عجیب ترین علائم کرونا در کودکان

عجیب ترین علائم کرونا در کودکان

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

اولین مرحله در تشخیص بیماری کووید ۱۹ ، توجه به علائم کرونا می باشد. ابتلا کودکان به کرونا و خطراتی که در پی آن وجود دارد از مسائلی است که باید به ان ها پاسخ داده شود و مورد بررسی قرار گیرد. همه ما می دانیم سیستم ایمنی کودکان نسبت به بزرگسالان سالم ضعیف تر می باشد که علت آن کارآزموده نبودن سیستم ایمنی آن ها می باشد. یکی از ویژگی های سیستم ایمنی ، سلول های خاطره ایمنی می باشد به این معنا که در صورت مواجه به یک عامل بیگانه سیستم پیچیده ای به صورت یک مجموعه مرتبط شروع به شناسایی آن عامل بیگانه و در صودت نیاز تلاش برای از بین بردن آن می کند.

بررسی علائم کرونا در کودکان باعث کشف یک علامت مشترک و عجیب در بین این گروه سنی شده است به طوری که دانشمندان در جدید ترین تحقیقات خود دریافتند که ۲۲ درصد کودکان مبتلا به کرونا یک علامت مشترک داشته ‌اند. ویروس کووید ۱۹ عضو خانواده کرونا ویروس ها می باشد. این خانواده از ویروس ها دارای پوشش و دارای ژنوم RNA هستند که به علت جهش های متعدد علائم عجیب و بسیاری را در پی داشته است.

آن چه که مسلم است برای مهار شیوع کووید ۱۹ در جامعه بهتر است مردم نسبت به علائم کرونا بیماری آگاه باشند و در صورت مشاهده آن فورا اقدام به قرنطینه خود کنند. تب، سرفه‌های مداوم و خشک، بی‌حالی و ضعف، بثورات پوستی، از دست دادن حس بویایی و چشایی، و اسهال از جمله رایج ‌ترین علائم ابتلا به ویروس کووید ۱۹ است. با این حال دانشمندان می ‌گویند به دلیل توانایی بالای ویروس کرونا برای آسیب زدن به اندام‌های مختلف بدن، دیگر نمی‌ توان آن را صرفا یک بیماری مرتبط با دستگاه تنفسی دانست.

نمونه گیری در منزل

علائم کرونا به طور معمول در کودکان شامل چه مواردی می باشد؟

علائم کرونا پیش از این به نظر می رسید که مانند سایر رده سنی می باشد با این تفاوت که این ویروس در کودکان معمولا دارای علائمی خفیف تر می باشد. همچنین به نظر می رسد به احتمال آمار مبتلایان کرونا د کودکان حتی بیشتر از بزرگسالان باشد که علت آن عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله عدم استفاده از ماسک، شستشوی دست ها، رعایت فاصله اجتماعی ، دست زدن به صورت، دهان و غیره می باشد ولی به علت علائم خفیف و یا بدون علامت بودن این گروه سنی آمار درستی از تعداد مبتلایان در دسترس نیست. علائم کووید ۱۹ در کودکان به طور کلی مشابه بزرگسالان ولی در بسیاری موارد با شدت کم تر می باشد (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله علائم کرونا ویروس؛ بدون علامت، دارای علائم خفیف تا شدید مراجعه فرمایید) که به شرح زیر می باشد:

  • تب
  • علائم شبیه به آنفلونزا و یا سرما خوردگی
  • علائم گوارشی مانند حالت تهوع و اسهال
  • علائم دستگاه تنفسی و تنگی نفس
  • تغییر حس بویایی
  • احتقان بینی

اما اخیرا تحقیقات بر روی علائم کرونا در ۲۱۶ کودک مبتلا به ویروس کووید ۱۹ در بیمارستان کودکان شهر ووهان چین نشان داد، از هر ۵ کودک (۲۳ درصد) یک نفر علائمی مانند ورم ملتحمه (چشم صورتی) یا مالش چشم داشته‌ اند! ملتحمه یک غشای نازک و شفاف است که روی صلبیه چشم را پوشانده و به دلایل عفونی و غیرعفونی ممکن است دچار التهاب و ورم شود. این امر می‌تواند در هر دو چشم یا تنها در یکی از چشمان رخ دهد.

