تشخیص آلرژی ها با آزمایش خون

آزمایش خون برای آلرژی، به مجموعه آزمایش های دوره ای و چکاپ گفته می شود که هر فرد باید آنها را در زمان مناسب انجام دهد. تست آلرژی، می تواند برای شناسایی و تشخیص عامل های به وجود آورنده حساسیت ها، مانند کپک، پوست یا موی حیوانات خانگی، نیش زنبور و بادام زمینی بسیار مفید واقع شود.

آزمایش خون برای سنجش حساسیت و آلرژی در فرد می تواند آنتی بادی های IgE را بررسی کند. نتایج می توانند به شما کمک کند تا اقدامات لازم را برای مدیریت، کنترل و حتی درمان آلرژی انجام دهید.

تست آلرژی چیست؟

پزشکان متخصص بیماری های آلرژی و عفونت ها، برخی از آزمایش های آلرژی را برای تعیین اینکه آیا سیستم ایمنی بدن فرد به برخی مواد (آلرژن ها) بیش از حد واکنش نشان می دهد یا خیر، تجویز می کنند. اگر فردی هستید که واکنش آلرژیک نسبت به برخی عوامل نشان می دهید، به این معنی است که شما آلرژی یا حساسیت دارید.

افراد مختلف ممکن است به عوامل موجود در محیط مانند کپک ها، گرده گل و موی حیوانات خانگی و … حساسیت داشته باشند. برخی افراد نسبت به نیش زنبور یا لاتکس و پوشش های پلیمری در لباس ها، واکنش های آلرژیک دارند. افراد مبتلا به آلرژی غذایی ممکن است نتوانند بادام زمینی، شیر یا سویا را تحمل کنند. به این جهت، انجام آزمایش خون برای آلرژی به شدت توصیه می شود.

بیشتر بخوانید: آزمایش چکاپ کبد چه چیزهایی را مشخص می کند؟

اهمیت انجام تست و آزمایش خون برای آلرژی چیست؟

اگر علائم آلرژی شما را آزار می دهد، به احتمال زیاد، پزشک شما آزمایش خون برای آلرژی را برایتان تجویز می کند. همچنین تست های آلرژی برای افرادی که آسم دارند، واجب و ضروری هستند. این آزمایش محرک‌های آلرژی را شناسایی می کند؛ عواملی که حتی می‌توانند علائم آسم را بدتر کنند یا باعث حمله آسم شوند.

همچنین اگر فرد، یک واکنش آلرژیک شدید به نام آنافیلاکسی داشته باشد، ممکن است تست خون آلرژی برای او تجویز شود. این مشکل، در موارد شدیدتر، تهدید کننده زندگی فرد است و می تواند باعث کهیر زدن پوست یا تورم، مشکل تنفسی و یا افت شدید فشار خون شود؛ عواملی که باعث شوک آنافیلاکسی می شوند.

سابقه سلامتی فرد، همراه با جواب آزمایش خون برای آلرژی برای تعیین علت واکنش های شدید، مورد استفاده قرار می گیرند. اگر شما یک واکنش آنافیلاکسی داشته اید یا ممکن است در معرض خطر آن باشید، احتمالاً برای درمان علائم، نیاز به تزریق سریع اپی نفرین (آدرنالین) خواهید داشت؛ چیزی که به صورت یک آمپول قلمی در دسترس است.

چگونه بفهمیم که به آزمایش آلرژی نیاز داریم؟

آزمایش خون برای آلرژی
آزمایش خون برای آلرژی

اگر به آلرژن های موجود در هوا مانند گرد و غبار، گرده یا موی حیوانات خانگی حساسیت دارید، ممکن است به آلرژیک مبتلا شوید؛ که به عنوان تب یونجه نیز شناخته می شود، این واکنش آلرژیک باعث علائم زی خواهد شد:

  • سردرد
  • خارش چشم ها و آبریزش
  • احتقان بینی، عطسه یا آبریزش بینی
  • تنگی نفس، خس خس سینه یا سرفه مزمن
  • گلو درد

علائم آلرژی غذایی معمولاً در عرض 30 دقیقه پس از مصرف غذا رخ می دهد، اما ممکن است تا دو ساعت پس از مصرف نیز بروز دهد. افراد مبتلا به آلرژی غذایی ممکن است نشانه های زیر را تجربه کنند:

  • علائم پوستی مانند کهیر زدن، تورم صورت، لب ها یا زبان، خارش کلی بدن
  • علائم تنفسی مانند سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس، گرفتگی قفسه سینه یا گلو
  • علائم گوارشی مانند تهوع و استفراغ، درد و گرفتگی شکم، استفراغ و اسهال
  • علائم قلبی عروقی مانند رنگ پریدگی پوست، نبض ضعیف، سرگیجه یا سبکی سر

