ثبت آزمایش
بشر هیچگاه از دست ویروس ها در امان نبوده و نخواهد بود. برای مثال سالیان طولانی است که ویروس ایدز در دنیا معرفی شده و جان افراد زیادی را گرفته است. این ویروس بسیار خطرناک تر از سایر ویروس هایی است که تا به حال شناخته ایم چون حداقل تا 6 ماه، علائم خود را نشان نمی هد. در نتیجه کافی است در این مدت، فرد آلوده به ایدز، با همسر خود رابطه داشته و یا با کسی دیگر از سرنگ یا تیغ مشترک استفاده کند. در نتیجه افراد دیگر را نیز آلوده خواهد کرد. تست از جمله آزمایشاتی است که به تشخیص ایدز کمک می کند اما آیا می دانید چه زمان باید آن را انجام داد؟
آزمایش HIV به صورت اختصاصی برای تشخیص ویروس ایدز استفاده می شود. HIV ویروسی است که به سیستم ایمنی بدن آسیب می رساند. HIV درمان نشده سلول های CD4 را که نوعی سلول ایمنی به نام سلول T هستند ، تحت تأثیر قرار داده و آنها را از بین می برد. با گذشت زمان ، از آنجا که HIV سلول های CD4 بیشتری را از بین می برد ، بدن بیشتر به انواع مختلف بیماری ها و سرطان ها مبتلا می شود.
HIV از طریق مایعات بدن منتقل می شود که شامل موارد زیر است:
- خون
- منی
- مایعات واژن و رکتوم
- شیر مادر
ویروس در هوا یا آب یا از طریق تماس منتقل نمی شود. در نتیجه اگر با مایعات فرد مشکوکی تماس داشته اید، بهتر است برای اطمینان خاطر، با مشورت پزشک یک آزمایش HIV انجام دهید.
از آنجا که اچ آی وی خود را در DNA سلول ها وارد می کند ، در صورا ابتلا این بیماری مادام العمر در فرد باقی می ماند و در حال حاضر هیچ دارویی وجود ندارد که اچ آی وی را از بدن دفع کند ، اگرچه بسیاری از دانشمندان برای یافتن آن تلاش می کنند. به همین دلیل انجام آزمایش HIV تشخیص زود هنگام بیماری به منظر جلوگیری از آلوده کردن دیگران، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
با این حال ، در صورت تشخیص ویروس با آزمایش HIV و با مراقبت های پزشکی ، از جمله درمانی به نام درمان ضد ویروسی ، می توان HIV را کنترل کرد و سال ها با ویروس زندگی کرد. بدون درمان ، یک فرد مبتلا به اچ آی وی به احتمال زیاد به یک بیماری جدی به نام سندرم نقص ایمنی اکتسابی مبتلا می شود که معروف به ایدز می باشد. در آن زمان ، سیستم ایمنی بدن بسیار ضعیف است و نمی تواند در برابر سایر بیماری ها ، عفونت ها و شرایط با موفقیت پاسخ دهد. در صورت عدم درمان به موقع، امید به زندگی با مرحله پایان ایدز حدود 3 سال است. با درمان ضد ویروسی ، HIV می تواند به خوبی مدیریت شود و امید به زندگی تقریباً مشابه فردی است که به HIV مبتلا نشده است.
تخمین زده شده است که 1.2 میلیون آمریکایی در حال حاضر با HIV زندگی می کنند. از این افراد ، از هر 7 نفر 1 نفر نمی داند که ویروس دارد. به همین دلیل انجام دوره ای آزمایش HIV می تواند در تشخیص به موقع و شروع روند درمانی بسیار مهم باشد.
ایدز چیست؟
ایدز بیماری است که می تواند در افراد مبتلا به HIV ایجاد شود. این بیماری پیشرفته ترین مرحله HIV است. اما فقط به دلیل ابتلای فرد به HIV به معنای ابتلا به ایدز نیست.
HIV سلول های CD4 را از بین می برد. تعداد بزرگسالان سالم به طور کلی تعداد CD4 از 500 تا 1600 در میلی متر مکعب است. فرد مبتلا به اچ آی وی که تعداد CD4 وی به زیر 200 در میلی متر مکعب می رسد ، مبتلا به ایدز تشخیص داده می شود. در صورت ابتلا به اچ آی وی و ابتلا به عفونت فرصت طلب یا سرطانی که در افرادی که اچ آی وی ندارند ، نادر است و همچنین می تواند ایدز تشخیص داده شود. یک عفونت فرصت طلب مانند بیماری پنومونی، عفونی است که فقط در یک فرد دچار نقص ایمنی شدید مانند فردی با عفونت پیشرفته HIV (AIDS) رخ می دهد.
