ویروس نیپا، در کمین جان بشریت

ویروس نیپا بیماری دیگری که ممکن است همه گیر شود!

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

حقیقت تلخ این است که هر چه علم پزشکی پیشرفت کرده و انسان قوی تر می شود، عوامل بیماری زا همانند ویروس ها نیز خود را با این شرایط تطبیق داده و ارتقا پیدا می کند. در نتیجه مبارزه با آن ها سخت تر شده و آسیب هایی که از طرف این موجودات به انسان وارد می شود، جدی تر و خطرناک تر خواهد بود. برای مثال ویروس نیپا که بومی مالزی است، از جمله موجودات ریز ولی وحشتناک است و منجر به عفونت مغزی خواهد شد. جالب است بدانید که این ویروس 22 سال است که در دنیا وجود دارد اما بشر هنوز نتوانسته است برای آن واکسنی طراحی کند. این ویروس، بین انسان و حیوان مشترک است بنابراین لازم است اطلاعات بیشتری در مورد آن داشته باشید.

ویروس نیپا با ایجاد عفونت‌ مغزی و موجب سردرد، تب، تنگی نفس، گیجی، توهم‌ و حالات بد روحی می‌گردد، در نهایت فرد پس از چند روز به کما می‌رود. ویروس نیپا (نام علمی: Nipah virus) نام یک گونه از سرده هنیپاویروس است و نام علمی این ویروس Nipah henipavirus است.این ویروس برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ در مالزی کشف شده است ولی با گذشت ۲۲ سال هنوز متاسفانه واکسنی برای ویروس نیپا گشف نشده است. این ویروس نیز مانند ویروس کرونا احتمال داده می شود که از خفاش های میوه خوار به انسان انتقال داده شده است.

ویروس نیپا بیماری دیگری که ممکن است همه گیر شود!

در این مقاله قصد داریم به همه آن چه که نیاز است راجع به این ویروس و بیماری حاصل از آن بدانیم، بپردازیم:

آیا ویروس نیپا کشنده است؟

محققان هشدار داده اند که هر ساله افرادی به ویروس نیپا مبتلا می شوند ولی اخیرا در بنگلادش و هند از ۱۸ فرد گزارش شده است که ۱۷ نفر از آن ها فوت کرده اند. از سویی سرعت انتقال این بیماری بسیار بالاست بنابراین این موضوع باعث شده است که توجه دنیا به این بیماری بیشتر شود. متاسفانه آمار کشته های این بیماری بسیار بالا می باشد و بین ۴۰ تا ۹۰ در صد باعث مرگ می شود. در واقع ویروس هنیپا جز یکی از ۲۰ ویروس کشنده در دنیا می باشد. علاوه بر آن در گذشته تصور می شده است که ویروس نیپا در مناطقی که میوه فروان است شیوع دارد ولی اکنون دانشمندان متوجه شده اند که این بیماری در هر منطقه در شرق آسیا شیوع دارد.

راه انتقال ویروس نیپا چیست؟

ویروس نیپا یک عفونت مشترک بین انسان و حیوان به شمار می رود که در اصطلاح به این قبیل بیماری ها زونوتیک گفته می شود. به طوری که احتمال می رود این ویروس از حیواناتی مانند خفاش میوه خوار و خوک به انسان رسیده باشد ولی با این وجود امکان انتقال بین انسان به انسان نیز وجود دارد. همچنین راه انتقال این بیماری خوردن میوه های آلوده به ادرار و مدفوع ویروس نیپا می باشد.

ویروس نیپا بیماری دیگری که ممکن است همه گیر شود!

آیا ویروس نیپا واکسن دارد؟

ویروس نیپا با این که تقریبا ۲۲ سال از کشف آن گذشته است ولی متاسفانه هنوز هیچ واکسن از این ویروس در دسترس نمی باشد.

درمان ویروس هنیپا

اخیرا کشف شده است که جهت درمان ویروس هنیپا دارو های هپاتیت C کار ساز بوده است. علاوه بر آن درمان های حمایتی مانند ماسک اکسیژن، تقویت بدن، پایین آوردن تب، استراحت و غیره در درمان این بیماری بسیار کمک کننده می باشد.

