آزمایش بارداری که در سه ماهه اول بارداری باید انجام شود

آزمایش بارداری در سه ماهه اول (تا 12 هفته)

یک اتفاق تلخ که درت مام دنیا وجود دارد، به دنیا آمدن نوزادانی است که نقص ژنتیکی داشته و یا اینکه در زمان بارداریبه دلیل مشکلاتی برای مادر، دچار بیماری های صعب العلاج شده اند. برای جلوگیری از به دنیا آمدن نوزادان با نقص ژنتیکی باید قبل از ازدواج آزمایش ژنتیک انجام دهید تا از سلامت خود و همسرتان مطلع شوید. اما به هر حال در دوران بارداری نیز به دلایل مختلف ممکن است جهش اتفاق بیافتد و به همین دلیل است که در سه ماهه اول باردرای باید تست هایی انجام شود که سلامت جنینی را از این نظر تعیین می کند. برای اینکه آسوده خاطر باشید بهتر است در این بازه زمانی حتما تست هایی که پزشک از شما می خواهد را انجام دهید. این به نفع شما و فرزندتان خواهد بود.

آزمایش بارداری در سه ماهه اول زمانی انجام می شود که حدود 12 هفته از بارداری می گذرد. مادر باردار در اولین ملاقات در دوران بارداری، که اغلب در سه ماهه اول بارداری انجام می شود ، پزشک متخصص شما ممکن است آزمایش زیر را برای بررسی برخی شرایط و عفونت هایی که می تواند به نوزاد متولد نشده آسیب برساند یا سلامتی مادر در دوران بارداری را تحت تأثیر قرار دهد، درخواست کند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش های بارداری که به صورت اولیه و در همان هفته های اول بارداری انجام می شود می توانید به مقاله آزمایش های بارداری، آزمایش های اولیه مراجعه فرمایید.)

چندین آزمایش مختلف در آزمایش بارداری در سه ماهه اول می تواند درخواست شود که بر اساس ماهیت تست و هدفی که از انجام آن وجود دارد به گروه های مختلفی از جمله تست های عمومی، تست های انتخابی، تست هایی برای بررسی ناهنجاری های جنین، تقسیم می گردد.

آزمایش بارداری در سه ماهه اول (تا 12 هفته)

تست های عمومی در آزمایش بارداری در سه ماهه اول

تست های عمومی در آزمایش بارداری در سه ماهه اول در زیر بخوانبد:

تست بارداری (hCG)

اگر آزمایش بارداری توسط پزشک معالج انجام نشده باشد (مثلاً در عوض با آزمایش بارداری ادرار در منزل انجام شده باشد) ، ممکن است آزمایش بارداری در سه ماهه اول برای تأیید بارداری فرد انجام شود.

آزمایشات بارداری گنادوتروپین کوریونی انسان (hCG) را اندازه می گیرد ، هورمونی که در هنگام بارداری توسط جفت ایجاد می شود. میزان hCG تولید شده در دوران بارداری به طور پیوسته در سه ماهه اول (8-10 هفته) یک بارداری به صورت طبیعی افزایش می یابد و در هفته 10 بعد از آخرین چرخه قاعدگی اوج می گیرد.

دو نوع آزمایش hCG در آزمایش بارداری در سه ماهه اول وجود دارد:

  • کیفی
  • کمی

آزمایش های کیفی را می توان از طریق ادرار یا خون انجام داد. آنها معمولاً بعد از یک دوره قاعدگی از دست رفته انجام می شود تا تأیید شود که زن در واقع باردار است.
تست های کمی میزان واقعی hCG را اندازه گیری می کنند و بر روی نمونه های خون انجام می شوند. بعضی از آزمایشگاه ها ممکن است اهداف مربوط به سطح hCG برای هر هفته حاملگی در سه ماهه اول را داشته باشند ، اما ممکن است سطح این هورمون در هر یک از خانم ها متفاوت باشد (و ممکن است سن حاملگی دقیق نباشد). مهم ترین ویژگی hCG در سه ماهه اول این است که سطح این هورمون باید اساساً هر دو یا سه روز دو برابر شود. اگر نگرانی در مورد بارداری وجود داشته باشد ، پزشک معالج بهداشتی بیمار غالباً میزان کمی hCG را چندین بار اندازه گیری می کند تا از افزایش میزان آنها اطمینان حاصل کند.

