علت کبودی دست بعد از خونگیری چیست؟

علت کبودی دست بعد از خونگیری چیست؟

کبودی دست بعد از خونگیری یکی از مشکلاتی می باشد که ممکن است بعد از انجام آزمایش تجربه کرده باشید. برخی از افراد از مشاهده کبودی دست احساس نگرانی می کنند. به طور کلی علت کبودی جمع شدن خون در زیر پوست می باشد. کبودی ممکن است در اثر ضربه باشد. توجه داشته باشید اگر در نمونه برداری خود شما تعدادی مسائل رعایت شود امکان کبودی دست بسیار کم می شود.

علت کبودی دست بعد از خونگیری چیست؟

کبودی دست بعد از خونگیری علل مختلفی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می شود:

لباس با آستین تنگ:

برای خونگیری لازم است فرد آستین خود را بالا ببرد. بعد خونگیری اگر آستین لباس تنگ باشد باعث فشار در ناحیه خونگیری شده و روند خارج شدن خون ادامه پیدا می کند. و از طرفی فرد با انگشت در حال فشار به ناحیه دست می باشد. در نهایت این فشار ها باعث جمع شدن خون در زیر پوست و ایجاد کبودی دست می شود. بنابراین توصیه می شود در هنگام انجام آزمایش لباس با آستین گشادتری بپوشید. همچنین در نمونه بردای در منزل می توانید لباس راحتی برای انجام آزمایش بپوشید تا از کبودی دست بعد آن پیشگیری کنید.

ماساژ دادن ناحیه نمونه برداری:

بعضی از افراد بعد از انجام آزمایش ناحیه خونگیری ماساژ می دهند. این ماساژ باعث جمع شدن خون در زیر پوست شده و ایجاد کبودی دست می کند. برای حل این مشکل لازم است بدانید ماساژ دادن درست نیست و بعد خونگیری فقط باید چند دقیقه با پنبه خشک ناحیه مورد نظر را فشار دهید.

فشار ندادن ناحیه خونگیری:

گاهی از افراد بعد از خونگیری بلافاصله از جای خود بلند شده و بدون توجه به دست خود که خونگیری شده به پوشیدن لباس خود می کنند. توجه داشته باشید بعد خونگیری لازم است برای چند دقیقه در صندلی بنشینید تا علاوه بر رسیدن به یک وضعیت ثابت، با انگشت اشاره و پنبه خشک روی ناحیه مورد نظر فشار دهید. سپس بعد از اطمینان از بند آمدن خون می توانید از جایی خود بلند شوید. ذکر این نکته بسیار پر اهمیت می باشد که بلند شدن بلافاصله بعد از نمونه برداری ممکن است باعث گیج رفتن و سیاهی چشم شما شود.

علت کبودی دست بعد از خونگیری چیست؟

از جدا کردن چسب بعد از نمونه برداری برای چند دقیقه اجتناب کنید:

بعد از نمونه برداری و زدن چسب ممکن است شما به حرکات با دست خود طبق روال قبل ادامه دهید ولی توجه کنید بهتر است برای چند دقیقه به بازویی که از آن نمونه برداری شده است استراحت دهید. انجام حرکات زیاد ممکن است باعث ادامه روند خونریزی در دست و ایجاد حالت کبودی دست شود.

از تکان دادن دست خود در هنگام نمونه برداری بپرهیزید:

تکان دادن دست در هنگام نمونه برداری باعث پاره شدن رگ و خونریزی، در نهایت جمع شدن خون در زیر پوست و ایجاد کبودی دست شود. بنابراین لازم است در هنگام نمونه برداریی آرامش خود را حفظ کنید و از کشیدن دست و یا تکان دادن آن بپرهیزید.

کبودی دست بعد از خونگیری در افراد به اصطلاح بد رگ:

شاید شنیده باشید فردی بد رگ است یا خودتان جز افرادی باشید که همیشه نمونه برداری سختی دارید. در این افراد پیدا کردن رگ بسیار دشوار است و گاهی ممکن است در حین پیدا کردن رگ و نمونه برداری رگ پاره شود و خون زیر پوست جمع شود. حالتی که باعث ایجاد کبودی در دست می کند.

