اختلالات TPO و تاثیر آن بر بارداری

اختلالات TPO و تاثیر آن بر بارداری

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

اختلالات TPO با غده تیروئید مرتبط است. تیروئید یک غده ای سپری شکل در قسمت جلوی گلو می باشد که هورمون های این غده بسیاری از اعمال بدن را تحت تاثیر قرار می دهند. در دوران بارداری نیاز به هورمون های تیروئید ۴۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش می یابد تا بتواند نیازهای مادر و جنین در حال رشد را تامین نماید. بنابراین برای تامین نیاز به این هورمون ، بدن سعی در تحریک غده تیروئید برای تولید بیشتر هورمون می کند‌. این حالت تا زمانی که تبدیل به یک بیماری خود ایمنی نشود ، طبیعی و یک حالت فیزیولوژیک محسوب می شود.

اختلالات TPO یک بیماری خود ایمنی مرتبط با غده تیروئید می باشد. غده تیروئید با وزن تقریبى ۱۵ گرم به عنوان یکى از مهم ترین غدد درون ریز بدن است که جلو گردن قرار دارد. این غده اگر چه اندازه ای کوچک دارد، اما نقشی کلیدی در تنظیم هورمون هایی مهم که بر سطوح انرژی و سوخت و ساز بدن انسان تاثیرگذار هستند، ایفا می کند. میلیون‌ها نفر دچار مشکلات تیروئیدی هستند اما اکثریت آن‌ها از آن بی‌خبرند. مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشده‌اند می‌توانند به شدت موجب چاقی، بیماری‌های قلبی، اختلال افسردگی، اضطراب، ریزش مو، ناکارایی جنسی، ناباروری و علائم و مشکلات دیگر شوند.

اختلالات TPO در دوران بارداری بسیار شایع می باشد. هورمون های تیروئید تولید شده توسط مادر و کودک نقش مهمی در رشد و نمو نوزاد و تنظیم وضعیت رشد مغز و سیستم عصبی را دارد. اختلالات TPO یک بیماری خود ایمنی می باشد که در آن بدن علیه تیروئید پراکسیداز تولید آنتی بادی می کند. تولید این آنتی بادی باعث آسیب به تیروئید و تغییرات هورمون های تیروئیدی می شود که در نتیجه این تغییرات در دوران بارداری تاثیر آن بر جنین و مادر می باشد. چکاپ زنان باردار از نظر هورمون های تیروئید و TPO بسیار مهم و حیاتی می باشد.

آزمایش چکاپ زنان

اختلالات TPO چیست؟

اختلالات TPO به معنای بروز آنتی بادی بر علیه تیروئید پراکسیداز می باشد. سیستم ایمنی بدن ما همواره در حال آماده باش علیه انواع عوامل بیگانه می باشد. این سیستم عامل های عفونی شناسایی و سعی در از بین بردن آن دارد. سیستم ایمنی بدن یک مجموعه وسیع و پیچیده می باشد که پس از پاکسازی عفونت ، سیستم خود را تعدیل می کند و عوامل و سلول هایی که در اثر عامل عفونی افزایش یافته بودند، کاهش و به حالت نرمال خود برمی گردند. به این صورت بدون آن که به بدن اسیبی وارد شود، عامل های بیگانه از بین می روند ولی گاهی سیستم ایمنی سلول یا عضوی از بدن را به اشتباه یک عامل عفونی و بیگانه شناسایی می کند و با تولید آنتی بادی و یا سلول های ایمنی سعی در از بین بردن سلول ها و یا بافت می کند.

همان طور که در بالا اشاره شد اختلالات TPO در اثر تولید آنتی بادی علیه آنزیم پراکسیداز تیروئیدی می باشد آنزیم پراکسیداز تیروئیدی یک آنزیم می باشد که در غده تیروئید با اتصال ید به تیروزین، به ساخت هورمون های T4 و T3 کمک می کند و نقش کلیدی درترکیب هورمون های تیروئیدی، واکنش های اصلی یددارکردن باقیمانده های تیروزیل در گلیکو پروتئین تیروگلوبین و جفت شدن منویدوتیرونین و دی یدو تریونین جهت تولید هورمون های تیروئیدی را بر عهده دارد. این آنزیم روی بازوی کوتاه کروموزوم 2 واقع شده است اکثر اختلالات سنتز هورمون های تیروئید به علت جهش در ژن TPOمی باشد. از شایع ترین بیماری های تیروئید، مثبت بودن anti-TPO است.

