چهار عامل ابتلا به کرونا در افراد واکسینه شده

چهار عامل ابتلا به کرونا در افراد واکسینه شده

واکسیناسیون باعث می‌شود علائم بیماری کرونا تا حد «سرماخوردگی» پایین بیاید در بریتانیا تحقیقات نشان داده است که یک نفر از هر ۵۰۰ نفر، پس از واکسیناسیون کامل دچار کووید می‌شود دو هفته پس از دریافت دوز دوم واکسن کووید-۱۹ اثر محافظتی واکسن در بالاترین حد خود خواهد بود. اگرچه بعد از واکسیناسیون کامل، خطر ابتلا به کووید-۱۹ تا حد زیادی پایین است اما احتمال آن هرگز به صفر نمی‌رسد. اگر بعد از این مدت باز هم به کووید-۱۹ مبتلا شدید، دچار عفونت «پیشرفته» شده‌اید. به‌طورکلی عفونت‌های پیشرفته (breakthrough infection) شبیه عفونت‌های معمولی کووید-۱۹ در افراد واکسینه نشده است، اما برخی تفاوت‌ها بین این دو گونه وجود دارد. پنج علامت شایع عفونت پیشرفته عبارت‌اند از سردرد، آبریزش بینی، عطسه، گلودرد و از دست دادن حس بویایی.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

سرماخوردگی در راه است؛ برای مقابله آماده شویم

برخی از این علائم همان نشانه‌هایی است که افرادی که واکسینه نشده‌اند با ابتلا به کووید تجربه کرده‌اند. اگر واکسینه نشده‌اید سه مورد از شایع‌ترین علائم ابتلا به کووید سردرد، گلودرد و آبریزش بینی است. هرچند دو علامت شایع دیگر در افراد واکسینه نشده تب و سرفه‌ی مداوم است. این دو علامت «شایع» کووید-۱۹ هنگامی‌که هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اید بسیار کمتر دیده می‌شود. در بریتانیا تحقیقات نشان داده است که ۰٫۲ از جمعیت، یا یک نفر از هر ۵۰۰ نفر، پس از واکسیناسیون کامل دچار عفونت پیشرفته کووید می‌شود؛ اما همه در معرض خطر یکسانی نیستند.

چهار عامل میزان محافظت واکسیناسیون از شما

به نظر می‌رسد چهار چیز به میزان محافظت واکسیناسیون از شما کمک می‌کند.

۱. نوع واکسن

اولین عامل نوع واکسنی است که دریافت کرده‌اید و کاهش نسبی احتمال ابتلا که هر نوع واکسن ارائه می‌دهد. «کاهش نسبی ریسک» معیاری است که نشان می‌دهد واکسن چقدر خطر ابتلا به کووید-۱۹ را در مقایسه با فردی که واکسینه نشده کاهش می‌دهد. آزمایش‌های بالینی نشان داد که واکسن مدرنا خطر ابتلای افراد به کووید-۱۹ با عوارض را ۹۴ درصد و واکسن فایزر این ریسک را ۹۵ درصد کاهش می‌دهد. واکسن‌های جانسون & جانسون و استرازنکا عملکرد کمتری داشتند و این خطر را به ترتیب در حدود ۶۶ و ۷۰ درصد کاهش دادند.

نوع واکسن

۲. مدت زمان گذشته از واکسیناسیون

ثابت شده که مدت‌زمان سپری‌شده پس از واکسیناسیون نیز عامل مهمی است و یکی از دلایلی است که بحث بر سر افزایش ایمنی پس از دریافت دوز تقویتی (بوستر) در حال افزایش است. تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که محافظت واکسن فایزر در شش ماه پس از واکسیناسیون کاهش می‌یابد. هنوز برای دانستن اینکه پس از شش ماه برای تأثیر محافظتی دو دوز واکسیناسیون چه اتفاقی می‌افتد بسیار زود است، اما به‌احتمال‌زیاد اثر آن بیشتر کاهش می‌یابد.