HIV درمان نشده ، می تواند در طی یک دهه به ایدز تبدیل شود. در حال حاضر هیچ درمانی برای ایدز وجود ندارد و بدون درمان ، امید به زندگی پس از تشخیص حدود 3 سال است. انجام آزمایش HIV یکی از مهم ترین اقداماتی است که مانع از پیشرفت وضعیت بیماری به شرایط خطرناک می شود. اگر فرد به یک بیماری فرصت طلب شدید مبتلا شود ، این دوره ممکن است کوتاهتر باشد. با این حال ، درمان با داروهای ضد ویروسی می تواند از پیشرفت ایدز جلوگیری کند. اگر ایدز توسعه یابد ، این بدان معناست که سیستم ایمنی بدن به شدت آسیب دیده ، یعنی تا حدی ضعیف شده است که دیگر نمی تواند در برابر اکثر بیماری ها و عفونت ها با موفقیت پاسخ دهد. این موضوع باعث می شود که فرد مبتلا به ایدز در برابر طیف وسیعی از بیماری ها آسیب پذیر باشد.
فرد مبتلا به ایدز در برابر بیماری های زیر آسیب پذیراست:
• ذات الریه
• برفک دهانی ، یک بیماری قارچی در دهان یا گلو
• سیتومگالوویروس (CMV) ، نوعی ویروس تبخال
• مننژیت کریپتوکوکال ، یک بیماری قارچی در مغز است
• توکسوپلاسموز ، یک بیماری مغزی است که توسط انگلی ایجاد می شود
• کریپتوسپوریدیوز ، بیماری ناشی از انگل روده
• سرطان ، از جمله سارکوم کاپوسی (KS) و لنفوم
امید به زندگی کوتاه مرتبط با ایدز درمان نشده نتیجه مستقیم این سندرم نیست. بلکه این نتیجه بیماری ها و عوارضی است که ناشی از ضعف سیستم ایمنی بدن توسط ایدز است. در واقع عدم انجام به موقع آزمایش HIV و دیر شروع کردن روند درمانی باعث پیشرفت بیماری و ورود به فاز ایدز می شود.
انواع آزمایش HIV که برای تشخیص این بیماری استفاده می شود
چندین آزمایش HIV مختلف می تواند برای تشخیص ایدز استفاده شود. پزشکان متخصص تعیین می کنند که کدام آزمایش برای هر فرد بهتر است. انواع تست هایی که در آزمایش HIV استفاده می شود عبارتند از:
آزمایشات آنتی بادی یا آنتی ژن
آزمایش های آنتی بادی یا آنتی ژن معمول ترین آزمایش HIV هستند. این تست ها می توانند نتایج مثبت را معمولاً طی 18-45 روز پس از ابتدای به HIV در فرد مورد نظر نشان دهند. این آزمایشات خون را از نظر وجود آنتی بادی و آنتی ژن بررسی می کند. آنتی بادی نوعی پروتئین است که بدن برای پاسخ به عفونت ایجاد می کند. از طرف دیگر ، آنتی ژن بخشی از ویروس است که سیستم ایمنی بدن را فعال می کند.
آزمایشات آنتی بادی
این آزمایشات خون را فقط از نظر وجود آنتی بادی بررسی می کنند. بین 23 تا 90 روز پس از انتقال ، بیشتر افراد با آنتی بادی های قابل تشخیص در آزمایش HIV مواجه می شوند که می تواند در خون یا بزاق دیده شود. این آزمایشات با استفاده از آزمایش خون یا سواب دهان انجام می شود و هیچگونه آمادگی قبلی لازم ندارد. برخی از آزمایشات در 30 دقیقه یا کمتر نتیجه می دهند و می توانند در مطب یا کلینیک ارائه دهنده خدمات بهداشتی انجام شوند.
سایر آزمایشات آنتی بادی را می توان در خانه انجام داد:
آزمایش اچ آی وی OraQuick. یک سواب دهانی در کمتر از 20 دقیقه نتیجه می دهد.
دسترسی به خانه سیستم تست HIV-1. بعد از اینکه فرد انگشت خود را خار می کند ، یک نمونه خون را به یک آزمایشگاه مجاز می فرستد. آنها می توانند ناشناس بمانند و در روز کاری بعدی نتیجه بگیرند.
اگر کسی مشکوک است که در معرض اچ آی وی قرار گرفته است اما در یک آزمایش خانگی آزمایش منفی کرده است ، باید این آزمایش را در مدت 3 ماه تکرار کند. اگر آنها نتیجه مثبتی دارند ، باید برای تأیید با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود پیگیری کنند.
تست اسید نوکلئیک (NAT)
این آزمایش گران قیمت برای غربالگری عمومی استفاده نمی شود. این تست برای افرادی است که علائم اولیه HIV دارند یا یک عامل خطر شناخته شده دارند. این آزمایش به دنبال آنتی بادی نیست. به دنبال خود ویروس است. 5 تا 21 روز طول می کشد تا HIV در خون قابل تشخیص باشد. این آزمایش معمولاً با آزمایش آنتی بادی همراه یا تأیید می شود.
دوره پنجره HIV چیست؟
به محض ابتلا به HIV ، این ویروس در بدن وی تولید مثل می کند. سیستم ایمنی بدن فرد با تولید آنتی بادی (سلول هایی که در برابر ویروس اقدامات متقابل انجام می دهند) به آنتی ژن ها (قسمتهایی از ویروس) واکنش نشان می دهد. به زمان بین قرار گرفتن در معرض HIV و زمانی که توسط آزمایش HIV قابل تشخیص در خون باشد ، دوره پنجره HIV گفته می شود. بیشتر افراد در طی 23 تا 90 روز پس از انتقال ، آنتی بادی های قابل تشخیص با آزمایش HIV پیدا می كنند.
