واریکوسل چیست و چگونه تشخیص داده می شود

واریکوسل چیست و چگونه تشخیص داده می شود

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

واریکوسل به بزرگ شدن رگ های وریدی در بیضه ها گفته می شود که خون دارای دی اکسید کربن را از بیضه ها خارج می کنند. کیسه بیضه، کیسه ای پوستی است که بیضه ها را درون خود نگه می دارد. این کیسه همچنین شامل سرخرگ ها و سیاهرگ هایی است که خون را به غدد تناسلی می رسانند. اختلال در عملکرد یک سیاهرگ درون کیسه ی بیضه می تواند منجر به واریکوسل شود. در واقع واریکوسل به معنی گشاد شدن سیاهرگ های درونی کیسه ی بیضه است که به آنها شبکه پیچکی نیز می گویند.

واریکوسل (VAR-i-koe-seel) بزرگ شدن رگ ها درون کیسه شل مانند پوست است که بیضه های شما (اسکروتوم) را نگه می دارد. واریکوسل شبیه به بیماری واریس است که ممکن است در پای خود مشاهده کنید. واریکوسل می تواند یک دلیل شایع برای تولید کم اسپرم و کاهش کیفیت اسپرم باشد که می تواند باعث ناباروری در مردان شود. با این حال ، همه واریکوسل ها بر تولید اسپرم تأثیر نمی گذارند. واریکوسل همچنین می توانند باعث شود که بیضه ها به طور عادی رشد نکنند یا کوچک شوند.

بیماری واریکوسل معمولا به مرور زمان ایجاد می شود. این بیماری یک بیماری مردانه و بسیار شایع است که ۱۵ درصد از مردان بزرگسال و ۲۰ درصد از نوجوانان را درگیر می کند. البته به طور کلی، بیشتر در سنین ۱۵ تا ۲۵ سال اتفاق می افتد. خوشبختانه ، بیشتر موارد این بیماری به راحتی قابل تشخیص می باشد و بسیاری از آنها نیازی به درمان ندارند. اگر واریکوسل باعث علائم موجود در شما باشد، اغلب می تواند با جراحی ترمیم شود.

واریکوسل چیست و چگونه تشخیص داده می شود

علائم واریکوسل

واریکوسل اغلب علامت و نشانه ای ایجاد نمی کند. این بیماری به ندرت ممکن است باعث درد شود. درد ممکن است:

از یک ناراحتی شدید تا یک درد خفیف و آرام متفاوت باشد

این درد با ایستادن یا ورزش بدنی به خصوص در دوره های طولانی افزایش می یابد

در طول روز این درد بدتر می شود

هنگامی که به پشت خود دراز می کشید این درد کمتر می شود

اختلال در باروری

احساس سنگینی، گرفتگی و درد در پوست بیضه

توده یا گره ای درون بیضه که درد ندارد

یکی از بیضه ها بزرگتر یا سنگین تر از دیگری می باشد.

کاهش تعداد اسپرم ها

دردی که با گرمای هوا تشدید می شود.

با گذشت زمان ، واریکوسل ممکن است شدید تر شود و علائم و عوارضی که به همراه دارد بیشتر برا فرد قابل لمس باشد. در واریکوسل بیضه های شما شبیه به “کیسه پر از کرم” توصیف می شود. این بیماری ممکن است تقریباً همیشه در باعث تورم بیضه سمت چپ، شود.

واریکوسل چیست و چگونه تشخیص داده می شود

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید

از آنجا که واریکوسل معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی کند ، اغلب نیازی به درمان ندارد. واریکوسل ها ممکن است در طی ارزیابی باروری یا یک معاینه معمول فیزیکی کشف شوند.

اما اگر درد و تورم را در بیضه خود مشاهده می کنید ، توده ای را در بیضه خود کشف کرده اید، توجه کنید که بیضه های شما اندازه های مختلفی دارند ، یا در جوانی واریکوسل ایجاد کرده اید ، یا در باروری مشکل دارید ، با پزشک خود تماس بگیرید. تعدادی از شرایط می تواند باعث ایجاد توده اسکروتوم یا درد بیضه شود که برخی از آنها نیاز به درمان فوری دارند.

