تایید بهبود بیماران کرونایی با استفاده از داروهای ضد انعقادی

تایید بهبود بیماران کرونایی با استفاده از داروهای ضد انعقادی

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

از زمان شیوع ویروس کووید ۱۹ تا به حال اثر دارو های مختلفی در بهبود بیماران کرونایی بررسی شده است. یکی از این دارو ها ، ضد انعقاد ها می باشد‌. داروهای ضد انعقادی و ضد پلاکتی داروهایی هستند که احتمال لخته شدن خون در سرخرگ ها ، سیاهرگ ها یا قلب را کاهش می دهند . لخته ها می توانند سبب انسداد جریان خون به عضله قلبی شما و در نتیجه حمله قلبی شوند . آنها همچنین می توانند سبب انسداد جریان خون به مغز شما شده و منجر به سکته مغزی گردند . دارو های رایج ضد انعقاد، شامل وارفارین و هپارین هستند .

تا به حال دارو های مورد مصرف برای بهبود بیماران کرونایی به طور معمول داروهای برطرف کننده علائم این بیماری می باشد. متاسفانه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به منظور درمان خود دیر به مراکز درمانی و پزشک مراجعه می‌کنند، وقتی بیمار دیر مراجعه می‌کند، درگیری آن با ویروس بیشتر شده و در نتیجه احتمال بستری شدن آنها نیز افزایش پیدا خواهد کرد. البته ذکر این نکته لازم است که برای درمان کرونا در بسیاری از موارد نیاز به بستری شدن وجود ندارد و افراد در خانه و انجام استرحت و تهیه دارو ها این دوران را به سر ببرند و بهبودی حاصل شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چگونه باید کرونا را درمان نمود؟ مراجعه فرمایید)

در طی بررسی های بهبود بیماران کرونایی، متخصصان یک بیمارستان آموزشی در نیویورک سیتی تصور متوج شدند که لخته های کوچک خونی می توانند یکی از دلایل تنگی نفس در بیماران مبتلا به کووید 19 باشد. به گفته آنان نه تنها لخته‌های خون در ریه ها مشاهده شده بلکه در بیماران مبتلا به کووید 19 که به دلیل نارسایی کلیوی دیالیز می شوند در کاتترهای آنان هر ثانیه لخته خون تشکیل می شود. همچنین یک استاد بیماری‌های عفونی در دانشگاه آلابامای آمریکا در این رابطه اظهار داشت: این لخته های خونی کوچک می تواند عامل یکی از علائم خاص بیماری کووید 19 یعنی از دست دادن ناگهانی حس بویایی باشد. همچنین توجیه می‌کند که چرا بیمارانی که به نظر می‌رسد رو به بهبودی هستند ناگهان بدحال می ‌شوند!

نمونه گیری در منزل

بهبود بیماران کرونایی بیشتر به صورت رفع علائم این بیماری بوده است به این صورت که به طور مثال برای کاهش تب استفاده از استامینوفین توصیه می شود. در واقع هنوز دارویی قطعی برای از بین بردن این ویروس وجود ندارد. ولی سازمان جهانی بهداشت به افرادی که دچار این بیماری شده اند توصیه هایی برای کاهش علائم آن ها کرده است که انجام آن ها به کاهش علائم و تسریع بهبودی کمک می کند و در نتیجه از مراجعه ها به بیمارستان ها و سایر مراکز بهداشت که خود منبعی برای گسترش و شیوع بیماری هستند جلوگیری می کند. انجام این اقدامات به شما و سایر اعضای خانوادتان کمک می کند که در منزل بدون مراجعه به مراکز درمانی بیماری بهبودی خود را به دست آورید. ( جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله روش های ساده برای از بین بردن علائم بیماری کووید ۱۹ مراجعه فرمایید)

