چگونه باید کرونا را درمان نمود؟

درمان کرونا چگونه انجام می شود؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

در حال حاضر حقیقت تلخ این است کرونا یک بیماری جهانی است که زندگی بشریت را تحت تاثیر قرار داده است. امروزه بسیاری از امور زندگی مختل شده است و کمی بی احتیاطی کافی است تا به این ویروس مبتلا شوید. امروزه تمامی متخصصین جهان دست به دست هم داده اند تا راهی برای درمان کرونا پیدا کنند. از سویی دیگر بخش عمده فعالیت ها، به کشف واکسن اختصاص دارد. خوشبختانه در کشور ما پزشکان می توانند به نحوی بیماری را مهار کرده و از مرگ پیشگیری کنند اما منوط بر اینکه قبل از اینکه دیر شود، به متخصص مراجعه کنید. حتما این سوال برای شما پیش می آید که کرونا چگونه درمان می شود؟ این مقاله را با دقت مطالعه نمایید.

درمان کرونا از زمان شناسایی ویروس COVID_19 تا به حال در حال بررسی و تحقیق می باشد. دانشمندان و داروساز های بسیاری درباره درمان کرونا تحقیقات کرده اند ولی این تحقیقات همچنان ادامه دارد. ویروس کرونا هر از چند گاه یک علائم جدید در افراد مبتلا ظاهر می کند. این علائم شامل مشکلات پوستی، ایسکمی قلبی و مغزی، سر درد، کمر درد، مشکلات بینایی و شنوایی و غیره می باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله علائم جدید کرونا از مراجعه فرمایید) برای درمان کرونا باید به نواحی که کرونا آسیب می رساند توجه داشت. برای مثال داروی که برای درمان افراد مبتلا به COVID_19 و درگیر مشکلات گوارشی هستند ، ممکن است مفید باشد برای افراد با مشکلات تنفسی احتمالا مفید نباشد!

درمان کرونا چگونه انجام می شود؟

درمان کرونا

اگر چه درمان کرونا بسیار گسترده مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است ولی هنوز به طور دقیق و کارآمد دارویی برای این بیماری اعلائم نشده است. ولی با این وجود برای درمان کرونا چند دارو به صورت احتمالی به تایید رسیده است. برای درمان‌ کرونا افرادی که در بیمارستان بستری بوده اند، از دو دسته دارویی استفاده می‌ شود که بر اساس پروتکل‌ های کمیته علمی ستاد کرونای وزارت بهداشت تایید شده است که یک گروه داروهای ضدویروس و گروه دیگر هم دارو های موثر بر سیستم ایمنی هستند. در این مقاله ما قصد داریم به چند مورد درمان کرونا بپردازیم.

با چند مورد درمان کرونا آشنا شوید

رمدسیویر

فاموتیدین است که جزو آنتی‌اسیدها است و داروی معده محسوب می‌شود، اما جالب است که در بیماران سرپایی علائم بیماری کررونا را کاهش داده و تاییدیه وزارت بهداشت هم روی آن وجود دارد.

داروی فاویپیراویر

داروی خوراکی فاویپیراویر (favipiravir tablet) نیز یکی از داروهایی است که به اسم درمان کرونا معروف شد و ابتدا در روسیه و آمریکا استفاده شد، اما طی آخرین پروتکل وزارت بهداشت در مهر ۹۹، این دارو از رژیم دارویی بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها به دلیل اثربخشی پایین خارج شد. داروی فاویپیراویر از تکثیر ژن‌های ویروسی در سلول‌های آلوده جلوگیری می‌کند؛ به همین دلیل توانایی گسترش ویروس را از سلولی به سلول دیگر کاهش می‌دهد.

