چرا دچار یبوست در سفر می‌ شویم؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

عمده افرادی که به مسافرت ‌می‌روند از یبوست بعد از سفر گلایه می‌کنند. تفاوتی ندارد که شما با وسیله شخصی خود سفر را آغاز می‌کنید و یا اینکه به سراغ وسایل نقلیه عمومی و یا هواپیما می‌روید چون بعضی از افراد این تصور را دارند که طولانی شدن مسیر سفر به دلیل استفاده از وسیله نقلیه شخصی، باعث یبوست خواهد شد. در صورتی که عوامل متعددی در بروز یبوست در سفر نقش دارند که در این مقاله برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.

آزمایش چکاپ زنان

دلایل ابتلا به یبوست در سفر

مسلماً یبوست یک بیماری گوارشی بسیار دردناک است نه به این معنا که درد زیادی را به همراه می‌آورد بلکه به این معنا که عدم تخلیه مدفوع از داخل روده‌ها، فشار زیادی را به انسان وارد کرده و باعث سوزش مقعد التهاب عضلات در این قسمت تغییر در مزاج و حتی به تدریج شروع درد در ناحیه پهلو و دور ناف خواهد شد. اکنون این سؤال به وجود می‌آید که علت یبوست در سفر چیست؟ برخی از افراد شدت زیادی از این نوع یبوست را تجربه کرده اما گروهی دیگر تنها به یبوست خفیف دچار می‌شوند. عواملی که در بروز این عارضه در طول سفر نقش دارند عبارتند از:

– شرایط محیطی تغییر می‌کند

اولین و مهمترین عامل مؤثر بر یبوست در سفر، تغییرات محیط است. برای مثال اگر شما در یک منطقه گرم و خشک زندگی می‌کنید و اکنون به شمال کشور سفر کرده و بدن شما آب و هوای سرد و مرطوب را تجربه می‌کند، همین تغییرات محیطی باعث تغییرات عادت در روده خواهد شد و به دنبال آن مشکلات گوارشی همانند یبوست در سفر بروز می‌کند. اگر سفر شما طولانی مدت باشد در بسیاری از افراد بعد از گذشت حداقل یک هفته، تقریباً شرایط گوارشی آن‌ها به حالت عادی برگشته و یبوست در سفر کمتر می‌شود.

شرایط محیطی تغییر می‌کند-یبوست در سفر

– ساعات شبانه روز تغییر می‌کند

اگر زمانی که شما به فکر سفر هستید یک منطقه جغرافیایی را انتخاب کنید که اختلاف ساعت شبانه روز در آنجا نسبت به منطقه شما بیشتر است، همین موضوع بر روی عملکرد بدن شما تأثیر می‌گذارد. این حالت بیشتر در سفر‌های خارجی اتفاق می‌افتد چون تغییرات فاحش شبانه‌ روز را در مناطق خارج از کشور شاهد خواهیم بود. بنابراین زمانی که ریتم شبانه روزی بدن بهم بخورد مسلما عملکرد روده نیز دچار تغییرات شدید شده و یکی از اتفاقاتی که بروز می‌کند، یبوست در سفر خواهد بود.

– بدن کم آب می‌شود

همانگونه که می‌دانید یکی از دلایل عمده ابتلا به یبوست، کاهش آب بدن است چون در این صورت حرکت مواد در داخل روده با کندی انجام گرفته و مدفوع بسیار سخت و سفت می‌شود. در طول سفر معمولاً عمده مردم فراموش می‌کنند آب کافی بنوشند و یا اینکه به دلیل گرم بودن زیاد هوا، عمده آب بدن از طریق تعریق از دست می‌رود. به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم وقتی به سفر می‌روید، همانند شرایط قبل از سفر، مصرف آب در طول روز را ادامه دهید تا علاوه بر اینکه دچار مشکلات پوستی نشوید، سلامت گوارش شما نیز حفظ گردد.

