چرا دچار تنگی نفس ناشی از استرس می‌ شویم؟

چرا دچار تنگی نفس ناشی از استرس می‌ شویم؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

به جرأت می‌توان گفت که استرس و اضطراب از جمله بدترین مشکلات روحی به حساب می‌آید چرا که این ناهنجاری روانی زمینه را برای ابتلا به مشکلات روحی دیگر فراهم می‌کند. تا زمانی که شخصی برای مدت طولانی استرس را تجربه کند، قطعاً به مرور زمان فردی افسرده حال می‌شود و به تدریج ضعف روحی، بی‌خوابی و بدخوابی، کابوس‌های شبانه، عصبانیت و بدخلقی و حتی مشکلات جسمی نیز برای بروز می‌کند.

تنگی نفس ناشی از استرس و اضطراب از جمله همین بیماری‌های جسمی است که در اثر یک ناهنجاری روانی بروز کرده است. آیا شما می‌دانید علت تنگی نفس ناشی از اضطراب چیست و چگونه می‌توان این مشکل را برطرف نمود؟ با دقت این مطلب را مطالعه کنید چون مطالبی را برای شما ارائه خواهیم کرد که آگاهی از آن‌ها کمک می‌کند نسبت به سلامت روح خود بیشتر دقت داشته باشید.

آزمایش ایدز در منزل

چه ارتباطی بین استرس و تنفس وجود دارد؟

برای اینکه دلیل تنگی نفس ناشی از استرس و اضطراب را درک کنید باید به بررسی ارتباط بین این دو مشکل بپردازیم. اضطراب یک ناهنجاری روحی و تنگی نفس یک مشکل جسمی است. شاید در نگاه اول هیچ ارتباطی بین این دو به ذهن شما نرسد چون فکر می‌کنید روح از جسم کاملاً جداست در صورتی که چنین حالتی نیست.

زمانی که روح ما کوچکترین لطمه‌ای ببیند قطعاً عوارض جسمی را به دنبال خواهد داشت. برخی از متخصصان معتقد هستند ارتباط بسیار قوی بین استرس و تنگی نفس وجود دارد. شدت استرس در بین افراد متفاوت است. بعضی از افراد نوع خفیفی از این ناهنجاری روحی را تجربه می‌کنند.

چه ارتباطی بین استرس و تنفس وجود دارد؟

برای مثال:

تنها در زمان امتحانات سخت و مهم دچاره استرس شده و به دنبال آن بی‌خوابی‌های شبانه نیز بروز می‌کند. اما متأسفانه گاهی اوقات استرس در وجود گروهی از مردم به حدی نهادینه می‌شود که کنترل آن بسیار سخت شده و مشکلات جدی مانند تنگی نفس را به وجود می‌آورد. شاید شما در بین دوستان خود چنین شرایطی را رؤیت کرده باشید. افرادی که دچار تنگی نفس ناشی از استرس می‌شوند به محض اینکه یک خبر ناگوار به آن‌ها رسیده و یا نسبت به یک موضوع دچار اضطراب می‌گردند، سریعاً تنگی نفس را نشان خواهند داد. اما به نظر شما چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟

زمانی که شما دچار استرس می‌شوید قطعاً سیستم عصبی بدن به کار افتاده و از شما می‌خواهد برای مقابله با استرس و اضطراب اقدام کنید. همین مقابله کردن و یا فرار کردن از استرس باعث می‌شود که مشکلاتی همانند فشار بر روی قفس سینه بروز کند و به دنبال آن تنگی نفس را تجربه خواهید کرد.

به طور کلی مهمترین عوارض جسمی ناشی از تنش‌های روحی عبارتند از:

  • فشار بر روی قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • به شماره افتادن نفس
  • احساس خفگی
  • احساس سرگیجه
  • تپش قلب
  • بی‌قراری
  • ضعف در بدن و همچنین مشکلات عضلانی

مهمترین عوارض جسمی ناشی از تنش‌های روحی

وقتی که ما نسبت به یک موضوع دچار استرس می‌شویم، بدن نمی‌تواند تفاوتی بین استرس و خطر را تشخیص دهد چون بدن این تصور را دارد که شما در یک شرایط خطرناک گیر افتاده و نیاز به کمک دارید. به همین دلیل پیامرسان‌های عصبی فعال می‌شوند تا شما را نسبت به این خطر ‌ایمن نمایند. بنابراین دستور فرار کردن و یا جنگیدن با این خطر ارسال خواهد شد. ماهیچه‌ها فعال می‌شوند؛ تنفس تند شده؛ ضربان قلب بالا می‌رود؛ فشار خون افزایش پیدا می‌کند و حتی دچار گرمای بیش از حد نیز خواهد شد.

