یک آنتی‌بادی برای همه‌ جهش‌های کرونا

یک آنتی‌بادی برای همه‌ جهش‌های کرونا

ویروس سارس-کوو-۲ که امروزه با آن درگیر هستیم با ویروسی که اولین بار در سال ۲۰۱۹ منجر به ابتلا به بیماری کرونا شد تفاوت دارد. بسیاری از گونه‌های جدید ویروس که امروزه در جوامع در حال گردش هستند در برابر درمان‌های مبتنی بر آنتی‌بادی که براساس ویروس اولیه ایجاد شده بودند مقاومند و با ادامه یافتن همه‌گیری بر تعداد این جهش‌های مقاوم افزوده می‌شود.

اما اکنون محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن موفق به کشف نوعی آنتی‌بادی مقاوم در برابر ویروس شده‌اند که مقادیر کم آن می‌تواند در برابر تعداد زیادی از گونه‌های ویروس ایمنی ایجاد کند. این یافته‌ها که به صورت آنلاین در مجله‌ی “Immunity” منتشر شده‌اند گامی در جهت ایجاد درمان‌های مبتنی بر آنتی‌بادی هستند که در طول زمان اثربخشی آن‌ها از بین نخواهد رفت.

نمونه گیری در منزل

به گزارش مدیکال‌اکسپرس، این آنتی‌بادی به بخشی از ویروس که به طور معمول کمتر دچار تغییر می‌شود متصل شده و آن را خنثی می‌کند. مایکل اس دایموند(Michael S. Diamond)، نویسنده‌ی اصلی این مقاله می‌گوید: آنتی‌بادی‌های کنونی در برابر برخی از گونه‌های ویروس مقاومت ایجاد می‌کنند اما در برابر همه‌ی آن‌ها مقاوم نیستند. ویروس‌ها در طول زمان تکامل پیدا می‌کنند.

ویروس سارس-کوو-۲چگونه بیماری ایجاد می کند؟

ویروس سارس-کوو-۲ که منجر به بیماری کرونا می‌شود برای اتصال به سلول از پروتئین خاصی استفاده می‌کند. آنتی‌بادی‌هایی که از اتصال ویروس به سلول جلوگیری می‌کنند در برابر ابتلا به بیماری ایمنی ایجاد می‌کنند اما تغییراتی در بسیاری از جهش‌های جدید ویروس رخ داده است که مانع اثر بخشی آنتی‌بادی‌ها می‌شود. محققان برای کشف این آنتی‌بادی ۴۳ آنتی‌بادی مقاوم در برابر سارس-کوو-۲ را مورد بررسی قرار دادند و ۹ مورد از قوی‌ترین آن‌ها روی موش‌ها آزمایش شد.

سپس محققان دو آنتی‌بادی که بیشترین ایمنی را در برابر ویروس کرونا نشان داده بودند در برابر جهش‌های مختلف ویروس از جمله آلفا، بتا، گاما و دلتا و همچنین کاپا و یوتا مورد آزمایش قرار دادند. یکی از این دو آنتی‌بادی با نام “SARS۲-۳۸” توانست تمامی جهش‌های مختلف ویروس را خنثی کند. در آزمایش‌های بعدی محققان منطقه‌ای از پروتئین سنبله که مورد هدف این آنتی‌بادی قرار می‌گیرد را مورد بررسی قرار دادند و جهش‌هایی که ممکن است باعث بی اثر شدن این آنتی‌بادی شود را مشخص کردند.

این جهش‌ها به ندرت رخ می‌دهند. محققان با بررسی داده‌های ۸۰۰ هزار توالی ویروس سارس-کوو-۲ دریافتند که احتمال بروز چنین جهشی ۰.۰۴ درصد است. به گفته‌ی دکتر دایموند: این آنتی‌بادی اثربخشی بالایی دارد و مقادیر کم آن نیز به خوبی قادر به خنثی کردن ویروس است و از آن می‌توان در درمان‌های ترکیبی استفاده کرد.

