نکات لازم که در مورد واکسن آنفولانزا باید بدانیم

آن چه که باید در ارتباط با واکسن آنفولانزا بدانیم؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

یکی از بیماری های فصلی که با شروع پاییز، اوج می گیرد آنفولانزا است. هم اکنون که کرونا در دنیا همه گیر شده است، ابتلا به آنفولانزا احتمال ابتلا به کرونا را بالا می برد. به همین دلیل است که پزشکان اکیدا توصیه می کنند قشرهای حساس حتما از واکسن آنفولانزا استفاده کنند. این واکسن از آنتی ژن های سطحی ویروس آنفولانزا تشکیل شده و به صورت سوسپانسیون استعمال می گردد. این واکسن با هدف پیشگیری از ابتلا به ویروس تزریق می گردد. جالب است بدانید که یک باور اشتباه در مورد این واکسن وجود دارد. مردم گمان می کنند اگر کسی واکسن آنفولانزا را تزریق کند، حتما به ویروس مبتلا خواهد شد. ادامه این مقاله را با دقت مطالعه کنید تا با حقایق این اکسن آشنا شده و باورهای غلط را کنار بگذارید.

واکسن آنفولانزا محتوی آنتی ژن های سطحی ویروس آنفلونزا است ، این واکسن به صورت سوسپانسیون در سرنگ های آماده مصرف و به شکل مایع شفاف و بی رنگدر سرنگ های تک دوز است. برای پیشگیری از ابتلا به آنفلونزا به خصوص در افرادی که در صورت ابتلا به آنفلونزا در معرض خطر بروز عوارض آن قرار دارند،توصیه می شود.

آنفلونزا بیماری فصل سرد سال است که انواع فراوانی دارد و با علائمی مانند تب، سرفه، ناخوشی، گرفتگی و آب ریزش بینیه همراه است . ترس ابتلا به آنفلونزای کشنده پرندگان و خوکی و شیوع زیاد آن سبب می شود به زدن این واکسن روی بیاوریم . درست است آنفلونزا خطرناک ترین بیماری دنیا نیست اما جزو بیماری هایی است که سالیانه جان افراد زیادی را در معرض خطر قرار می دهد و حدود 250 الی 500 هزار نفر سالانه به علت این بیماری جان خود را از دست می دهند.

آن چه که باید در ارتباط با واکسن آنفولانزا بدانیم؟

آیا واکسن آنفولانزا ممکن است باعث بروز آنفلونزا شود؟

باور اشتباهی که در مصرف واکسن آنفولانزا وجود دارد این است که مصرف آن ممکن است باعث ابتلا به آنفلونزا شود به همین دلیل این واکسن را که بهترین محافظت کننده در برابر ویروس آنفلونزا می باشد را به دلیل ترس و وحشت از مبتلا شدن به این بیماری نمی زنند. توجه داشته باشید که شما با زدن واکسن تزریقی آنفلوآنزا، آنفلوآنزا نمی گیرید، اما عوارضی جزئی مانند تورم، تب خفیف و درد بدن ممکن است رخ دهد. این واکسن حاوی نمونه های مرده این ویروس است که موجب بیماری آنفلونزا نمی شود و در صورتی بیماری ایجاد می شود که واکسن زنده باشد.

عوارض ناشی از واکسن آنفولانزا چیست؟

باور اشتباهی دیگری که در مورد واکسن آنفولانزا وجود دارد این است که افراد بر این باورند که واکسن آنفولانزا عوارض جانبی شدیدی دارد. به همین دلیل این افراد از زدن این واکسن به دلیل عوارض جانبی آن امتناع می ورزند و این عوارض را با علائم آنفلونزا اشتباه می گیرند در صورتی که عوارض جانبی واکسن بسیار خفیف است و عبارت است از :درد ماهیچه ها ، خستگی ، تورم و سرخی در محل تزریق سرنگ که در برابر علائم آنفلونزا خفیف است و مدت کمتری طول می کشد تا این عوارض از بین برود.