نحوی اثر درمانی دارو ضد انعقادی در بهبودی افراد کرونایی

همان طور که در بالا اشاره شد دارو های ضد انعقادی در روند بهبود بیماران کرونایی موثر هستند. اما سوالی که ممکن است برای شما پیش آمده باشد این است که علت این اثر بخش چیست؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت متاسفانه افراد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ دچار طوفان سایتوکاینی می باشد که این مسئله با عوارض بسیاری همراه است که یکی از آن ها لخته خون در جریان و مسیر رگ ها می باشد. این لخته ها در قلب باعث سکته قلبی، در مغز سکته مغزی ، در ریه باعث تنگی نفس و ناتوانی در تنفس ودر نهایت در اندام ها باعث ایسکمی در آن عضلات همراه است.

همان طور که مسلم است داروهای ضد انعقادی با رفع لخته های خون و پیشگیری از آن ها ، در بهبود بیماران کرونایی و جلوگیری از سکته های قلبی، مغزی و ریوی موثر می باشد. در روند بررس ها پژوهشگران آلمانی در بررسی‌های جامع خود بر تأثیر مثبت داروهای رقیق ‌کننده خون در درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ صحه گذاشته اند. همچنین در تحقیقات کالبد شکافی افراد کرونایی در هامبورگ مشخص شد که بیماری کووید ۱۹ در بسیاری موارد به ترومبوز (لخته شدن خون) و آمبولی ریه انجامیده است.

بهبود بیماران کرونایی با پیشگیری از لخته بستن خون توسط داروهای ضد انعقادی به این علت امکان پذیر است که طی تحقیقی که مؤسسه پزشکی قانونی آلمان تمامی ۷۳۵ مورد مرگ ‌ومیر مرتبط با کووید ۱۹ در هامبورگ را در سال ۲۰۲۰ انجام شده است. در ۶۱۸ مورد از این موارد علت مرگ، همین بیماری تشخیص داده شد. در ۷درصد از موارد که بالغ بر حدود ۵۰ مورد می‌شود، اگرچه آلودگی به ویروس کرونا وجود داشت اما عفونت عامل مرگ نبود.

همچنین مطالعه ای دیگر که روی 184 بیمار مبتلا به کووید-19 بستری در بخش مراقبت های ویژه در هلند برای بررسی روند بهبود بیماران کرونایی انجام شده است، نشان داده است که 27 درصد آنها دارای ترومبوآمبولی وریدی (VTE) هستند که تشکیل لخته خون در رگ های عمیق پاها، ران یا لگن گفته می شود. بیست و پنج درصد بیماران دارای آمبولی ریوی (PE) بودند که شرایطی بالقوه تهدیدکننده زندگی است و در نتیجه پاره شدن لخته خون از مکانی دیگر در بدن و ورود آن به ریه ها رخ می دهد. به طور کلی، 31 درصد بیماران دارای نوعی عارضه لخته شدن خون بودند که به گفته پژوهشگران آمار بسیار بالایی برای بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه است.

بنابراین بهبود بیماران کرونایی با داروهای ضد انقادی نشان گر این است که علت مرگ و بیشتر عوارض این ویروس ناشی از اثرات غیر مستقیم آن بر لخته خون می باشد نه خود ویروس. لخته شدن علیه یک عامل بیگانه یک روند طبیعی و دفاعی بدن برای محافظت از آن می باشد. همچنین اگر شما دچار یک آسیب دیدگی شوید، بدن برای جلوگیری از خونریزی یک لخته خون تولید می کند. زمانی که خونریزی متوقف می شود، بدن معمولا لخته را تجزیه کرده و آن را از بین می برد.

زمانی که فردی به یک مورد شدید کووید-19 مبتلاست، بدن وی به سختی تلاش می کند تا با بیماری مبارزه کند. به گفته شون فیشر، انکولوژیست و خون شناس، این شرایط موجب یک وضعیت التهابی شدید می شود. این التهاب می تواند بر دیواره رگ های خونی که به نام اندوتلیوم شناخته می شود، تاثیر گذاشته و خطر لخته شدن خون را افزایش دهد.