دست خود را کمی بالاتر از راستای بدن قرار دهید:

اگر بعد از انجام آزمایش دست خود را رها کنید و به صورت عمود نگه دارید احتمال ادامه خونریزی وجود دارد بنابراین توصیه می شود بعد از نمونه گیری دست خود را کمی بالاتر نگه دارید تا به این صورت خون بند آید و از ایجاد کبدی دست جلوگیری کنید.

نمونه برداری از کودکان و نوزادان:

رگ های دست نوزادان نسبت به بزرگسالان بسیار باریک تر است به طوری که کوچکترین لغزش در رگ نوزادان و کودکان باعث پارگی رگ و ایجاد کبودی دست می شود. با توجه به این شرایط کودک یا نوزاد وقتی دست خود را تکان می دهد احتمال پاره شدن رگ بسیار افزایش می یابد.

نمونه برداری از افراد مسن:

پوست بدن با افزایش سن دچار ضعیفی و چین و چرک می شود و رگ های داخل بدن کمی حالت الاستیکی خود را از دست می دهند. بنابراین در هنگام نمونه برداری از این افراد ممکن است رگ پاره شود و باعث کبودی دست شود.

دارو های رقیق کننده مانند وارفارین:

در برخی از بیماران ممکن است فرد از دارو های رقیق کننده و وارفارین مصرف کند. این دارو ها روند لخته شدن خون را مختل می کنند و باعث ادامه روند خونریزی ها و در نهایت ایجاد کبودی دست شود.

علت کبودی دست بعد از خونگیری چیست؟

دارو های معروف رقیق‌ کننده خون:

وارفارین (warfarin)

هپارین (Heparin)

ریواروکسابان (Rivaroxaban)

دابیگاتران (Dabigatran)

آپیکسابان (Apixaban)

آسپیرین (aspirin)

دارو های ضعیف کننده رگ:

برخی از دارو ها باعث تغییر در عملکرد آن‌ ها، افزایش التهاب و افزایش خونریزی در هنگام نمونه برداری و کبودی دست می ‌شوند. که شامل موارد زیر می باشد:

برخی از داروهای گیاهی مانند جینکگو بیلوبا (ginkgo biloba)

جنسینگ (ginseng)

بابونه گاوی (feverfew)

مقادیر زیاد سیر، زنجبیل، نخل اره‌ای (saw palmetto)

پوست درخت بید

کورتیکواستروئیدها و گلوکوکورتیکوئیدها (glucocorticoids) مانند: پردنیزون (prednisone).

بعضی داروهای ضدافسردگی مانند سیتالوپرام و فلوکستین.

اگر هر یک از دارو های که در بالا اشاره شد مصرف می کنید قبل از انجام آزمایش پزشک و کادر آزمایشگاه را مطلع کنید.

اختلالات مرتبط با انعقاد خون:

بسیاری از عوامل ژنتیکی می‌توانند باعث کندی یا عدم انعقاد خون شوند. بیماری وون‌ویلبراند (vWD)، شایع‌ترین اختلال انعقاد خون است و حدود ۱٪ از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. افراد مبتلا، یا دچار کمبود یکی از پروتئین های لازم جهت انعقاد خون (پروتئین وون‌ویلبراند) هستند و یا این پروتئین در بدنش تولید نمی‌شود. درمان با هورمون‌های مصنوعی می‌تواند انعقاد خون در افراد مبتلا به بیماری وون‌ویلبراند را بهبود ببخشد.

هموفیلی، یکی دیگر از بیماری‌ های اختلال انعقاد خون است. هموفیلی باعث عدم تولید یا نقص فاکتور انعقادی ۸ (هموفیلی A) یا فاکتور انعقادی ۹ (هموفیلی B) می‌شود. اهمیت نقش هر دو پروتئین در لخته شدن خون بسیار زیاد است. مصرف فاکتور های انعقادی مصنوعی که به روش مهندسی ژنتیک تهیه می‌ شوند، می ‌تواند به درمان هموفیلی کمک کرده و خطر ابتلا به خونریزی ‌های جدی و کبودی ‌های شدید را کاهش دهد. نمونه برداری در این افراد نیز احتمال کبودی دست بسیار بالا می باشد.