علت ضرورت دریافت واکسن آنفولانزا هر ساله چیست؟

واکسن آنفولانزا بر خلاف بسیاری از واکسن های دیگر نیاز است که هر ساله دریافت شود. شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که چرا هر سال باید این واکسن را دریافت کنیم و با یک بار دریافت ایمنی کافی علیه این ویروس در بدن ایجاد نمی شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که ویروس عامل آنفلونزا مدام در حال تغییر و جهش می باشد بنابراین ویروسی که هر سال با آن مواجه می شویم متفاوت با سال قبل می باشد. بنابراین برای ایجاد ایمنی علیه آن مجبور هستیم واکسن ویروس فعلی را تزریق کنیم.

آن چه که باید در ارتباط با واکسن آنفولانزا بدانیم؟

چه کسانی باید واکسن آنفولانزا دریافت کنند؟

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که تجویز واکسن آنفولانزا در همه افراد ضرورت ندارد و فقط به گروه های در معرض خطر ابتلا به آنفلونزا توصیه می شود که شامل موارد زیر می باشد:

نوجوانانی که به دلیل بیماری های خاص آسپرین مصرف می کنند چون ممکن است در صورت ابتلا به آنفلوآنزا در معرض خطر نشانگان Reye قرار گیرند.

واکسن آنفولانزا در کودکان

ضرورت واکسن آنفولانزا و تصمیم گیری در اقدام به تزریق یا نه ، سوالات پرتکرار والدین است که با شروع فصل پاییز ذهن خانواده های نگران را به خودمشغول می سازد.

بیشتر مراکز درمانی و بهداشتی آنفلونزا در کودکان را برای تمام کودکان ۶ ماهه و بزرگ‌ تر (به طور ایده‌آل تا پایان ماه مهر) پیشنهاد می‌کند. تاقبل از شیوع ویروس کرونا با نزدیک شدن به فصل سرد زمستان از شهریور افراد به زدن واکسن اقدام می ‌کردند تا سیستم ایمنی افراد در برابر ویروس آنفلونزا مقاومت داشته باشد، اما باتوجه به شرایط پیش آمده و گسترس ویروس کرونا خیلی از افراد با این سوال روبه رو هستند که آیا زدن واکسن آنفولانزا مفید است یا نه؟

به گفته سازمان جهانی بهداشت تزریق واکسن آنفولانزا باید برای کودکان انجام شود. مخصوصا کودکانی که بیماری ‌های زمینه‌ ای دارند. به این دلیل که مسئله‌ ای که در پائیز با آن روبه رو هستیم مسئله همزمانی بیماری و ویروس آنفلونزا و کرونا با یکدیگر است؛ بنابراین توصیه می‌شود که واکسن آنفولانزا زده شود. البته لازم به ذکر است که لازم است برای تشخیص این که فرزند شما به این واکسن احتیاج دارد یا نه، بهتر است از پزشک متخصص کمک گرفته شود تا با در نظر گرفتن شرایط جسمی و عادات تغذیه ای و بیماری های پیش زمینه ای ، در خصوص تزریق واکسن تصمیم گیری گردد.

واکسن آنفولانزا در کودکان ممکن است به صورت تزریقی یا استنشاقی تجویز شود که در ادامه هر دو توضیح داده می شود:

واکسن تزریقی در کودکان

کودکان ۶ ماه و بزرگ ‌تر می ‌توانند واکسن‌های تزریقی آنفلونزا را دریافت نمایند. عوارض جانبی این تزریق ممکن است شامل درد در محل تزریق، تب، درد عضلانی و احساس ضعف نیز باشد.

اسپری بینی

در سال‌های اخیر نگرانی در مورد اینکه واکسن اسپری بینی به قدر کافی در برابر انواع خاصی از آنفلونزا مؤثر نیست وجود داشت. اگرچه انتظار می‌رود واکسن اسپری بینی در سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ مؤثر باشد. کودکان سالم ۲ ساله و بالاتر می‌توانند واکسن اسپری بینی آنفلونزا را دریافت نمایند. عوارض جانبی اسپری بینی ممکن است شامل آبریزش بینی، سرفه، تب، خس‌خس سینه، استفراغ و گلودرد باشد، سردرد و درد عضلانی نیز می‌تواند اتفاق بیفتد.

