حقایقی که باید در مورد واکسن کرونا بدانید

حقایقی در مورد واکسن ویروس کرونا (کووید 19)

از زمانی که ویروس کرونا در جهان همه گیر شد، همه متخصصین به دنبال این هستند که بتوانند هر چه زودتر واکسنی برای این ویروس منحوس پیدا کرده و همه مردم خودشان را نسبت به آن ایمن کنند. متاسفانه این ویروس بسیار خطرناک است و روزانه جان تعداد زیادی از هموطنان ما را می گیرد. جالب است بدانید که در ایران آمار کشتگان بیشتر از سایر نقاط جهان بوده و تولید واکسن در کشور ما از اهمیت بیشتری برخوردار است. اما لازم است ما اطلاعاتی را در مورد این واکسن بدانیم. تاکنون چند بار اعلام شده است که واکسن این ویروس تولید شده است اما بعدا نتیجه شکست اعلام شده و بیشتر منجر به ناامیدی شده است. در این مقاله حقایقی را در رابطه این موضوع بیان خواهیم کرد.

تهیه و ساخت واکسن ویروس کرونا به یکی از چالش برانگیز ترین تحقیقات پزشکی کل تاریخ تبدیل شده است. ویروس کرونا به دلیل شیوع و مرگ و میر بسیار بالایی که دارد و تاثیر وحشتناکی که روی عوامل اقتصادی و اجتماعی جوامع می گذارد، به یکی از ویران کننده ترین ویروس های کل تاریخ تبدیل شده است. ساخت واکسن ویروس کرونا تنها امید رهایی از شر این ویروس خطرناک و همه گیری آن می باشد.

در حال حاضر ، هیچ گونه واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کووید 19 وجود ندارد ، اما همه محققان در سرتاسر جهان برای ساخت آن در حال رقابت هستند. البته اخیرا کشور روسیه از اتمام مراحل بالینی و ثبت اولین واکسن ویروس کرونا خبر داده است ولی کارآزمایی بالینی و میزان اثر بخشی و عوارض آن هنوز به طور کامل مشخص نمی باشد و برای کسب اطلاعات تکمیلی تر نیاز به زمان می باشد.

آزمایش چکاپ برای افراد بالای 50 سال

تحقیقات در مورد واکسن ویروس کرونا

در حالی که پیشرفت واکسن می تواند سالها طول بکشد ، محققان از ابتدا شروع به تولید واکسن ویروس کرونا نمی کنند. کرونا ویروس ها یک خانواده ویروس است که باعث بیماری هایی مانند سرماخوردگی ، سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) می شود. کووید 19 توسط ویروسی ایجاد شده است که از نزدیک با ویروس سارس ارتباط دارد. به همین دلیل دانشمندان ویروس جدید را SARS-CoV-2 نامگذاری کردند.

تحقیقات گذشته در مورد واکسن های سارس و مرس رویکردهای بالقوه را مشخص کرده است. کرونا ویروس ها یک ساختار نیزه مانند مانند در سطح خود به نام پروتئین S دارد. (نیزه ها ظاهری شبیه به تاج و یا تاج مانند دارند که باعث نام گذاری آنها به نام کرونا ویروس ها می شود.) پروتئین S به سطح سلول های انسانی می چسبد. واکسنی که این پروتئین را هدف قرار می دهد ، مانع از اتصال آن به سلول های انسانی و جلوگیری از تولید مثل ویروس می شود.

کرونا یکی از پیچیده‌ترین ویروس‌هایی است که تاکنون بروز کرده است، این ویژگی می‌تواند روند درمان را تحت تاثیر قرار دهد. رایج‌ترین علائم کووید ۱۹ تب، سرفه، بدن درد و از دست دادن حس بویایی و چشایی است؛ این ویروس هر بار با علامت تازه‌ای ما را غافلگیر می‌کند؛ در همین رابطه نظام سلامت انگلیس (NHS) در جریان مطالعاتی که انجام داده است، سه علامت غیر معمول را نیز برای این ویروس تایید کرده است.

NHS هشدار می‌دهد که ویروس کووید ۱۹ ممکن است باعث ایجاد مشکلات چشم مانند بزرگ شدن این عضو صورت، رگ‌های خونی قرمز، پلک‌های متورم، آب زیاد و افزایش ترشحات شود؛ این ویروس همچنین ممکن است باعث ایجاد حساسیت به نور و تحریک چشم شود.