علل ایجاد واریکوسل

دستگاه تولید مثل مردان اسپرم را ذخیره کرده و جا به جا می کند. بیضه ها اسپرم تولید می کنند. مایعات تولید شده در وزیکول های منی و غده پروستات برای ایجاد مایع منی با اسپرم ترکیب می شوند. آلت تناسلی در هنگام مقاربت جنسی منی را انزال می کند.

بند اسپرماتیک خون را به بیضه ها منتقل می کند. هنوز مشخص نیست که چه عواملی باعث ایجاد واریکوسل می شود.

با این حال ، بسیاری از متخصصان معتقدند واریکوسل هنگامی شکل می گیرد که دریچه های داخل رگ های داخل بند اسپرماتیک مانع جریان صحیح خون شما شود. عدم جریان مناسب باعث افزایش خون در این رگ ها می شود که باعث گسترده تر شدن رگ ها (گشاد شدن) آن ها می شود. گشاد شدن رگ ها ممکن است باعث آسیب به بیضه شود و باعث ایجاد ناباروری و مشکلات دیگر برای فرد گردد.

واریکوسل اغلب در دوران بلوغ شکل می گیرد. واریکوسل به احتمال زیاد به دلیل موقعیت رگ بیضه سمت چپ معمولا در سمت چپ اتفاق می افتد.

عوامل خطر

به نظر نمی رسد که عوامل خطرزای مهمی در ایجاد واریکوسل وجود داشته باشد.

عوارض واریکوسل

واریکوسل ممکن است باعث ایجاد موارد زیر در فرد مبتلا شود:

کوچک شدن بیضه مبتلا (آتروفی). در صورتی که نوجوانی به بیماری واریکوسل مبتلا شود، ممکن است بیضه های او به اندازه ی کافی رشد نکنند. در این مواقع ممکن است پزشک صلاح ببیند که بیضه ها سالیانه اندازه گیری شوند. با این حال بیضه ها ممکن است برای همیشه از حالت طبیعی خود کوچک تر بمانند که این نیز می تواند یکی از دلایل ناباروری باشد.

بخش عمده بیضه شامل لوله‌ های تولید کننده اسپرم است. هنگامی که بیضه آسیب دیده باشد، مانند شرایطی که در بیماری واریکوسل ایجاد می شود، بیضه کوچک و نرم می شود. هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث کوچک شدن بیضه می شود ، اما وجود مشکل در دریچه های ورید های خونی بیضه باعث می شوند خون در رگ ها جمع شود ، که این امر می تواند منجر به افزایش فشار در رگ ها و قرار گرفتن در معرض سموم موجود در خون شود که می تواند باعث آسیب به بیضه شود.

ناباروری. به صورت طبیعی دمای بدن در اطراف بیضه های به صورت جزئی کمتر از دیگر نواحی بدن می باشد. این دمای پایین تر در شکل گیری صحیح و اصولی اسپرم ها تاثیر زیادی دارد. واریکوسل ممکن است دمای موضعی بیضه ها و اطراف آن ها را تا حد زیادی بالاتر ببرد و بر شکل گیری اسپرم ، حرکت (تحرک) و عملکرد آنها تأثیر بگذارد.

مطالعات نشان می دهد که درصد ناباروری در مردان مبتلا به واریکوسل نسبت به مردانی که واریکوسل ندارند، بسیار بالاتر است. البته هنوز دلیل آن به درستی مشخص نیست. اما نظریه ای در این باره وجود دارد که علت را بالا رفتن دمای کیسه ی بیضه به علت تجمع خون، بیان می کند که می تواند منجر به کاهش تعداد و کیفیت اسپرم ها و در نهایت ناباروری شود. حتی اگر یکی از بیضه ها مبتلا به واریکوسل باشد، ممکن است به دلیل تجمع خون در رگ های گشاد شده، دمای هر دو بیضه افزایش پیدا کند.

