دلایل تلخی دهان چیست؟

دلایل تلخی دهان چیست؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

ما در مقالات متعددی که در داخل سایت منتشر می‌کنیم سعی داریم انواع بیماری‌ها را برای شما عزیزان شرح دهیم تا اگر علامتی مشاهده کردید سریعاً به متخصص مراجعه نمایید. شاید شما که در حال مطالعه مقاله هستید مدتی است از تلخی دهان گلایه کرده و همین موضوع شما را آزار می‌دهد. به خصوص اینکه حتی در زمان غذا خوردن این تلخی بر روی مزه غذا تأثیر می‌گذارد و در نتیجه از نظر روانی شما را بسیار کلافه می‌کند چون نمی‌توانید مزه غذا را به درستی تشخیص دهید. در این مقاله در مورد دلایل تلخی دهان صحبت خواهیم کرد.

آزمایش ایدز در منزل

عوامل مؤثر بر تلخی دهان

تلخی دهان یکی از بیماری‌هایی است که در زمینه پزشکی تحت عنوان دیسژوزیا شناخته می‌شود. این موضوع بسیار آزاردهنده است. تصور کنید که شما در حال خوردن یک شیرینی هستید ولی حتی مزه آن تلخ به نظر می‌رسد. همین مسأله باعث می‌شود حتی نسبت به شیرینی خوردن نیز ‌زده شوید و کم‌کم میل به غذا خوردن نداشته باشید. از جمله عواملی که باعث تلخی دهان می‌شوند عبارتند از:

– تلخی دهان ناشی از کم آبی بدن و خشکی دهان

کسانی که روزه می‌گیرند از تلخی دهان خود به خصوص نزدیکی غروب آفتاب گلایه می‌کنند. این اتفاق به دلیل خشکی دهان رخ می‌دهد. بدن نمی‌تواند بزاق کافی ترشح کرده و در نتیجه باکتری‌هایی که در دهان هستند به خوبی رشد می‌کنند. همین مسأله باعث می‌شود دهان شما خشک و البته تلخ باشد.

کم آبی بدن و خشکی دهان

– ابتلا به بیماری‌های دهان و دندان

ممکن است علت تلخی دهان شما ابتلا به برخی از بیماری‌ها همانند عفونت لثه، التهاب، خراب شدن دندان و یا حتی آسیب به بافت زبان باشد. حتماً اگر عارضه‌ای در قسمت دندان، لثه و زبان خود مشاهده می‌کنید که باعث شده دهان شما تلخ باشد، به متخصص مراجعه کنید تا موضوع را پیگیری کرده و بعد از تشخیص علت، دارو درمانی را آغاز نماید. به طور کلی اگر در طول روز سه بار مسواک بزنید و از دهانشویه حداقل به مدت ۲ بار در هفته استفاده نمایید باکتری‌های مضر از بین رفته و فرصتی برای رشد در دهان نخواهند داشت. در نتیجه تلخی دهان کاهش پیدا می‌کند.

– ابتلا به سندروم سوزش دهان

برخی افراد دچار سندرم سوزش دهان می‌شوند. در حالت عادی اگر غذای تندی بخورید، دهان می‌سوزد. اما بعضی از افراد هستند که در زمان خوردن غذای تند علاوه بر اینکه سوزش دهان را حس می‌کنند، دچار تلخی دهان نیز می‌شوند. این سندروم مدت زیادی دوام ندارد. اما ممکن است در برخی از افراد به یک بیماری مزمن تبدیل شود. هنوز علت این بیماری مشخص نشده ولی متخصصان معتقد هستند که آسیب‌های عصبی می‌توانند در بروز سندروم سوزش دهان تأثیر داشته باشند.

– تلخی دهان ناشی از رفلاکس معده

مسأله رفلاکس معده زمانی اتفاق می‌افتد که دریچه کاردیا نتواند محل ورود مواد غذایی از مری به معده را به طور کامل مسدود کرده و در نتیجه رفلاکس یا برگشت اسید به داخل مری اتفاق می‌افتد. همین مسأله بر تلخ شدن دهان تأثیر خواهد گذاشت. البته رفلکس ‌معده علائم دیگری شامل درد در قفسه سینه و در نتیجه درد در قلب، سوزش گلو، سرفه و اختلالات بلع را نیز به همراه دارد.