علائم ویروس نیپا

علائم ویروس نیپا بسیار شبیه به علائم عمومی کرونا ویروس می باشد. دوره کمون این بیماری ۵ الی ۱۴ روز می باشد به طوری که پس از گذشت دوره کمون (نهفتگی) این بیماری با احساس سردرد و تب شدید آغاز می شود. هدف این ویروس ریه و مغز است. به طور کلی علائم ویروس نیپا شامل موارد زیر می باشد:
تب شدید

  • آنسفالیت
  • درد عضلانی (میالژی)
  • عفونت حاد تنفسی (شدید یا خفیف)
  • حالت تهوع
  • علائم عصبی
  • گلو درد
  • تشنج
  • سر درد
  • خواب آلودگی
  • گیجی
  • رفتار های غیر طبیعی

ویروس نیپا بیماری دیگری که ممکن است همه گیر شود!

راه های پیشگیری بیماری نیپا

همان طور که در بالا اشاره شد راه انتقال ویروس نیپا از طریق خوردن میوه های آلوده به ادرار و بزاق خفاش می باشد. ولی با شستن این میوه ها می توان تا میزان زیاد یاز ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد. همچنین میوه هایی که دارای نشانه گزش خفاش ها هستند باید کنار گذاشته شوند.

همچنین برای پیشگیری از انتقال این بیماری از طریق انسان به انسان باید گفت که حتما باید از ماسک استفاده شود و به طور مکرر دست های خود را بشورید و از دست زدن به حیواناتی مانند خوک، خفاش بپرهیزید. همچنین توجه داشته باشید که بهترین راه پیشگیری از ابتلا افراد به بیماری ها واکسن می باشد ولی در بیماری هایی مانند نیپا ، کووید ۱۹ به علت عدم وجود واکسن بهترین راه پیشگیری جلوگیری از نزدیک شدن به آن است.

آیا ویروس نیپا در میوه ها می تواند تکثیر یابد؟

ویروس نیپا مانند هر ویروس دیگر توانایی رشد و تکثیر در محیط بیرون ندارد. ویروس ها انگل های درون سلولی اجباری هستند که برای تکثیر خود نیاز به موتور های درون سلولی موجودات زنده دارند. همچنین این ویروس مانند سایر ویروس ها در محیط بیرون فقط برای مدت محدودی باقی می ماند و پس از آن از بین می رود. بنابراین این ویروس نیز توانایی تکثیر در میوه ها ندارد و در آن ها پس از گذشت مدتی از بین می رود ولی متاسفانه حال حاضر هیچ مطالعه ای در مورد ماندگاری ویروسی در مایعات بدن یا محیط از جمله میوه ها انجام نشده است. اخیرا به علت نگرانی از شیوع این ویروس صادرات میوه ها از مناطقی که احتمال ابتلا بالا باشد بسیار کم شده است.

ویروس نیپا بیماری دیگری که ممکن است همه گیر شود!

تشخیص ویروس نیپا

تشخیص ویروس نیپا با آزمایشات PCR و الایزا قابل انجام است ولی به علت این که علائم و نشانه های این بیماری غیر اختصاصی می باشد احتمال تشخیص اولیه آن را کم می کند و تشخیص و احتمالات ممکن است به سمت کووید ۱۹، آنفولانزا، و یا حتی سرما خوردگی کشیده شود. ولی نکته ای که باید به آن در تشخیص آن توجه داشت این است که این ویروس را می توان با سابقه بالینی در مرحله حاد و نقاهت بیماری تشخیص داد.

آیا احتمال اپیدمی شدن ویروس نیپا وجود دارد؟

با همه گیر شدن ویروس کووید ۱۹ در دنیا ، نگرانی سازمان جهانی بهداشت در مورد ویروس نیپا نیز به دلیل بالا بودن شیوع و انتقال فرد به فرد این بیماری بیشتر شده است. خفاش ها عامل این بیماری می توانند کیلومتر ها پرواز کنند و مناطق بیشتری را آلوده کنند. این گونه به نظر می رسد به علت تشابه بالای این ویروس با کووید ۱۹ ممکن اشتباه گرفته شود و آمار درستی از ابتلا افراد به این بیماری وجود ندارد.

ویروس نیپا بیماری دیگری که ممکن است همه گیر شود!

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش خون یا تست کرونا در منزل می باشید و نگران از ابتلا به کرونا در محیط های درمانی هستید، همچنین به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین در شرایط اکنون بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری و انجام آزمایش ها بی دغدغه می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.