چرا دچار داغی بدن می ‌شویم؟

چرا دچار داغی بدن می ‌شویم؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

قطعاً همه ما در طول دوران زندگی مسأله داغی بدن را به وفور تجربه کرده‌ایم. عوامل مختلف در این زمینه نقش دارند اما آنچه که مهم است این است که ما بدانیم چه زمانی داغ بودن بدن نشانگر بیماری بوده و چه زمانی در اثر شرایط محیطی این اتفاق می‌افتد. در هر صورت زمانی که دمای بدن بالا می‌رود،

زنگ خطر به صدا در آمد که باید هر چه زودتر نسبت به کاهش دما اقدام کنید چرا که اگر دما از ۳۸ درجه سانتیگراد بیشتر گردد خطر بروز تشنج و آسیب جدی به بافت مغز وجود خواهد داشت. بنابر آنچه گفته شد در این مقاله شما را با دلایل داغی بدن آشنا خواهیم کرد.

آزمایش ایدز در منزل

مهمترین دلایل داغی بدن

– عوامل محیطی

اولین و در اصل رایج‌ترین دلیلی که باعث داغی بدن می‌شود، عوامل محیطی هستند. گرمازدگی، ورزش کردن، پوشیدن لباس‌های تنگ ضخیم و تیره از جمله مهمترین عوامل محیطی مؤثر بر افزایش دمای بدن به حساب می‌آیند. برای مثال اگر در طول تابستان شما لباس‌های تنگ و تیره بپوشید دمای بدن بیش از اندازه افزایش پیدا می‌کند و همین مسأله باعث داغی بدن شما خواهد شد.

یا اینکه در حین ورزش کردن این مسأله کاملاً طبیعی است که به دلیل افزایش سوخت و ساز و در نتیجه افزایش فشار خون، دمای بدن افزایش یابد. در نتیجه زمانی که بعد از ورزش کمی استراحت می‌کنید، متوجه فروکش کردن دمای بدن خواهید شد. مشکلی که برای کودکان بیشتر رخ می‌دهد، بحث گرمازدگی در تابستان است که دمای بدن ناشی از گرم شدن هوا به حدی بالا می‌رود که باعث ایجاد سرگیجه، حالت تهوع، سردرد، گرفتگی عضلات، استفراغ و تعریق زیاد خواهد شد.

مهمترین دلایل داغی بدن

– داغی بدن ناشی از استرس

متأسفانه باید بگوییم که استرس عواقب زیادی را برای بدن به همراه داشته و از جمله می‌توان به افزایش دمای بدن اشاره کرد زیرا کسانی که دچار استرس و اضطراب شدید می‌شوند با افزایش ضربان و تپش قلب و تنفس سریع روبرو خواهند شد که هر سه عامل باعث افزایش دمای بدن و داغی بدن می‌گردد.

– داغی بدن به دلیل پرکاری تیروئید

در این عارضه سطح تولید هورمون‌های تیروئید از مقدار نرمال بیشتر شده و در نتیجه عواقبی همانند خستگی، اختلالات خواب و افزایش ضربان قلب و عرق کردن دست‌ها و حتی افزایش تعداد دفعات اجابت مزاج را در پی خواهد داشت. قطعاً از عرق کردن، احساس گرمای بیشتری داشته باشید به خصوص اینکه عرق کردن فرآیندی برای کاهش دمای بدن به حساب می‌آید.

– ابتلا به دیابت

کسانی که دچار دیابت می‌شوند بیشتر از دیگران در معرض افزایش دمای بدن خواهند بود چرا که این دسته از افراد با کم آبی مواجه شده و در صورتی که آب کافی ننوشند میزان گلوکز خون افزایش می‌رود. همین عامل به افزایش دفع ادرار کمک کرده و منجر به کاهش بیشتر آب در داخل بدن خواهد ش.د یعنی دهیدراسیون تشدید می‌گردد. به همین دلیل است که افراد دیابتی در طول روز تشنگی زیادی را تجربه می‌کنند. تمامی این عوامل باعث می‌شود فرد با آسیب جدی در غدد عرق مواجه شده و در نتیجه مشکل داغی بدن، افراد دیابتی را درگیر خواهد کرد.