آیا تزریق واکسن آنفولانزا باعث پیشگیری از ابتلا به کرونا می شود؟

واکسن آنفولانزا هیچ تاثیری در ابتلا به کرونا ندارد! ویروس COVID19 از خانواده کرونا ویروس ها با ویروس عامل آنفلونزا از خانواده پارامیکسوویریده ها هستند این دو ویروس از جنس و خانواده متفاوت با مشخصات و بیماری ها مختلف هستند. بنابراین ایمنی نسبت به آنفلونزا از ابتلا به کرونا به هیچ وجه پیشگیری نمی کند. واکسن آنفلوآنزا برای کدام افراد ضروری است، گفت: واکسن آنفولانزا امسال ۵ برابر سال‌ های قبل سفارش داده شده است و همچنین توصیه می‌شود گروه‌های سنی مختلف که در معرض خطر هستند در شهریور نسبت به تزریق این واکسن در مراکز درمانی اقدام کنند.

آن چه که باید در ارتباط با واکسن آنفولانزا بدانیم؟

سوالی که ممکن است در این رابطه شود ابن است که اگر واکسن آنفولانزا تاثیری در پیشگیری از کرونا ندارد چرا تاکید بر تزریق این واکسن در گروه هایی در معرص خطر می شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت به دو علت تاکید بر واکسن آنفولانزا وجود دارد که در ادمه به شرح ان ها می پردازیم:

آنفلونزا سیستم ایمنی بدن را درگیر می کند

آنفلونزا مانند بیماری های سرما خوردگی موجب کاهش سیستم دفاعی بدن می شوند. همان طور که می دانیم برای مقابله با کرونا بدن ما توان مقابله با این بیماری را داشته باشد. بنابراین کاهش سیستم ایمنی بدن در اثر آنفلونزا و درگیری همزمان با کرونا ممکن است بسیار خطرناک باشد.

تمرکز پزشکان و کادر درمان برای کرونا باشد

متاسفانه بیماری نوظهور به علت شیوع بالا و گاها عدم رعایت پروتکل های بهداشتی COVID_19 بسیار افسار گسیخته در حال افزایش است. همچنین به علت جدید بودن ، گاها مراکز درمان کافی برای این موضوع فراهم نمی باشد. چنین تصور می شود که اگر امسال آنفلونزا اپیدمی شود ممکن است توانایی برای مقابله با کرونا و آنفلونزا هم زمان در مراکز بهداشت و درمان وجود نداشته باشد. بنابراین توصیه می شود که پیش از بیش در مقابله با این بیماری موارد پیشگیری رعایت شود.

واکسن آنفولانزا در کودکان ممکن است در حدود دو درصد از هر یک میلیون نفری تزریق می کنند به این واکسن حساسیت شدید نشان داده، و با مشکلات جسمی روبرو گردد. در برخی موارد بسیار نادر، تزریق واکسن باعث ابتلای فرد به بیماری فلج پیشرونده به نام “سندروم گیلن باره” شده است. اما احتمال بروز این بیماری بسیار نادر است و نمیتوان مزایای عالی این واکسن را به دلیل این درصد پایین در حساسیت زایی نادیده گرفت .در برخی موارد بعد از تزریق واکسن آنفولانزا، شخص دچار عوارضی مانند :

– درد و تورم وخارش در ناحیه تزریق واکسن

– بروز علایم خفیف شبیه سرماخوردگی مانند آبریزش بینی ، سردرد، درد گلو، سرفه و بدن درد

– تب خفیف

که لازم است والدین و پرستار کودک در صورت بروز هر یک از علایم فوق در کودک بلافاصله با پزشک متخصص تماس حاصل نموده و شرایط را تحت نظر داشته باشند و از انجام درمان های خود سرانه جدا خود داری نمایند.