آنتی‌بادی

علائم ابتلا به کرونا در کودکان

کرونا در کودکان از فرم بدون علامت تا فرم شدید ایجاد می‌شود. در بعضی از کودکان، اسهال تنها علامت ابتلا به کرونا است ابتلا به کرونا در کودکان نیز مانند بزرگسالان علائمی دارد؛ در صورت مشاهده این علائم سریعا با پزشک مشورت شود.در صورت مشاهده این علائم سریعا با پزشک مشورت شود:

– تب و لرز

– سردرد

– سرفه و تنگی نفس

– خستگی و بدن درد

– اختلال بویایی و چشایی

– آبریزش بینی

– اختلالات گوارشی

هویج تاثیر خاصی در پیشگیری از کرونا ندارد

مصرف یک نوع میوه یا سبزی خاص نمی‌تواند به طور مطلق باعث پیشگیری از این بیماری شود و در این خصوص تنوع غذایی باید لحاظ شود. مصرف هویج تاثیر خاصی در پیشگیری از کرونا ندارد و تبلیغات صورت گرفته در این خصوص باعث سوء استفاده برخی برای افزایش قیمت آن شده است.

متاسفانه تبلیغات غیرواقعی در خصوص لزوم مصرف هویج برای پیشگیری از ابتلا به کرونا باعث افزایش فضایی قیمت هویج در هفته‌های اخیر شده است. مصرف یک نوع میوه یا سبزی خاص نمی‌تواند به طور مطلق باعث پیشگیری از این بیماری شود و در این خصوص تنوع غذایی باید لحاظ شود. با این اوصاف باید گفت مصرف هویج تاثیر خاصی در پیشگیری از کرونا ندارد و تبلیغات صورت گرفته در این خصوص باعث سوء استفاده برخی برای افزایش قیمت آن شده است.

شاید واکسنی در سنین خاصی اثر بخشی بیشتری داشته باشد ولی این طور نیست که واکسن‌ها در ایجاد ایمنی تفاوت ماهوی محسوسی با هم داشته باشند و اثر بخشی آنها نزدیک به هم است. در حال حاضر در اوج پیک پنجم بیماری کرونا قرار داریم و حتی اگر وضعیت تغییر کرد و به پایین ترین سطح از شیوع رسیدیم هم مردم نباید اهمیت رعایت پروتکل‌ها را نادیده بگیرند و با این دلیل که واکسن کرونا تزریق کرده‌اند ماسک را کنار بگذارند.

کی می توانیم ماسک را برداریم؟

واقعیت این است تا زمانی که این پاندمی در کل دنیا کنترل نشود نمی‌توان به روزهای بدون ماسک فکر کرد بنابراین از مردم درخواست می‌شود نسبت به رعایت توصیه‌های بهداشتی دقیق باشند. با توجه به اینکه اغلب کسانی که تا کنون واکسن تزریق کرده‌اند سن بالا هستند، اعضای خانواده باید همچنان نسبت به رعایت پروتکل‌ها حساسیت به خرج دهند چون تجربه نشان داده که افرادی علی رغم تزریق دو دز واکسن هم به کرونا مبتلا شده‌اند.

با توجه به اینکه شاهد چرخش سویه‌های جدید کرونا در دنیا هستیم، حتی کشورهایی که به طور صد درصدی جمعیت خود را واکسینه کرده‌اند هم در مقابل سویه‌های جدید ایمن نیستند و همین است که باز شاهد افزایش تعداد بیماران و فوتی‌ها در برخی از کشورها هستیم.

کی می توانیم ماسک را برداریم؟کی می توانیم ماسک را برداریم؟

توصیه هایی برای تجدید قوای بدن در بهبودیافتگان از کرونا

تامین آب مورد نیاز بدن در روند سریع بهبودی حائز اهمیت است. نوشیدن آب به بدن کمک می کند تا مواد مغذی را بهتر در بدن پخش کرده و از طریق ادرار و تعریق نیز مواد سمی را از بدن دفع کند. همه افراد از این حقیقت آگاهی دارند که بیماری کووید-۱۹ موجب احساس ضعف و خستگی زیاد می شود و ممکن است در برخی بهبودیافتگان برای مدت زمان طولانی این ضعف ادامه پیدا کند و به بروز مشکلات دیگر منجر شود.

سه دلیل عمده برای احساس ضعف و خستگی بعد از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ وجود دارد که شامل عدم تغذیه مناسب، بار ویروسی و استرس وارد شده بر بدن می باشد. برای مقابله با این مشکل لازم است فرد با شرایط خود مدارا کرده و به نکات مراقبتی برای حفظ سلامت بدن بیشتر توجه داشته باشد.

روزنامه “تایمزآو ایندیا” در گزارشی به راهکارهای ساده ای اشاره کرده که نشان می دهد چگونه تغذیه خوب می تواند به بهبود سریعتر حال افراد پس از درمان بیماری شان کمک کند.