نحوی اثر درمانی دارو ضد انعقادی در بهبودی افراد کرونایی

هرگز نباید به صورت خودسر از دارو های ضد انعقادی برای بهبود بیماران کرونایی استفاده کرد!

استفاده خود سر از داروهای ضد انعقادی برای بهبود بیماران کرونایی بسیار خطرناک می باشد. به این صورت که این دارو ها در صورت مصرف دوز مورد نیاز باعث خونریزی داخلی و خارجی و حتی مرگ فرد شود. با گسترش تکنولوژی و علم، داروهای ضد انعقاد دیگری به نام وارفارین و هپارین به بازار آمدند. البته بیماران این داروها را مانند آسپیرین نمی‌توانند به راحتی مصرف کنند و حتما باید با تجویز پزشک و با علت خاصی تجویز و استفاده شود. مثلا داروی خوراکی وارفارین معمولا برای افرادی تجویز می‌شود که تعویض دریچه قلب داشته‌ اند، مشکل بی‌نظمی ضربان قلب دارند، یا سکته مغزی کرده‌اند. اگر این 2 دارو به درستی مصرف نشوند به مراتب پرعارضه‌تر از آسپیرین هستند.

بنابراین مصرف داروهای ضد انعقاد برای بهبود بیماران کرونایی باید تحت نظر پزشک باشد. بیمارانی که این داروها برایشان تجویز شده، به پایش مداوم نیاز دارند یعنی بیمار به صورت دوره‌ای باید تحت آزمایش قرار گیرد چون دوز این داروها باید کاملا تنظیم شود. مصرف کم یا زیاد دارو در طول دوره درمان ممکن است مشکلات جدی مانند خونریزی‌های کشنده ایجاد کند.

داروی ضد انعقاد tPA موثر در بهبود بیماران کرونایی

داروی ضد انعقاد tPA موثر در بهبود بیماران کرونایی

داروی ضد انعقاد خون tPA درمان موثر در کاهش لخته های خونی و بهبود بیماران کرونایی می باشد. به این صورت که به تازگی داروی ضد انعقاد خون tPA به پنج بیمار مبتلا به کووید-۱۹ داده شد. هر پنج بیمار در شروع بیماری‌شان نارسایی تنفسی داشته و وجود شاخص‌های پروتئینی مرتبط با لختگی حاکی از لخته شدن خون در ریه ها بود که مشکل تنفسی را برای آنان به همراه داشت. به گفته متخصصان در اولین بیمار دریافت این دارو با واکنش سریع بدن همراه بود که نشان داد لخته های خون نقش مهمی در وخامت حال بیمار داشته است. همچنین سطح اکسیژن خون هر پنج بیمار با دریافت این دارو بهبود پیدا کرد اما در نهایت نتیجه مثبتی به همراه نداشت.

افزایش پلاسمین در کاهش روند بهبود بیماران کرونایی

تحقیقات اخیر نشان گر افزایش پلاسمین با کاهش روند بهبود بیماران کرونایی همراه است. پلاسمین یک سرین پروتئاز است که به طور متوالی برخی پیوندها را در مولکول فیبرین شکسته و دارای توانائی خاصی برای حل کردن لخته‌ های فیبرینی است (فیبرینولیز). پلاسمین پروتئین‌های دیگری را نیز تجزیه می‌کند مانند کلاژن و فیبرونکتین. به طور کلی پلاسمین یک آنزیم ضد انعقاد می باشد. بنابراین به نظر می رسد بدن در مواجه با ویروس کووید ۱۹ و ایجاد لخته های خونی ، با تولید موادی مانند پلاسمین سعی در کاهش اثرلت آن ها دارد اما توجه داشته باشید که هنوز اطلاعات کافی در این مورد وجود ندارد.