در این بررسی که علائم کرونا بر کودکان به طور میانگین ۷ سال انجام شده بود، مشخص شد که ۴۳ درصد از کودکان بیمار هیچ کدام از علائم ابتلا به کرونا را نشان نداده‌اند. همچنین در میان کودکانی که دارای علائم بوده ‌اند یک سوم آن‌ ها تب و یا سرفه خشک داشتند. همچنین ۲۲ درصد کودکان انواع مختلف علائم مرتبط با چشم را از خود نشان داده‌ اند. اگر چه بسیاری از علائم کووید ۱۹ با علائم ویروس های دیگر مانند آدنوویروس ها مشترک می باشد ولی برخی علائم آن در شرایط عجیب تر و با شدت بیشتری رخ می دهد.

علائم کرونا در کودکان

درگیری و خارش چشم، یکی عجیب ترین علائم کرونا در کودکان می باشد

خارش چشم، یکی عجیب ترین علائم کرونا در کودکان می باشد. به طوری که نزدیک به ۴۰ درصد کودکان بیمار، مالش چشم را از خود نشان داده‌اند. محققان می ‌گویند مشاهده علائم مرتبط با چشم در کودکان مبتلا به کرونا می‌تواند به عنوان یکی از راهکار‌های شناسایی بیماری در افراد کم سن و سال در نظر گرفته شود.

قرمزی چشم، خارش از جمله علائم کرونا محسوب می شود. به طوری که مطالعات اخیر محققان نشان می ‌دهد التهاب ملتحمه یا کنژنکتیویت (conjunctivitis) و کراتوکنژنکتیویت (keratoconjunctivitis) نیز می ‌توانند از علائم مهم و ثانویه ابتلا به کووید ۱۹ قلمداد شوند. کراتوکنژنکتیویت یا قرمزی چشم، التهاب غشای چشم است. کراتوکنژنکتیویت به التهاب همزمان قرنیه و ملتحمه چشم گفته می‌شود. ملتحمه(conjunctiva) غشای نازک و شفافی است که روی سفیدی چشم (صلبیه) و سطح داخلی پلک‌ها را پوشانده‌ است. محققان به افراد توصیه می‌کنند در صورت مشاهده قرمزی و التهاب بی ‌دلیل چشم، حتما با پزشک مشورت کنند تا در صورت نیاز تست کرونا بدهند.

قرمزی چشم که به آن pink eyes به معنای چشم صورتی یکی از علایم کرونا محسوب می شود که این علامت در بیماری های ویروسی دیگر مانند آدنوویروس ها نیز مشاهده شده است. همچنین قرمزی چشم می‌تواند یک علامت ثانویه مهم برای ویروس کرونا باشد. محققان احتمال می‌دهند ویروس از طریق سیستم غشای مخاطی بدن در بروز التهاب چشم نقش دارد. رعایت نکات بهداشتی، فاصله ‌گذاری اجتماعی، خودداری از دست زدن به چشم‌ ها و صورت، شستن کامل دست ها قبل از شستشوی صورت و غیره مهمترین راهکار برای اجتناب از ابتلا به ویروس جدید کرونا است.

کموسیس (Chemosis)

بر اساس تحقیقات مشخص شده است که یکی از علائم کرونا مرتبط با بیماری چشم کموسیس می باشد به طوری که مطالعه منتشر شده در مجله چشم شناسی JAMA علایم ۳۸ بیمار که به علت ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند را مورد بررسی قرار داد. ۸ تن از این افراد دچار کموسیس شدند که به معنی تورم غشای شفاف پوشاننده ی سفیده ی چشم و سطح داخلی پلک ها می باشد. کموسیس می تواند نشانه ی قرمزی چشم و یا تحریک عمومی چشم باشد.

