خلط دائمی گلو چه دلیلی دارد؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

متأسفانه بعضی از افراد در تمام طول سال خلط پشت گلو داشته و همین موضوع آن‌ها را رنج می‌دهد. این دسته از افراد به خصوص زمانی که صبح از خواب بیدار می‌شوند مجبور هستند که گلوی خود را تمیز کرده و با سرفه‌های شدید این خلط را از گلو خارج کنند. قطعاً این سؤال برای شما به وجود آمده است که علت خلط دائمی گلو چیست؟

به هر حال در زمان سرماخوردگی و عفونت گلو، این مسأله طبیعی است که پشت گلو خلط وجود داشته باشد. اما اگر شما دچار خلط دائمی گلو شده و دلیل آن را نمی‌دانید، این مطلب را مطالعه کنید. قطعاً خواندن مطالب علمی باعث می‌شود شما در مراجعه به متخصص اهتمام بیشتری به خرج دهید.

آزمایش هورمونی زنانه

دلایل خلط دائم در گلو

به طور کلی دلیل به وجود آمدن خلط گلو به چهار قسمت از بدن یعنی ریه‌ها سینوس‌ها گوش و معده اختصاص دارد. اما اینکه هر کدام از این قسمت‌ها چگونه باعث تشکیل خلط در داخل گلو می‌شوند، موضوعی است که در ادامه مقاله پیرامون آن صحبت خواهیم کرد:

1- نقش ریه در تشکیل خلط گلو

همانگونه که می‌دانید مجاری تنفسی باید همیشه مرطوب و تمیز باشند تا ریه‌ها بتوانند به خوبی کار کرده و ما در نفس کشیدن دچار مشکل نشویم. به همین دلیل ریه به صورت دائم ترشحاتی را تولید می‌کند که به مرطوب کردن و پاکسازی مجاری تنفسی کمک خواهد کرد.

زمانی که وظیفه این ترشحات تمام شده و در واقع سرشار از آلودگی‌های ریه هستند، باید از بافت ریه خارج شوند. در چنین شرایطی مژک‌ها به کمک ما آمده و این ترشحات را به سمت حلق یا گلو هدایت می‌کنند. در نتیجه ما ترشحات پشت حلق و در بعضی موارد عفونت را شاهد خواهیم بود.

نقش ریه در تشکیل خلط گلو

از جمله مهمترین بیماری‌های ریوی که باعث می‌شوند ما دچار خلط دائمی گلو شویم عبارتند از:

– حساسیت بیش از حد مجاری تنفسی که باعث می‌شود این مجاری در واکنش به یک عامل خارجی و یا عفونت ساده، ترشحات بیش از اندازه‌ای را تولید کرده و در نتیجه خلط در پشت گلو تشکیل می‌شود.

عفونت مزمن ریه حاوی همان برونشیت مزمن که باعث می‌شود مژک‌ها کارایی خود را از دست داده و در نتیجه ترشحات در داخل ریه‌ها جمع می‌شوند. بنابراین افرادی که به این بیماری هستند از خلط دائمی گلو رنج می‌برند.

سل ریه نیز از دیگر عوامل تشکیل خلط مزمن در داخل گلو به حساب می‌آید که مهمترین علائم سل ریه شامل عفونت سرفه خلط خونی و همچنین خلط مزمن است.

2- نقش سینوس‌ها و بینی در تشکیل خلط دائمی گلو

در جمجمه انسان به خصوص در قسمت گونه‌ها حفره‌های توخالی وجود دارد که به حلق و بینی راه داشته و در نتیجه ترشحاتی که در این حفره‌ها تشکیل می‌شود از طریق همین مجاری به بینی و حلق انتقال پیدا می‌کنند. بنابراین ما از طریق فین کردن و یا سرفه کردن می‌توانیم این ترشحات را از بینی و گلوی خود خارج کنیم. اما آن دسته از بیماری‌های سینوسی و یا بینی که باعث می‌شوند خلط دائمی گلو تشکیل شوند عبارتند از:

– ابتلا به سینوزیت مزمن که بیشتر در افراد مبتلا به انحراف تیغه میانی بینی رخ می‌دهد.

