آنچه باید درباره میزان ‏mch ‏در آزمایش خون ‏بدانید

MCH مخفف «هموگلوبین متوسط ​​بدن» است. هموگلوبین وظیفه ی حمل اکسیژن خون را برعهده دارد. بالا و پایین بودن mch می تواند باعث فقر آهن و کم خونی شود. میزان غیر طبیعی mch‏ ‏باعث بروز مشکلات جدی مربوط به سلامتی در افراد می شود. بنابراین، با داشتن سبک زندگی سالم و انواع چکاپ های سالانه از کاهش یا افزایش غیرطبیعی mch‏ ‏در آزمایش خون جلوگیری کرد.

آزمایش خون mch

در آزمایش خون mch مقدار متوسط هموگلوبین مورد بررسی قرار می گیرد. در واقع، سنجش میزان غلظت هموگلوبین خون توسط آزمایش mch صورت می گیرد. پروتئین هموگلوبین امکان اکسیژن رسانی به بافت ها و سلول های مختلف را فراهم می کند. میزان mch  در آزمایش خون می تواند بالا یا پایین باشد. بالا و پایین بودن میزان mch در خون به دلایلی رخ می دهد.

در واقع، افزایش یا کاهش غیرطبیعی هموگلوبین نشان دهنده این است که فرد به بیماری کم خونی، تالاسمی، مشکل کلیوی و تیروئیدی مبتلا است. به علاوه، کمبود فولات و ویتامین B نیز می تواند به دلیل افزایش یا کاهش MCH  در خون رخ دهد. بنابراین، به منظور پیشگیری از بروز بیماری های مختلف باید آزمون MCH  را انجام دهید.

آزمایش خون mch
آزمایش خون mch

نتایج تست MCH می تواند نشان دهنده چه چیزی باشد؟

سطوح mch  در آزمایش خون که کمتر از pg 26 است، خیلی پایین و غیر طبیعی می باشد. سطوح پایین mch در خون می تواند ناشی از فقدان آهن و از دست دادن خون باشد. در صورت پایین بودن مقدار mchدر خون، گلبول های قرمز به طور غیر طبیعی کوچک هستند و هموگلوبین کمتری را حمل می کنند. هموگلوبینوپاتی جزو اختلالاتی است که به دلیل کاهش میزان mch‏ ‏در خون بروز پیدا می کند.

سطح MCH بیش از pg 34 معمولاً به طور غیر طبیعی بالا در نظر گرفته می شود. رایج ترین علت MCH بالا، کم خونی از نوع ماکروسیتیک است. این کم خونی نوعی اختلال خونی است که طی آن بدن فرد نمی تواند به میزان کافی گلبول قرمز را تولید کند.

در کم‌خونی ماکروسیتیک، گلبول‌های قرمز تولید شده بزرگ‌تر از حد معمول هستند. این وضعیت می تواند ناشی از کمبود ویتامین B 12 یا اسید فولیک در بدن باشد. میزان بالای ‏mch‏  می تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری های کلیوی و ریوی شود. ‏مواد مغذی موجود در غذاهایی مانند ماهی، جگر، سبزیجات برگ سبز و غلات غنی شده حاوی سطح مناسبی از ویتامین های مورد نیاز بدن هستند.

علائم پایین یا بالا بودن mch در آزمایش خون

اگر میزان mch‏ در آزمایش خون به هر دلیلی کاهش یا افزایش پیدا کند، احتمالاً علائمی را تجربه خواهید کرد. علائم شامل موارد زیر است:

  • درد در ناحیه قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • تپش قلب و ضربان قلب سریع
  • ضعف یا خستگی زیاد
  • سردرد و رنگ پریدگی

درمان MCH  بالا یا پایین

اینکه به کدام روش درمانی احتیاج دارید به میزان افزایش یا کاهش mch‏ در آزمایش خون بستگی دارد. روش های درمان MCH بالا یا پایین شامل موارد زیر است:

اگر کم خونی دارید، مکمل ها می توانند جایگزین کمبود بدن شوند. همچنین ممکن است که نیاز به درمان بیماری هایی داشته باشید که باعث کم خونی شده اند. در صورتی که در بدن شما ویتامین B12 یا فولات به اندازه کافی وجود نداشته باشد، انواع ویتامین های مورد نیاز برای شما تجویز می شود. این ترکیبات در غذاهایی مانند ماهی، جگر، سبزیجات برگ سبز و غلات غنی شده موجود هستند. در صورتی که رژیم غذایی حاوی ویتامین B12 مصرف نمی کنید، باید مکمل ها را به صورت منظم مصرف کنید. به علاوه، شما می توانید به طور منظم از آمپول ها یا واکسن های B12 استفاده کنید.

آزمایش mch در منزل
آزمایش mch در منزل

چه زمانیmch در آزمایش خون درخواست می شود؟

MCH در واقع بخشی از آزمایش CBC محسوب می شود. معمولاً آزمایش mch به منظور غربالگری اولیه و چکاپ کلی بدن صورت می گیرد. هنگامی که پزشک مشکوک به بیماری های مختلف مانند کم خونی، فقدان آهن و… شود، آزمون mch تجویز می شود.

آزمایش mch  در آنی آزما

شما می توانید انجام آزمایشات مختلف مانند سنجش mch‏ در خون را به متخصصین آنی آزما واگذار کنید. با مراجعه به وبسایت آنی آزما درخواست خود را برای انجام آزمایش خون در منزل ثبت کنید. پس از ثبت درخواست، متخصصین برای انجام آزمایش به منزل شما مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام می دهند. پس از انجام آزمایش mch در کوتاه ترین زمان، جواب آزمایش به شما اطلاع رسانی می شود.

 

خدمات مرتبط:

چکاپ ویژه قلب

چکاپ ویژه کلیه

مقالات مرتبط:

آزمایش خون در منزل

تست کرونا در منزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.