افزایش پلاسمین در کاهش روند بهبود بیماران کرونایی

توصیه هایی در ارتباط با مصرف کنندگان دارو های ضد انعقاد برای بهبود بیماران کرونایی

داروهای ضدانعقاد و رقیق کننده خون که مانع از لخته شدن خون در قلب و عروق می‌شوند، مزایا و معایبی برای بهبود بیماران کرونایی دارد که ضرورت دارد مورد توجه قرار بگیرند. در ادامه به چند توصیه در این ارتباط می پردازیم:

داروهای ضد انعقاد ممکن است باعث شوند لخته شدن یک جراحت مدت زمان بیشتری طول بکشد و در نتیجه یک جراحت سطحی می‌تواند به آسیبی جدی تبدیل گردد.

بر همین اساس به افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنند توصیه می‌شود تا از انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های شدید که احتمال آسیب دیدگی در حین انجام آنها وجود دارد خودداری کنند. همچنین انجام فعالیت‌هایی همچون پیاده‌روی، شنا کردن و سایر ورزش‌های سبک و بی ‌خطر برای این افراد توصیه می‌شود.

علاوه بر این، به این افراد توصیه می‌شود تا داروی خود را حتما سر وقت و در زمان تجویز شده از سوی پزشک مصرف کنند.

لازم است این افراد پیش از مصرف هر نوع دارویی با پزشک خود در مورد تداخل احتمالی داروها مشورت کنند. این مساله به حدی اهمیت دارد که حتی ممکن است برخی از مکمل‌ها و ویتامین‌ها نیز بر عملکرد داروهای رقیق کننده خون تاثیر گذاشته یا عوارض جانبی آن را تشدید کنند.

از آنجایی که مصرف داروهای رقیق کننده خون ممکن است زخم سطحی را به جراحتی عمیق تبدیل کند لازم است مصرف کنندگان این داروها در حین کار کردن با اجسام تیز و برنده دقت لازم را داشته باشند.

آزمایش در منزل

آیا استفاده از پلاسمای افراد بهبود یافته در بهبود بیماران کرونایی موثر است؟

اثر بخشی پلاسما افراد بهبود یافته در بهبود بیماران کرونا در حال حاضر در دست بررسی می باشد. در این روش از پلاسمای خون افرادی که قبلاً به کرونا آلوده شده اما اکنون بهبود یافته ‌اند، برای ساخت آنتی بادی استفاده می ‌شود. برخی مطالعات ثابت کرده که این روش درمانی، برای درمان ویروس ابولا یا سارس که با ویروس کووید 19 هم خانواده است موثر بوده؛ با این وجود همه متخصصان بر این موضوع اتفاق نظر دارند که برای تایید این روش نیاز به آزمایش های بالینی بیشتری است.

اگر قصد انجام تست های غربالگری، آزمایش چکاپ و یا هر آزمایش دیگری را دارید می توانید بدون حضور در آزمایشگاه، آزمایش خود را در منزل یا محل کار در کمتر از چند دقیقه انجام دهید. مجموعه آنی آزما با توجه به افزایش نیاز افراد به تشخیص آسان شکل گرفته است به این صورت که شما می توانید نمونه گیری خود را در منزل یا محل کار خود انجام دهید. تمامی مراحل انجام آزمایش در منزل ، به صورت غیر حضوری و آنلاین می باشد. به این منظور شما تنها کافیست وارد صفحه اصلی آنی آزما شوید و پذیرش خود را انجام دهید.

پس از انجام پذیرش ، همکاران ما با شما جهت تعیین دقیق زمان نمونه گیری در منزل و آزمایش کرونا در منزل ، تماس خواهند گرفت. پس از نمونه گیری ، جواب آزمایش را می توانید بدون آن که نیاز به حضور در آزمایشگاه باشد به صورت آنلاین دریافت کنید. انجام آزمایش با آنی آزما، سریع ترین ، آسان ترین، مطمئن ترین روش می باشد. به این ترتیب برای کاهش هزینه ها، زمان می توانید با انجام این روش در سریع ترین زمان ممکن آزمایش خود را انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.