اشنایی با تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص آن

تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص

دانستن اطلاعاتی راجع به تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص آن می تواند به شما در تشخیص و یافتن راه درمان کمک بزرگی کند. تیرویید یک نوع بیماری بوده که دارای علائم مختلفی می باشد و اگر احساس اضافه وزن، خستگی فزاینده و یبوست را دارید باید در زمان مناسب به پزشک مراجعه کنید، چرا که امکان دارد به تیروئید کم کار دچار باشید و خودتان از این موضوع اطلاع نداشته باشید. البته در صورتی که قبلا با مشکل گواتر یا تیروئید مواجه بودید باید با پزشک خود این مسئله را در میان بگذارید تا پزشک با دانستن این موضوع بتواند به راحتی درمان مناسبی برای شما بیابد‌.

تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص

تیروئید کم کار را می توان با بررسی علائم بیماری و نتایج آزمایش خون تشخیص داد. با آزمایش خون سطح هورمون تیروئیدی تیروکسین  و سطح TSH اندازه گیری می شود. اگر سطح تیروکسین پایین باشد و سطح TSH بالا باشد پزشک تیروئید کم کار را تشخیص می دهد. امروزه با وجود دستگاه های آزمایش تشخیص اختلالات تیروئید سریع تر از گذشته شده است. یکی از بهترین آزمایش غربالگری آزمایش TSH بوده که پزشک در صورت نیاز از بیمار به جهت تشخیص تیروئید آزمایش TSH را می گیرند. این نوع آزمایش در مدیریت کم کاری تیروئید نقش مهمی را ایفا می کند. پزشک با بررسی این آزمایش متوجه می شود که چه میزان دوز برای بیمار مناسب است.

درمان تیرویید و عواملی که بر روی آزمایش خون تاثیر می گذارد

داشتن اطلاعاتی از تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص آن می تواند تا حدی خیال شما را از نحوه تشخیص و درمان راحت کند. بر روی آزمایش خون و مشکلات تیروئید عوامل مختلفی تاثیر می گذارند. هپارین یک داروی رقیق کننده خون بوده و بیوتین نیز یک بخشی از مولتی ویتامین یا یک دارو مستقل است. بنابراین توصیه می شود قبل از اینکه آزمایش خون انجام دهید باید در مورد دارو ها و مکمل های که در آن زمان استفاده می کنید با پزشک صحبت کنید. برای درمان کم کاری تیروئید باید به صورت روزانه هورمون مصنوعی تیروئید لووتیروکسین را مصرف کنید. این دارو خوراکی بوده و می تواند اقدام به معکوس کردن علائم و نشانه های تیروئید کند.

تست تشخیص تیروئید
تفسیر و نتیجه آزمایش TSH تیروئید

تست تشخیص تیروئید

درمان تیرویید با لووتیروکسین

بعد از اینکه از تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص آن اطلاع یافتید و به سراغ درمان تیرویید رفتید احساس بهتری به سراغ شما می آید. داروی درمان تیرویید سطح کلسترول خون را به تدریج افزایش داده و بیماری را کم کم کاهش می دهد. البته امکان معکوس کردن افزایش وزن نیز وجود دارد. لووتیروکسین نیز راه درمان دیگری بوده که امکان دارد به شکل همیشگی باشد به این ترتیب احتمال تغییر دوز وجود داشته و پزشک هر ساله اقدام به بررسی سطح TSH می کند. پزشک بعد از بررسی بعد از 6 تا 8 هفته دوز مناسب لووتیروکسین را تعیین می کند. بعد از آن در شش ماه بعد سطح خون را بررسی می کند. داشتن اطلاع از  تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص  آن برای اشخاصی که این بیماری را دارند ضروری است.  