نظام سلامت انگلیس گیجی و سردرگمی را به عنوان یکی دیگر از علائم عجیب ویروس کرونا اعلام کرد که در افراد مسن بیشتر بروز می‌کند.

سومین علامت تایید شده از سوی NHS برای کووید ۱۹ اختلال در دستگاه گوارش است. به گفته متخصصان این ویروس تمام اندام‌های گوارشی را درگیر کرده و موجب از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ و اسهال می‌شود. این علائم ممکن است تنها یک روز ادامه داشته باشد. برخی از افراد مبتلا به کووید ۱۹ قبل از بروز تب و علائم تنفسی اسهال و حالت تهوع دارند.

حقایقی در مورد واکسن ویروس کرونا (کووید 19)

چالش های واکسن ویروس کرونا

تحقیقات گذشته در مورد واکسن ویروس کرونا همچنین برخی از چالش های ایجاد واکسن کووید 19 را مشخص کرده است ، از جمله:

تضمین ایمنی در مورد واکسن. چندین واکسن برای ویروس سارس در حیوانات آزمایش شده است. بیشتر واکسن ها بقای حیوانات را بهبود بخشیده اند اما از بروز عفونت جلوگیری نمی کنند. برخی از واکسن ها همچنین عوارضی مانند آسیب ریه ایجاد کرده اند. برای اطمینان از ایمنی آن برای انسان ، باید واکسن کووید 19 به صورت کامل آزمایش شود.

تأمین محافظت طولانی مدت. پس از عفونت با کرونا ویروس ها، عفونت مجدد با همان ویروس – اگرچه معمولاً خفیف است و فقط در برخی از افراد اتفاق می افتد – پس از یک دوره ماهیانه یا سالیانه امکان پذیر است. یک واکسن ویروس کرونا باید یک محافظت طولانی مدت از عفونت در اختیار افراد قرار دهد.

محافظت از افراد مسن. افراد بالای 50 سال در معرض خطر عوارض شدید ابتلا به کووید 19 هستند. اما افراد مسن معمولاً به واکسن ها همانند افراد جوان پاسخ نمی دهند. واکسن ایده آل کووید 19 برای این گروه سنی نیز باید مناسب باشد.

مسیرهای توسعه و تولید واکسن ویروس کرونا

مقامات بهداشت جهانی و توسعه دهندگان واکسن ویروس کرونا در حال حاضر برای حمایت از فناوری مورد نیاز برای تولید واکسن در حال همکاری هستند. قبلاً از برخی روش ها برای ایجاد واکسن استفاده شده است ، اما برخی هنوز هم کاملاً جدید هستند. برخی از روش هایی که در ساخت واکسن ویروس کرونا استفاده می شود عبارت است از:

واکسن های زنده

واکسن های زنده از یک فرم ضعیف شده (تضعیف شده) از میکروبی استفاده می کنند که باعث یک بیماری می شود. این نوع واکسن باعث ایجاد پاسخ ایمنی بدون ایجاد بیماری می شود. اصطلاح تضعیف شده به این معنی است که توانایی واکسن در ایجاد بیماری کاهش یافته است. از واکسن های زنده برای محافظت در برابر سرخک ، اوریون ، سرخچه و آبله مرغان استفاده می شود. در نتیجه ، زیرساخت های لازم برای تولید این نوع واکسن ها در نظر گرفته شده است.

با این حال ، واکسن های ویروس زنده اغلب به آزمایش ایمنی گسترده ای نیاز دارند. بعضی از ویروس های زنده به شخصی که ایمن سازی نشده اند منتقل می شود. این نگرانی برای افرادی است که سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف شده است. در واقع ممکن است در طی فرآیند تضعیف ویروس، ویروس به صورت کامل تضعیف نشود و همین عامل باعث انتقال عفونت به افراد سالم گردد.

حقایقی در مورد واکسن ویروس کرونا (کووید 19)

واکسن های غیرفعال

واکسن های غیرفعال شده از یک نسخه کشته شده (غیرفعال) از میکروبی استفاده می کنند که باعث یک بیماری می شود. این نوع واکسن باعث ایجاد پاسخ ایمنی می شود اما عفونت فعال در فرد ایجاد نمی شود.

