مسئله کرونا در کودکان و مدارس را جدی بگیرید

کرونا در کودکان و مدارس

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

در حال حاضر مهمترین دغدغه جهان، ویروس کرونا است. جالب است بدانید که هم اکنون کل دنیا با هم متحد شده اند تا بتوانند روش درمان و واکسن برای این ویروس منحوس پیدا کنند. تا رسیدن زمان موعود که از شر کرونا راحت شویم، لازم است مراقبت های لازم را جدی بگیریم. مهمترین راهکار، فاصله اجتماعی است. اما ما انسان ها نمی توانیم خود را در خانه حبس کنیم. این مسئله را کسانی که در خانه خود کودک دارند، بیشتر درک می کنند. آیا می توان از کودک خواست تمام مدت در خانه بماند و به گردش نرود؟ او چنین چیزی را قبول نکرده و پرخاشگر می شود. مسئله دیگر بحث کرونا در مدارس است که همچنان شاهد هستیم در برخی مناطق، مدارس به دلیل ضرورت باز هستند. در این مقاله سعی داریم چند مورد مهم برای محافظت از کودکان به ویژه در مدارس را ذکر کنید.

کرونا در کودکان بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از چین و آمریکا حاکی از این است که خطر بروز بیماری شدید در کودکان نسبت به کرونا در بزرگسالان کم تر است. البته این به این معنا نیست که کودکان و نوزادان به کرونا مبتلا نمی شوند! ویروس کرونا که تا کنون هزاران نفر به آن آلوده شده‌اند و افراد زیادی جان خود را از دست داده‌اند، یکی از موضوعاتی است که منجر به نگرانی و تشویش خاطر افراد زیادی در جامعه شده است. سوالات زیادی در مورد این ویروس از جمله اینکه آیا کودکان به کرونا مبتلا می‌شوند؟ برای عموم جامعه مطرح است.

به علت جدید بودن ویروس COVID_19 هنوز یافته ای با احتمال بالا و آمار کامل وجود ندارد ولی در این مدت با تحقیقاتی ‌که در زمینه کرونا در کودکان شده است اطلاعاتی منتشر شده است که گاهی هم خوانی با هم ندارند و معمولا داری جامعه آماری کم هستند.

برای مثال نتایج یک یافته جدید در کره جنوبی نشان داده است، کودکان ۱۰ تا ۱۹ ساله به اندازه بزرگسالان ناقل ویروس کووید -۱۹ در خانواده هستند، اما ناقل بودن کودکان کمتر از ۹ سال بسیار کمتر است. همچنین اطلاعات جمع ¬آوری شده از چین و آمریکا درمورد کودکان مبتلا به SARS-CoV-2، ویروسی که باعث بروز بیماری کووید-19 می شود، حاکی از این است که خطر بروز بیماری شدید در کودکان نسبت به بزرگسالان کم تر است.

کرونا در کودکان و مدارس

در مطالعه دیگر در مورد کرونا در کودکان محققان از ۲۳ مارس تا ۲۷ آوریل (۴ فروردین تا ۸ اردیبهشت) اقدام به انجام تست از سواب بینی ۱۴۵ مریض اهل شیکاگو کردند که علایم متوسط کرونا در هفته اول ابتلا به این بیماری را داشتند. براساس این تحقیق، بیماران به سه گروه شامل ۴۶ کودک زیر پنج سال، ۵۱ کودک پنج تا هفت ساله و ۴۸ بیمار ۱۸ تا ۶۰ ساله تقسیم شدند.

پس از این آزمایش، تیم تحقیق ملاحظه کرد که دستگاه تنفس فوقانی در کودکان زیر پنج سال دارای مقداری از ویروس SARS-Cove-۲ است که ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بیش از میزانی است که در دو گروه دیگر بیماران مورد بررسی وجود دارد. مجریان این تحقیق اعلام کردند که مطالعات آزمایشگاهی جدید نشان می ‌دهد که تکثیر ویروس با میزان مواد ژنتیکی ویروسی موجود در این اشخاص ارتباط دارد. پیش از این نتایج تحقیقاتی نشان داده بود، کودکانی که دارای “بار ویروسی زیاد” “ویروس سین‌سیشیال تنفسی” هستند، در معرض بیشتر انتشار بیماری کرونا قرار دارند.

