تمامی زوج ها لازم است قبل از ازدواج آزمایشاتی را انجام دهند چرا که تعیین کننده سلامت زندگی دو نفره آن ها خواهد بود. در صورتی که یکی از طرفین دچار بیماری باشد، این احتمال وجود دارد که در صورت واگیردار بودن، همسر خود را بیمار کند و یا اینکه این بیماری از طریق وراثت به نسل بعد منتقل شود. آزمایشات قبل از ازدواج حقایق زیادی را آشکار خواهد کرد که متداول ترین آن ها آزمایش خون و آزمایش ادرار است. البته انجام تست های ژنتیکی باید براساس نظر مشاوره ازدواج انجام گیرد. در ازدواج های فامیلی و یا در صورتی که یکی از افراد یا خانواده های آن ها دچار مشکل و بیماری خاصی باشند، لازم است حتما در زمان انجام آزمایشات قبل از ازدواج آزمایش ژنتیک را انجام دهند. شما باید به فکر نسل بعد باشید. در این مقاله کلیه آزمایشات قبل از ازدواج که لازم است حتما زوج ها انجام دهند، با جزئیات و اهمیت انجام شرح خواهیم داد.

در این مقاله سعی کردیم همه چیز درباره آزمایش قبل از ازدواج را برای شما توضیح بدهیم با ما همراه باشید .

آزمایش قبل از ازدواج، یکی از مدارکی است که برای جاری شدن صیغه عقد لازم است. برای انجام این آزمایش، دفتر ازدواج نامه ایی به شما خواهد داد که به نام برگه سلامت زوجین از آن یاد می شود. به واسطه این آزمایش ها علاوه بر بررسی سلامت جسمی زن و مرد، توانایی آنها برای باروری و سلامت جنین مورد بررسی قرار می گیرد. آزمایش قبل از ازدواج شامل آزمایش خون و آزمایش ادرار است. در برخی موارد از زوجین درخواست می شود تا آزمایش های ژنتیک را نیز انجام دهند.

همه چیز درباره آزمایش قبل از ازدواج

آزمایش های ژنتیک معمولا برای آن دسته از افرادی که نسبت فامیلی با هم دارند و یا در سابقه خانوادگی آنها افرادی با نقایص مادرزادی وجود دارد، افرادی که در محیط های پرخطر که آلوده به مواد شیمیایی است کار و یا زندگی می کنند، خانم های زیر 18 سال و بالای 33 سال که قصد بارداری دارند،  تجویز می شود. انجام آزمایش ژنتیک، به عنوان آزمایش قبل از ازدواج برای سایر زوجین با درخواست آنها انجام خواهد شد.

اگرچه ممکن است اینگونه از آزمایش ها هزینه بیشتری به سایرین داشته باشند اما تا حدود بسیار زیادی می توانند از بدنیا آمدن کودکان ناقص الخلقه جلوگیری نمایند. هزینه اینگونه از آزمایش ها در برابر آنچه که باید برای نگهداری و درمان آنها صرف شود به مراتب کمتر است.

همه چیز درباره آزمایش قبل از ازدواج و تست اعتیاد

در هر حال آنچه که برای آزمایش قبل از ازدواج الزامی است، آزمایش خون و آزمایش ادرار است، که در مرحله اول موضوع اعتیاد زوجین به مواد مخدر مورد بررسی قرار می گیرد. برای این منظور نمونه ادرار شخص نیاز است و از آنجا که احتمال فریب وجود دارد، شخص  باید در حضور دوربین و یا مراقب نمونه ادرار را در اختیار آزمایشگاه قرار دهد. برخی از داروها هستند که باعث مثبت شدن کاذب تست اعتیاد خواهند شد به همین دلیل بهتر است، یک هفته قبل از انجام آزمایش ادرار از مصرف آنها خودداری کنید. از جمله این داروها می توان به مسکن های کدئین دار و ویتامین ب. کمپلکس اشاره کرد. از آنجا احتمال دارد تا افراد با مصرف موادی خاص در آزمایش قبل از ازدواج،  اعتیاد خود را پنهان کنند. انجام آزمایش خون نیز با درخواست متقاضی، جهت تشخیص اعتیاد انجام خواهد شد. آزمایش بزاق و مو نیز می تواند منجر به کشف این موضوع شود.

در صورت مصرف مواد مخدر، اثر آن 10 روز قبل آزمایش ازدواج( خون، ادرار، بزاق و مو) قابل تشخیص است. جالب است که بدانید با آزمایش ادرار میتوان سیگاری بودن فرد را نیز تشخیص داد.

