نسل بعدی واکسن کووید 19 می تواند یک قرص باشد

نسل بعدی واکسن کووید 19 می تواند یک قرص باشد

مردم در صف واکسن کووید 19 هستند. در حال حاضر واکسن ها فقط به صورت تزریقی در دسترس هستند. محققان در تلاشند تا روند واکسیناسیون را ساده و سریع تر انجام دهند و نسل بعدی واکسن کووید 19 را تولید کنند، یعنی به صورت قرص و اسپری بینی. از نظر تاریخی واکسن های دیگری مانند واکسن فلج اطفال به صورت تزریق شروع می شدند اما واکسن های خوراکی تولید می شدند. برای کشف این که آیا این واکسن های خوراکی یا اسپری بینی به اندازه واکسن های تزریقی موثر هستند، تحقیقات بیشتری لازم است.

سه واکسن COVID-19 مجاز در دنیا ممکن است برای کمک به کنترل همه گیر در آینده نزدیک مهم باشد. اما گرچه این واکسن ها ، که توسط Pfizer-BioNTech ، Johnson & Johnson و Moderna منتشر شده، موثر هستند، اما با چالش هایی روبرو هستند. همه این ها نیاز به تزریق دارند ، که می تواند افراد مبتلا به فوبیای سوزنی را در گرفتن تزریق دچار تردید کند. علاوه بر این، عوارض جانبی از جمله احساس تب، علائم شبیه آنفولانزا و درد بازو در هر سه واکسن شایع است.

واکسن جانسون و جانسون متوقف شده است زیرا مقامات در مورد لخته های خون بسیار نادر که ممکن است با واکسن در ارتباط باشند تحقیق می کنند. محققان در تلاشند تا روند واکسیناسیون را ساده و سریع تر انجام دهند و نسل بعدی واکسن کووید 19 را تولید کنند، یعنی به صورت قرص و اسپری بینی. این واکسن های نسل بعدی ممکن است ریشه کن کردن ویروس کرونا از جهان را آسان تر کنند.

نمونه گیری در منزل

واکسن کرونا چگونه عمل می کند؟

به طور معمول، انواع واکسن کووید 19 به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر روی پروتئین اسپایک که ویروس های کرونا را منحصر به فرد می کند، تاثیر می گذارند. پس از تزریق واکسن، سیستم ایمنی بدن می تواند به سرعت ویروس کرونا را تشخیص دهد و در صورت حمله، توانایی تکثیر ویروس را مختل می کند و از انتشار آن به سایر قسمت های سیستم ایمنی بدن پیشگیری می کند. واکسن از ورود ویروس به سلول ها، تکثیر آنها و بیمار شدن افراد جلوگیری می کند. کوواکس (COVAX) یا تسهیلات دسترسی جهانی به واکسن (Vaccine Global Access Facility) ابتکاری برای سرعت بخشیدن به توسعه، تولید و دسترسی عادلانه کشورهای جهان به واکسن از طریق تسهیل مراحل آزمایش، درمان و تولید واکسن کووید ۱۹ است.

امیدواری‌های فراوانی وجود دارد که استفاده از واکسن کووید 19 تا پایان فصل بهار در کلیه کشورها آغاز شده باشد. به همین منظور سازمان جهانی بهداشت برنامه‌ریزی کرده است تا با راه اندازی و تشویق پروژه کوواکس تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی ۲ میلیارد دوز واکسن کرونا را در کشورهای عضو که بیشتر آن‌ها از کشورهای درحال توسعه و فقیر هستند، توزیع کند. بیش از ۱۸۰ کشور به «کوواکس» یا برنامه جهانی تامین واکسن کووید ۱۹ برای همه کشورها پیوسته اند تا از طریق یک ساختار جمعی و مشترک با آپارتاید و احتکار واکسن از سوی برخی کشورها مقابله کنند.

کوواکس برنامه‌ای با مدیریت مشترک گروه واکسن GAVI، سازمان جهانی بهداشت و ائتلاف ابتکارات آمادگی برای همه‌گیری (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) است که هدف خود را جلوگیری از احتکار واکسن کووید 19 از سوی دولت‌ها عنوان می‌کند تا استفاده از آن برای افراد هدف در همه کشورها به صورت عادلانه صورت گیرد. به عبارت دیگر سازمان جهانی بهداشت تلاش دارد تا اولویت عرضه واکسیناسیون در همه کشورها برای افراد خاص و هدف در دستور کار قرار گیرد؛ نه اینکه همه افراد در یک کشور خاص از واکسن بهره‌مند شوند و در دیگر کشورها واکسن در دسترسی نباشد.

