با علائم عصبی ویروس کرونا آشنا شویم

با علائم عصبی ویروس کرونا آشنا شویم

متاسفانه واقعیت تلخ این است که در دو سال گذشته بیماری کرونا از هر نظر زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده و شاید به جرات بتوان گفت بدترین عارضه‌ای که به جا گذاشته است، علائم عصبی ناشی از کرونا است که باعث می‌شود حتی زندگی روزمره فرد را تحت شعاع قرار دهد. این بیماری علائم متفاوتی را در بین افراد یک جامعه ایجاد می‌کند و برخی از مردم دچار مشکلات عصبی خواهند شد. لذا لازم می‌دانیم در یک مقاله به طور مفصل پیرامون علائم عصبی کرونا صحبت‌هایی داشته باشیم.

آزمایش هورمونی زنانه

احتمال ابتلا به علائم عصبی ناشی از کرونا چقدر است؟

همانگونه که متوجه شده‌اید در این دو سال گذشته ویروس کرونا علائم متفاوتی را در بین مردم ایجاد کرده و هر کدام از آن‌ها به نحوی از این ویروس گلایه می‌کنند. متأسفانه یکی از شایع‌ترین عوارضی که ناشی از کرونا بروز می‌کند، درگیری‌های سیستم عصبی است که به اشکال مختلف خود را نمایان خواهد کرد. در تحقیقاتی که در کل دنیا انجام گرفته است حدود یک سوم از بیماران با علائم عصبی ناشی از کرونا مواجه خواهند شد و این آمار بسیار چشمگیر است.

مهمترین علائم عصبی کرونا

با توجه به اینکه ویروس کرونا سیستم عصبی بدن را نیز درگیر می‌کند قطعاً بیمارانی که با این مشکل روبرو می‌شوند علائم مختلفی را بروز خواهند داد.

مهمترین علائم عصبی کرونا

مهمترین و شایع‌ترین علائم عصبی ناشی از ابتلا به کرونا عبارتند از:

– سردرد

عمده کسانی که دچار کرونا می‌شوند از سردرد گلایه می‌کنند. سردرد‌های وحشتناکی که حتی باعث می‌شود آن‌ها نتوانند بنشینند و مجبور هستند ساعات زیادی را دراز بکشند. متأسفانه سردرد در بیماران کرونایی، یکی از علائم عصبی طولانی مدت شناخته شده که حتی بعضی از افراد به مدت یک سال یا بیشتر بعد از ابتلا به کرونا با آن درگیر می‌مانند.

– حساسیت به نور

یکی دیگر از نشانه ‌ها حساسیت به نور و یا سایر علائم چشمی است که معمولاً افراد کرونایی که دچار درگیری سیستم عصبی شده‌اند این موضوع را گزارش می‌کنند که چشم آن‌ها به نور بیش از اندازه حساس شده است. زمانی که در یک محیط روشن قرار می‌گیرند سردرد‌های زیادی به سراغ آن‌ها می‌آید. حساسیت به نور تحت عنوان فتوفوبیا شناخته شده و در دوره نقاهت یا بعد از بهبودی کرونا بروز می‌کند. به طور کلی طبق آمار جهانی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کسانی که با ویروس کرونا درگیر می‌شوند فتوفوبیا را نیز تجربه خواهند کرد.

– ضعف اندام‌ها

ضعف اندام‌ها نیز به دلیل درگیری سیستم عصبی توسط کرونا اتفاق می‌افتد. اغلب بیماران با شروع ابتلا به بیماری و در طول دوره درمان، گزارش کرده‌اند که از زمان شروع بیمایر تا زمانی که بیماری به طور کامل برطرف شود، ضعف و بی‌حالی در اندام‌ها را داشته و همین موضوع باعث شده است که برای حرکت و جابجایی نیز دچار مشکل و محدودیت گردند. ضعف اندام‌ها نیز به دلیل تأثیر کرونا بر دستگاه عصبی اتفاق می‌افتد.

– کاهش سطح هوشیاری

کاهش سطح هوشیاری در اثر حمله ویروس کرونا به دستگاه عصبی نیز گزارش شده است. برخی از افراد دچار فراموشی موقت شده‌اند اما خوشبختانه این فراموشی طولانی مدت نبوده و بین چند روز تا نهایتاً یک هفته به طور کامل برطرف شده است.