آزمایش قبل از ازدواج و تست اعتیادهمه چیز درباره آزمایش قبل از ازدواج و بیماری های مقاربتی

در آزمایش قبل از ازدواج بیماری های مقاربتی نیز مورد بررسی قرار می گیرند. بررسی این نوع از بیماری ها به واسطه آزمایش خون امکان پذیر است. افراد به دلیل داشتن رفتارهای جنسی پرخطر به اینگونه از بیماری ها دچار می شوند که از آن جمله می توان به ایدز، سفلیس و سوزاک اشاره کرد. انجام آزمایش سفلیس تنها برای آقایان الزامی است. عامل این بیماری نوعی باکتری است که با تماس مستقیم با آن به بدن فرد منتقل می شود.

این باکتری تنها در بدن انسان توانایی رشد دارد و از طریق رابطه های جنسی پرخطر شیوع پیدا می کند. برای این بیماری سه مرحله تعریف می شود که در مرحله اول فرد در ناحیه تناسلی و یا دهان به یک یا چند زخم مبتلا میشود، مرحله دوم بیماری یک تا سه ماه طول خواهد کشید و معمولا فرد بر روی کف دست و پاها زخم و لکه هایی را خواهد دید که بدون خارش اما قرمز هستند.

آزمایش قبل از ازدواج و بیماری های مقاربتی

از دیگر نشانه ای این بیماری در این مرحله می توان به زگیل های مرطوب در ناحیه کشاله ران، متورم شدن غدد لنفاوی، کاهش وزن، بروز لکه های سفید در داخل دهان اشاره کرد.

در صورت درمان نشدن این بیماری در مرحله سوم باعث بروز درد در قلب و مغز شده و منجر به کوری، فلج، ناتوانی جنسی، زوال عقل و ناشنوایی می شود و در این حالت احتمال مرگ نیز وجود دارد.درمان سفلیس معمولا از طریق آنتی بیوتیک ها است و فرد تا زمان درمان شدن نباید هیچ گونه رابطه جنسی داشته باشد. برای آزمایش خون سفلیس نیازی به ناشتا بودن نیست.

همه چیز درباره آزمایش قبل از ازدواج و بیماری تالاسمی

از دیگر بیماری هایی که از بواسطه آزمایش قبل از ازدواج مورد بررسی قرار می گیرد می توان به تالاسمی اشاره کرد. از تالاسمی به عنوان یک بیماری ارثی خونی یاد می شود که در رابطه با میزان و شکل هموگلوبین در بدن است.در این حالت هموگلوبین و یا همان گلبولهای قرمز خون قادر به حمل اکسیژن نخواهند بود و همین امر باعث بروز مشکلاتی در این افراد می شود.

این بیماری معمولا از همان دوران کودکی آغاز می شود و فرد تا پایان عمر با آن درگیر خواهد بود. علت بروز این بیماری ژنتیکی کمبود پروتئین در بدن است که باعث می شود هموگلوبین به طور کامل شکل نگیرد و در نتیجه توانایی حمل اکسیژن به اندام و بافت های بدن را نخواهد داشت.

آزمایش قبل از ازدواج و بیماری های مقاربتی

در آزمایش قبل از ازدواج با نمونه گیری از خون این مورد بررسی می شود. تالاسمی به دو نوع آلفا و بتا تقسیم می شود که نوع بتا آن بیشتر شیوع دارد. تالاسمی بتا خود به دو دسته مینور و ماژور تقسیم بندی می شود. شخص مبتلا به تالاسمی مینور، مشکل خاصی در زندگی نخواهد داشت و باید با کسی ازدواج کند که مبتلا به این بیماری نباشد. در این صورت فقط احتمال دارد فرزندی با تالاسمی مینور بدنیا بیاید.

نوع شدیدتر تالاسمی بتا، ماژور نامیده می شود. اینگونه از افراد با مشکلاتی مانند پوکی استخوان، مشکلات قلبی و عروقی، اختلال در عملکرد غدد داخلی و …  دست و پنجه نرم می کنند و هر چند وقت یکبار مجبور به تزریق خون هستند.  این بیماری از طریق آزمایش خون کامل CBC که مربوط به آزمایش قبل از ازدواج است،  مورد بررسی قرار می گیرد. این آزمایش نیازی به ناشتا بودن ندارد.

آیا قبل از آزمایش خون ازدواج باید ناشتا باشیم؟

آنچه که از آن به عنوان آزمایش خون قبل از ازدواج یاد می شود تنها به بررسی بیمارهایی می پردازد که در بالا به آنها اشاره شد و در هیچکدام نیازی به ناشتا بودن نیست. در برخی مواقع به دلیل درخواست متقاضی و یا تجویز پزشک علاوه بر آزمایش قبل از ازدواج، آزمایش خون ژنتیک نیز تجویز می شود که اینگونه از آزمایشات خون نیز نیازی به ناشتایی ندارند.

[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]