رفلاکس معده

– تلخی دهان ناشی از استرس و اضطراب‌های زیاد

متأسفانه افرادی که در طول روز حجم زیادی از استرس را تحمل می‌کنند، دچار تنش‌های عصبی شده و همانگونه که گفتیم آسیب عصبی به شدت بر روی حواس پنجگانه تأثیر می‌گذارد. یکی از آسیب‌هایی که در این زمینه افراد تجربه خواهند باعث تلخی‌دهان است. در واقع استرس می‌تواند تأثیر بسیار چشمگیری بر روی حس چشایی داشته و باعث اختلالات در تشخیص مزه خواهد شد

– ابتلا به بیماری‌های عفونی

طبق تحقیقات انجام گرفته، اغلب بیمارانی که دچار بیماری کرونا می‌شوند از تلخی دهان خود گلایه کرده و حتی میل زیادی به غذا خوردن ندارند. عفونت ناشی از کرونا، سرماخوردگی، آنفولانزا و حتی عفونت سینوس‌ها به شدت بر روی مزه دهان تأثیر می‌گذارند چرا که با وجود عفونت، میکروب‌ها در بدن فعال می‌شوند که باعث تلخی دهان خواهند شد.

– تلخی دهان ناشی از دوران بارداری

اغلب خانم‌های باردار در سه ماهه اول بارداری از این موضوع گلایه می‌کنند. مهمترین عاملی که در این زمینه تأثیر دارد، بحث نوسانات شدید هورمونی در داخل بدن است و همین اتفاق باعث می‌شود که خانم‌ها نسبت به بعضی از غذا‌ها میل بیشتری داشته و از بعضی دیگر از غذا‌ها فرار کنند. در دوران حاملگی مزه برخی از غذا‌ها شبیه مزه فلز بوده و به همین دلیل این قبیل غذا‌ها را کنار می‌گذارند.

– تلخی دهان ناشی از یائسگی

زمانی که دوران یائسگی آغاز می‌شود، سطح هورمون استروژن پایین آمده و از طرف دیگر خشکی دهان تشدید می‌شود. همین عامل باعث تلخی‌دهان خواهد شد. بنابراین این مسأله کاملاً طبیعی است که زنان در آستانه یائسگی از تلخی دهان خود گلایه نمایند.

تلخی دهان ناشی از یائسگی

برای درمان تلخی دهان چه کار کنیم؟

همان‌گونه که متوجه شدید بعضی از بیماری‌ها باعث ابتلا به تلخی دهان خواهد شد. بنابراین در صورتی که اخیراً این عارضه را تجربه می‌کنید، حتماً لثه، دندان و دهان خود را به طور کامل معاینه نمایید تا مطمئن شوید مشکلی در این قسمت وجود ندارد. البته اگر در دوران نقاهت بیماری کرونا یا هر نوع بیماری عفونی دیگری به سر می‌برید نیز مسأله تلخی‌دهان کاملاً طبیعی است اما برخی از راهکار‌ها به کاهش تلخی‌دهان و بازگشت مزه اصلی دهان شما کمک خواهند کرد:

– در طول روز باید آب کافی بنوشید چون خشکی دهان به شدت بر روی تشخیص مزه غذا‌ها تأثیر می‌گذارد و همانگونه که گفته شد در ایام ماه رمضان، روزه‌داران از تلخی دهان خود شکایت کنند چون دهان خشک می‌شود.

– با توجه به اینکه میکروب‌های دهان تأثیر زیادی بر روی تلخی دهان دارند، بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه به شدت توصیه می‌گردد.

– کسانی که مشکل رفلاکس معده را دارند باید از مصرف الکل و دخانیات پرهیز کرده و به سراغ غذا‌های تند و چرب نروند. از طرف دیگر تعداد وعده‌های غذایی خود را زیاد کنند ولی در هر وعده حجم کمی از مواد غذایی را مصرف نمایند تا معده به طور کامل پر نشده و رفلاکس کمتری اتفاق بیفتد. البته چاقی و اضافه وزن نیز بر روی رفلاکس معده به شدت تأثیر می‌گذارد.

– شاید در جریان مصرف برخی از دارو‌ها دچار تلخی‌دهان شوید پس باید به متخصص اطلاع دهید تا دارو را عوض کند.

نمونه گیری در منزل

شما عزیزان برای انجام  آزمایش کرونا در منزل و همچنین انواع آزمایش در منزل فقط کافیست به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

3 دیدگاه در دلایل تلخی دهان چیست؟

  1. زهرا لطافت می‌گوید:

    درود.بنده ۱۷ساله یائسه هستم ومدتیه دچارتلخی دهانی میباشم البته آزمایش دادم فقط چربیم لب مرزه برای برطرف کردنش چکارکنم؟

  2. رعوف می‌گوید:

    من تلخی دهان همراه با مزه فلزی در دهان دارم مخصوصا صبح اول وقت خلط پشت حلق وبزاق دهانم زیاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.