اگر سطح hCG در آزمایش بارداری در سه ماهه اول به طور عادی در حال افزایش نباشد ، ممکن است علت آن حاملگی خارج رحمی باشد (که در آن حاملگی در لوله اتفاق می افتد که از تخمدان به رحم منتهی می شود یا به ندرت در حفره شکم) یا یک حاملگی غیر طبیعی داخل رحمی اتفاق افتاده است. حاملگی خارج رحمی ممکن است به یک اورژانس پزشکی تبدیل شود ، بنابراین ممکن است پزشکان نیاز به انجام سونوگرافی واژینال در بیمارانی داشته باشند که hCG به طور مناسب در حال افزایش نیست تا اطمینان حاصل کنند که یک کیسه حاملگی در داخل رحم وجود دارد.

آزمایش تعیین گروه خونی

آزمایش گروه خونی در آزمایش بارداری در سه ماهه اول معمولاً در اولین آزمایش پس از آزمایش های اولیه درخواست می گردد. از این آزمایش برای تعیین گروه خونی یک خانم باردار ، برای تعیین اینکه آیا گروه خونی A ، B ، AB یا O می باشد و اینکه Rh مثبت یا Rh منفی است، استفاده می شود. یک زن باردار باید از گروه خونی خود اطلاع داشته باشد. (برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه انجام آزمایش گروه خونی، به مقاله آزمایش گروه خونی چیست مراجعه کنید.)

آزمایش بارداری در سه ماهه اول (تا 12 هفته)

آزمایش گروه خون به ویژه در آزمایش بارداری در سه ماهه اول بسیار مهم است زیرا یک مادر و جنین او می توانند از نظر گروه خونی ناسازگار باشند. به عنوان مثال ، اگر مادر Rh منفی باشد اما پدر Rh مثبت باشد ، جنین ممکن است آنتی ژن Rh را از پدر به ارث برده و Rh مثبت باشد. اگر گروه خونی مادر و نوزاد متفاوت باشد ، مانند این مثال ، مادر ممکن است آنتی بادی (آنتی گلوبولین ها) تولید کند که با آنتی ژن (پروتئین یا فاکتورها) روی گلبول های قرمز جنین واکنش نشان می دهد.

آنتی بادی ها ممکن است از جفت عبور کرده و باعث از بین رفتن گلبول های قرمز کودک شوند ، در نتیجه وضعیت جدی به آن گفته می شود که بیماری همولیتیک نوزادان (HDN) است. اگرچه نخستین نوزاد Rh مثبت نیست که بیمار شود ، اما آنتی بادی های تولید شده در طی اولین بارداری ممکن است روی نوزادان Rh مثبت بعدی تأثیر بگذارد.

برای کاهش احتمال بروز این مشکل مادر با Rh منفی ، ممکن است با تزریق گلوبولین ایمنی Rh در حدود هفته 28 بارداری درمان شود. گلوبولین ایمنی Rh به آنتی ژن Rh جنین متصل شده و “ماسکه” می شود و مانع از تولید آنتی بادی در برابر آنتی ژن Rh می شود. در صورت داشتن آمنیوسنتز ، نمونه گیری ویلوس کوریونی یا آسیب شکمی ، تزریقات اضافی در دوران بارداری ممکن است لازم باشد و بعد از زایمان اگر کودک Rh مثبت باشد. قبل از تزریق، یک تست آنتی بادی انجام می شود تا مطمئن شود مادر قبلاً آنتی بادی Rh ایجاد نکرده است.