تمامی این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا تنگی نفس ناشی از استرس گریبانگیر شما گردد. به دلیل فشار زیادی که بر روی قفسه سینه وارد می‌شود. قطعا نفس کشیدن برای شما سخت خواهد شد. به همین دلیل است که تنگی نفس رخ می‌دهد.

برای کنترل تنگی نفس ناشی از استرس چه کار کنیم؟

اگر شما فرد استرس هستید و زمانی که موضوعی شما را بسیار مضطرب می‌کند دچار تنگی نفس می‌شوید، باید سریعاً بر روی صندلی نشسته و یا بر روی یک سطح صاف دراز بکشید. دست‌ها بر روی قفسه سینه خود قرار داده و با دهان نفس بکشید. به این معنا که شما باید هوا را به آرامی و بدون اینکه هیچگونه فشاری به شما وارد گردد از بینی به داخل بدن بفرستید و سپس بازدم را با دهان انجام دهید.

توجه کنید که در زمان دم و بازدم شکم باید حتماً بالا پایین برود چون این حرکت به کنترل تنگی نفس کمک می‌کند. به طور کلی ما می‌توانیم برای هر نوع تنگی نفس چنین کاری را انجام دهیم ولی با توجه به اینکه استرس از طریق ریلکسیشن کاهش پیدا می‌کند، بنابراین همین که شما بر روی زمین دراز می‌کشید و یا به آرامی می‌نشینید و نفس عمیقی می‌کشید، قطعاً استرس مهار شده و همین موضوع به کنترل تنگی نفس کمک می‌کند.

راهکار‌های پیشگیری از تنگی نفس ناشی از استرس

قطعاً اگر ما بتوانیم استرس خود را مهار کنیم، بسیاری از مشکلاتی که به دنبال آن اتفاق می‌افتد نیز برطرف خواهد شد. برای مثال تنگی نفس ناشی از استرس یکی از مهمترین معضلات است که افراد استرسی آن را تجربه کرده و این موضوع برای آن‌ها بسیار خطرناک می‌شود. برای اینکه بتوانید از تنگی نفس ناشی از اضطراب جلوگیری کنیم چند راهکار برای شما داریم:

– حتماً در طول روز استراحت کافی داشته باشید تا بدن انرژی لازم را به دست بیاورد و توان مقابله با شرایط تنش‌زا را داشته باشد. در این صورت استرس شما در طول روز کاهش پیدا می‌کند.

راهکار‌های پیشگیری از تنگی نفس ناشی از استرس

– حتماً به موسیقی‌های آرام و ملایم گوش کنید به خصوص در ساعات پایانی شب این موضوع کمک می‌کند شما خواب آرام‌تری داشته باشید. قطعاً زمانی که ما بتوانیم به خوبی بخوابیم روز بعد انرژی بیشتری برای اداره امور کاری و زندگی داشته و از طرف دیگر سرحال‌تر و شاداب‌تر هستیم.

– مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین، شدت استرس را افزایش می‌دهد. بنابراین افرادی که استرسی هستند به هیچ عنوان نباید به سراغ چنین نوشیدنی‌هایی بروند.

– در طول هفته برنامه ورزشی منظم داشته باشید. ورزش باعث شادابی و افزایش سطح انرژی بدن می‌گردد و خلق و خوی انسان را بهتر می‌کند. حتماً در طول هفته یک برنامه ورزشی مشخص برای خود تنظیم کنید.

– در صورتی که نمی‌توانید به تنهایی استرس خود را مهار کنید حتماً از مشاوره در این زمینه کمک بگیرید. مشاور‌ها به شما تکنیک‌هایی همانند مدیتیشن و یوگا و تکنیک‌های دیگر را آموزش می‌دهند که کمک می‌کنند استرس را به راحتی بتوانید مهار کنید.

نمونه گیری در منزل

آزمایش کرونا در منزل

آزمایش کرونا در منزل یک روش ساده در عین حال کاربردی می باشد که امروزه برای تشخیص آسان می باشد. با صنعتی شدن دنیا، افزایش ساعات کاری، افزایش آلودگی ها، ترافیک، شیوع بیماری هایی مانند کووید ۱۹ و غیره مراجعه به آزمایشگاه و انجام آزمایشگاه تبدیل به یک کار پردردسر شده است.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD
باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.