چالش‌های اصلی ساخت و تولید واکسن‌ کرونا

برای گرفتن مجوز، یک واکسن جدید باید از مراحل مختلفی بگذرد که هر کدام چالش و دشواری‌های خاص خود را دارند.

مراحل تولید واکسن کرونا به طور خلاصه:

۱. انتخاب فناوری برای طراحی و ساخت واکسن، برای مثال استفاده از فناوری ویروس حامل یا ام‌آر‌اِن‌اِی.

۲. مرحله پیش-بالینی شامل آزمایش‌های سلولی-مولکولی و حیوانی و ارزیابی سمیت واکسن و مواد همراه آن

۳. کارآزمایی بالینی شامل سه مرحله آزمایش انسانی

۴. استاندارد‌سازی خط تولید، ایمنی تولید، یک‌دستی محصول و گرفتن مجوز از نهادهای مرجع ملی و بین‌المللی شناخته‌شده مثل سازمان غذا و داروی آمریکا یا اتحادیه اروپا برای بررسی سلامت و کارایی آن

۵. تولید انبوه، انبار کردن و زنجیرهٔ پخش

۶. نظارت مستمر بر عوارض جانبی و کارایی واکسن

چالش‌های اصلی ساخت و تولید واکسن‌ کرونا

امروزه بسیاری از شرکت‌های اصلی و بزرگ واکسن‌سازی علاوه بر سرمایه‌گذاری بسیار در پژوهش، برای ابداع و نوآوری با نهادهای دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان کوچکتر همکاری می‌کنند یا گاهی این شرکت‌ها را می‌خرند.

برای مثال شرکت عظیم آمریکایی فایزر برای تولید واکسن کرونا با شرکت دانش‌بنیان آلمانی بیو‌‌اِن‌تک همکاری کرد که روی فناوری ام‌آر‌اِن‌اِی برای طراحی و ساخت واکسن‌‌ کار می‌کرد. شرکت بزرگ داروسازی بریتانیایی-سوئدی اَسترازِنِکا از همکاری با انستیتوی جنر دانشگاه آکسفورد از فناوری آدنوویروس حامل برای تهیه واکسن کرونای خود سود جست. چنین شرکت‌های دانش‌بنیانی را معمولا دانشمندان و پژوهشگرانی تاسیس می‌کنند که سعی دارند ابداع یا نوآوری‌های خود را به بهره‌برداری برسانند. بنابراین بنیان‌گذاران این شرکت‌ها اغلب از محققان نامی یا پیشرو در زمینه کار خود هستند.

واکسن ایرانی کرونا “احتمالا تا اواخر بهار آماده می‌شود”

آغاز فاز اول تست انسانی واکسن کرونا ایرانی با ۵۶ نفر آغاز می‌شود. مقامات گفتند احتمالا اگر همه چیز با موفقیت پیش رود تا اواخر بهار این واکسن آماده می‌شود. در توییتر نیز طوفان توییتری با هشتگ “واکسن بخرید” آغاز شده است. دکتر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت احتمالا فاز اول تست انسانی واکسن کرونای ایرانی از هفته اول دی ماه به بعد آغاز می‌شود. به گفته مینو محرز فاز نخست تست انسانی واکسن کرونای ایرانی با ۵۶ نفر آغاز خواهد شد. در این فاز دو تزریق برای داوطلبان در فاصله دو هفته انجام می‌شود.

آنچه تاکنون درباره نسل بعدی واکسن کووید 19 می دانیم

“در این زمان ، واکسن های SARS-CoV-2 قابل تزریق هستند. چندین تولید کننده واکسن تولید اولیه اسپری واکسن بینی را آغاز کرده اند. واکسن اسپری بینی می تواند در ابتدای سال 2022 در دسترس باشد، اما این موضوع بر اساس اثر بالینی و اثر بخشی واکسن در آزمایشات بالینی بسیار متغیر است.” صدیقی اضافه کرد که پیش بینی می شود نسل های بعدی واکسن فعالیتی را در برابر انواع ویروس داشته باشند.