افرادی که به مواد پلاستیکی، لاتکس، عطرها یا فلزاتی مانند نیکل حساسیت دارند ممکن است دچار درماتیت تماسی شوند. این واکنش آلرژیک روی پوست فرد تأثیر می گذارد. در این شرایط، علائم زیر در فرد بروز می کنند:

  • احساس سوزش روی پوست یا تاول زدن
  • کهیر و تورم
  • بثورات پوستی یا خارش پوست

آزمایش خون برای آلرژی چه کاری انجام می دهد؟

تست های آلرژی، پاسخ بدن فرد به محرک های آلرژی یا آلرژن های خاص را اندازه گیری می کنند. اگر آلرژی دارید، سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد واکنش نشان می دهد و در نتیجه، آنتی بادی (پروتئین) به نام ایمونوگلوبولین  (IgE) تولید می کند. این آنتی بادی ها باعث آزاد شدن مواد شیمیایی می شوند که واکنش آلرژیک را به دنبال دارد.

انواع تست آلرژی چیست؟

آزمایش خون آلرژی
آزمایش خون آلرژی

روش های مختلفی در آزمایش خون برای آلرژی وجود دارد. پزشکان معمولاً بهترین روش را بر اساس علائم فرد و آلرژن های مشکوک انتخاب می کنند.

این تست ها عبارتند از:

1-تست خراش پوستی:

در این روش از یک سوزن نازک برای سوراخ کردن پوست روی ساعد یا پشت فرد با 10 تا 50 آلرژن مختلف استفاده می شود. و یا اینکه، قطرات آلرژی زا روی پوست فرد قرار داده می شود و از دستگاه مخصوص برای خراشیدن و سوراخ کردن ملایم آن ناحیه استفاده می گردد که باعث می شود مایع وارد پوست فرد شود.

واکنش هایی مانند قرمزی پوست، معمولاً در عرض 15 دقیقه پس از قرار گرفتن در معرض مواد آلرژی زا رخ می دهد. واکنش فرد ممکن است بثورات پوستی یا لکه های برآمده و گرد باشند. این آزمایش خون برای آلرژی، آلرژی های موجود در هوا، آلرژی های غذایی و آلرژی به پنی سیلین را بررسی می کند.

2-تست آلرژی، داخل پوستی:

اگر نتایج تست پوستی برای سنجش آلرژی ها، منفی یا غیر قطعی باشد، ممکن است لازم باشد یک تست داخل پوستی انجام دهید. در این روش، مقادیر کمی از آلرژن به لایه بیرونی پوست شما (اپیدرم) تزریق می شود. این آزمایش، حساسیت به محرک های موجود در هوا، داروها و نیش حشرات را بررسی می کند.

3-آزمایش خون (IgE):

در این روش آزمایش خون برای آلرژی، در آزمایشگاه، مواد حساسیت زا به نمونه خون اضافه می شود و سطح آنتی بادی های IgE در آن اندازه گیری می شود. آزمایش خون می تواند نتایج مثبت کاذب نیز داشته باشد.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره آزمایشگاه پاتولوژی و تست سرم

آیا انجام آزمایش خون برای آلرژی، خطراتی دارد؟

پتانسیل واکنش آنافیلاکسی، بزرگترین خطر برای فرد است. این نوع واکنش، بسیار نادر است. اگر در طول آزمایش آلرژی، واکنش شدید نشان دهید، اقدامات ضروری برای فرد حتماً انجام می گیرد؛ مانند تزریق اپی نفرین.

نتایج آزمایش خون برای آلرژی به چه معناست؟

نتایج انجام تست آلرژی به شرح زیر هستند:

منفی: فرد به آن ماده حساسیت ندارد. به ندرت می توان نتیجه آزمایش آلرژی منفی را کاذب (یا نادرست) تلقی کرد.

مثبت: فرد به آن ماده حساسیت دارد. توجه داشته باشید که حتی وقتی پاسخ آزمایش‌ها درست باشند، و نشان دهند که شما آلرژی دارید، لزوماً به این معنی نیست که به آن آلرژن واکنش نشان می‌دهید. نتیجه آزمایش مثبت کاذب، به خصوص از طریق آزمایش خون (IgE) امکان پذیر است.

شما می توانید به راحتی انواع آزمایش چکاپ دوره ای، آزمایش های خون و تست آلرژی را در خانه هم دریافت کنید. برای این کار با کارشناسان ما در آنی آزما تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.