در مورد آزمایش ادرار در دوران بارداری چه می دانید؟

از زمانی که خانم ها باردار می شوند تا حتی مدتی بعد از زایمان، لازم است تست های مختلفی جهت تعیین وضعیت سلامت مادر و فرزند انجام دهند. تست های دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار هستند. به هر حال کوچکترین مشکل بر روی سلامتی مادر و جنین تاثیر خواهد گذاشت. بارها دیده ایم که در اثر کوتاهی و سهل انگاری والدین و عدم انجام برخی از تست های بارداری، در ماه های آخر منجر به زایمان زودرس شده و با مشکلات دیگر شده است. یکی از انواع تست های بارداری، آزمایش ادرار دوران باردرای است. از طریق نمونه گیری ادرار، اطلاعات زیادی به دست می آید که شرایط بدن مادر و البته نوزاد مشخص می شود. برای مثال اگر کلیه پروتئین زیادی دفع کنند، لازم است هر چه زودتر زایمان انجام گیرد. در نتیجه لازم است در کنار تمامی آزمایشات، مادران از این آزمایش ادرار اطلاعات کامل داشته باشند.
 

آزمایش ادرار در دوران بارداری

آزمایش ادرار در دوران بارداری یکی از رایج ترین انواع آزمایشات برای بررسی وضعیت مادر و حفظ سلامت او است که توسط پزشک تجویز می شود. در آزمایشات ادرار به غلظت و محتوای آن توجه می شود تا ناراحتی هایی مانند عفونت های دستگاه ادراری، میزان قند، برخی بیماریهای کلیوی و کبد، فشار خون بالا و وجود پروتئین در خون تشخیص داده شود. از جمله مواردی که در آزمایش ادرار در دوران بارداری مورد توجه قرار می گیرد می توان به این موارد اشاره کرد: رنگ، میزان شفافیت، بو، وزن ادرار، میزان PH ، وجود خون ،پروتئین و باکتری. همواره به یاد داشته باشید ادرار بازتابی از آنچه که می نوشید است و بررسی آن می تواند سلامت و یا عدم سلامت درون بدن را به خوبی نشان دهد. بدن به صورت طبیعی با ادرار اقدام به دفع مواد زائد بدن می نماید.

آزمایش بارداری

به طور کلی برای ادرار سالم نمی توان به رنگ خاصی اشاره کرد، اما به طور نرمال  ادرار باید طیفی از رنگ زرد را داشته باشد. در صورتی که میزان آب زیادی نوشیده باشید این رنگ شفاف تر خواهد بود و در صورتی که بدن با کم آبی مواجه باشد، رنگ ادرار تیره تر خواهد شد. در دوران بارداری نیز رنگ ادرار باید بین زرد روشن و تیره باشد. از جمله عواملی که می تواند بر رنگ ادرار در دوران بارداری تاثیرگذار باشد شامل این موارد است: مصرف قرص ها، مکمل های بارداری و ویتامین ها، تغییر برنامه غذایی، میزان مصرف آب و مایعات، عفونت های مجاری ادراری و فرآیند بارداری. اگر هنگام دفع ادرار با مشکلاتی مانند رنگ و بو غیر طبیعی، غلظت نامناسب، سوزش و یا خون مواجه شدید، حتما با پزشک مشورت کنید تا اقدامات تشخیصی و درمانی به موقع انجام پذیرد.

چرا باید آزمایش ادرار در دوران بارداری انجام دهیم؟

اولین دلیل برای انجام آزمایش ادرار در دوران بارداری ، تشخیص اولیه بارداری است. برای این منظور می توانید به کلینیک مراجعه کرده و یا در منزل اقدام به آزمایش ادرار در دوران بارداری نمایید. اگر قصد دارید در منزل اقدام به گرفتن آزمایش ادرار در دوران بارداری  نمایید، باید بدانید که حساسیت تست های بارداری خانگی با یکدیگر متفاوت است و همین امر باعث بروز خطا در تشخیص میزان هورمون HCGمی شود. HCG همان هورمونی است که پس از لانه گزینی تخمک در دیواره رحم، در بدن مادر ترشح شده و در ادرار مادر یافت می شود. برای این منظور بهتر است پس از به تعویق انداختن قاعدگی تست را انجام دهید، که در این حالت احتمالا دو هفته از لقاح گذشته است. برای انجام آزمایش دقیق تر می توانید از خدمات آنی آزما در این زمینه بهره مند شوید. با توصیه پزشک از آزمایش ادرار در طول این دوران نیز استفاده می شود تا به این طریق مشکلات احتمالی مادر شناسایی و درمان شوند.