۳. سویه‌های جدید (واریانت‌ها)

عامل مهم دیگر نوع ویروسی است که با آن روبرو هستید. کاهش ریسک ابتلا تا حد زیادی با آزمایش واکسن‌ها در برابر نوع اولیه‌ی ویروس کرونا محاسبه شد. اما هنگام مواجهه با نوع آلفا کرونا، داده‌های بهداشت عمومی انگلستان نشان می‌دهد که دو دوز واکسن فایزر محافظت کمتری دارد و خطر ابتلا به کووید-۱۹ با علائم را تا ۹۳ درصد کاهش می‌دهد. در برابر نوع دلتا سطح حفاظت حتی بیشتر هم کاهش می‌یابد و به ۸۸ درصد می‌رسد. واکسن استرازنکا نیز به همین ترتیب تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

۴. سیستم ایمنی شما

باید به خاطر داشته باشید که ارقام فوق به متوسط کاهش ریسک ابتلا در افراد اشاره دارد. خطر ابتلای شما بستگی به میزان ایمنی شما و سایر عوامل خاص شخصی دارد؛ مانند اینکه چقدر در معرض ویروس قرار دارید. ایمنی معمولاً با افزایش سن کاهش می‌یابد. مشکلات پزشکی طولانی‌مدت نیز ممکن است واکنش ما به واکسیناسیون را تحت تأثیر قرار دهد؛ بنابراین افراد مسن یا افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند ممکن است سطوح کمتری از محافظت واکسن در برابر کووید-۱۹ داشته باشند یا ممکن است تأثیر واکسن سریع‌تر کاهش یابد. پیشنهاد مقامات بهداشتی این است که مراقبت‌های معمول درباره ویروس کرونا را تا حدی که می‌توانید ادامه دهید تا هم از خود و هم از افرادی که امکان دریافت واکسن را نداشته‌اند محافظت کنید.

یک مطالعه نشان داده است که افرادی که پس از واکسیناسیون به کووید-۱۹ مبتلا شدند در مقایسه با افراد واکسینه نشده ۵۸ درصد کمتر در معرض تب هستند؛ و علائم برای بسیاری از افراد مانند سرماخوردگی توصیف‌شده است. همچنین افراد واکسینه شده کمتر از افراد واکسینه نشده در صورت ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان بستری می‌شوند. آن‌ها همچنین علائم کمتری در مراحل اولیه بیماری دارند و کمتر احتمال دارد به کووید طولانی مبتلا شوند.

وزارت بهداشت: قطع چرخه کرونا نیازمند تزریق واکسن به ۷۵ درصد جمعیت کشور است

چیزی که واضح است تزریق واکسن به سلامتی مردم کمک می کند و عدم واکسیناسیون ساده انگاری بیماری کرونا است، چیزی که در پیک پنجم خود را به خوبی در کشور نشان داد. مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و درمان گفت: برای کنترل بیماری کرونا باید بیش از ۷۰ تا ۷۵ درصد جمعیت کشور واکسن بزند تا چرخه بیماری کرونا در کشور قطع شود.

«سید حامد برکاتی» در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما افزود: برای مقابله با ویروس کرونا راهی به جز تزریق واکسن نداریم و با توجه به ۲۰ ماه درگیری کشور با کرونا تجربه نشان داده است که تزریق واکسن کرونا واجب است. وی با بیان اینکه واکسیناسیون به تامین سلامت مردم کمک می کند، ادامه داد: چیزی که واضح است تزریق واکسن به سلامتی مردم کمک می کند و عدم واکسیناسیون ساده انگاری بیماری کرونا است، چیزی که در پیک پنجم خود را به خوبی در کشور نشان داد.

تزریق واکسن کرونا

مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و درمان یادآورشد:

همانطوری که سازمان بهزیستی اعلام کرد اواخر تیرماه سال جاری در آسایشگاهایی که سالمندان آنها دو دوز واکسن را تزریق کردند ۷۵ درصد ابتلای به بیماری کرونا کم شد و ۶۵ درصد مرگ و میر سالمندان نیز کاهش یافت در حالی که متوسط سن سالمندان در آسایشگاه ها بیش از ۷۰ سال سن بود. برکاتی تاکید کرد: اگر بخواهیم به سلامتی خود، خانواده و عزیزان توجه کنیم، تزریق واکسن یک وظیفه اجتماعی مهم ما است زیرا تنها موردی که می تواند از بیماری کرونا جلوگیری کند، تزریق واکسن کرونا است.