در افراد با مشکلات کبدی:

کبد ارگانی مهم در بدن است که در بسیاری از اعمال مهم بدن نقش دارد. یکی از اعمال مهم کبد ساخت پروتئین های انعقادی جهت بند اوردن خون می باشد. هر گونه مشکل در این ارگان ممکن است در روند تولید پروتئین های انعقادی و در نهایت در لخته شدن خون دچار اختلال شود. اختلال در تولید پروتئین های انعقادی باعث خونریزی های بیشتر در ناحیه نمونه برداری و ایجاد کبودیی دست شود. الکل، کبد چرب، سیروز کبدی، هپاتیت و غیره از جمله عوامل ایجاد مشکل در کبد می باشد. هپاتیت یک بیماری کبدی است که ممکن است با عامل عفونی یا غیر عفونی باشد. ( جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله همه چیز در مورد آزمایشات تشخیص هپاتیت مراجعه فرمایید)

علت کبودی دست بعد از خونگیری چیست؟

کمبود ویتامین K:

ویتامین ها نقش مهمی در بدن ایفا می کنند به طوری که کمبود آن ها باعث مشکلات بسیاری می شود.( جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش چکاپ کامل ویتامین ها مراجعه فرمایید) ویتامینK یکی از عوامل مهم در ایجاد لخته خون می باشد. کمبود آن در اثر سو تغذیه ، مشکلات ژنتیکی و غیره می تواند روند لخته شدن خون و بند آمدن آن را کند تر کند. ادامه خونریزی می تواند باعث ایجاد کبدی دست شود.

کمبود پلاکت :

پلاکت ها از عوامل مهم در ایجاد لخته خون می باشند. کمبود این سلول باعث اختلال در روند انعقاد خون می شود. شمارش سلول های پلاکت با استفاده از آزمایش CBC امکان پذیر است. کاهش سطح پلاکت ممکن است در صورت اختلالات کبدی، اختلالات ژنتیکی و غیره رخ دهد. کاهش سطح پلاکت باعث ادامه خونریزی در هنگام خونگیری و ایجاد کبودی دست شود.

آیا کبودی دست بعد از خونگیری باعث مشکل می شود؟

کبودی دست اگر چه ظاهر نگران کننده داشته باشد ولی باید بدانید مشکلی را ایجاد نمی کند و خود به خود بهبود می یابد.

علت کبودی دست بعد از خونگیری چیست؟

اگر بعد از نمونه برداری دچار کبودی دست شدیم، چیکار کنیم؟

اگر بعد از نمونه برداری در ناحیه مد نظر دچار کبودی دست شده اید توصیه می شود در چند ساعت اول از کمپرس یخ در محل نمونه برداری استفاده کنید . برای این کار کمپرس سرد را (مانند بسته‌ی یخ یا بسته‌ی سبزی‌های منجمد) باید ۳۰-۲۰ دقیقه روی ناحیه‌ آسیب دیده قرار دهید تا روند بهبود تسریع و از میزان ورم کاسته شود. یادتان باشد هرگز یخ را به طور مستقیم روی پوست قرار ندهید. به جای این کار باید آن را در یک حوله بپیچید و روی کبودی بگذارید.

پس از گذشت ۲ روز، برای درمان کبودی محل مورد نظر با استفاده از یک حوله‌ گرم (به مدت ۱۰ دقیقه و دو تا سه بار در روز) به بهبود جریان خون در ناحیه‌ کبود شده کمک کنید. این کار سرعت جذب خون در پوست را افزایش می‌ دهد. در نتیجه، از شدت کبودی دست کاسته می شود.

البته توجه داشته باشید انجام این اعمال روند بهبودی را تسریع می بخشد و در صورت انجام ندادن این اعمال نیز کبودی خود به خود درمان می شود.

در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما از کادر متخصص و آموزش دیده استفاده می شود که سالها تجربه در زمینه نمونه برداری یا نمونه گیری در منزل دارند و این تخصص و تجربه به آنها کمک می کند تا نمونه برداری شما را بدون ایجاد کبودی در دست انجام دهند تا مشکلات ثانویه ناشی از کبودی در شما ایجاد نشود.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.