آیا می دانید چند ساعت قبل از آزمایش خون باید ناشتا بود؟

در میان انواع آزمایشات خون که انجام می شود، لازم است برخی از آن ها به صورت ناشتا انجام گیرد این بدان دلیل است که لازم است برخی از پارامترهای بیوشیمی در خون در زمانی که فرد غذا نخورده است، اندازه گیری شود. به این معنا که پزشک باید بداند خون شما به خودی خود بدون تغذیه، در چه سطحی است. به همین دلیل ناشتا بودن ضروری است زیرا با هر بار تغذیه و بسته به زمان، میزان و نوع غذایی که مصرف می شود، سطح این فاکتورها تغییر خواهد کرد. اما مسئله ای که بیماران ممکن است به آن توجه نداشته باشند این است که این ناشتا بودن، از چند ساعت قبل از آزمایش خون باید انجام شود. در این مقاله اطلاعات لازم را به دست خواهید آورد.

چند ساعت قبل آزمایش خون ناشتا باشیم؟ ناشتا بودن به معنای پرهیز از خوردن غذا و مواد حاوی انرژی به غیر از آب به مدت زمان معلوم می باشد، ضمن این که برای سنجش و پاسخ دقیق تر نمونه‌ها باید موارد دیگری نیز رعایت شود. همچنین با رعایت کردن این موارد در وقت و هزینه خود صرف جویی می کنید. علاوه بر آن اگر نتایج آزمایش نادرست باشد تشخیص اشتباهی برای شخص صورت می‌گیرد که منجر به مشکلاتی می شود که ممکن است سلامتی شما به خطر افتد، به همین دلیل است که باید توصیه های ناشتا بودن قبل از آزمایش را دانست و رعایت کرد. این زمان با توجه به نوع آزمایش که توسط آزمایشگاه یا پزشک توصیه می شود، باید رعایت شود.

به طورمعمول زمان استاندارد برای ناشتا بودن حدودا بین  8 تا 12 ساعت قبل از انجام آزمایش خون می‌باشد، ممکن است ایده ناشتا بودن برای شما کمی نگران کننده باشد بنابراین بهتر است که آزمایشات خود را صبح زود انجام دهید، زیرا در این صورت فقط لازم است که از شب تا صبح که خواب هستید چیزی نخورید. لازم به ذکر است تمامی آزمایشات نیاز به ناشتا بودن ندارند و شما می توانید برای آگاهی از آزمایشاتی که نیاز به ناشتا بودن دارند با کادر مجرب آزمایشگاه آنی آزما به صورت غیرحضوری تماس داشته و در مورد زمان مورد نیاز برای ناشتا بودن سوال کنید و خونگیری شما در منزل یا هر مکان دیگر امکان پذیر است.با ما باشید در ادامه ی مقاله ی چند ساعت قبل آزمایش خون ناشتا باشیم؟

چند ساعت قبل آزمایش خون ناشتا باشیم؟

به عقیده برخی افراد ناشتا بودن برای مدت زمان طولانی  و بیشتر از ساعاتی معین بر جواب آزمایش تاثیری نداشته و مشکلی ندارد ولی باید دانست برخلاف این تصور ناشتا بودن برای بیشتر از 12 ساعت بر جواب آزمایش تاثیر دارد.

کدام آزمایش ها نیاز به ناشتا بودن دارد؟

این که آیا فرد نیاز به ناشتا بودن قبل از آزمایش خون دارد یا نه بستگی به نوع آزمایش دارد. باید دانست تنها برخی از آزمایشات نیازمند ناشتا بودن هستند. تمامی آزمایش هایی که ناشتا نبودن باعث اختلال در جواب آزمایش می شود، باید ناشتایی در آن رعایت شود. که از جمله در آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آزمایش قند خون:

آزمایش قند خون  نیاز به ناشتایی بین ۸ الی ۱۰ ساعتی دارد.

  • آزمایش ALT آزمایش AST آزمایش Alkph:

که یک تست کبدی برای بررسی عملکرد کبد می باشد، بهتر است آزمایش در ناشتایی انجام گیرد.

  • آزمایشات کلسترول، تری گلیسرید، HDL, LDL:

آزمایشات چربی خون هستند که نیاز به ناشتایی دارند. همچنین باید دانست که باید ۲۴ ساعت قبل از آزمایش این تست ها از نوشیدن الکل خودداری کرد. نوشیدن الکل ممکن است در جواب تست های چربی خون تاثیر داشته باشد.

  • آزمایش آهن:

مواد غذایی که دارای آهن هستند بعد از خوردن غذا جذب خون می شوند بنابراین برای احتیاط به شخص که می خواهید آزمایش آهن انجام دهد توصیه می شود ناشتا بودن را رعایت کند. همچین اگر کسی از مکمل های آهن دار مصرف می کند باید از خوردن مکمل ها یک روز قبل از انجام آزمایش بپرهیزد.

  • تست گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT) :

یک تست کبدی برای بررسی عملکرد آن کاربرد دارد. اگر چه این آزمایش نیاز به ناشتا بودن ندارد ولی ۲۴ ساعت قبل آن از سیگار کشیدن و مصرف الکل باید خودداری شود.