اختلالات TPO می تواند دردسر هایی برای افراد ایجاد کند که از جمله می توان به سقط های مکرر، زایمان زودرس و ناباروری در خانم ها اشاره کرد. میزان زایمان زودرس در زنان مبتلا به خود ایمنی تیروئید تقریباً دو برابر است. آنتی بادی ضد تیروئیدی پراکسیداز ،TPO) ) در تیروئیدیت هاشیموتو (کم کاری تیروئید) ، بیماری گریوز(پرکاری تیروئید)، تیروئیدیت پس از زایمان و تیروئیدیت مزمن بدون درد، یافت می شوند وغلظت این آنزیم افزایش پیدا می کند. وجود آنتی بادی های تیروئید می تواند باعث ناباروری و تاخیر در بارداری شود. خانم هایی که آنتی بادی های تیروئید با غلظت بالا در گردش خون دارند و معمولاً در سنین بالاتر باردار می شوند، با خطر بیشتری برای کاهش حاملگی روبرو می شوند.

اختلالات TPO چیست؟

علت اختلالات TPO

اختلالات TPO به معنای تغییرات سطح آنزیم تیروئید پراکسیداز اتفاق می افتد. یکی از شایع ترین این مشکلات در اثر تولید آنتی بادی علیه TPO می باشد که باعث به وجود آمدن یک بیماری خود ایمنی می شود. البته علل مختلفی در تغییر سطح این آنزیم دخیل باشد که Anti TPO تنها یکی از این عوامل می باشد. تحقیقات نشان داده است که تولید آنتی بادی علیه TPO ممکن است در اثر جهش در ژن به وجود آید. در ادامه به عوامل و علل اختلالات TPO اشاره می کنیم:

-اشعه الکترومغناطیسی

– مواد شیمیایی

– آفت کش ها

– فلزات سنگین مثل فلوراید و جیوه

– استعداد ژنتیکی

– سطح بالای استرس

– کمبود مواد مغذی

– اختلالات خود ایمنی

– عفونت ها

– عدم تعادل سایر هورمون ها مانند استروژن و پرولاکتین بالا

علائم اختلالات TPO در دوران بارداری چیست؟

اختلالات TPO یکی از مشکلات شایع و خطرناک در دوران بارداری می باشد. اگر یک زن باردار به بیماری تیروئید خود ایمنی شناخته شده مبتلا باشد (مانند هاشیموتو تیروئیدیت یا بیماری گریوز) یا اختلال خودایمنی دیگری داشته باشد و مشکوک به درگیری تیروئید باشد ، ممکن است یک یا چند آنتی بادی تیروئید در اوایل بارداری و سپس دوباره در نزدیکی پایان آن درخواست گردد که آزمایش Anti TPO یکی از آن ها می باشد. این آزمایشات برای تعیین اینکه آیا کودک در معرض اختلال عملکرد تیروئید است یا خیر، استفاده می شود. آنتی بادی های تیروئید می توانند از جفت عبور کرده و باعث کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید در نوزاد در حال رشد یا نوزاد تازه متولد شده شوند. علائم این اختلال در زنان باردار شامل موارد زیر می باشد:

  • احساس سرمای شدید
  • افسردگی، خستگی، بی‌حال بودن و ضعیف شدن حافظه
  • کاهش ضربان قلب
  • افزایش وزن ناگهانی (معمولا بین ۳ تا ۶ کیلوگرم)
  • پوست رنگ ‌پریده، خشک و تورم صورت
  • یبوست مزمن
  • درد مفاصل، سفتی عضلات و ضعف عضلانی به خصوص در پایین‌ تنه
  • نازک و شکننده شدن و ریزش موها
  • مشکلات باروری و به هم ریختن دوره‌های قاعدگی در زنان
  • صدای خشن و گرفته
  • بالا رفتن کلسترول در خون

علائم اختلالات TPO در دوران بارداری چیست؟

تاثیرات اختلالات TPO در دوران بارداری

یکی از چکاپ های مهم دوران بارداری ، بررسی اختلالات TPOمی باشد. برای باروری موفق و قبل از حاملگی باید میزان TPO Ab را زیر نظر پزشک مجرب کاهش داد تا ریسک خطر بارداری را پایین آورد. میزان طبیعی آن باید زیر 35 باشد هرچه میزان Ab TPO به میزان طبیعی نزدیک تر باشد، ریسک در بارداری را پایین می آورد. برای باروری موفق و قبل از حاملگی باید میزان TPO Ab را زیر نظر پزشک مجرب کاهش داد تا ریسک خطر بارداری را پایین آورد. میزان طبیعی آن باید زیر 35 باشد هرچه میزان Ab TPO به میزان طبیعی نزدیک تر باشد، ریسک در بارداری را پایین می آورد.