کالری

مصرف مواد غذایی غنی از انرژی مهم است زیرا به فرد کمک می کند تا انرژی خود را بازیابی کرده و به فعالیت های معمول خود ادامه دهد. کربوهیدرات ها همچون سوخت برای بدن عمل می کنند بنابراین لازم است که مواد غذایی مانند سیب زمینی، غلات کامل، عدس و سایر چربی های خوب در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.

پروتئین

پروتئین ها اجزای سازنده بدن به حساب می آیند. هنگام مقابله با بیماری، ضایعات عضلانی زیادی در بدن رخ می دهد، بنابراین مهم است نسبت به پروتئین مصرفی دقت داشت تا ماهیچه را برای مقابله با بیماری تحریک کرده و از تحلیل رفتن مداوم ماهیچه ها جلوگیری کرد. برای طی کردن روند بهبودی لازم است رژیم غذایی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن حاوی ۱.۵ گرم پروتئین باشد. از مواد غذایی مانند عدس، حبوبات، غلات کامل، تخم مرغ، گوشت ماهی و مرغ مصرف کنید.

امگا ۳

امگا ۳ به کاهش التهاب کمک می کند زیرا بدن هنگام مقابله با هرگونه عفونت دچار التهاب قابل توجهی می شود. خوراکی های غنی از امگا ۳ شامل دانه های چیا، گردو، دانه کتان، برخی انواع ماهی و روغن سویاست. همچنین می توان پس از بهبودی برای مدت دو ماه از مکمل های امگا ۳ مصرف کرد.

مراقبت از سلامت روده

درصورتیکه عفونت وارد روده شده باشد، میکروبیوم آن را تغییر داده است به همین دلیل است که اکثر افراد در دوران بیماری با مشکلاتی مانند سوء هاضمه و اسهال مواجه می شوند. برای مراقبت از سلامتی بهتر است پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها در رژیم غذایی گنجانده شود.

ویتامین D

ویتامین D در بهبود عملکرد سیستمهای مختلف بدن کارایی دارد و مصرف آن برای حفظ سلامت استخوان، تقویت سیستم ایمنی، کاهش وزن و عملکرد صحیح هورمون ها ضروری است.

تامین آب بدن

تامین آب مورد نیاز بدن در روند سریع بهبودی حائز اهمیت است. نوشیدن آب به بدن کمک می کند تا مواد مغذی را بهتر در بدن پخش کرده و از طریق ادرار و تعریق نیز مواد سمی را از بدن دفع کند.

علاوه بر اینها داشتن خواب کافی در طول شب از دیگر نکات مهمی است که به بهبود روند بیماری کمک می کند.

درباره‌ی تئوری نشت کرونا از آزمایشگاه

به صورت کلی دو تئوری در مورد منشا ویروس کرونا وجود دارد. تئوری اول، ابتلا به واسطه‌ی یک خفاش در بازار غذاهای دریایی ووهان است و تئوری دوم، نشت ویروس از آزمایشگاه ویروس‌شناسی ووهان. در ابتدا کمابیش هر دو حدس وجود داشت. اما تئوری نشت از آزمایشگاه ووهان نسبتاً کمرنگ بود. گزینه‌ی نشت ویروس از آزمایشگاه ووهان در گفتگوهای تخصصی هم تقریباً کنار گذاشته شد.

درباره‌ی تئوری نشت کرونا از آزمایشگاه

تعدادی از دانشمندان در بیانیه‌ای که در فوریه‌ي ۲۰۲۰ (آخر بهمن ۹۸) در نشریه‌ی Lancet منتشر شد، اعلام کردند که هر نوع ادعا در مورد این‌که ویروس کرونا از آزمایشگاه نشت کرده و خارج شده است، بی‌اساس بوده و تئوری توطئه محسوب می‌شود. البته یک نکته‌ی کوچک نباید از چشم‌مان دور بماند. نام پیتر داسزاک هم در میان این امضا‌کنندگان بیانیه بود و چنان‌که Business Insider می‌گوید، او نه فقط یکی از امضا‌کنندگان، که تنظیم‌کننده و فرد اصلی در پشت انتشار بیانیه بوده است.