این یافته‌ها مغایر با اعتقاد فعلی مقامات بهداشتی است که بر این باورند خردسالان ویروس را مانند بزرگترها به دیگران منتقل نمی‌کنند و اصلا آنها به صورت وخیم نیز دچار بیماری کرونا نخواهند شد، با این حال مطالعات در مورد این موضوع هنوز بسیار اندک است.

کرونا در کودکان و عوامل ابتلا

اگر چه کرونا در کودکان به احتمال با شیوع پایینی و عوارصص خفیف تری همراه است ولی عواملی باعث احتمال ابتلای بالای کودکان در محیط های تجمعی مانند مدارس شوند که در ادامه به این موارد اشاره می شود:

تجمع و فاصله کم کودکان در مدارس

کودکان معمولا آشناییت کامل با مسئله بیماری ندارند و علت فاصله داشتن را درک نمی کنند. همچنین در بیشتر مدارس به علت اجبار فاصله در داخل کلاس ها به صورتی می باشد که افراد با فاصله کم تر از فاصله اجتماعی مطرح در محافطت از کرونا در کنار هم قرار می گیرند.

کرونا در کودکان و مدارس

استفاده نکردن از ماسک یا استفاده نادرست از ماسک

علاوه بر اینکه کودکان نحوی استفاده صحیح را باید پیش از هر آموزش دیگری آموزش ببیند، گاهی استفاده از ماسک در سنین پایین ممکن است برای کودکان در مراکز مهد کودک ها امکان ناپذیر باشد و حتی گاهی ممکن است استفاده از ماسک در سن پایین مشکلات تنفسی به همراه داشته باشد.

عادت های غلط کودکان

عادت های غلط مانند جوییدن ناخن ها، جوییدن سر مداد یا هر شئ آلوده دیگر، دست زدن مکرر به چشم و غیره ممکن است موجب انتقال کرونا در کودکان شود.

شستن نادرست دست ها

کودکان در سنین پایین معمولا آموزش کافی در مورد نحوی صحیح شستن دست ها و انجام آن قبل از خوردن غذا ندیده اند. به همین دلیل احتمال انتقال کرونا در کودکان از طریق دهان بسیار بالا می باشد.

علائم کرونا در کودکان

علائم کرونا در کودکان با علائم آن در بزرگسالان کمی متفاوت است البته باید گفت تقریبا در هر دو گروه سنی کودکان و بزرگسالان علائم مشابه است، اما ممکن است برخی علائم در کودکان شایع ‌تر بوده و برخی علائم در بزرگسالان شایع‌ تر باشد ودر کل، در کودکان علائم آرام تراست؛ البته موارد شدید بیماری در کودکان دیده می‌شود، اما نسبت به بزرگسالان کمتر است. شناخت علائم کرونا در کودکان می¬ تواند به والدین و پرستاران کمک کند تا علائم اضطراری هشداردهنده را تشخیص دهند و به دنبال درمان مناسب بگردند. در این مقاله سعی ما بر آن است تا علائم کرونا در کودکان را بررسی کنیم:

شبه علائم انفلونزا در کودکان

تقریبا 73% از کودکان مبتلا به کووید-19 دچار تب، سرفه یا تنگی نفس شدند. تنگی نفس در کودکان کم¬تر شایع است. نتایج یک تحقیق حاکی از این بود که 43% از بزرگسالان و تنها 13% از کودکان این علامت را تجربه کردند.

علائم گوارشی کرونا در کودکان

کرونا در کودکان ممکن است با علائم گوارشی همراه باشد که بر اساس گزارشات این علامت در گودکان شایع تر می باشد. نتیجه یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که اسهال و استفراغ می‌تواند نشانه اصلی ابتلا به ویروس جدید کرونا در میان کودکان باشد. همچنین تام واترفیلد، یکی از مسئولان تحقیق دانشمندان در دانشگاه کوئینز بلفاست در مور نتیجه این پژوهش می‌گوید: «در گروه [مطالعه]ما اسهال و استفراغ بیش از سرفه و تغییر در حس‌هایی بویایی و چشایی نشان دهنده ابتلا بود.». علائم گوارشی شامل اسهال، حالت تهوع و استفراغ می باشد.

کرونا در کودکان و مدارس

علائم پوستی کرونا در کودکان

علائم پوستی کرونا در کودکان در کنار سایر علائم می تواند نشانگر ابتلای کودک به این بیماری باشد.

علائم مغزی و عصبی کرونا در کودکان

در این بیماری کودک ممکن است کودک دچار کاهش هوشیاری، مننژیت، انسفالیت (التهاب بافت مغز) شود.