واکسن آنفولانزا در زنان باردار

واکسن آنفولانزا در حین بارداری می تواند از زنان باردار و جنین در مقابل این بیماری محافظت می کند. اگر باردار هستید و تصمیم به واکسن زدن گرفتید، بهتر است این کار را تا پایان ماه مهر انجام دهید. طبق بررسی های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) و سایر سازمان های بهداشتی و دولتی، واکسن آنفولانزا برای زنان باردار و نوزادان آن ها در تمام مراحل بارداری از جمله سه ماهه اول مفید و موثر است. نه تنها زدن این واکسن در دوران بارداری باعث به خطر افتادن نوزاد شما نمی شود، بلکه به شدت توصیه می شود. در شرایط عادی شما می توانید از اقدامات پیشگیرانه ، مانند شستن دست ها و دوری از افرادی که مریض هستند ، استفاده کنید، اما هنگامی که بحث آنفلونزا در دوران بارداری است، واکسیناسیون بهترین راه برای محافظت از خود است.

آن چه که باید در ارتباط با واکسن آنفولانزا بدانیم؟

آیا واکسن اسپری بینی آنفلونزا در زنان باردار مجاز است؟

استفاده از اسپری بینی برای خانم های باردار توصیه نمی شود زیرا حاوی مقدار کمی ویروس زنده ضعیف است.

بهترین زمان برای واکسن آنفولانزا در زنان باردار

واکسن آنفولانزا با توجه به گفته های سازمان جهانی بهداشت امسال با در نظر گرفتن شرایط فعلی بهترین زمانتزریق این واکسن را تا اواخر مهر اعلام کرده است. تزریق این واکسن بدون در نظر گرفتن این که کدام سه ماهه بارداری هستید علاوه بر این که عوارضی را به دنبال ندارد، بلکه مفید می باشد.

واکسن آنفولانزا در سالمندان

سالمندان یکی دیگر از گروه های ضروری برای تزریق واکسن آنفولانزا هستند. خطر ابتلا به آنفلونزا در سالمندان به مراتب از سایرین بیشتر است. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که بدن افراد بالای 65 سال ممکن است به دوز‌های معمول واکسن آنفلوانزا واکنش مثبتی نشان ندهد، زیرا آن‌ها به اندازه جوانان، واکنش‌های آنتی بادی را بعد از واکسیناسیون تولید نمی‌کنند. افرادی که دارای سطح پایینی از آنتی بادی می‌باشند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به آنفلوانزا باشند. واکسن‌هایی نظیر Fluzone High-Dose و FLUAD به طور خاص برای بیماران بالای 65 سال طراحی شده که با بهبود تولید آنتی بادی‌ها به منظور ارائه پاسخ ایمنی قوی به آنفلوانزا، بهتر از واکسن‌های مرسوم عمل می‌کنند. این واکسن‌ها نیز مانند سایر واکسن‌های مربوط به آنفلوانزا، در بازو تزریق شده و عوارض جانبی مشابهی با آن‌ها دارند، اما برخی از بیماران ممکن است دچار درد، قرمزی و التهاب در اطراف محل تزریق شوند.

آن چه که باید در ارتباط با واکسن آنفولانزا بدانیم؟

چه کسانی باید از تزریق واکسن آنفولانزا خودداری کنند؟

واکسن آنفولانزا همان طور که برای گروه های خاصی ضروریت دارد، برخی از افراد باید از تزریق آن اجتناب کنند که شامل افراد زیر می شود:

افرادی که دچار واکنش آلرژیک شدید نسبت به واکسن آنفولانزا هستند.

افرادی که دچار واکنش های شدید آلرژیک دیگری هستند

افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند و البته این افراد که یک واکنش آلرژیک جدی به تخم مرغ دارند، می توانید واکسن را تحت نظر پزشک دریافت کنید. (تخم مرغ، یک محیط برای رشد ویروس آنفلونزا است که در بیشتر واکسن ها مورد استفاده قرار می گیرد.)

افرادی که به سندرم گیلن باره (نارسایی عصبی _عضلانی حاد) مبتلا هستند.

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش های تشخیصی و ازمایش خون می باشید و به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین بخصوص تست کرونا در شرایط اکنون بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری و انجام آزمایش ها بی دغدغه می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد لذا بهترین انتخاب برای انجام آزمایش های شما بدون حضور در آزمایشگاه و با صرفه جویی در وقت و هزینه ها می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.