کاهش سطح هوشیاری

– از دست رفتن احساس بویایی و چشایی

همانگونه که می‌دانید از دست رفتن احساس بویایی و چشایی نیز از علائم رایج ابتلا به بیماری کرونا است و همین موضوع نشان‌دهنده تأثیر این بیماری بر سیستم عصبی است. با توجه به اینکه این علامت در بین بیماران کرونایی بسیار شایع بود، به همین دلیل متخصصان در تمام دنیا اختلالات بویایی و چشایی را به عنوان یکی از علائم ثابت ابتلا به کرونا در نظر گرفته‌اند.

آیا ویروس کرونا خطر سکته مغزی را افزایش می‌ دهد؟

با توجه به تاثیر این ویروس بر سیستم عصبی، یکی از نگرانی‌های مردم، ابتلا به سکته مغزی در اثر آلوده شدن به این ویروس است. به طور کلی سکته مغزی یکی از بدترین عارضه‌های است که باعث مرگ و میر در بین جامعه بشری می‌شود.

متأسفانه باید بگویی طبق تحقیقات انجام شده، ابتلا به سکته مغزی در بین بیماران کرونایی نیز گزارش شده است و نمی‌توان از این موضوع چشم پوشی نمود. البته آمار دقیق در مورد احتمال سکته مغزی ناشی از این ویروس وجود ندارد اما به هر حال طبق تحقیقات انجام گرفته این ویروس می‌تواند بافت مغز را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

برای درمان علائم عصبی ناشی از کرونا چه کار باید کرد؟

متأسفانه همانگونه که متوجه شدید سردرد، سرگیجه، ضعف در بدن و اختلالات بویایی و چشایی از شایع‌ترین علائم عصبی ناشی به حساب می‌آیند. البته به ندرت اتفاق می‌افتد که تمامی علائم عصبی را در یک فرد کرونایی مشاهده کنیم. بسته به قدرت سیستم ایمنی بدن و قدرت‌ ترمیم سیستم عصبی، شدت علائم عصبی ناشی از این بیماری در بین افراد متفاوت است. در هر صورت برای درمان این مشکلات راهکار‌هایی وجود دارد که در ادامه به صورت کلی به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

– مصرف مایعات

درمان سردرد باید تحت نظر متخصص و به کمک دارو درمانی آغاز شود. اما فراموش نکنید مصرف مایعات کافی در طول روز به درمان سریع‌تر سردرد کمک می‌کند چون کم آبی باعث تشدید سردرد خواهد شد.

– بازگشت احساس بویایی و چشایی تا چند ماه بعد

در صورتی که بویایی و چشایی خود را از دست داده‌اید ابتدا باید مدتی صبر کنید چون این عارضه ناشی از لطمه جدی کرونا به سیستم عصبی است و معمولاً متخصصان ادعا می‌کنند که بین چند روز بعد از دوره نقاهت تا چند ماه احساس بویایی و چشایی به تدریج بر خواهد گشت.

سرعت بازگشت این احساسات به قدرت‌ ترمیم سیستم عصبی شما بستگی دارد. اما متأسفانه ۵ درصد از مبتلایان به بیماری کرونا احساس بویایی و چشایی خود را از دست داده‌اند و برای مدت زمان بسیار طولانی این علائم را با خود خواهند داشته‌اند.

بازگشت احساس بویایی و چشایی تا چند ماه بعد

– تغذیه مناسب

تغذیه مناسب، دوری کردن از استرس نگرانی اضطراب و همچنین مصرف دارو‌هایی که پزشک برای شما تجویز می‌کند از جمله راهکار‌هایی است که به درمان سریع‌تر علائم عصبی ناشی از بیماری کرونا کمک خواهد کرد.

– مدیتیشن

شما باید در طول روز از روش‌هایی همانند مدیتیشن برای افزایش هوشیاری خود استفاده کنید. درست است که رفتن به باشگاه برای ورزش کردن سخت شده ولی شما در خانه‌ یا پارک‌های خلوت می‌توانید ورزش کنید. چون ورزش کردن سطح انرژی بدن را بالا می‌برد و به ترمیم سیستم عصبی کمک خواهد کرد.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل با آنی آزما

همانگونه که می‌دانید در دوران کرونا تا جایی که امکان دارد نباید از خانه خارج شویم تا اگر دچار کرونا شده هستیم، دیگران را درگیر نکنیم. کارشناسان آزمایشگاه شبانه روزی آنی آزما به محض تماس، به منزل شما مراجعه کرده و آزمایش کرونا در منزل را برای شما انجام می‌دهند. حتی نتیجه تست به صورت آنلاین برای شما عزیزان ارسال خواهد شد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.