علائم شبه بیماری کاوازاکی

کاوازاکی نوعی التهاب عروق (واسکولیت) است؛ همراه با درگیری قلبی، ممکن است علائم پوستی، ادم (خیز) اندام‌ها، راش پوستی و درگیری مفاصل نیز در این بیماری دیده شود.

قرمزی و التهاب چشم کرونا در کودکان

از جمله علائمی که در کرونا در کودکان شایع تر است قرمزی چشم می باشد که البته این علامت در کنار سایر علائم کرونا در نظر گرفته می شود.

علائم التهابی کرونا در کودکان

واسطه‌های التهابی در بدن کودک افزایش می‌یابد؛ ممکن است کودک دچار شوک شود یا ارگان‌ های مختلف کودک مانند کلیه، قلب و سیستم گوارشی او دچار مشکل شوند. . تعدادی کودک در بریتانیا و ایالات متحده به عارضه التهابی نادری مبتلا شده‌اند که با ویروس کرونا مرتبط است. نشانه این بیماری هم شامل لکه های قرمز روی پوست و ورم غدد لنفاوی درگردن و خشکی و ترک لب ها می باشد. البته بیماری که اخیرا دیده شده فقط کودکان زیر پنج سال را مبتلا نمی کند بلکه نوجوانان تا سن ۱۶ سال نیز با همین عوارض مشاهده شده اند هر چند فقط در معدودی از مبتلایان وضعیت بیمار وخیم شده است.

دکتر لیز ویتکر، دانشیار بیماری های عفونی و ایمنی شناسی کلینیکی اطفال در امپریال کالج دانشگاه لندن گفته است که اینکه این بیماری با شیوع ویروس کرونا همزمان است این احتمال را ایجاد می کند که این دو با هم مرتبط هستند.

احساس درد در بدن:

کرونا در کودکان ممکن است همراه با درد عضلانی و حتی سر درد باشد.

خستگی:

خستگی یکی دیگر از علائمی است که کرونا در کودکان هم ممکن است بروز دهد.

احساس گیجی:

احساس گیجی در حالات رفتار کودکان نیز گزارش شده است.

تغییر رفتار در کودکان:

کودکان با توجه به داشتن درد های شدید، تب و ناراحتی های دیگر در این بیماری ممکن است دچار تغییر رفتار هایی مانند پرخاشگری، عصبانیت، بی حوصلگی شوند.

علایم تنفسی:

کودکان مبتلا به نوع خفیف بیماری علائمی نظیر آبریزش بینی، سرفه یا گلودرد را تجربه می کنند.

تب:

اگر چه ممکن است کودکان در کرونا نیز دچار تب شوند ولی گزارشات در این باب نشان دهنده این است که تب در کودکان کم تر شایع می باشد و گاخبا تب خفیف همراه است. اگر چه این علامت در بزرگسالان شایع تر و یکی از علائم اصلی کرونا می تواند باشد.

آبریزش بینی و عطسه نشانه کرونا در کودکان نمی باشد

بسیاری از کودکان در فصل پائیز از علائم سرماخوردگی رنج خواهند برد، اما بر اساس مطالعه تام واترفیلد آبریزش بینی و عطسه در میان کودکان نشانه ابتلا به ویروس جدید کرونا محسوب نمی‌ شود. بنابراین با نزدیک شدن به فصل سرما خوردگی و پائیز و زمستان اگر فرزندتان دچار عطسه یا آبریزش باشد و سایر علائم ذکر شده در بالا را نداشته، به احتمال زیاد دچار سرماخوردگی فصلی شده است. در این مواقع بهترین راهکار ماندن در خانه و استراحت بیشتر می باشد.

انتقال در کرونا در کودکان

همان طور که در بالا اشاره شد بر اساس بیشتر مطالعات نشان داده شده است که کرونا در کودکان خفیف تر از بزرگسالان می باشد و اغلب کودکان در مقابل آلودگی به ویروس، دوران بیماری را به شکل خفیف یا حتی بدون هیچ علائمی پشت سر می‌گذرانند اما یافته جدید می‌تواند برای یافتن پاسخی درباره اینکه کودکان تا چه حد می‌توانند باعث سرایت بیماری کووید۱۹ به دیگران شوند، موثر باشد.