آزمایش ادرار بارداری

تشخیص قند و سنجش میزان آن در دوران بارداری از دیگر عللی است که باید از آزمایش ادرار استفاده نمود. در این دوران معمولا مقداری قند در ادرار وجود دارد، اما اگر به هر علتی مانند تغییر غلظت، رنگ و بو، پزشک به میزان قند مشکوک شد، به منظور تشخیص و پیشگیری دیابت بارداری از شما می خواهد تا آزمایش ادرار  را انجام دهید. دیابت بارداری منجر به مرگ نوزاد و یا نقایص مادرزادی خواهد شد. بنابراین پیشگیری، تشخیص و درمان آن بسیار اهمیت دارد.  بهتر است بدانید که قند خون زن باردار در حالت ناشتا باید زیر 90 و یا 95 باشد. منظور از ناشتا بودن این است که به مدت 12 ساعت نباید از مواد غذایی استفاده شود. میزان قند خون یک ساعت پس از صرف صبحانه باید بین 150 تا 160 و دو ساعت بعد از غذا باید در حدود 120 باشد. اضافه وزن قبل از شروع بارداری، سابقه خانوادگی دیابت و دیابت بارداری، فشار خون بالا، سندرم تخمدان پلی کیستیک  و فشار خون بالا  از جمله عواملی است که می تواند شرایط را برای بروز دیابت بارداری مهیا سازد.

آزمایش ادرار در دوران بارداری و مسمومیت حاملگی

به منظور پیشگیری، تشخیص و درمان مسمومیت حاملگی، خانم باردار به طور مرتب توسط پزشک مورد بررسی قرار می گیرد. از علایم احتمالی مسمومیت حاملگی می توان به این موارد اشاره کرد: سردرد شدید، مشکلات تاری دید، استفراغ شدید، وجود درد در زیر دنده ها و تورم ناگهانی در دست و صورت. این بیماری توسط شخص قابل تشخیص نیست و پزشک باید نشانه ها را مورد بررسی قرار دهد.

آزمایش ادرار بارداری و عفونت مجاری ادراری

از دیگر آزمایشاتی که در دوران بارداری توصیه می شود، آزمایش کشت ادرار است تا وجود باکتری در ادرار خانم باردار بررسی شود. وجود باکتری در این نمونه می تواند منجر به عفونت های مجاری ادراری در طول بارداری

شود. این باکتری ها می توانند از طریق پوست، واژن و یا مقعد به مجاری ادراری راه پیدا کنند و باعث عفونت شوند. آزمایش ادرار در این دوران ، با هدف تشخیص عفونت به داشتن یک بارداری سالم  بسیار حائز اهمیت است. چنانچه نتیجه آزمایش کشت ادرار منفی باشد، احتمال ابتلا خانم باردار به عفونت مجاری ادراری بسیار کم خواهد بود.

عفونت ادرار بارداری

نمونه گیری در آزمایش ادرار بارداری

نخستین ادرار در صبح بهترین نمونه برای آزمایش ادرار  بارداری است. برای این منظور نیاز به پرهیز غذایی خاصی نیست، اما باید به میزان مصرف آب نوشیدنی توجه داشته باشید و در این امر زیاده روی نکنید. با نوشیدن آب زیاد احتمال دارد تا نتایج آزمایش ادرار با خطا مواجه شود. در صورتی که داروی خاصی مانند آنتی بیوتیک مصرف می کنید حتما به پزشک و پرسنل آزمایشگاه اطلاع دهید. برای تهیه نمونه ادرار اجازه دهید تا ابتدا مقداری از آن تخلیه شود و سپس اقدام به جمع آوری آن در ظرف مخصوص نمایید. در واقع بهتر است نمونه ادرار از ابتدا و انتهای آن نباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.