دوره یا بیشتر سرفه طولانی در ۲۴ ساعت

– از دست دادن یا تغییر حس بویایی و چشایی، منظور این است که حس بویایی و چشایی کار نمی کند یا چیزهایی که بو یا مزه متفاوت از حالت طبیعی دارند حس نمی کنند.

در صورت بروز علائم ویروس کووید 19 در کودکان چه باید کرد؟

اگر کودک شما علائم ویروس کرونا را دارد:

باید هرچه زودتر آزمایش انجام دهید تا مطمئن شوید کودک به ویروس کرونا مبتلا شده است یا خیر.

آزمایش کرونا در کودکان

شما و فرزندتان و تمام اعضای خانواده باید در خانه بمانید و تا زمانی که نتیجه آزمایش را دریافت نکرده اید، جز در موارد مهم مثل مراجعه به پزشک از خانه خارج نشوید. همچنین از پذیرش مهمان هم اجتناب کنید زیرا هرگونه تماس با اشخاص دیگر ریسک ابتلا را بالا خواهد برد.

اگر کودک در زمان شروع علائم یا ۴۸ ساعت قبل از آن با کسی در ارتباط بوده است به او خبر دهید تا در خانه بماند و در صورت مثبت بودن آزمایش کودک، او هم آزمایش دهد.

کودکان و نوزادان به بیماری هایی مبتلا می شوند که ممکن است سلامتشان را تهدید کرده و باعث ناراحتیشان شود. بسیار مهم است که در صورت نیاز سریعا کمک های پزشکی را دریافت کنند.

زیر ۳ ماه است و تب بالای ۳۸ درجه دارد یا فکر می کنید تب دارد.

۳ تا ۶ ماهه است و تب بالای ۳۹ درجه دارد و یا اینکه شما حس می کنید تب دارد.

علائم دیگری دارد مانند بثورات پوستی که در اثر تب و دمای بالای بدن ظاهر می شود.

دمای بدن کودک بالاست و بیشتر از ۵ روز طول کشیده است.

اشتهایی به غذا ندارد یا در حالت معمولی نیست و شما را نگران می کند.

دمای بالای بدن کودک با تب بر پایین نمی آید.

کمبود آب دارد. به عنوان مثال پوشکش مرطوب نیست یا چشمانش گود رفته است و یا هنگام گریه اشک ندارد.

اگر علائم زیر را دارد سریعا با مراقبت های پزشکی ۱۱۵ تماس بگیرید.

  • گردن سفتی دارد.
  • دارای بثورات پوستی است که با فشار دادن یک لیوان روی آن محو نمی شود.
  • در نور اذیت می شود.
  • برای اولین بار تشنج کرده است.
  • پوست کودک کم رنگ، لکه دار، آبی یا خاکستری است.
  • گریه اش ضعیف و غیر معمول است که شبیه به گریه های معمول و همیشگی نیست.
  • خواب آلود است و بیدار شدنش سخت به نظر می رسد.
  • بسیار آشفته است و گریه را متوقف نمی کند یا گیج است.
  • نفس کشیدن برایش سخت است یا دنده های خود را جمع می کند.
  • یک قسمت نرم روی سر کودک وجو دارد که به سمت بیرون انحنا پیدا کرده است.
  • مثل همیشه نیست و علاقه ای به غذا خوردن، بازی کردن یا فعالیت های معمول ندارد.

نمونه گیری در منزل

در صورت وجود علائم ویروس کووید 19 در کودکان آزمایش بیماری کرونا یکی از خدماتی است که توسط آزمایشگاه آنلاین آنی آزما ارائه می شود. امروزه با توجه به شرایط خاصی که پیش آمده است و لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه خانگی، بسیاری از فعالیت هایی که در گذشته به صورت حضوری انجام می گرفت، امروزه به صورت غیر حضوری و از طریق اینترنت قابل انجام است. انجام آزمایش خون مثل تست کرونا در منزل نیز یکی از این فعالیت ها می باشد.

با توجه به آلودگی گسترده ای که در فضای بیرون و به خصوص بیمارستان ها و مراکز درمانی مثل آزمایشگاه وجود دارد، خود این مراکز می توانند به عنوان کانون انتقال کرونا به افراد محسوب شوند. اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش بیماری کرونای مزمن یا تست کرونا در منزل و نمونه گیری در منزل را انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.