در اواخر سال ۲۰۱۴، داروی فاویپیراویر به عنوان درمان اورژانسی بیماری ابولا در غرب آفریقا تولید شد و پزشکان بدون مرز با حمایت سازمان جهانی بهداشت آن را در اختیار مبتلایان به این بیماری قرار دادند؛ البته این دارو عوارض شدیدی برای زنان باردار داشت و آن‌ها مجاز به استفاده از آن نبودند. به گفته محققان مصرف این دارو میزان مرگ و میر افراد مبتلا را به مقدار قابل توجهی کاهش داد. دولت ژاپن امیدوار است فاویپیراویر تاثیر مشابهی بر بیماری کووید-۱۹ داشته باشد. با اینکه ژاپن هنوز در حال بررسی نتایج آزمایش‌های پزشکی مربوط به این دارو است، کشورهایی مانند اندونزی در حال امتحان کردن آن برای افراد مبتلا به کووید-۱۹ هستند.

درمان کرونا چگونه انجام می شود؟

کورتون‌ ها برای درمان کرونا

اگر بخواهیم عجیب ترین درمان کرونا نام ببریم دارو های کورتون می باشد. شاید شما نیز نام این دارو را به کررات شنیده باشید ولی چندان با آن آشنایی ندارید. کورتون ها داروهایی برای سرکوب ایمنی هستند. گاهی بدن در مقابل عفونت هایی مانند ویروس COVID_19 به حدی افسار گسیخته واکنش می دهد که همین متابولیت های سیستم ایمنی ممکن است باعث آسیب به بدن شوند. برای واضح شدن این موضوع تصور کنید که برای مقابله با یک جنگ مرزی یک کشور در حدی سرباز ، توپ، تفنگ و غیره آماده می کند که همین تمهیدات بیش از حد باعث آسیب به خود کشور شود! کورتون برای بیماران بستری شده می‌تواند موثرترین درمان باشد.

در کنار آن استفاده از داروهای ضد انعقاد، ضد ویروسی و غیره نیز در بیماران بستری موثر است. البته نباید فراموش کنیم استفاده از دستگاه‌های کمک تنفسی غیر تهاجمی نیز می‌تواند سبب نجات جان بیماران شود. البته باید در نظر بگیرید همه بیماران به علت ابتلا به کرونا نیست که جان خود را از دست می‌دهند. برخی نیز به دنبال هویدا شدن عوارض متابولیک بیماری از دنیا می‌روند. همین موضوع سبب می‌شود توجه خاص ما به سمت اختلالات همراه با بروز بیماری کرونا جلب شود.

اینترفرون‌ها برای درمان کرونا

اخیرا دانشمندان متوجه شده اند که تزریق از اینتر فرون در درمان کرونا به شکل قابل توجهی موجب کاهش طول مدت حضور ویروس قابل ردیابی در دستگاه تنفسی فوقانی به طور متوسط حدود ۷ روز می‌ شود و همچنین میزان دو پروتئین التهابی یافت‌شده در بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ موسوم به اینترلوکین۶- و CRP (پروتئین واکنشی C) در خون بر اثر استفاده از این دارو کاهش یافته است.

بعضی از دارویی‌ ها را که گمان می شود در درمان کرونا موثر باشند را به صورت استنشاقی در آورده شده است، که اینترفرون یکی از آن ها می باشد، پیش از این از اینترفرون استنشاقی برای درمان آنفولانزا استفاده می‌ شد. همچنین مشخص شده است که استفاده از اینترفرون در درمان آنفولانزا سبب کاهش میزان انتقال این بیماری می‌ شود ولی متاسفانه استفاده از این دارو عوارض بسیاری برای بیمار به همراه دارد.

دارو های پروپرانولول برای درمان کرونا

داروی پروپرونولول که برای درمان کرونا کار ساز بوده است در واقع برای درمان عوارض قلبی، اضطراب و میگرن کاربرد دارد اما اخیرا آزمایشات بالینی نشان داده بود که در درمان بیمار‌های دیگر از جمله سرطان نیز اثرگذار است. همچنین داروی پروپرانولول که یک مسدود کننده بتا است، مانع گسترش سرطان به ریه‌ ها و ایجاد عوارض التهابی مشابه با کووید ۱۹ می ‌شود.

بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به دلیل ایجاد اختلال در سیستم ایمنی، عوارض متعددی از جمله التهاب دارند و مسدود کننده‌ های بتا قادرند التهاب را کاهش داده و عملکرد سیستم ایمنی را تنظیم کنند. این دارو ها از جمله پروپرانولول واکنش طبیعی بدن برای مبارزه با عوامل خارجی را به‌ طور موقت غیر فعال می‌ کنند و در مقابل استرس را در بخش‌ های خاصی از بدن مانند قلب و رگ ‌های خونی مغز کاهش می ‌دهند.

داروی آزیترومایسن برای درمان کرونا

یکی از داروهایی که برای درمان کرونا شایع است داروی آزیترومایسن می باشد. آزیترومایسین برای درمان طیف گسترده ای از عفونت های باکتریایی استفاده می شود . این یک آنتی بیوتیک از نوع ماکرولید است. آزیترومایسین با توقف رشد باکتری ها کار می کند. پزشکان تمایل دارند از این دارو برای درمان عفونت های خفیف تا متوسط ریه ها ، سینوس ها ، پوست و سایر قسمت های بدن استفاده کنند.. نکته جالب توجه این است که اگر چه آزیترومایسن یک آنتی بیوتیک است و علیه باکتری می باشد و برای بیماری های ویروسی بی تاثیر است ولی گاهی در افرادی که دچار مشکلات گوارشی COVID_19 مبتلا هستند ، موثر بوده و باعث پیشرفت در روند بهبودی شده است.

بهترین زمان برای درمان کرونا هفته اول ابتلا می باد. به طوری که گفته می شود که معمولا طی یک هفته تا ۱۰ روز اول در معرض این بیماری قرار گرفتن، ویروس در بدن انسان شروع به تکثیر کردن می کند و اگر ما بتوانیم در همان روزهای اول جلوی تکثیر یا شدت تکثیر ویروس را بگیریم بعد از این ۱۰ روز عوارض ناشی از تکثیر ویروس به مراتب کمتر خواهد بود لذا نقش پزشکان عمومی در شناسایی بیماران کرونایی بسیار حساس و مهم است.

متاسفانه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به منظور درمان خود دیر به مراکز درمانی و پزشک مراجعه می‌کنند، ادامه داد: وقتی بیمار دیر مراجعه می‌کند، درگیری آن با ویروس بیشتر شده و در نتیجه احتمال بستری شدن آنها نیز افزایش پیدا خواهد کرد. البته ذکر این نکته لازم است که برای درمان کرونا در بسیاری از موارد نیاز به بستری شدن وجود ندارد و افراد در خانه و انجام استرحت و تهیه دارو ها این دوران را به سر ببرند و بهبودی حاصل شود.

درمان کرونا چگونه انجام می شود؟

درمان کرونا با اقدامات حمایتی چیست؟

درمان کرونا با اقدامات حمایتی یکی از مواردی است که هر فرد مبتلا به کرونا باید انجام دهد.

آب کافی بنوشید

عوارض کرونا مانند اسهال و استفراغ باعث کاهش اب و الکترولیت ها می شود. برای جبران کاهش اثرات این عوارض به افراد مبتلا توصیه می شود مصرف مایعات را جدی بگیرند. البته در مواردی لازم است برایی افراد سرم های قندی و تقویتی تجویز شود.

دستگاه اکسیژن برای درمان کرونا

شاید برای شما اولین اتفاق از درمان کرونا که به ذهنتان برسد ، درگیری ریه ها و نیاز به استفاده از دستگاه اکسیژن باشد ولی باید بگوییم که تنها برخی از افراد مبتلا به عفونت های ریوی می شوند و در ما بین این افراد برخی نیاز به دستگاه اکسیژن می شود. گاهی پزشک برای درمان کرونا به افراد استفاده از دستگاه اکسیژن در خانه را می دهد و در مواردی نیاز است افراد تحت مراقبت هایی در بیمارستان قرار بگیرند.

دارو ها و اقداماتی برای کاهش تب

کاهش تب یکی از اقدامات مهم در درمان کرونا محسوب می شود. تب بالا ممکن است برای بدن مضر باشد. پایین آوردن تب با دارو های تب بر و پاشوییه و غیره امکان پذیر است. البته نکته که باید به آن توجه داشت یکی از دارو های تب بر است آسپرین می باشد که استفاده از این دارو برای بیماران مبتلا به کرونا ممنوع شده است. اظهار می شود که مصرف داروی آسپرین احتمال لخته های خونی در مغز و قلب را افزایش می دهد!