اگر فردی در دوره پنجره آزمایشHIV انجام دهد ، به احتمال زیاد نتیجه منفی دریافت می کند. با این حال ، آنها هنوز هم می توانند ویروس را در این مدت به دیگران منتقل کنند.
اگر کسی فکر می کند ممکن است در معرض HIV قرار گرفته است اما در این مدت آزمایش منفی داشته باشد ، باید آزمایش را چند ماه دیگر تکرار کند تا تأیید شود (زمان بستگی به آزمایش استفاده شده دارد). و در طی آن زمان ، آنها باید از کاندوم یا روش های دیگر برای جلوگیری از شیوع HIV استفاده کنند.
کسی که در طول پنجره آزمایش HIV منفی دارد ممکن است از پروفیلاکسی پس از مواجهه (PEP) بهره مند شود. این دارویی است که پس از مواجهه برای جلوگیری از ابتلا به HIV مصرف می شود. PEP باید در اسرع وقت پس از مواجهه مصرف شود. این دارو باید حداکثر 72 ساعت پس از مواجهه مصرف شود اما در حالت ایده آل قبل از آن است. روش دیگر برای جلوگیری از ابتلا به اچ آی وی پیشگیری از قرار گرفتن در معرض (PrEP) است. ترکیبی از داروهای HIV که قبل از مواجهه احتمالی با HIV مصرف می شود ، در صورت مصرف مداوم PrEP می تواند خطر ابتلا به HIV یا انتقال آن را کاهش دهد. زمان آزمایش هنگام آزمایش HIV مهم است.
علائم اولیه HIV
چند هفته اول پس از ابتلا به HIV ، مرحله عفونت حاد نامیده می شود. در این مدت ، ویروس به سرعت تولید مثل می کند. سیستم ایمنی بدن فرد با تولید آنتی بادی ضد HIV ، که پروتئین هایی است که اقدامات لازم را برای پاسخ به عفونت انجام می دهد، به این ویروس پاسخ می دهد. در طی این مرحله ، برخی از افراد در ابتدا هیچ علائمی ندارند. با این حال ، بسیاری از افراد در ماه اول یا بعد از ابتلا به ویروس علائمی را تجربه می کنند ، اما اغلب متوجه نمی شوند که HIV باعث این علائم می شود. به این دلیل که علائم مرحله حاد می تواند بسیار شبیه علائم آنفولانزا یا ویروس های فصلی دیگر باشد.
علائم اولیه HIV می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تب
- لرز
- تورم غدد لنفاوی
- درد عمومی
- بثورات پوستی
- گلو درد
- سردرد
- حالت تهوع
- ناراحتی معده
از آنجا که این علائم به بیماری های شایع مانند آنفولانزا شبیه است ، ممکن است فردی که به آن مبتلا است فکر نکند که باید به یک پزشک متخصص عفونی مراجعه کند. و حتی اگر این کار را انجام دهند ، پزشک آنها ممکن است به بیماری آنفولانزا یا مونونوکلئوز شک کند و حتی ممکن است HIV را نیز در نظر نگیرد. چه شخصی علائم داشته باشد یا نداشته باشد ، در این دوره بار ویروسی وی بسیار زیاد است. بار ویروسی مقدار HIV است که در جریان خون یافت می شود. بار ویروسی زیاد به این معنی است که در این مدت HIV به راحتی به شخص دیگری منتقل می شود.
علائم اولیه HIV معمولاً در عرض چند ماه با ورود فرد به مرحله تأخیر مزمن یا بالینی HIV ، برطرف می شود. این مرحله با درمان می تواند سالها یا حتی دهه ها طول بکشد. علائم HIV می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد.
یکی از ساده ترین راه ها برای انجام آزمایش HIV استفاده از خدمات خونگیری در منزل آزمایشگاه آنلاین آنی آزما می باشد. در این آزمایشگاه کلیه خدمات مرتبط با نمونه برداری و انجام آزمایش در منزل به صورت غیر حضوری و بدون نیاز به مراجعه حضوری به آزمایشگاه می باشد. شما به راحتی می توانید آزمایش HIV خود را به صورت کاملا محرمانه و در سریع ترین زمان ممکن در آزمایشگاه آنی آزما انجام دهید. امروزه با شیوع بیماری های مختلف از جمله کرونا ویروس، اهمیت رعایت نکات بهداشتی و عدم حضور در مناطق پر ازدحام مانند بیمارستان ها و آزمایشگاه ها دو چندان شده است. به همین دلیل اگر تمایل دارید آزمایش ایدز، آزمایش کرونا در منزل و سایر تست های مرتبط با آزمایش خون خود را در منزل یا هر مکان دیگر انجام دهید، می توانید از خدمات آنلاین آنی آزما استفاده نمایید.