بدن کم آب می‌شود

– رژیم غذایی عوض می‌شود

معمولاً مردم در طول سفر از رژیم غذایی سالم غافل شده و دوست دارند هر نوع غذا و تنقلاتی را تجربه کنند. به همین دلیل است که مشکلاتی همانند یبوست در سفر برای آن‌ها به وجود می‌آید. عمده مردم فکر می‌کنند که در طول سفر می‌توانند هر نوع غذایی را بخورند و چون سفر کوتاه مدت است بنابراین محدودیتی برای خود قائل نمی‌شوند. افرادی که دچار مشکلات گوارشی هستند باید توجه بیشتری به رژیم غذایی خود داشته باشند چون یک ناپرهیزی می‌تواند عوارض جدی همانند رفلاکس اسید معده، یبوست در سفر و حتی مشکلات دیگر را به همراه بیاورد.

– میزان فیبر غذا کاهش پیدا می‌کند

یکی از مهمترین فاکتور‌هایی که کمک می‌کند مواد دفعی به راحتی از روده خارج شده و در نتیجه فشار به روده‌ها وارد نگردد، وجود فیبر کافی در غذا است. در طول روز باید مواد غذایی حاوی فیبر همانند سبزیجات و میوه‌جات به اندازه کافی مصرف کنید به خصوص اگر از جمله افرادی هستند که مشکلات گوارشی زیادی را تجربه کرده‌اید. اما در طول سفر علاوه بر اینکه تحرک ما کمتر می‌شود، تغییر در رژیم غذایی و کاهش میزان فیبر مصرفی در رژیم غذایی، تأثیر بسیار زیادی بر روی گوارش گذاشته و به همین دلیل دچار یبوست می‌شویم.

جالب است بدانید که مسافران در طول سفر نه تنها مواد غذایی حاوی فیبر را کم می‌کنند بلکه به سراغ مواد و نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه و نوشیدنی‌های حاوی کافئین نیز می‌روند که همین مسأله تأثیر بسیار زیادی بر روی گوارش می‌گذارد.

میزان فیبر غذا کاهش پیدا می‌کند

– تحرک شما کم می‌شود

معمولاً در طول سفر میزان تحرک افراد کاهش پیدا کند. شاید این ذهنیت را داشته باشید که پیاده روی در سفر بیشتر می‌شود اما شما بخشی از زمان را در محل اقامت خود در حال استراحت بوده و با ماشین نیز تردد می‌کنید. بنابراین طبیعی است که به دلیل کاهش میزان پیاده‌روی، گوارش شما نیز دچار مشکل گردد. به خصوص برای افرادی که در شرایط عادی برنامه ورزشی منظم دارند، وقتی که به سفر ‌می‌روند اگر برنامه ورزشی ترک شود آسیب جدی به گوارش آن‌ها وارد خواهد شد.

نمونه گیری در منزل

برای پیشگیری از یبوست در سفر چه کار کنیم؟

به هر حال همه ما دوست داریم از سفر خود لذت ببریم و دچار بیماری نشیوم. در شرایط ابتلا به یبوست، مواد دفعی به راحتی از بدن خارج نشده و دچار التهاب و سوزش در ناحیه مقعد می‌شویم. واقعاً شرایط سخت و طاقت فرسایی را برای ما ایجاد می‌کند. برای جلوگیری از ابتلا به یبوست در سفر چند توصیه برای شما عزیزان داریم:

– حتما در طول سفر آب کافی بنوشید به خصوص اگر در تابستان سفر می‌کنید و یا اینکه یک منطقه گرم را انتخاب کرده‌اید.

– به جای اینکه به سراغ فست فود‌ها و نوشیدنی‌های گازدار بروید مصرف میوه جات را ترک نکرده و حتی مواد غذایی سالم مصرف کنید.

– حتماً در طول سفر تحرک و جابجایی به اندازه کافی داشته باشید. به جای اینکه از ماشین استفاده کنید سعی کنید پیاده راه بروید و در طول این پیاده روی آب کافی بنوشید.

برای انجام آزمایش در منزل به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

2 دیدگاه در چرا دچار یبوست در سفر می‌ شویم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.