آبریزش چشم (Epiphora)

در همان مطالعه ی قبلی، محققان متوجه شدند که ۷ تن از بیماران دچار اپیفور به عنوان یکی دیگر از علائم کرونا مرتبط با چشم بودند (ریزش بیش از حد اشک). در یکی از شرکت کنندگان در مطالعه، اپیفور به عنوان اولین علامت کرونا ظاهر شد.

آبریزش چشم (Epiphora)

افزایش ترشحات چشم

۷ نفر از شرکت کنندگان در مطالعه‌ چشم شناسی JAMA افزایش ترشحات چشم را تجربه کردند (چشم ها معمولا یک ماده ی روغنی حاوی چربی و ویروس، سلول های ایمنی و غیره ترشح می کنند که به روان سازی آن ها کمک می کند). ولی هیچ یک از مشارکت کنندگان در ابتدای بیماری خود افزایش ترشحات چشم را تجربه نکردند. معمولا عفونت چشم با عوامل باکتریایی یا انگلی با افزایش ترشحات همراه است ولی بیماران ویروسی مرتبط با چشم معمولا کمتر دچار ترشحات و چرک می شوند.

آیا علائم کرونا در کودکان کمتر از بزرگسالان است؟

میزان ابتلا و علائم کرونا در کودکان زیر ۱۸ سال کمتر از بالغین و در حدود ۱.۷ درصد بوده است. به طور کلی کودکان کمتر از بالغین علائم بیماری را نشان می ‌دهند و عوارض شدید بیماری و نیاز به بستری در آنها کمتر است. همچنین میزان بستری کودکان در بخش مراقبت ‌های ویژه بسیار کم و حدود نیم تا ۲ درصد است. علائم بیماری که تقریبا ۱۴-۲ روز بعد از تماس ظاهر می شود، مشابه بقیه ویروس‌ های تنفسی از جمله آنفلوآنزا، شامل تب، سرفه، تنگی نفس، گلودرد، سردرد، اسهال و از بین رفتن حس چشایی و بویایی و راش (بثورات پوستی) است.
کودکان بدون علائم کرونا، ابرپخش کننده های این بیماری هستند:

کودکان بدون علائم کرونا، ابرپخش کننده های این بیماری هستند به طوری که ابتلا کودکان به کرونا مانند هر فرد دیگری ممکن است ولی این ویروس به نظر می رسد که تا به حال دارای شدت کمتری در کودکان بوده است‌. به طوری که بررسی ها نشان داده است که کودکان مبتلا دارای علائم خفیف تر و در برخی موارد بدون علامت هستند ولی این علائم خفیف و یا حتی بدون علامت بودن به معنای ناقل نبودن آن ها نمیباشد! به طوری که یک کودک ممکن است در ظاهر سالم به نظر برسد ولی عامل انتقال بیماری به سایر افراد باشد که این مسئله در واقع عامل نگران کننده و خطرناک این ویروس می باشد. به طوری که گفته می شود کودکان اَبر پخش کننده های کووید ۱۹ هستند.

علت درگیری و علائم کرونا کمتر در کودکان چیست؟

همان طور که در بالا اشاره شد کودکان نسبت به علائم کرونا در بزرگسالان دارای علائم کمتری هستند. یکی از نظریه‌ ها این است که شاید ریه‌ آن ها گیرنده کمتری دارد، همان گیرنده‌ ای که ویروس کرونا از طریق آن وارد سلول می‌شود. ولی هنوز شواهد کافی برای اثبات آن وجود ندارد. گزارش‌ ها نشان می ‌دهند بیماری در تعداد بسیار کمی از کودکان آلوده به ویروس کرونا وخیم می ‌شود و سیستم ایمنی ‌شان واکنش التهابی شدیدی نشان می ‌دهد. همچنین در اکثر کودکانی که نتیجه آزمایش ابتلای آنها به ویروس کرونا منفی بود، آزمایش وجود آنتی بادی (الایزا) این ویروس در آنها نتیجه مثبت داشت. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مقایسه تست های کرونا ویروس PCR ، الایزا مراجعه فرمایید.)

