بررسی صفر تا صد تست آنتی بادی کرونا

آزمایش های آنتی بادی کووید 19 پس از واکسن

با اینکه کمی از همه گیری کرونا یا کووید 19 کاسته شده و امید می رود که بتوانیم به زندگی عادی پس از شیوع این بیماری باز گردیم؛ اما هنوز هم افراد بسیاری هستند که درگیر این بیماری شده یا به عنوان ناقل آن شناخته می شوند. واکسن ها کمک بسیاری برای مهار این بیماری همه گیر یا جلوگیری از کشتار بی رویه کرونا بودند؛ با این حال هنوز هم نیاز است تا به کمک تست آنتی بادی کرونا یا استفاده از تست PCR شرایط خود را مورد بررسی قرار دهیم. برای بسیاری از افراد این سؤال مطرح می شود که این تست چه کاربردی داشته و چه اهمیتی دارد؟ در ادامه به بررسی جنبه های گوناگون تست آنتی بادی خواهیم پرداخت.

آزمایش های آنتی بادی چگونه عمل می کنند؟

در بدن انسان و در زمان ابتلا به عفونت، آنتی بادی یا سرولوژی ساخته می شود. آنتی بادی به بدن کمک می کند تا با عفونت موجود مبارزه کند. در آزمایش های مربوط به آنتی بادی و با کمک گرفتن از نمونه گیری، میزان آنتی بادی خون بررسی می شود. در‌مجموع دو نوع آنتی بادی در بدن وجود دارد که یکی کوتاه مدت و کم دوام بوده و به سرعت سطح آن افت می کند و دیگری آهسته تر در بدن ساخته شده و مدت بیشتری دوام می آورد.

در زمان تزریق واکسن کرونا یا کووید 19 و به هنگام ابتلا به بیماری کرونا، سطح آنتی بادی خون دچار تغییر شده و همین امر نشانه ای مهم خواهد بود. اگر تست آنتی بادی کرونا پس از تزریق واکسن گرفته شود، با نشان دادن سطح آنتی بادی خون می تواند تا حدی گویای میزان تقویت شدن بدن فرد در مقابل ویروس کرونا باشد؛ درعین حال اگر این تست پس از ابتلا به بیماری کرونا یا در زمان ابتلای فرد به بیماری گرفته شود نیز می تواند نشان دهنده میزان مقاومت فرد در برابر این بیماری باشد.

بهترین زمان برای انجام تست آنتی بادی
آزمایشات آنتی بادی بهترین روش تشخیص ویروس کرونا

بهترین زمان برای انجام تست آنتی بادی

تست آنتی بادی کرونا و تشخیص بیماری کووید 19

با پیشرفت علم پزشکی، نتایج آزمایش های خون نیز پیشرفت قابل توجهی داشته اند؛ اما هر آزمایش هدف خاصی را دنبال می کند. تست آنتی بادی کووید نمی تواند برای تشخیص ابتلای فرد به بیماری کووید 19 مورد استفاده قرار بگیرد؛ اما می تواند اطلاعات مفیدی از پیشرفت بیماری در بدن شخص را به پزشک نشان دهد. در واقع اصلی ترین دلیل نوشتن آزمایش آنتی بادی توسط پزشک، این است که در صورت مثبت بودن نتیجه تست آنتی بادی کرونا، این امر نشان داده می شود که آنتی بادی ویروس کرونا در بدن شخص وجود دارد.

البته وجود داشتن آنتی بادی کرونا در بدن فرد به معنای مصون بودن او در مقابل ابتلا به بیماری کووید 19 نیست. اگر فردی واکسن نزده باشد و به بیماری کرونا نیز مبتلا نشده باشد، مثبت بودن آزمایش آنتی بادی کرونا در کنار وجود نداشتن هیچ علائمی که بیانگر بیماری باشد، نشان دهنده این است که فرد دارای عفونت خاموش بوده و به نوعی از ناقلین این بیماری محسوب می شود.