از واکسن های غیرفعال برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا ، هپاتیت A و هاری استفاده می شود. با این حال، واکسن های غیرفعال ممکن است محافظتی را که به اندازه واکسن های زنده تولید می شود ، فراهم نکند. این نوع واکسن اغلب به دوزهای متعدد و به دنبال آن دوزهای تقویت کننده برای تأمین ایمنی طولانی مدت نیاز دارند. تولید این نوع واکسن ها ممکن است نیاز به مقابله با مقادیر زیادی از ویروس های عفونی داشته باشد.

واکسن های مهندسی ژنتیکی

در این نوع واکسن ویروس کرونا از RNA یا DNA مهندسی شده ژنتیکی استفاده می شود که دارای دستورالعمل هایی برای تهیه نسخه های پروتئین S است. این نسخه ها پاسخ ایمنی به ویروس را در پی دارد. با این رویکرد ، هیچ ویروس عفونی نیازی به کنترل ندارد. در حالی که واکسن های مهندسی ژنتیک در حال کار هستند ، هیچ یک برای استفاده های انسانی مجوز نگرفته است.

جدول زمانی توسعه واکسن ویروس کرونا

ایجاد واکسن می تواند سال ها طول بکشد. این امر به ویژه در مورد واكسن ها شامل فناوری های جدیدی است كه آزمایش نشده اند و یا برای تولید انبوه سازگار نیستند. چرا اینقدر طول می کشد؟ ابتدا واکسن در حیوانات آزمایش می شود تا ببینند که آیا واکسن در حیوانات کار می کند یا خیر و عوارض جانبی واکسن تا چه میزان می باشد. این آزمایش باید از دستورالعمل های دقیق آزمایشگاهی پیروی کند و به طور کلی سه تا شش ماه طول می کشد. ساخت واکسن همچنین باید از کیفیت و ایمنی های تعیین شده نیز پیروی کند.

آزمایش بعدی در انسان انجام می شود. کارآزمایی های بالینی فاز اول ، ایمنی واکسن در انسان را ارزیابی می کند. در مرحله دوم ، فرمول و دوزهای واکسن برای اثبات اثربخشی واکسن ایجاد می شود. سرانجام ، در مرحله III ، ایمنی و اثربخشی واکسن در گروه بزرگی از مردم نشان داده می شود.

به دلیل جدی بودن بیماری همه گیر کووید 19 ، تنظیم کننده های واکسن ممکن است برخی از این مراحل را سریع دنبال کنند. اما بعید است که واکسن کووید 19 زودتر از شش ماه پس از شروع آزمایشات بالینی در دسترس قرار گیرد.در حقیقت ، یک واکسن 12 تا 18 ماه یا بیشتر طول می کشد تا در آزمایشات بالینی انسانی پیشرفت و آزمایش شود. و ما هنوز نمی دانیم که آیا ساخت واکسن ویروس کرونا مؤثر برای این ویروس امکان پذیر است یا خیر.

اگر واکسن تأیید شود ، زمان تولید ، توزیع و تجویز در سطح جهانی خواهد برد. از آنجا که افراد از ابتلا به ویروس کووید 19 مصون نیستند، به احتمال زیاد به دو واکسیناسیون نیاز است که سه تا چهار هفته از هم فاصله دارند. احتمالاً افراد یک تا دو هفته پس از واکسیناسیون دوم ، ایمنی به ویروس کووید 19 را آغاز می کنند.
کار زیادی باقی مانده است. هنوز تعداد شرکت های دارویی ، دولت ها و آژانس های دیگر که روی واکسن کووید 19 کار می کنند ، باعث امیدواری شده است. نحوه محافظت از خود و پیشگیری از ابتلا به عفونت کووید 19 تا زمانی که واکسن کووید 19 در دسترس باشد ، و پیشگیری از عفونت بسیار مهم است.

حقایقی در مورد واکسن ویروس کرونا (کووید 19)

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) برای جلوگیری از عفونت با ویروس کووید 19 پیروی از این اقدامات احتیاطی را توصیه می کنند:

– از تماس نزدیک با دیگران خودداری کنید. این به معنای جلوگیری از تماس نزدیک (در حدود 6 پا یا 2 متر) با هر کسی که مریض است یا دارای علائم است، می باشد. همچنین از شرکت در رویداد های بزرگ و اجتماعات گسترده خودداری کنید.

