چرا کندی ضربان قلب به رخ می ‌دهد؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

قلب مهمترین اندام بدن به حساب می‌آید چون وظیفه آن خونرسانی به اندام‌های دیگر و کمک به عملکرد درست و صحیح آن‌ها است و اگر کوچکترین نقصی در قلب رخ بدهد قطعاً عوارض جدی را به همراه خواهد داشت. کندی ضربان قلب یا ضربان قلب پایین یکی از عارضه‌هایی است که به دلیل کاهش جرین خون در بدن می‌تواند باعث مشکلاتی جدی در بدن افراد گردد. به همین دلیل لازم است که ما در مورد دلایل کندی ضربان قلب و نحوه درمان آن صحبت داشته باشیم. حتماً این مطلب را مطالعه نمایید.

نمونه گیری در منزل

منظور از ضربان قلب پایین چیست؟

قبل از هر چیز اجازه دهید در مورد ضربان قلب صحبت کرده و تعریف علمی داشته باشیم. منظور از ضربان قلب تعداد دفعاتی است که قلب ما در یک دقیقه می‌زند. برای مثال زمانی که نبض مچ دست خود را بگیریم اگر تعداد نبض دست را حساب کنید در واقع در حال محاسبه تعداد ضربان قلب در یک دقیقه هستیم. وقتی که ما در حالت استراحت و خواب به سر می‌بریم، مسلماً ضربان قلب کندتر خواهد شد.

اما در طول روز با انجام فعالیت به خصوص فعالیت‌های سنگین ورزش کردن دویدن و یا حتی به دلیل مشکلاتی همانند استرس زیاد طبیعی است که ضربان قلب افزایش یافته و حتی به تپش قلب تبدیل شود. به طور کلی ما زمانی می‌توانیم ادعا کنیم که شخصی دچار کندی ضربان قلب شده است که تعداد این ضربان در یک دقیقه کمتر از ۶۰ عدد باشد چون ضربان قلب 60، نرمال بوده و اگر تعداد ضربان قلب در مدت یک دقیقه از ۶۰ کمتر شد، این نشان‌دهنده کندی ضربان قلب خواهد بود.

منظور از ضربان قلب پایین چیست؟

دلایل کندی ضربان قلب

اما اکنون به این سؤال پاسخ دهیم که چرا دچار کندی ضربان قلب می‌شویم؟ قطعاً وقتی در مورد دلایل این موضوع اطلاعات کافی داشته باشیم نسبت به سلامت خود و اعضای خانواده توجه بیشتری خواهیم داشت. مهمترین عوامل مؤثر بر ضربان قلب پایین عبارتند از:

– در داخل قلب قسمتی به نام گره سینوسی وجود دارد که وظیفه آن، ضربان‌سازی طبیعی قلب است. به دلیل اختلالی که در عملکرد این قسمت به وجود می‌آید سرعت پمپاژ خون در حفره‌های بالا و پایین قلب از کنترل خارج شده و در نتیجه مشکلاتی همانند کندی ضربان قلب رخ می‌دهد.

– اگر بین حفره‌های بالایی و پایینی قلب ارتباط مناسبی وجود نداشته و به اصطلاح فرد دچار بلوک دهلیزی بطنی شده باشد نیز ضربان قلب کاهش پیدا می‌کند.

– در صورتی که افراد به بیماری‌های خاص همانند التهاب عضلات قلب ابتلا به عفونت باکتریایی در ناحیه قلب حمله قلبی عدم تعادل الکترولیت‌ها اختلال در عملکرد غده تیروئید و یا حتی نقص‌های مادرزادی نیز دچار باشند، همین عوامل بر روی ضربان قلب تأثیر گذاشته و به شدت ضربان قلب را پایین می‌آورند.

– همچنین لازم است بدانید که افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا نیز دچار کندی ضربان قلب خواهند شد.

– البته لازم است این موضوع را بیان کنیم که افزایش سن به دلیل تأثیر منفی که بر روی عملکرد قلب می‌گذارد نیز باعث کندی ضربان قلب خواهد شد. زنان و مردان در سنین بالای ۶۵ سال عمدتاً دچار چنین مشکلی می‌شوند و کندی ضربان قلب باعث نگرانی آن‌ها خواهد شد. در صورتی که این مسأله کاملاً طبیعی است و به همین دلیل افراد سالمند و مسن باید تحت نظر متخصص باشند.