به عبارت دیگر، کسی که ۶۰۰‌هزار دلار از پول NIH را به آزمایشگاه ووهان داد و مسئول تصمیم‌گیری در زمینه‌ی تخصیص این پول بوده، دقیقاً‌ همان کسی است که از جامعه‌‌ی جهانی خواسته هیچ‌کس حق ندارد به احتمال نشت از آزمایشگاه ووهان فکر کند و هر کس چنین کند، نظریه‌پرداز توطئه است. البته موضوعات دیگری هم بود که باعث شد گزینه‌ی نشت از آزمایشگاه تقریباً کنار گذاشته شود. از جمله‌‌ی این موضوعات، دشمنی آشکار ترامپ با چین بود و به نظر می‌رسید این دشمنی باعث مطرح شدن تئوری نشت آزمایشگاهی شده است.

علاوه بر این، نیروی دیگری هم باعث شد گزینه‌ی نشت آزمایشگاهی کمرنگ شود. آن هم گروهی از نظریه‌پردازان توطئه بودند که می‌گفتند که چین می‌خواسته جنگ بیولوژیک با آمریکا راه بیندازد یا اساساً در حال تحقیق در زمینه‌ی سلاح‌های بیولوژیک بوده است (Biological Warfare).

جنگ بیولوژیک چین با آمریکا

طبیعتاً منطقی به نظر نمی‌رسد که چین جنگ بیولوژیک با آمریکا را با بیمار کردن مردم خودش آغاز کند (شبیه این‌که بمب اتمی بسازید و قبل از دشمن، بر سر مردم خود بریزید). این هم که آزمایشگاه ووهان در حال طراحی سلاح‌های بیولوژیک بوده باشد، منطقی نیست. اگر چنین بود، این آزمایشگاه در تمام این سال‌ها به شکل شفاف درباره‌ی تحقیقاتش گزارش نمی‌داد و حاصل مطالعاتش را در ژورنال‌های بین‌المللی منتشر نمی‌کرد.

ضمن این‌که افراد بسیاری – از جمله محققان و کارشناسان آمریکایی – اجازه یافته بودند از این آزمایشگاه بازدید کنند. نظریه‌پردازان توطئه، تصویر دیگری هم منتشر کردند که مدعی بودند حضور اوباما و فاوچی را در ووهان نشان می‌دهد. در حالی که آن تصویر مربوط به حضور این دو نفر در یک آزمایشگاه در مریلند آمریکا بود.

این شکل از نظریه‌پردازی که ووهان را به عنوان «مرکز بیوتروریسم» ترسیم می‌کرد، باعث شد جامعه‌ی جهانی از ایده‌هایی که به نوعی مرکز ویروس‌شناسی ووهان را مسئول می‌دانستند فاصله بگیرد و بیشتر به تئوری ابتلا توسط جانوران گرایش پیدا کند (تئوری‌هایی که تندروها از آن‌ها دفاع می‌کنند، معمولاً باعث می‌شود که دیگران از ترس این‌که با آن‌ها همسو نشوند، هر گزینه‌ی دیگری را هم که به آن تئوری‌ها نزدیک یا شبیه باشد طرد کنند).

پس به عنوان جمع‌بندی می‌توان گفت: مخالفت بنیادی ترامپ با چین، بیانیه‌ی دانشمندان در لنست و داستان‌پردازی‌های عجیب و نامعقول درباره‌ی استفاده‌ی چین از ویروس کرونا به عنوان ابزار بیوتروریسم، باعث شد اکثر انسان‌های معقول و منطقی، ترجیح بدهند وزن چندانی برای تئوری نشت از آزمایشگاه قائل نشوند.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل و محل کار

تست کرونا در منزل و محل کار با هدف تشخیص آسان طراحی شده است. به طوری که برای انجام آن دیگر لازم به خارج شدن از منزل برای مراجعه به یک آزمایشگاه نمی باشد. همچنین نمونه گیری در محل دارای مزیت های فراوان همچون عدم اتلاف وقت در میر رفت و آمد و انتظار برای پذیرش، نمونه گیری، جوابدهی ، کاهش هزینه های رفت و آمد، دوری از ترافیک ، عدم وجود آلودگی هوا و آلودگی های صوتی و غیره می باشد.

یکی دیگر از مزیت های مهم تست در محل ، کاهش احتمال ابتلا به کرونا می باشد. آزمایش خون در منزل به منظور آسان تر کردن انجام تست ها و درنهایت تشخیص انجام می گیرد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود. اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش تست کرونا در منزل و محل کار را انجام داد بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.