علاوه بر خانم های Rh منفی که یک نوزاد دارای Rh مثبت داشته اند ، هر مادری که دارای سابقه انتقال خون بوده و یا حاملگی قبلی داشته باشد ممکن است آنتی بادی را برای عوامل خونی غیر از Rh تولید کند که به طور بالقوه می تواند به نوزاد متولد نشده آسیب برساند. آزمایش آنتی بادی که در آزمایش بارداری در سه ماهه اول انجام می شود و در طول سه ماهه سوم تکرار می شود (بین هفته های 28 تا 29 بارداری) مشخص می کند که آیا آنتی بادی های مضر به طور بالقوه در خون مادر وجود دارند یا خیر.

اگر یک آنتی بادی مضر تشخیص داده شود ، پدر کودک باید در صورت امکان آزمایش شود تا ببیند آیا RBC های وی آنتی ژن هایی دارند که آنتی بادی مادر می تواند هدف قرار دهد. در این صورت ، ممکن است RBC های جنین دارای آنتی ژن هایی باشند که ممکن است مورد هدف قرار گیرند. در این حالت ، پزشک معالج بهداشتی به احتمال زیاد بر میزان آنتی بادی مادر و سلامت جنین برای مدت زمان حاملگی نظارت خواهد کرد. علائم بیماری جنین در حال بیمار شدن ممکن است نیاز به درمان قبل از تولد داشته باشد (مانند انتقال داخل رحمی) یا زایمان زودرس.

اگرچه ناسازگاری Rh عواقب شدیدتری دارد ، اما یکی از شایع ترین دلایل HDN در واقع ناسازگاری بین گروه های خونی ABO مادر و کودک است نه فاکتور Rh. با این حال ، از آزمایش آنتی بادی RBC نمی توان آزمایش بارداری در سه ماهه اول برای پیش بینی اینکه آیا HDN رخ خواهد داد استفاده کرد زیرا آنتی بادی های گروه های خونی ABO به طور طبیعی تولید می شوند.

تست پاپ اسمیر و آزمایش HPV

تست پاپ اسمیر در آزمایش بارداری در سه ماهه اول برای غربالگری دهانه رحم خانم ها (محل باز شدن رحم) از نظر سرطان ، تغییرات پیش از سرطان ، التهاب و برخی بیماری های مقاربتی استفاده می شود. آزمایش HPV انواع پرخطر ویروس پاپیلومای انسانی را تشخیص می دهد و این ویروس های خطرناک باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم در خانم ها می شود.

آزمایش بارداری در سه ماهه اول (تا 12 هفته)

چندین سازمان بهداشت حرفه ای موارد زیر را توصیه می کنند:

  • غربالگری با تست پاپ اسمیر باید زودتر از 21 سالگی شروع نشود.
  • زنان بین 21 تا 30 سال باید هر 3 سال یکبار تست پاپ اسمیر انجام دهند.
  • زنان بین 30 تا 65 سال باید هر 5 سال یکبار آزمایش پاپ اسمیر و آزمایش HPV انجام دهند (مطلوب). تست پاپ اسمیر به تنهایی هر 3 سال یکبار نیز قابل قبول است.

در بیشتر موارد ، اگر یک خانم تست HPV منفی و یا تست پاپ اسمیر نرمال را در فاصله زمانی توصیه شده داشته باشد ، این تست ها را در آزمایش بارداری در سه ماهه اول نیاز نخواهد داشت. اگر از آخرین زمان توصیه شده از آخرین بررسی سرطان دهانه رحم بیشتر باشد یا سؤالی در مورد وضعیت دهانه رحم وجود داشته باشد ، پزشک متخصص ممکن است غربالگری قبل یا در ابتدای بارداری را پیشنهاد کند.

تشخیص زود هنگام انواع پرخطر HPV ، سلول های غیر طبیعی دهانه رحم و عفونت با تست پاپ اسمیر در آزمایش بارداری در سه ماهه اول و درمان زود هنگام در صورت لزوم بهترین فرصت را برای جلوگیری از پیشرفت هرگونه مشکل و تأثیر بالقوه بر سلامتی نوزاد و موفقیت بارداری فراهم می کند.