تعیین دور مناسب برای درمان تیرویید کم کار

تعیین دوز مناسب برای درمان تیرویید کم کار اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر دوز لووتیروکسین بیش از حد مصرف شود همراه با عوارض جانبی می باشد. بیخوابی، افزایش اشتها، تپش قلب، لرزش از عوارض مصرف بی رویه این دارو هستند. در صورتی که مبتلا به کم کاری شدید تیرویید و عروق کرونر هستید باید این موضوع را به پزشک متخصص در میان بگذارید تا پزشک برای درمان شما دارو را با دوز کم تر شروع کند و در طول زمان کم کم دوز را افزایش دهد. با داشتن اطلاع کافی از تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص این بیماری می توانید از نحوه درمان و تشخیص آن اطلاعاتی به دست آورید.

آزمایش TSH
تشخیص کم کاری تیروئید

آزمایش TSH

نکات مهم در مصرف دارو درمان تیروئید

اگر لووتیروکسین را با دوز مناسب مصرف کنید عارضه ای ایجاد نمی کند. در صورتی که برند دارویی تغییر یافت حتما پزشک را در جریان بگذارید تا پزشک دوز مناسب دارو را برای شما تجویز کند و شما از مناسب بودن دوز دارو اطمینان یابید. از نادیده گرفتن دوز دارو به شدت خودداری کنید. در صورتی که احساس بهتری دارید و حس می‌ کنید بیماری شما درمان شده هم نباید مصرف دارو را قطع کنید. در صورتی که درمان تیروئید کم کار را قطع کنید علائم این بیماری به تدریج به مرور زمان به سراغ شما برمی گردد. در‌صورتی که اطلاعاتی از تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص آن داشته باشید کنار آمدن با آن برای شما راحت تر می شود.

راه های تشخیص کم کاری تیروئید
آزمایش تیروئید چگونه است

آزمایش تیروئید چگونه است

جذب شدن داروی لووتیروکسین

در جذب لووتیروکسین غذاها یا داروها و مکمل های زیادی تاثیر می گذارند. در صورتی که داروی دیگری مصرف می کنید یا اینکه از محصولات با فیبر بالا و سویا در میزان قابل توجهی استفاده می کنید باید پزشک را در جریان بگذارید. مولتی ویتامین هایی که حاوی آهن می باشند یا تعدادی از آنتی اسیدها و هیدروکسید آلومینیوم از این موارد هستند. بهتر است این دارو را در زمان مشخصی مصرف کرده و هر روز داروی لووتیروکسین را با معده خالی مصرف کنید. پزشک با دادن اطلاع راجع به تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص آن خیال شما را از روند درمان راحت می کند.

آزمایش تیروئید
تفسیر نتیجه آزمایش تیروئید

آزمایش تیروئید

علائم تیرویید و تست های درمان آن

خشک شدن پوست، افزایش حساسیت به سرما، ورم صورت و خواب الودگی، بالا رفتن سطح کلسترول خون، درد و ورم مفاصل، اختلالات در قاعدگی، مشکلات روحی و روانی، شکننده شدن مو و ناخن و غیره از علائم کم کاری تیروئید می باشد. این علایم در خانم های میانسال دیده می‌ شود اما می‌ تواند نوجوانان و کودکان را نیز در بر بگیرد. تست های T 4

و آزمایش آنتی بادی تیروئید و… تست های هستند که پزشک برای تشخیص تیرویید از آن استفاده می کنند.

تست کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید چیست

تست کم کاری تیروئید

جمع بندی

با صحبت کردن با پزشک از تیرویید کم کار و آزمایش تشخیص و میزان مصرف دوز اطلاعاتی به دست می آورید. تیروئید یک غده پروانه ای شکل بوده که هورمون تیروکسین و

تری یدوتیرونین را تولید کرده و در جلوی گلو ظاهر می شود‌. این هورمون ها بر روی قلب و سایر اعضای بدن تاثیر می گذارند. پزشک متخصص با گرفتن آزمایش از بیمار می تواند تشخیص دهد بیمار چه نوع تیروئیدی دارد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.