– داغی بدن ناشی از تب

قطعاً یکی از نشانه‌های ابتلا به بیماری‌هایی همانند سرماخوردگی، عفونت کرونایی و عفونت آنفولانزا است. وقتی ویروس یا هر عامل خارجی وارد بدن می‌شود سطح فعالیت سلول‌های دستگاه ایمنی بدن افزایش می‌یابد تا بتوانند با این عامل خارجی مقابله کنند. افزایش فعالیت قطعاً با افزایش تب همراه خواهد بود. در چنین مواردی تب یک علامت بسیار خوبی است چون نشان می‌دهد سیستم ایمنی فعال بوده و در حال مبارزه با عفونت است.

بنابراین اگر دچار ویروس کرونا و یا سایر عفونت‌های ویروسی و باکتریایی شده‌اید مسأله داغی بدن می‌تواند به دلیل افزایش تب باشد. حتماً باید یک تب سنج در داخل خانه داشته باشید تا از این طریق بتوانید مطمئن شوید که دمای بدن از ۳۸ درجه سانتیگراد فراتر نرفته است چون اگر از این حد بگذرد خطرات جدی را برای شما به همراه دارد.

داغی بدن ناشی از تب

– داغی بدن ناشی از یائسگی

خانم‌های یائسه غالباً از مسأله داغی بدن به عنوان گرگرفتگی گلایه می‌کنند. گاهی اوقات بدن آن‌ها به شدت سرد شده و گاهی به حدی گرم می‌شود که حتی در طول زمستان می‌خواهند لباس‌های خود را در بیاورند تا کمی احساس خنکی داشته باشند. به طور کلی در دوران یائسگی سطح استروژن در داخل بدن تغییر می‌کند و به همین دلیل است که دمای بدن نوسانات شدیدی خواهد داشت.

– داغی بدن ناشی از بارداری

خانم‌های باردار نیز نسبت به سایر افراد گرمای بیشتری را در طول روز احساس می‌کنند. این مسأله از یک سو به دلیل تغییرات هورمونی و از سوی دیگر به دلیل افزایش وزن اتفاق می‌افتد. قطعاً با گذر دوران بارداری شرایط آن‌ها به حالت طبیعی باز خواهد گشت.

راهکار‌های درمان داغی بدن

داغی بدن یکی از موضوعاتی است که قطعاً برای افرادی که مبتلا به این عارضه می‌شوند اذیت‌کننده خواهد بود. به همین دلیل ما راهکار‌هایی را به شما پیشنهاد می‌دهیم که کمک می‌کنند حتی اگر در اثر ابتلا به بیماری دچار داغی بدن می‌شوید بتوانید این موضوع را کنترل کرده و دمای بدن خود را کاهش دهید:

– نباید به سراغ غذا‌های تند، مشروبات الکلی و نوشیدنی‌های حاوی کافئین بروند

خانم‌های یائسه، باردار و افراد مبتلا به بیماری‌هایی همانند پرکاری تیروئید نباید به سراغ غذا‌های تند، مشروبات الکلی و نوشیدنی‌های حاوی کافئین بروند چون این مواد باعث تشدید داغی بدن خواهد شد.

نباید به سراغ غذا‌های تند، مشروبات الکلی و نوشیدنی‌های حاوی کافئین بروند

– پوشیدن لباس‌های گشاد با رنگ روشن

همچنین در طول روز لباس‌های گشاد با رنگ روشن بپوشید به خصوص در ایام تابستان که هوا گرم است.

– دوش آب سرد

دوش آب سرد نیز یکی دیگر از راهکار‌ها برای کاهش دما در فصل تابستان است چون در این فصل دمای هوا به حدی زیاد است که باعث می‌شود افرادی که به دلیل بیماری مسأله داغی بدن را تجربه می‌کنند به شدت اذیت شوند. در این فصل افزایش دما بیشتر اتفاق افتاده و آن‌ها حتی در داخل خانه نیز دچار مشکل می‌شوند.

نمونه گیری در منزل

– نوشیدن آب

نوشیدن آب کافی نیز به کاهش دمای بدن کمک می‌کند.

نکته‌ای که لازم می‌دانیم در پایان به آن اشاره کنیم این است که اگر اخیراً دچار افزایش دمای بدن و به عبارت دیگر داغی بدن شده‌اید و قبلاً چنین تجربه‌ای را نداشته‌اید حتماً باید به متخصص مراجعه کنید تا ریشه این مشکل بررسی شده و در صورتی که به بیماری مبتلا شده‌اید، درمان آغاز گردد.

شما عزیزان می توانید با آزمایشگاه شبانه روزی آنی آزما تماس گرفته و از این طریق تست کرونا در منزل را بدون خروج از خانه انجام داده و از سلامت خود مطمئن شوید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.