آزمایش ادرار برای بررسی احتمال وجود گلوکز و یا پروتئین در ادرار

در آزمایش بارداری در سه ماهه اول ، دوم و سوم ، ممکن است از مادر خواسته شود نمونه ادرار تهیه کند ، که معمولاً در آزمایشگاه برای بررسی احتمال وجود گلوکز و یا پروتئین در ادرار استفاده می شود. اگرچه مقادیر اندکی از گلوکز و پروتئین به طور معمول در ادرار وجود دارد ، اما مقادیر زیاد می تواند یک مشکل را نشان دهد و ممکن است نیاز به آزمایش بیشتر داشته باشد. (برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش ادرار و مواردی که در آن بررسی می شود، می توانید به مقاله آزمایش ادرار و کاربرد های آن مراجعه فرمایید.)

آزمایش بارداری در سه ماهه اول (تا 12 هفته)

پروتئین

سطح بالای پروتئین در ادرار علامت هشدار دهنده است. این امر ممکن است نشان دهنده آسیب کلیه یا بیماری باشد یا ممکن است به دلایلی مثل عفونت ، دارو یا فشارهای روحی یا جسمی باشد. نمونه هایی از آزمایش های اضافی که ممکن است برای تعیین علت انجام شود شامل آزمایش 24 ساعته پروتئین ادرار ، ادرار کردن کامل یا کشت ادرار (برای شناسایی هر گونه باکتری یا مخمر موجود) است.

نگرانی ویژه در طول سه ماهه دوم و سوم مربوط به پره اکلامپسی (گاهی اوقات به توکسمی یا فشار خون ناشی از بارداری گفته می شود) ، اختلالی است که با فشار خون بالا و مقادیر زیادی پروتئین در ادرار وجود دارد که تقریباً در 8٪ از کل حاملگی ها رخ می دهد. علائم آن شامل تورم ، افزایش ناگهانی وزن ، سردرد و تغییر دید است.

عوامل خطر شامل حاملگی اول ، بارداری با بیش از یک کودک ، سن (نوجوانان و زنان بالای 40 سال) ، نژاد آمریکایی آفریقایی ، و ابتلا به دیابت ، فشار خون بالا یا بیماری کلیه است. این امر می تواند باعث کاهش هوا و تغذیه از طریق جفت به نوزاد شود و باعث وزن کم هنگام تولد یا عوارض دیگری شود. با بررسی معمول فشار خون و سطح پروتئین ادرار در آزمایش بارداری در سه ماهه اول، مشکلات سلامتی برای مادر و نوزاد به دلیل پره اکلامپسی قابل کنترل است.

آزمایش بارداری در سه ماهه اول (تا 12 هفته)

گلوکز

سطح بالای گلوکز ادرار در آزمایش بارداری در سه ماهه اول ممکن است نشانه دیابت تشخیص داده نشده باشد که در حال حاضر در مادر یا دیابت بارداری وجود دارد، که نوعی دیابت است که می تواند در دوران بارداری ایجاد شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دیابت و آزمایش های تشخیصی برای آن می توانید به مقاله آزمایش قند خون مراجعه فرمایید.) آزمایش ادرار مثبت برای گلوکز معمولاً با آزمایش تأیید کننده قند خون تکرار می شود، که به طور معمول برای غربالگری دیابت حاملگی در سه ماهه دوم (بین 24 تا 28 هفته بارداری) نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

اگر شما نیز تمایل دارید آزمایش بارداری در سه ماهه اول را در منزل خود و بدون مراجعه حضوری و در معرض آلودگی قرار گرفتن انجام دهید، می توانید به سایت آنی آزما مراجعه کرده و پس از پر کردن فرم پذیرش، نسبت به انجام آزمایش در منزل با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی اقدام خواهد شد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.