  • آزمایش هورمون

اگرچه نیاز به ناشتا بودن ندارند ولی گفته می شود بهتر است ناشتایی رعایت شود، علاوه بر آن برای تست های هورمونی باید شرایط به خصوصی مانند نداشتن استرس ، خواب کافی ، مدت زمان لازم بعد بیداری نیز رعایت شود.

مواردی که نیاز به ناشتا بودن ندارند:

  • آزمایش U/A :

این آزمایش برای بررسی عملکرد کلیه ها و مجاری ادراری و وضعیت دفع پروتئین می باشد که از نمونه ادرار آزمایش صورت می گیرد و نیاز به ناشتا بودن ندارد.

  • آزمایش U/C:

آزمایش کشت ادرار برای تشخیص عفونت مجاری ادراری می باشد که نیاز به ناشتا بودن ندارد.

ناشتایی قبل از آزمایش خون

  • آزمایش Urea و cr:

ان آزمایش ها برای بررسی عملکرد کلیه ها می باشند و نیاز به ناشتا بودن ندارند.

  • آزمایش CBC:

آزمایش cbc شمارش گلبول های سفید و گلبول های قرمز خون  و هموگلوبین می باشد که نیاز به ناشتایی ندارد

شب قبل آزمایش خون چه بخوریم؟

حتما به توصیه های پزشک و آزمایشگاه در مورد هر آزمایش توجه کنید برخی از موارد در روز قبل از آزمایش ممکن است بر جواب آزمایش های خاصی تاثیر بگذارد. پس رعایت آن ها ضروری می باشد.با ما باشید در ادامه ی مقاله ی چند ساعت قبل آزمایش خون ناشتا باشیم؟

توجه داشته باشیم اگر آزمایش هایی مانند قند خون یا کلسترول و… داریم شب قبل همان رژیم غذایی معمول خود را داشته باشیم که در روزهای عادی می خوریم، یعنی اگر ما شخصی هستیم که به غذاهای پرچرب و قندی علاقه داریم نباید روز قبل از آزمایش از این غذاها مصرف نکنیم.

سیگار کشیدن قبل از آزمایش خون

اگر از کسی خواسته شود ناشتایی قبل از آزمایش را رعایت کند باید از کشیدن سیگار نیز اجتناب کند زیرا کشیدن سیگار قبل از آزمایش مانند سایر مواد غذایی بر ناشتا بودن و جواب آزمایش تاثیر دارد. سیگار دارای موادی است که از طریق ریه وارد خون می شود، بنابراین در آزمایشاتی که نیاز به ناشتایی دارند طی ۸ الی  تا ۱۲ ساعت از کشیدن سیگار بپرهیزید.

 آب خوردن قبل آزمایش خون

نوشیدن آب قبل آزمایش خون نه تنها تاثیر منفی بر جواب آزمایش ناشتا ندارد، بلکه بهتر است با نوشیدن آب فراوان، بدن خود را سیراب نگه دارید. البته به جز آب از نوشیدن هر گونه نوشیدنی مانند آب میوه یا اضافه کردن هر گونه ماده دیگر در آب بپرهیزید زیرا بر ناشتا بودن و جواب آزمایش تاثیر منفی دارد.

علاوه بر این ممکن است برای انجام آزمایش، آزمایشگاه درخواست نمونه ادرار هم کند پس برای تهیه نمونه احتمالا نیاز به نوشیدن آب نیز داشته باشید.

در زمان ناشتا بودن آب کافی قبل از آزمایش مصرف کنید تا بدن خود را آبرسانی کنید. آب تاثیری بر نتایج آزمایش خون ندارد و نوشیدن آن به هنگام ناشتا بودن مشکلی ندارد .

چند ساعت قبل آزمایش خون ناشتا باشیم؟

چند توصیه مهم در مورد ناشتا بودن:

ناشتا بودن در زمان بارداری معمولا مشکلی ایجاد نمی کند  ولی بهتر است از قبل با پزشک خود در مورد این موضوع قبل از آزمایش صحبت کنید و توصیه های لازم را حتما انجام دهید.

در آزمایش تست خون مخفی در مدفوع که به بررسی وجود خون در دستگاه گوارش و خون ریزی در آن کاربرد دارد، لازم به تست مدفوع است.

باید سه روز قبل رژیم غذایی خاصی اعم از خوردن گوشت قرمز ، جگر، ویتامین سی، مکمل های آهن دار… بپرهیزید چون آهن موجود در این مواد غذایی از دستگاه گوارش وارد مدفوع شده و موجب جواب مثبت کاذب در جواب آزمایش می شود.

از موارد ناشتا بودن بهتر است از جویدن آدامس نیز در طول مدت ناشتایی خودداری کنید. چون معمولا آدامس ها دارای مواد شیرین کننده و افزودنی هایی می باشد که جوییدن آن ممکن است موجب تاثیر در جواب آزمایش داشته باشد.

الکل ، سیگار، قهوه نیز ممکن است بر جواب آزمایش ها تاثیر داشته باشد بنابراین بهتر است در یک روز قبل از آزمایش از مصرف آن ها بپرهیزید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش های دیگری که نیاز به ناشتا بودن دارند می توانید به وب سایت آزمایشگاه آنلاین آنی آزما مراجعه کرده و از قسمت مقالات مطالب مربوط به آزمایش های مختلف را بررسی نمایید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

2 دیدگاه در آیا می دانید چند ساعت قبل از آزمایش خون باید ناشتا بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.