طبق ادعای FasterCures ، مرکز موسسه Milken که در حال حاضر تولید واکسن کووید 19 را ردیابی می کند، پنج شرکت در حال تولید واکسن های خوراکی هستند. دو تا از این شرکت ها به آزمایشات بالینی مرحله 1 منتقل شده اند. از 13 شرکتی که روی واکسن اسپری بینی کار می کنند ، 5 شرکت در آزمایشات بالینی اولیه قرار دارند.

نسل بعدی واکسن کووید 19

“هیجان انگیز است. این صحبت از نوآوری است که دانشمندان ، دولت و دانشگاه برای بهبود آنچه در دست ماست تلاش می کنند. “دکتر ویلیام شافنر، متخصص بیماری های عفونی در دانشگاه وندربیلت و مدیر پزشکی بنیاد ملی بیماری های عفونی گفت.

وی گفت: “آنچه از واكسن های فعلی می دانیم این است كه كدام قسمت از ویروس برای تحریك پاسخ ایمنی مهم است.”

واکسن های اصلی کووید 19 چگونه کار می کنند؟

طبق منبع معتبر مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، واکسن های کووید 19 کنونی با تأمین “حافظه” لنفوسیت های T و لنفوسیت های B به بدن کمک می کنند تا مصونیت ایجاد کند. این گلبول های سفید خون به یاد می آورند که چگونه باید با ویروس کرونا مبارزه کنیم، اگر در آینده وارد بدن شما شود.

در حال حاضر ، سه نوع واکسن کووید 19 در ایالات متحده مجاز است، اگرچه واکسن جانسون و جانسون موقتاً متوقف شده است زیرا احتمالاً باعث ایجاد لخته خون نادر در درصد بسیار کمی از جمعیت می شود.

یک واکسن ، واکسن mRNA است. این ماده حاوی ماده ای از ویروس است که به سلول های ما دستور می دهد پروتئینی منحصر به ویروس کرونا تشکیل دهند تا در آینده با آن مقابله کند.

واکسن دیگر واکسن زیر واحد پروتئین است. به جای کل میکروب شامل پروتئین های بی خطر ویروس است. پس از واکسیناسیون، بدن پروتئین را تشخیص می دهد و نحوه مبارزه با آن را به خاطر می آورد.

نوع سوم واکسن ناقل است. این واکسن شامل یک نسخه اصلاح شده از یک ویروس دیگر است. درون پوسته ویروس اصلاح شده ماده ای از ویروس کرونا وجود دارد. هنگامی که ناقل ویروسی در سلول قرار گرفت ، سلول ها پروتئینی تولید می کنند و سپس آن را کپی می کنند، و این باعث می شود بدن ما لنفوسیت های T و B بسازد که می توانند از ویروس کرونا محافظت کنند.

چگونه اسپری یا قرص بینی می تواند شما را در برابر کووید 19 محافظت کند؟

ImmunityBio، یکی از شرکت هایی که در حال تولید نسخه های دیگر واکسن کووید 19 از جمله یک کپسول و یک قرص محلول است، توسط FDA مجاز شده است تا آزمایش بالینی فاز 1 را گسترش دهد.

سه واکسن تزریقی (Pfizer-BioNTech ، Moderna و Johnson & Johnson) پاسخ ایمنی را برای تولید آنتی بادی هایی تولید می کنند که با پروتئین سنبله ویروس کرونا مبارزه می کنند.

واکسن ImmunityBio، هر دو پروتئین سنبله خارجی مستعد جهش و پروتئین داخلی با ثبات تر را هدف قرار می دهد ، که آنتی بادی ها، سلول های B حافظه و سلول های T را در برابر ویروس کرونا فعال می کند. هدف ایجاد حفاظت طولانی مدت و همچنین محافظت در برابر انواع مختلف است.

اسپری یا قرص بینی

Altimmune شرکت دیگری است که روی واکسن نسل بعدی کار می کند. این یکی اسپری بینی خواهد بود.

روش اسپری بینی برای تولید پاسخ ایمنی در نقطه ای از ورود ویروس به بدن و ایجاد ایمنی مخاط در حفره بینی طراحی شده است. واکسن اسپری بینی که AdCOVID نامیده می شود ، برای تحریک پاسخ ایمنی شامل پاسخهای آنتی بادی و سلولهای T در حفره بینی طراحی شده است.