نتایج آزمایش آنتی بادی و مشخص شدن مرحله بیماری شخص

در مشاهده نتیجه آزمایش آنتی بادی ویژه کرونا دو نوع آنتی بادی با نام های IgG و IgM وجود دارند. اگر آنتی بادی IgG در خون وجود داشته باشد؛ یعنی بدن بیمار موفق شده با بیماری مقابله کرده و آن را شکست دهد؛ زیرا این آنتی بادی با سرعتی کند در بدن تولید شده و مدت زمان زیادی را بدن می ماند. دوام این پادتن گاه به چهار هفته هم رسیده و به طور معمول پس از رفع عفونت و برای مقاوم سازی بیشتر بدن تولید می شود.

مثبت بودن وجود آنتی بادی IgM نشان دهنده مراحل ابتدایی بیماری است؛ زیرا این آنتی بادی پس از تشخیص عفونت در بدن شروع به ساخته شدن کرده و به طور معمول با گذشت زمان تقریبی دو هفته میزان این پادتن در بدن با افت مواجه می شود. پس از مثبت بودن وجود این پادتن در خون، بدن بیمار شروع به مبارزه با بیماری می کند و نیاز به تقویت دارد؛ بنابراین درست است که تست آنتی بادی کرونا کمکی برای تشخیص ابتلای فرد به کووید 19 نیست؛ ولی مرحله بیماری شخص را به پزشک معالج اطلاع می دهد. در این صورت پزشک می تواند شیوه درمانی مناسب تری را برای بیمار در نظر بگیرد.

انجام آزمایش آنتی بادی کووید 19
تست آنتی بادی کووید نوزده، ساده و راحت

انجام آزمایش آنتی بادی کووید 19

بهترین زمان برای انجام تست آنتی بادی کرونا

برای انجام دادن آزمایش های مربوط به آنتی بادی زمان خاصی تعیین نمی شود. این آزمایش نیاز به وجود شرایط خاصی مانند ناشتایی ندارد؛ بنابراین در هر زمانی از شبانه روز امکان انجام این آزمایش وجود دارد. برای تست آنتی بادی کووید ۱۹ نیازی به داشتن رژیم غذایی خاصی وجود نداشته و انجام این آزمایش بسیار ساده است. این تست فقط نیاز به نمونه خون بیمار دارد که این نمونه به راحتی و با سهولت از ورید بازویی بیمار گرفته می شود.

تنها نکته لازم به توجه این است که آنتی بادی مناسب برای مبارزه با بیماری کرونا بلافاصله در بدن تولید نشده و نیاز به زمان دارد؛ به همین دلیل برای اینکه با جواب آزمایش مثبت کاذب یا منفی کاذب مواجه نشوید، باید 10 روز پس از شروع علائم بیماری کرونا خود برای انجام تست آنتی بادی کرونا مراجعه کنید. این بازه زمانی کوتاه ترین زمان ممکنه بوده و توصیه می شود برای انجام آزمایش بین 3 تا 4 هفته پس از بروز علائم اقدام کنید.

امکان انجام تست آنتی بادی در منزل یا محل کار
بدون محدودیت مکانی تست دهید

امکان انجام تست آنتی بادی در منزل یا محل کار

چه مکانی برای انجام آزمایش های آنتی بادی کرونا بهتر است؟

این آزمایش، یک تست بسیار ساده بوده و به تجهیزات خاصی نیاز ندارد. در تمامی آزمایشگاه های کشور امکان انجام این آزمایش وجود خواهد داشت. برخی از آزمایشگاه های معتبر هستند که شرایط سیار دریافت خون برای تست آنتی بادی کرونا را فراهم کرده و در منزل یا محل کار اشخاص نمونه گیری را انجام می دهند. به طور معمول نتیجه این آزمایش به صورت آنلاین به اشخاص اطلاع داده می شود.

خلاصه مطلب

بیماری کرونا یا کووید 19 با شیوع خود، بخش عظیمی از زندگی را در جوامع انسانی فلج کرده و بسیاری از افراد را به کام مرگ کشاند. با اینکه همه گیری این بیماری تا حدودی کنترل شده و به لطف واکسیناسیون میزان مرگ و میر بر اثر این بیماری کاهش یافته است؛ اما با این وجود هنوز هم نیاز به پیشگیری یا درمان وجود دارد. انجام تست آنتی بادی کرونا یک روش مطمئن برای فهمیدن مرحله بیماری کرونا است. با دانستن اینکه بیمار در چه مرحله ای از ابتلا به بیماری کووید قرار دارد، پزشک می تواند بهترین مسیر درمان را تعیین کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.