– عفونت بینی در اثر آلرژی یا حساسیت یا وجود جسم خارجی در داخل بینی که منجر به التهاب نیز خواهد شد.

– پولیپ بینی که با علائمی همانند سینوزیت خروپف‌های شبانه و همچنین جمع شدن مخاط پشت بینی همراه است.

نقش سینوس‌ها و بینی در تشکیل خلط دائمی گلو

3- نقش معده در تشکیل خلط دائمی گلو

زمانی که ما در مورد خلط گلو صحبت می‌کنیم قطعاً همه افراد به این موضوع فکر می‌کنند که ریه و از طرف دیگر بینی و سینوس‌ها تنها عوامل مؤثر در تشکیل خلط گلو به حساب می‌آیند. اما جالب است بدانید که معده نیز در این زمینه نقش دارد.

در صورتی که دریچه انتهایی مری شما شل باشد به دلیل که ترشحات معده به سمت بالا بازگشته و در واقع شما دچار سوزش سردل می‌شوید، همین ترشحات به ناحیه گلو می‌رسند و از طریق ملتهب کردن گلو باعث افزایش ترشحات در این قسمت خواهند شد. بنابراین به طور کلی افرادی که دچار رفلاکس معده هستند حتماً دچار خلط دائمی گلو نیز خواهند شد.

4- نقش گوش در تشکیل خلط دائمی گلو

همانگونه که می‌دانید امواج صوتی از قسمت گوش میانی عبور کرده و به پرده شنوایی می‌رسند. در این زمان است که ما می‌توانیم صدا‌ها را بشنویم. اگر عفونتی در این قسمت اتفاق بیفتد، از طرفی ما دچار کاهش قدرت شنوایی شده و از طرف دیگر به دلیل التهاب این مجرا، دچار عفونت و خلط پشت گلو صورت دائم خواهیم شد.

برای درمان خلط دائمی گلو چه کار کنیم؟

متأسفانه برخی افراد با دیدن چنین عارضه‌ای شروع به مصرف خودسرانه دارو و آنتی بیوتیک‌ها می‌کنند. این کار دو عیب اساسی دارد. از یک سو ممکن است که شما نیاز به چنین دارو‌های قوی نداشته و مشکل شما با برخی دیگر از دارو‌ها حل شود. بنابراین بی‌دلیل با خوردن برخی از دارو‌ها حتی مشکلات گوارشی را نیز برای خود ایجاد می‌کنید.

از سوی دیگر اگر شما به صورت خودسرانه مصرف آنتی بیوتیک‌های قوی را شروع کنید بدن به تدریج نسبت به آنتی بیوتیک‌ها مقاومت نشان داده و از این پس مجبور هستید دوز مصرف دارو را بالا ببرید. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که حتماً در درجه اول به پزشک مراجعه کنید تا بعد از بررسی وضعیت معده سینوس‌ها ریه‌ها و همچنین گوش بتواند تشخیص دهد علت تشکیل خلط دائمی گلو چیست.

برای درمان خلط دائمی گلو چه کار کنیم؟

یکسری نکات را نیز باید خود شما را رعایت کنید برای مثال:

– در فصل‌های سرد سال لباس گرم کافی پوشیده، گلوی خود را با شال پوشش دهید و حتماً از کلاه استفاده کنید. اجازه ندهید هوای سرد از مجرای بینی و دهان وارد بدن شما گردد.

– مصرف مایعات سرد را کنار بگذارید و حتی در تابستان اگر دوست دارید بستنی بخورید بهتر است اجازه دهید بستنی شما کمی گرمتر شود.

– خوردن دمنوش‌های گرم و بخور دادن از دیگر فاکتور‌هایی است که کمک می‌کند تمامی ترشحات در سینوس‌ها تخلیه شده و شما از خلط دائم گلو راحت شوید.

نمونه گیری در منزل

آنی آزما برای راحتی شما عزیزان تمامی آزمایشهایتان را در منزل انجام می دهد پش شما عزیزان برای انجام آزمایش در منزل فقط کافیست به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.