عادت هایی که باعث تشدید انتقال و علائم کرونا در کودکان می شود

اگر چه علائم کرونا در کودکان نسبت به بزرگسالان خفیف تر می باشد ولی عواملی باعث احتمال ابتلای بالای کودکان در محیط های تجمعی مانند مدارس شوند که در ادامه به این موارد اشاره می شود:

عادت هایی که باعث تشدید انتقال و علائم کرونا در کودکان می شود

  • استفاده نکردن از ماسک یا استفاده نادرست از ماسک
  • علاوه بر اینکه کودکان نحوی استفاده صحیح را باید پیش از هر آموزش دیگری آموزش ببیند، گاهی استفاده از ماسک در سنین پایین ممکن است برای کودکان در مراکز مهد کودک ها امکان ناپذیر باشد و حتی گاهی ممکن است استفاده از ماسک در سن پایین مشکلات تنفسی به همراه داشته باشد.
  • عادت های غلط کودکان
  • عادت های غلط مانند جوییدن ناخن ها، جوییدن سر مداد یا هر شئ آلوده دیگر، دست زدن مکرر به چشم و غیره ممکن است موجب انتقال کرونا در کودکان شود.
  • شستن نادرست دست ها
  • کودکان در سنین پایین معمولا آموزش کافی در مورد نحوی صحیح شستن دست ها و انجام آن قبل از خوردن غذا ندیده اند. به همین دلیل احتمال انتقال کرونا در کودکان از طریق دهان بسیار بالا می باشد.

چگونگی ورود ویروس کووید ۱۹ به چشم و بروز علائم کرونا

برای بروز علائم کرونا ، ویروس کووید ۱۹ باید وارد چشم شود. ویروسی که باعث طغیان SARS در سال ۲۰۰۳ گردید از طریق آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲(ACE 2) وارد بدن می شود. تحقیقات همچنین مشخص کرده اند که ویروس عامل کرونا نیز احتمالا از همین طریق عمل می کند. ACE 2 به طور گسترده ای در بخش های مختلف بدن نظیر قلب، کلیه، روده ها و ریه ها یافت می شود. این آنزیم همچنین در شبکیه ی انسان و بافت های ظریف پوشاننده ی چشم نیز یافت شده است. ویروس با تقلید از ACE 2 سلول ها را فریب داده و وارد آنها می شود. این ویروس قادر است در یک سری نقاط خاص که گیرنده نامیده می شوند و در حالت عادی ACE2 با آنها برهمکنش دارد، به سلول میزبان متصل شوند.

نمونه گیری در منزل

با گسترش و شیوع بالای ویروس کووید ۱۹ تست کرونا در منزل با نمونه گیری در منزل، تبدیل به یک راه حل ساده و در عین حال ضروری شده است. آنی آزما با انجام آزمایش کرونا در منزل جهت تشخیص سریع، آسان در امر پیشگیری از آن نیز گام بزرگی را برداشته است. به این صورت اگر شما یا سایر اعضای خانوادتان دچار علائم مشکوک به کرونا شد می توانید سریعا اقدام به پذیرش و ثبت تست کرونا کنید و آزمایش خود را در منزل به راحتی انجام دهید.

به طوری که اگر نگران حضور در آزمایشگاه ها و ابتلای خود و یا فرزندانتان به کووید ۱۹هستید و یا دیگر از صرف هزینه های بالا ، اتلاف وقت در صف های طولانی خسته شده اید و به دنبال یک روش ساده در منزل برای تشخیص هستید باید بگوییم که شما با یک روش ساده و بی دغدغه می توانید در منزل آزمایش خود را انجام دهید. در واقع آزمایش آنلاین آنی آزما یک روش برای ماندن در خانه می باشد که می توانید آزمایشات خود را در منزل انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.