دلایل کندی ضربان قلب

علائم و نشانه ‌های کندی ضربان قلب

وقتی اختلالی در ناحیه قلب به وجود می‌آید، نشانه‌هایی را با خود به همراه خواهد داشت که ما از طریق همین علائم و نشانه‌ها می‌توانیم تشخیص اولیه و سطحی در مورد علت بروز مشکل در ناحیه قلب را داشته باشیم. برای مثال اگر شما نشانه‌های زیر را در خود دیدید احتمال اینکه دچار کندی ضربان قلب شده باشید وجود دارد. در هر صورت زمانی که کوچک‌ترین مشکل برای قلب به وجود می‌آید نباید نسبت به آن بی‌متفاوت بود. باید به یک متخصص مراجعه کنید تا شرایط شما مورد بررسی قرار گیرد. مهمترین علائم ضربان قلب پایین که این علائم نشان‌دهنده خطرناک بودن مشکل هستند عبارتند از:

– فرد بیمار دچار کاهش انرژی بدن ضعف سرگیجه و حتی قدرت استقامت بسیار پایین خواهد شد.

– به دلیل اینکه سطح انرژی بدن پایین می‌آید مسلما همین مسأله بر روی حافظه فرد تأثیر گذاشته و به تدریج فراموشی موقت نیز بروز می‌کند.

– یکی از نشانه‌های بارز کندی ضربان قلب، بحث درد در ناحیه قفسه سینه و تپش قلب است. قطعاً این دو نشانه در مورد عارضه‌های دیگر همانند تپش قلب شبانه و بالا بودن ضربان قلب نیز صدق می‌کند. اما این وظیفه پزشک است که با بررسی تمامی نشانه‌ها و همچنین تست‌هایی که انجام می‌دهد تشخیص دقیق در مورد ابتلا یا عدم ابتلا به کندی ضربان قلب داشته باشد.

آنچه باعث می‌شود فرد دچار گیجی و کاهش حافظه شود بحث کاهش اکسیژن در بافت مغز و اعصاب است. زمانی که تعداد ضربان قلب پایین باشد به دلیل اینکه خونرسانی به بافت مغز به درستی انجام نمی‌شود بنابراین اکسیژن مغز کاهش پیدا کرده و به همین دلیل فرد دچار مشکلاتی همانند ضعف و سرگیجه و حتی مشکلات در حافظه می‌شود.

علائم و نشانه ‌های کندی ضربان قلب

نحوه تشخیص ضربان قلب پایین

زمانی که ما نشانه‌های اختلال عملکرد در قلب را در خود مشاهده می‌کنیم باید حتماً به پزشک مراجعه کنیم. اگر علائم ذکر شده برای کندی ضربان قلب را داشتید حتماً به متخصص خود اطلاع دهیم چون این موضوع بر روی تشخیص او تأثیر بسیار زیادی دارد. متخصص ابتدا را از شما می‌خواهد که نوار قلب بگیرد و حتی در صورت لزوم اکوی قلب را نیز انجام می‌دهد. سپس بعد از بررسی‌ها و معاینات کلی و البته بررسی نتیجه نوار قلب و اکو قلب می‌تواند تشخیص دقیقی در مورد مشکل رخ داده در بافت قلب داشته باشد.

در صورتی که شما دچار کندی ضربان قلب باشید دارو درمانی آغاز خواهد شد. البته متأسفانه برخی از افراد به دلیل مشکلات جدی در بافت قلب دچار چنین مشکلی می‌شوند. در این صورت به احتمال زیاد لازم است که جراحی‌های بر روی قلب انجام شود. پیشنهاد ما بر این است که در چنین مواردی نظر چند متخصص حرفه‌ای را جویا شوید تا با خیال آسوده در مورد جراحی تصمیم‌گیری کنید.

نمونه گیری در منزل

برای انجام نمونه گیری در منزل به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.