مرگ بر اثر کرونا، افراد واکسینه نشده را بیشترتهدید می‌کند

یافته‌های پژوهش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا از میان ۶۰۰ هزار مورد ابتلا، بستری و فوت از ۴ آوریل تا ۱۷ ژوئیه (۱۵ فروردین تا ۲۶ تیر) در ۱۳ ایالت نشان می‌دهد که افراد واکسینه شده تقریباً پنج برابر کمتر دچار عفونت شده و ۱۰ برابر کمتر در خطر بستری شدن قرار دارند. بر اساس نتایج یک پژوهش جدید در آمریکا، افراد واکسینه نشده ۱۱ برابر بیشتر از افرادی که کاملاً در برابر ویروس کرونا واکسینه شده‌اند جان خود را از دست می‌دهند. تارنمای رادیوی ملی آمریکا دیشب (۱۹ شهریور) نوشت که این یافته بیش از پیش نشان می‌دهد که واکسیناسیون مصونیت خوبی حتی در برابر نوع دلتا ایجاد می‌کند.

یافته‌های پژوهش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا

یافته‌های پژوهش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا از میان ۶۰۰ هزار مورد ابتلا، بستری و فوت از ۴ آوریل تا ۱۷ ژوئیه (۱۵ فروردین تا ۲۶ تیر) در ۱۳ ایالت نشان می‌دهد که افراد واکسینه شده تقریباً پنج برابر کمتر دچار عفونت شده و ۱۰ برابر کمتر در خطر بستری شدن قرار دارند. با این حال این مرکز بهداشتی خبر داد که با غالب شدن سویه دلتا، احتمال دارد اثربخشی واکسن‌ها نیز کاهش یابد که یک دلیل آن می‌تواند کاهش مصونیت، یا گریز بهتر دلتا از سیستم ایمنی یا ترکیبی از این دو عامل باشد. یافته‌های یک مطالعه دیگر که داده‌های ۹ ایالت را از ماه ژوئن تا اوت مورد بررسی قرار داده، نشان می‌دهد که واکسن مدرنا در میان سه واکسن موجود در آمریکا مؤثرترین است.

هم زمان با اوج‌گیری گونه دلتا کرونا در آمریکا، جو بایدن رئیس‌جمهوری این کشور دیروز طرح جدیدی را ارائه کرد که بر اساس آن همه کارکنان دولت فدرال باید علیه بیماری کووید ۱۹ واکسینه شوند. بایدن با بیان اینکه آمریکا از وضع بسیار بهتری نسبت به هفت ماه پیش در زمان روی کار آمدنش برخوردار است، گفت “در شرایط سختی قرار داریم که می‌تواند برای مدتی باقی بماند. “

اهمیت دوز سوم واکسن کرونا

بر اساس مطالعاتی که روی دو واکسن ام‌آران‌ای کرونا تاکنون صورت گرفته‌ است، مشخصا تزریق دوز سوم سطح ایمنی را در افراد افزایش خواهد داد اما این که آیا به تزریق این دوز واقعا نیاز است یا نه موضوعی است که تاکنون پاسخ قطعی برای آن ارائه نشده‌ است. در پاسخ به این سوال که آیا تزریق دوز یادآور منجر به افزایش سطح ایمنی خواهد شد یا نه، باید گفت بر اساس مطالعاتی که روی دو واکسن ام‌آران‌ای تاکنون صورت گرفته‌ است، مشخصا تزریق دوز سوم سطح ایمنی را در افراد افزایش خواهد داد اما این که آیا به تزریق این دوز واقعا نیاز است یا نه موضوعی است که تاکنون پاسخ قطعی برای آن ارائه نشده‌ است.

هفته گذشته در خبرها عنوان شده‌ بود در صورتی که سازمان غذا و داروی ایالات متحده و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های این کشور اثربخشی تزریق دوز سوم واکسن برای افرادی را که چند ماه از تزریق دومین دوز واکسن‌شان گذشته‌ است تأیید کنند، آنها احتمالا از انتهای شهریور ۱۴۰۰ تزریق دوز سوم واکسن‌های فایزر و مدرنا را به‌ عنوان دوز یادآور آغاز خواهند کرد.