واکسن های نسل بعدی برای آینده COVID-19 چه معنایی دارند؟

در این مرحله خیلی زود است که بدانیم آیا این واکسن ها به اندازه دور اول واکسن های تزریقی مثر هستند. اما موارد گذشته نشان داده است که یک واکسن تزریقی اصلی را می توان با نسخه های خوراکی دنبال کرد. در سال 1953 واکسن فلج اطفال به عنوان تزریقی معرفی شد. نه سال بعد نسخه شفاهی ایجاد شد که اساساً ویروس فلج اطفال را از کره زمین پاک می کرد.

“ما در آستانه حذف [فلج اطفال] از دنیا هستیم. ما در حال انجام کار مشابهی با واکسن خوراکی علیه روتاویروس هستیم. ما واکسن آنفولانزای بینی داشتیم ، اگرچه این فراز و نشیب هایی داشت ، ”گفت شفنر. “اینجا خط مستقیم نیست ، اما نمونه های قبلی وجود دارد.”

واکسن های جدیدی که به راحتی تجویز می شوند و انواع ویروس ها را هدف قرار می دهند تنها می توانند به معنی از بین بردن ویروس کرونا باشند ، یا حداقل روش ساده تری برای جلوگیری از عفونت یا کاهش اثرات آن است.

“اگر می توانستید واکسن ها را با اسپری بینی یا قرص موثر تحویل دهید ، می توانید خیلی سریع واکسن ها را با خیال راحت به تعداد زیادی از افراد برسانید. برای تزریق نیازی به افراد آموزش دیده ندارید. تمام مشکلات استفاده ایمن از سوزن و سرنگ از بین می رود. “شفنر گفت. امکان نگهداری واکسن در دمای اتاق نیز تجویز آن را بسیار آسان می کند.

نمونه گیری در منزل

اگر فکر می کنید علائم ویروس کرونا دارید چه کاری باید انجام دهید؟

همه افراد مبتلا به عفونت SARS-CoV-2 احساس بیماری نخواهند کرد. حتی ممکن است برخی از افراد ویروس منقبض شده و علائمی نداشته باشند. هنگامی که علائمی وجود دارد ، آنها معمولاً خفیف بوده و به آرامی ظاهر می شوند. به نظر می رسد کووید 19 علائم شدیدتری را در بزرگسالان مسن و افرادی که بیماری های زمینه ای زمینه ای دارند، مانند بیماری های مزمن قلب یا ریه، ایجاد می کند. اگر فکر می کنید علائم COVID-19 دارید ، این پروتکل را دنبال کنید:

با دکتر تماس بگیرید اگر علائم خفیفی دارید ، با یک دکتر تماس بگیرید. برای کاهش انتقال ویروس کرونا، بسیاری از کلینیک ها مردم را ترغیب می کنند تا به جای مراجعه به کلینیک، از طریق گفتگوی زنده تماس بگیرند یا از آن استفاده کنند. یک پزشک علائم شما را ارزیابی می کند و با مقامات محلی بهداشت و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) کار می کند تا تشخیص دهد آیا شما نیاز به آزمایش دارید.

در خانه بمان اگر علائم کووید 19 یا نوع دیگری از عفونت ویروسی دارید ، در خانه بمانید و استراحت کافی داشته باشید. حتما از افراد دیگر دور باشید و از به اشتراک گذاشتن وسایلی مانند نوشیدن لیوان، ظروف، صفحه کلید و تلفن خودداری کنید.

COVID-19 اکنون بسیار رایج است که احتمال قرار گرفتن در معرض آن وجود دارد. اگر احساس بیماری می کنید ، تصور کنید که ممکن است به کووید 19 مبتلا باشید و حتماً از راهنمایی های بهداشت عمومی (مانند استفاده از ماسک و جدا کردن) پیروی کنید.

همچنین باید هر دارویی را که در نهایت پزشک توصیه یا تجویز می کند ، مصرف کنید. تعداد فزاینده ای از درمان های موثر برای کمک به رفع علائم ویروس کرونا در دسترس هستند.

می توانید برای پیشگیری از کرونا و نرفتن به بیمارستانها و درمانگاهها نمونه گیری در منزل انجام دهید. برای آزمایش در منزل و آزمایش کرونا در منزل به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.