پژوهشگران کره جنوبی روی افرادی آزمایش کردند که هیچ علائمی نداشتند و پس از ایزوله کردن بیماران، به طور مرتب از آن ها نمونه آزمایش گرفتند تا به طور کامل عاری از ویروس شدند. این تحقیق یافته جدیدی به ما می‌دهد درباره اینکه کودکان می‌توانند حامل ویروس باشند و ظرفیت انتقال و پخش آن به دیگران را دارند. در واقع می توان احتمال داد کودکان ابرپخش‌ کننده‌ های کرونا می باشند‌. البته از سویی نیز اینکه آیا بچه‌ها پخش‌کننده کرونا هستند یا نه یکی از ناشناخته‌های پرشمار ما درباره این همه‌گیری است.

پاسخ به این سوال برای درک نحوه مدیریت بیماری و زمان بازگشایی مدارس مهم است. بر اساس همین تحقیق به زبان ساده تر اگر بخواهیم بگوییم اگر چه کودکان دارای بیماری خفیف می باشند ولی انتقال دهنده های کرونا به سایرین خوبی هستند بنابراین نتیجه این تحقیق، تاکیدی است بر اهمیت رعایت فاصله گیری اجتماعی و ضدعفونی دقیق در زمانی که کودکان به مدارس بازمی‌ گردند.

کرونا در کودکان و مدارس

میزان خطر کرونا در کودکان

تحقیقی که در بریتانیا کرونا در کودکان که تحقیق توسط بی ‌ام ‌جی، نشریه تخصصی تحقیقات پزشکی بریتانیا روی ۶۵۱ کودک مبتلا به ویروس کرونا که در بیمارستان‌های انگلستان، ولز و اسکاتلند بستری بودند، انجام شده است. بر اساس این تحقیق کرونا در کودکانی که بیماری زمینه ‌ای دیگری نداشته باشند، باعث مرگ نمی‌ شود. این تحقیق که برای اطمینان خاطر انجام شد آمده که احتمال نیاز کودکان در صورت ابتلا به کرونا به بستری شدن در بیمارستان “بسیار پایین” است و نیاز کودکان بیمار به مراقبت‌های ویژه “خیلی خیلی کمتر” است و در ادامه همین تحقیق داده های جدید دیگر نیز آمده است که خطر کرونا در کودکان سیاه پوست، کودکان چاق و یا نوزادان “کمی بیشتر” است.

آیا در صورت ابتلا کرونا در کودکان نیاز به بستری و اقدام ویژه ای می باشد؟

کرونا در کودکان اغلب خطرناک نیست و کودکان مبتلا علائم خفیفی دارند و بهترین کار استراحت کودک و پایین آوردن تب می باشد ولی در صورت مشاهده علائم زیر بهتر است با مراکز بهداشت نزدیک خود تماس بگیرید:

• رنگ‌پریده شده، پوستش لکه‌دار شده و بدنش بسیار سرد است

• وقفه تنفسی دارد، تنفسش نامنظم است یا بسختی نفس می‌کشد

• مشکل جدی تنفسی دارد، بسیار بی‌قرار است یا به چیزی عکس‌العمل نشان نمی‌دهد

• لب‌هایش کبود شده

• دچار تشنج شده

• بیش از حد مضطرب و پریشان است، بی‌وقفه گریه می‌کند، گیج و بسیار خواب‌آلود شده (نمی‌توان بیدارش کرد) یا به چیزی عکس‌العمل نشان نمی‌دهد

• لکه‌هایی روی پوستش ظاهر شده که با فشار از بین نمی‌روند (آزمایش لیوان)

• دچار درد بیضه شده است (بخصوص در پسران نوجوان)

• بیماری زمینه ‌ای دارد

کرونا در کودکان و مدارس

آیا بچه ها در مدرسه باید ماسک بزنند؟

زمانی که رعایت فاصله اجتماعی سخت است، پوشاندن صورت می‌تواند احتمال انتقال ویروس را پایین آورد. با این حال دولت استفاده از ماسک را در مدارس بریتانیا توصیه نمی کند. طبق توصیه دولت، استفاده از ماسک بدون کمک گرفتن از دیگران برای کودکان ممکن است سخت باشد، بنابراین بهتر است بر شستن دست و سایر اقدامات بهداشتی تاکید شود.

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش های تشخیص کووید 19 یا تست کرونا می باشید و به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین در شرایط اکنون بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد لذا بهترین انتخاب برای انجام آزمایش های شما بدون حضور در آزمایشگاه و با صرفه جویی در وقت و هزینه ها می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.