– در مکان های عمومی از ماسک های صورت استفاده کنید. پوشش چهره با پارچه در مکان هایی مانند فروشگاه مواد غذایی ، جایی که جلوگیری از تماس نزدیک با دیگران دشوار است ، محافظت بیشتری می کند. آنها به ویژه در مناطقی با گسترش اجتماعی مداوم پیشنهاد می شوند. این توصیه به روز شده مبتنی بر داده هایی است که نشان می دهد افراد مبتلا به COVID-19 می توانند ویروس را قبل از اینکه متوجه شوند به آن مبتلا هستند منتقل کنند. استفاده از ماسک در عموم ممکن است به کاهش شیوع بیماری در افرادی که علائم ندارند کمک کند. ماسک های پارچه ای غیر پزشکی برای عموم توصیه می شود. ماسک های جراحی و دستگاه تنفس N-95 از نظر کمبودی که برخوردار هستند و باید برای ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی رزرو شوند.

– بهداشت خوب را تمرین کنید. تا زمانی که واکسن ویروس کرونا در دسترس باشد، دستان خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با صابون و آب بشویید ، یا از یک ضدعفونی کننده دستی مبتنی بر الکل استفاده کنید که حداقل 60٪ الکل داشته باشد. هنگام سرفه یا عطسه ، دهان و بینی خود را با آرنج یا یک دستمال بپوشانید. دستمال استفاده شده را دور بیندازید. از لمس چشم ، بینی و دهان خودداری کنید. در صورت بیمار بودن ، از به اشتراک گذاشتن ظروف ، لیوان ، ملافه و سایر وسایل خانگی خودداری کنید. روزانه سطوح لمسی بالا را تمیز و ضد عفونی کنید.

– اگر بیمار هستید در خانه بمانید. اگر احساس خوبی ندارید ، در خانه بمانید مگر اینکه مراقبت های پزشکی را انجام دهید. از رفتن به محل کار ، مدرسه و مناطق عمومی خودداری کنید و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنید. اگر بیماری پزشکی مزمن دارید و احتمال ابتلا به بیماری جدی بیشتر است ، در مورد راه های دیگر محافظت از خود با پزشک مشورت کنید.

کرونا ویروس چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟

ویروس کرونا که در ماه های گذشته در دنیا گسترش پیدا کرده بود، ویروس کرونای نوع B بود. اکنون ویروس جهش یافته به عنوان ویروس کرونای نوع G شناخته می شود که می تواند تعداد بسیار بیشتری را مبتلا کند و اگر در یک جمع یک نفر ناقل باشد می تواند تعداد زیادی را مبتلا کند. از حدود دو ماه پیش هم چون پروتکل های بهداشتی بعد از بازگشایی ها به صورت مناسب رعایت نشده، با توجه به افزایش قدرت انتقال و سرایت ویروس کرونا، تعداد بسیار زیادتری از مردم در کشور به این ویروس مبتلا شده اند و با ادامه همین روند تعداد بیشتری مبتلا می شوند.

بعد از پیک جدید کرونا که از حدود دو ماه پیش شروع شده در اکثر استانها و به خصوص تهران با تعداد بسیار زیاد مبتلا به کووید۱۹ مواجه هستیم به طوری که اکثر بیمارستانها پر شده اند و حتی بیمارستانهای معین هم پر شده اند. گرچه ممکن است درصد و میزان مرگ آوری ویروس کرونا بیشتر نشده باشد اما وقتی تعداد بیشتری مبتلا و بستری می شود، تعداد فوتی ها و جان باختگان کرونا نیز به همان نسبت بیشتر می شود.

تعداد بیماران کووید۱۹ مراجعه کننده در بیمارستان امام(ره) که من حضور دارم، در اردیبهشت به روزی دو نفر هم کاهش پیدا کرد اما اکنون در برخی روزها ۱۲۰ بیمار کرونا مراجعه می کنند، علت آن هم افزایش تردد مردم در اماکن عمومی و برگزاری مهمانی ها و مجالس عزاداری و عروسی است که مردم در یک جا جمع می شوند.

تست های اولیه ویروس کرونا در آزمایشگاه آنی آزما شامل تست های CBC , CRP ,ESR ,LDH و CPK با امکان نمونه گیری در منزل یا محل کار با جوابدهی آنلاین انجام می شود برای انجام آزمایش ویروس کرونا با امکان نمونه گیری در منزل یا محل کار به صورت آنلاین، می توانید با مراجعه به سایت و انجام مراحل پذیرش غیر حضوری و آنلاین، همکاران ما برای نمونه گیری در اسرع وقت در محل مورد نظر شما حاضر شوند و شما می توانید نتیجه آزمایش خود را بصورت آنلاین دریافت نمایید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.