تست آنتی بادی igm کرونا به چه صورت بوده و چقدر در تشخیص این ویروس دقیق است؟

نتیجه مثبت، به معنای وجود ویروس

اگر شما هم مشکوک به کرونا باشید، احتمالا یکی از تست هایی که پزشک به شما توصیه می کند، تست آنتی بادی igm کرونا خواهد بود. این تست یکی از چندین آزمایش ایمونوگلوبولین بوده و به منظور شناسایی ویروس COVID-19 به کار می رود. برخلاف تست PCR، در این آزمایش از نمونه خون شما برای نتیجه گیری و بررسی وجود ویروس استفاده می کنند. هر چند دقت این تست به اندازه PCR نیست، اما سرعت نتیجه دهی بسیار بالاتری دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی این تست بپردازیم.

نمونه گیری تست آنتی بادی igm کرونا
نمونه گیری از نوک انگشت

نمونه گیری تست آنتی بادی igm کرونا

در تست آنتی بادی IgM کرونا چه اتفاقی می افتد؟

سیستم ایمنی بدن انسان در هنگام مواجه شدن با آلودگی و عفونت، آنتی بادی های مختلفی را تولید می کند. یکی از این آنتی بادی ها، IgM است. این آنتی بادی، اولین عاملی می باشد که بدن برای مبارزه با آلودگی جدید تولید می کند. در تست آنتی بادی igm کرونا، با بررسی این آنتی بادی به وجود ویروس کرونا پی می برند. در صورت مثبت بودن تست، یعنی ویروس در بدن وجود داشته و واکنش سیستم ایمنی بدن شما به آن، آغاز شده است. IgM زمانی در بدن شناسایی می شود که بدن شما آلوده شده باشد یا به تازگی دوره درمان کرونا خود را تمام کرده باشید. سنجش آنتی بادی ایمونوگلوبولین می تواند با بررسی سیستم ایمنی یک فرد، فورا و با دقت بالا، وجود ویروس COVID-19 را تشخیص دهد.

چه زمانی باید نسبت به تست IgM اقدام کنیم؟

  • به منظور بررسی وضعیت آنتی بادی های IgM، در صورت آلوده بودن به ویروس یا تزریق واکسن کرونا.
  • در صورتی که دارای علائم کرونا باشید، پزشک انجام تست آنتی بادی igm کرونا را تجویز خواهد کرد.
  • به محلی با میزان شیوع کرونا بالا سفر کرده اید.
  • با شخص آلوده به ویروس کرونا تماس داشته اید.

این تست چه مزایا و معایب احتمالی دارد؟

  • مزایا:

    • به کمک این تست می توان به سرعت به وجود ویروس کرونا در بدن پی برد. در این صورت پزشک می تواند اقدامات لازم برای درمان شما را تجویز کند.
    • با مطلع شدن از وضعیت بیماری خود به کمک این تست، می توانید از انتقال آن به دیگر اعضای خانواده جلوگیری کنید.
بررسی نمونه تست به کمک کاست ها
تشخیص نتیجه در 10 دقیقه

بررسی نمونه تست به کمک کاست ها

  • معایب:

    • در طول انجام این آزمایش ممکن است دچار آزردگی، کبودی، عفونت و یا دیگر تاثیرات جانبی آن شوید. البته برخی از این تاثیرات تست آنتی بادی بسیار نادر هستند.
    • احتمال نتیجه غلط در این تست وجود دارد.
    • حتی پس از درمان کامل کرونا نیز همچنان نتیجه این تست تا مدتی مثبت خواهد بود.
پکیج انجام تست کرونا در خانه
دریافت نتیجه بدون نیاز به متخصص

پکیج انجام تست کرونا در خانه

تست آنتی بادی IgM چگونه انجام می شود؟

مراحل انجام تست آنتی بادی igm کرونا به صورت زیر می باشند:

  • ابتدا متخصصین نمونه خون شما را به کمک سرنگ دریافت می کنند. نمونه گیری می تواند از نوک انگشت یا رگ دست صورت گیرد.
  • سپس چند قطره از نمونه خون را بر روی کاست نمونه گیری می ریزند. بر روی کاست نقطه مشخصی برای قرارگیری نمونه خون وجود دارد.
  • بعد از قرار دادن نمونه خون، دو الی سه قطره بافر را بر روی نمونه خون می ریزند.
  • در نهایت باید 10 الی 15 دقیقه منتظر ماند تا بافر با نمونه خون ترکیب شده و نتیجه نهایی بر روی کاست ظاهر شود. کاست نمونه گیری، نوار باریکی دارد که در کنار آن سه حرف C، G و M نوشته شده اند. با ظاهر شدن خطوطی در مقابل هر نوشته، می توان به نتیجه تست پی برد.

برای خواندن نتیجه تست باید به خطوط ظاهر شده توجه کنید. در صورت ایجاد تنها یک خط در مقابل حرف C، نتیجه تست شما منفی می باشد. اگر یک خط در مقابل حرف C و خط دیگری در مقابل حرف M ظاهر شوند، تست آنتی بادی igm کرونا شما مثبت است.

استفاده از خون به عنوان نمونه در این تست
استفاده از مخاط بینی در تست PCR

استفاده از خون به عنوان نمونه در این تست

چه تفاوتی میان تست PCR و آنتی بادی IgM وجود دارد؟

  • تست PCR دارای دقت بالاتری می باشد، اما زمان بیشتری را برای بررسی و نتیجه دهی نیاز دارد. آزمایش آنتی بادی IgM تنها در 10 الی 15 دقیقه بعد از نمونه گیری، نتیجه را در اختیار فرد قرار می دهد. البته دقت این تست پایین تر است.
  • تست PCR را می توان حتی در زمانی که فرد هیچگونه علائمی ندارد نیز انجام داد و به نتیجه دقیق رسید. تست آنتی بادی IgM تنها در صورت وجود علائم کرونا در فرد انجام می شود.
  • هزینه تست آنتی بادی IgM نسبت به تست PCR کمتر است.
  • تست آنتی بادی IgM را حتی خود فرد نیز می تواند با تهیه پکیج آزمایشی آن از آزمایشگاه ها یا داروخانه ها انجام دهد. از این رو نیازی به حضور فرد متخصص ندارد. این در حالی است که انجام تست PCR حتما باید توسط متخصصین و به وسیله دستگاه های مخصوص در آزمایشگاه انجام شود.
  • در تست آنتی بادی igm کرونا از خون به عنوان نمونه مورد نظر برای بررسی وجود ویروس استفاده می کنند. نمونه لازم برای انجام آزمایش PCR، مخاط بینی و دهان است.

نتیجه تست آنتی بادی چه زمانی آماده می شود؟

همانطور که پیش تر نیز گفته شد، نتیجه این تست 10 الی 15 بعد از انجام آن قابل مشاهده است. البته در برخی موارد برای بررسی دقیق تر، نمونه به آزمایشگاه برده می شود. در این صورت پس از 4 ساعت نتیجه تست شما آماده خواهد شد.

مراحل انجام تست آنتی بادی
آنتی بادی، تستی سریع و آسان

مراحل انجام تست آنتی بادی

جمع بندی

تست آنتی بادی igm کرونا آزمایشی سریع و مطمئن برای تشخیص وجود ویروس کرونا است. اگر قصد انجام این تست، آن هم در خانه خود را دارید، به سایت آنی آزما مراجعه کنید. مجموعه ما بهترین آزمایشگاه های کشور را تحت یک پلتفرم آنلاین گرد هم آورده است. بدین شکل می توانید در هر زمان و مکان از خدمات آنها بهره مند شوید. هزینه آزمایش ها در سایت ما بسیار مقرون به صرفه بوده و شامل حق بیمه نیز می شوند. آنی آزما از تمامی بیمه های پایه و تکمیلی پشتیبانی می کند. همچنین علاوه بر انواع تست های کرونا، شما می توانید دیگر آزمایش ها را نیز انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.