اهمیت دوز سوم واکسن کرونا

فاصله تزریق واکسن سوم

بر اساس این خبر تزریق سوم احتمالا با فاصله تقریبا هشت ماه پس‌ از دوز دوم و با اولویت کادر درمان و ساکنان خانه‌های سالمندان و مراکز نگهداری از بیماران آغاز خواهد شد. این در حالی است که نه‌تنها هنوز بسیاری از کشورهای جهان به‌ دلیل دسترسی‌نداشتن به منابع واکسن نتوانسته‌اند بخش قابل توجهی از جمعیت‌شان را به‌ صورت کامل واکسینه کنند، از سوی دیگر در مجامع علمی هنوز بحث درباره این‌ که دوز سوم واکسن کرونا تا چه حد می‌تواند تأثیرگذار باشد، چه کسانی برای دریافت آن واجد شرایط هستند و بهترین زمان برای تزریق آن چه موقعی است، ادامه دارد. در ادامه پاسخ بسیاری از این پرسش‌ها را با نگاهی به نظر کارشناسان بررسی خواهیم‌ کرد.

توصیه به تزریق دوز سوم واکسن کرونا

با این که هنوز نتایج تحقیقات صورت‌گرفته بر روند ایمنی‌زایی واکسن‌ها در فاصله چند ماه با تزریق دوم ادامه دارد، در هفته گذشته مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده توصیه کرد بر اساس مشاهدات صورت‌گرفته، افرادی که به‌ شدت یا به‌صورت متوسط دچار نقص سیستم ایمنی هستند، تزریق دوز سوم واکسن کرونا می‌تواند به ایجاد ایمنی بهتر در آنها کمک کند، زیرا این افراد معمولا با تزریق دو دوز واکسن به سطح مطلوبی از ایمنی نمی‌رسند.

توصیه به تزریق دوز سوم واکسن کرونا به‌ عنوان یک دوز تقویت‌کننده از آنجا منشأ گرفته‌ است که برخی مطالعات اخیر نشان داده‌ است تأثیرات پیشگیرانه بیشتر واکسن‌های تولیدشده پس‌ از گذشت شش ماه از تزریق دوز دوم به تدریج کمرنگ می‌شود و برخی دیگر از مطالعات نیز این فرضیه را مطرح کرده‌اند که واکسن‌های موجود در برابر سویه‌های جدیدی مانند سویه دلتا به اندازه سویه‌های اولیه این ویروس ایمنی ایجاد نمی‌کنند. البته همچنان از نظر مراجع ذی‌صلاح مانند سازمان جهانی بهداشت دریافت دو دوز از واکسن‌های تأییدشده، بهترین راه پیشگیری از ابتلا به نوع بسیار شدید بیماری کووید-۱۹ و در نتیجه کاهش خطر مرگ بر اثر این بیماری محسوب می‌شود.

نمونه گیری در منزل

هر چند وقت یک‌ بار به واکسن تقویت‌کننده کرونا نیاز داریم؟

پرسش رایج دیگر این است که آیا فقط یک واکسن یادآور برای ایجاد ایمنی دائمی کافی است یا هر سال مانند واکسن آنفلوآنزا به تزریق مجدد نیاز خواهیم داشت؟

برخی کارشناسان معتقدند ایمنی حاصل از واکسن‌های کرونا در صورت بهینه‌شدن دوز و فاصله بین تزریق‌ها مانند آن چه در مورد واکسن هپاتیت رخ داده‌ است، نیاز به یادآورهای سالانه نخواهد داشت. علاوه بر این پیش‌بینی می‌شود این ویروس در ادامه به ویروسی بومی یا اندمیک تبدیل شود؛ ویروسی که به جای بستری‌کردن افراد در بیمارستان و مرگ‌ومیر مانند سرماخوردگی گذرا و سبک خواهد بود.

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم . فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را آزمایش کرونا در منزل و … انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری در منزل می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند . لازم به ذکر است تمامی پرسنل نمونه گیر از آزمایشگاه های مرجع ارسال خواهند شد و آنی آزما صرفا نقش معرفی بیماران به آزمایشگاه ها را دارا می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.