تحقیقات نشان می دهد که ۲۵ درصد مردانی که در آزمایشات اسپرم شان، مشکلی دیده می شود، واریکوسل دارند و با درمان آن، کیفیت اسپرم هایشان نیز بهبود پیدا می کند. (برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش اسپرم به مقاله در مورد آزمایش اسپرم چه می دانید؟، مراجعه نمایید.) به خاطر داشته باشید که تمام مردان مبتلا به واریکوسل نابارور نیستند و می توانند صاحب فرزند شوند.

واریکوسل چیست و چگونه تشخیص داده می شود

امروزه توصیه شده است که واریکوسل تنها زمانی نیاز به درمان دارد که ویژگی های زیر را داشته باشد.

• به جز مشخص شدن در اسکن، در آزمایشات نیز خود را نشان دهد.

• تعداد اسپرم ها کم باشد و فرد به مدت ۲ سال نابارور بوده باشد.

• دلیل منطقی دیگری برای ناباروری فرد وجود نداشته باشد.

واریکوسل ناگهانی در مردان بزرگسال. ابتلای ناگهانی به واریکوسل می تواند از علائم گرفتگی یکی از رگ های بزرگ شکمی باشد. این حالت تنها در مردان بالای ۴۰ سال اتفاق می افتد که البته بسیار نادر است.

درمان واریکوسل

واریکوسل ممکن است اصلا نیاز به درمان نداشته باشد. بسیاری از مردان مبتلا به واریکوسل می توانند بدون هیچ درمانی صاحب فرزند شوند. با این حال اگر واریکوسل موجب درد، خشکی پوست بیضه و ناباروری شود و یا فرد به دنبال روش های کمکی باروری باشد، باید جراحی شود.

جراحی واریکوسل عبارت است از بستن رگ مشکل دار و به جریان انداختن خون در رگ های سالم دیگر. در صورتی که فرد نابارور باشد، جراحی می تواند باعث بهبود کیفیت اسپرم ها یا درمان ناباروری فرد شود. نشانه های واریکوسل جدی در نوجوانان شامل خشکی پوست بیضه، درد یا نتایج غیر طبیعی آزمایش منی می باشد. به طور کلی درمان واریکوسل باعث بهبود ویژگی های اسپرم می شود اما هنوز مشخص نیست که عدم درمان واریکوسل می تواند منجر به بدتر شدن کیفیت اسپرم شود یا خیر.

جراحی واریکوسل می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد مانند:

• تولید مایعات در اطراف بیضه

• بازگشت دوباره ی واریکوسل

عفونت

• آسیب به سرخرگ

واریکوسل چیست و چگونه تشخیص داده می شود

اهمیت انجام آزمایش اسپرم در تشخیص واریکوسل

اگر شما نیز تمایل دارید که با انجام آزمایش اسپرم از وضعیت واریکوسل خود اطلاع یابید یا اینکه بدانید این بیماری در شما وجود دارد یا خیر، به راحتی می توانید از طریق آزمایشگاه آنلاین آنی آزما این تست را در منزل خود و با خیال راحت انجام دهید. یکی از بزرگترین چالش هایی که برای انجام ازمایش اسپرم وجود دارد، نمونه دادن فرد است. اکثر افراد هنگام مراجعه حضوری به آزمایشگاه برای انجام این آزمایش نمی توانن به صورت راحت آزمایش خود را بدهند و اغلب با مشکلات زیادی مواجه می شوند. آژمایشگاه آنلاین آنی آزما با فراهم نمودن شرایط نمونه برداری یا نمونه گیری در منزل، این چالش بزرگ را برای شما راحت تر کرده و شما با خیال راحت می توانید آزمایش اسپرم خود را انجام دهید.

بررسی ویژگی های اسپرم های شما و همچنین مورفولوژی و میزان تحرک اسپرم ها به همراه آزمایش سووگرافی از بیضه، کمک شایانی به پزشک شما در تعیین وضعیت بیماری و احتمال ابتلا افراد به این بیماری می نماید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.