مصرف ویتامین ها و مواد معدنی جهت باز یابی سیستم ایمنی

افراد برای افزایش سیستم ایمنی بدن از مولتی ویتامین‌ها در مبارزه با بیماری کووید-۱۹ استفاده کنند. مصرف ویتامین‌ها باید منطقی باشد زیرا مصرف زیاد برخی ویتامین‌ها با عوارضی همراه است. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه در رژیم غذایی روزانه به عنوان منبع غنی ویتامین‌ها توصیه می‌شود.

استراحت کنید

بدن شما برای درمان کرونا و بازسازی نیاز به استراحت کافی دارد. استراحت به معنای داشتن خواب کافی نیز می شود. داشتن استراحت کافی به بدن شما در مبارزه با عامل عفونی کمک می کند. اما این استراحت به معنای ماندن ۲۴ ساعته در تخت نمی باشد. برای چند لحظه هم اگر شده از تخت خود پایین بیایید و چند حرکت ساده نرمشی را انجام دهیو و اگر امکان آن را دارید در بالکن یا فضای دیگر که فاصله اجتماعی در آن رعایت شده است نفس بکشید. این کار هر چند ساده در بهبود روحیه و بیماری شما دارد.

درمان کرونا چگونه انجام می شود؟

آیا درمان کرونا همه افراد مبتلا به صورت دارو می باشد؟

یکی از سوالات رایجی که افراد در خصوص درمان کرونا دارند این است که آیا تمام افرادی که مبتلا هستند باید دارو مصرف کنند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: سیستم ایمنی بدن یک فرد سالم می‌تواند ویروس بیماری کووید-۱۹ را مهار کند و به همین دلیل ۸۰ درصد افراد اصلا نیازی به درمان دارویی ندارند.

باید توجه کرد که اضطراب درباره کرونا بسیار خطرناک‌ تر از خود ویروس است. ۲۰ درصدی هم که درمان دارویی نیاز دارند، معمولا شامل سالمندان، زنان باردار و کودکان زیر دو سال هستند. در نوجوانان و کودکان بالای دو سال علائم بیماری خفیف بوده و موارد زیادی توانسته اند این بیماری را مهار کنند. همچنین توجه داشته باشید که در افرادی که نیاز به مصرف دارو ندارند همچنان درمان های حمایتی باید انجام شود. از جمله از این ویتامین ها به ویتامین C, D, B12می توان اشاره کرد.

سلنیوم برای درمان کرونا

همچنین سلنیوم یک ماده معدنی مهم برای متابولیسم و فعالیت سیستم اکسیداسیون و احیاء است . سلنیوم به همراه ویتامین E از تشکیل رادیکال ‌های آزاد و آسیب اکسیداتیو به سلول ‌ها و بافت‌ ها ممانعت می‌ کند. کمبود سلنیوم منجر به اختلال در سلامتی می ‌شود، در حالی که کمبود شدید آن منجر به نقص در ایمنی می‌ شود و بر هر دو ایمنی سلولی و ایمنی هومورال اثر می‌ گذارد.

مکمل سلنیوم در افرادی که به کمبود این ماده دچار هستند، منجر به بهبود عملکرد ایمنی می ‌شود. کمبود تغذیه‌ ای این عنصر نه تنها پاسخ ایمنی، بلکه خود ویروس را نیز تحت تاثیر قرار می ‌دهد. کمبود سلنیوم نه تنها می ‌تواند آسیب عفونی ناشی از ویروس آنفلوانزا را افزایش دهد، بلکه باعث ایجاد تغییر در ژنوم ویروس و در نتیجه افزایش حالات ویروس می‌ شود.

درمان کرونا چگونه انجام می شود؟

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش کرونا در منزل می باشید و نگران از ابتلا به کرونا در محیط های درمانی هستید، همچنین به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین در شرایط اکنون بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری و انجام آزمایش ها بی دغدغه می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.