تاثیر اختلالات TPO در دوران بارداری تاثیر بر شنوایی بچه (در طی سه ماهه سوم بارداری) باعث کم شنوایی نقص حرکتی تاثیر بر رشد مغز جنین و بافت عصبی که نتیجه آن تاخیر در یادگیری و پایین بودن آی کیو کودک است. بیش از 80 % موارد سقط، در 12 هفته اول روی میدهد که حداقل 50 % سقط های اولیه، به دلیل ناهنجاری های کروموزومی است. تیتر بالای آنتی بادی. ضد تیروپراکسیداز، با افزایش تعداد سقط ارتباط دارد ولی می توان با روش پیشگیرانه ساده، یعنی تجویز هورمون 4T تعداد موارد سقط را کاهش داد. سطح، TSH با سطح Anti TPO ارتباط دارد به گونه ای که با افزایش این هورمون Anti TPO افزایش می یابد.

در آزمایش Anti TPO چه چیزی مورد بررسی قرار می گیرد؟

اختلالات TPO اتوآنتی بادی های تیروئید آنتی بادی هایی هستند که وقتی سیستم ایمنی بدن به اشتباه اجزای غده تیروئید یا پروتئین های تیروئید را هدف قرار می دهد ، ایجاد می شود که منجر به التهاب مزمن تیروئید (تیروئیدیت) ، آسیب بافتی و یا اختلال در عملکرد تیروئید می شود. آزمایش Anti TPO وجود آنتی بادی های خاص تیروئید را در خون تشخیص داده و اندازه گیری می کند.

تیروئید یک غده کوچک و پروانه ای شکل است که به صورت صاف در برابر لوله تنفس گلو قرار دارد. هورمون های اصلی تولید شده توسط آن ، تیروکسین (T4) و تری یدوتیرونین (T3) ، برای کمک به تنظیم میزان استفاده بدن از انرژی (متابولیسم) بسیار حیاتی هستند. بدن از یک سیستم بازخورد استفاده می کند که در آن هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) تیروئید را تحریک می کند تا در صورت لزوم T4 و T3 تولید کند. این سیستم به حفظ مقدار نسبتاً پایدار هورمون های تیروئید در خون کمک می کند.

وقتی آنتی بادی های تیروئید با این روند تداخل می کنند، می توانند منجر به بیماری های مزمن و اختلالات خود ایمنی مرتبط با کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید مانند بیماری گریوز یا تیروئیدیت هاشیموتو شوند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد غده تیروئید و آزمایش هایی که برای بررسی این غده استفاده می شود و هورمون های ترشحی و تفسیر نتایج آن می توانید به مقاله پانل تیروئیدی مراجعه فرمایید.)

آزمایش Anti TPO

اختلالات TPO، هاشیموتو در دوران بارداری

یکی از اختلالات TPO ، هاشیموتو می باشد. افزایش سطح پادتن‌ های ضد پراکسیداز تیروئید در سرم نشانه وجود این بیماری است. چون آغاز این بیماری نشانه اختصاصی ندارد، اغلب با بیماری‌هایی مانند افسردگی، سایکلوتایمیا، سندرم پیش از قاعدگی، کوفتگی مزمن (CFS)، فیبرومیالژیا و گاه اختلال اضطرابی(ED) اشتباه می‌شود. تا امروز هیچ علت قطعی برای ابتلا به این بیماری معرفی نشده است،

بعضی از متخصصان عامل آن را نوعی ویروس یا باکتری‌ها می‌ دانند. تمام بیماری‌های تیروئید از جمله پرکاری و کم‌ ‌کاری آن در صورت تشخیص داده نشدن و درمان نکردن، ممکن است است سلامت ما را به خطر بیندازند و عوارض جبران‌ ناپذیری در ما به وجود بیاورند. کم‌ کاری تیروئید هاشیموتو هم از همین دسته است که عوارض آن در صورت درمان نشدن ممکن است به مرگ ختم شوند.

آزمایش اختلالات TPO در دوران بارداری

یکی از آزمایشات مهم دوران باردرای آزمایش اختلالات TPO می باشد. دوران باردراری یک مرحله بسیار حساس با تغییرات شدید می باشد انجام چکاپ و آزمایشات مختلف در پیشگیری بروز علائم بسیار حائز اهمیت می باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایشات بارداری که از سلامت مادر و جنین خبر می دهند مراجعه فرمایید) آزمایش Anti TPO ممکن است هنگامی انجام شود که فردی دارای TSH غیر طبیعی و یا نتایج آزمایش T4 آزاد یا علائم و نشانه های سطح پایین یا زیاد هورمون های تیروئید یا وجود گواتر باشد ، به خصوص اگر علت آن بیماری خود ایمنی باشد.

نتایج آزمایشات منفی به این معنی است که آنتی بادی های تیروئید در زمان آزمایش در خون وجود ندارد و ممکن است نشان دهد که علائم به علتی غیر از موارد خود ایمن است. با این حال ، درصد مشخصی از افراد مبتلا به بیماری تیروئید خود ایمنی فاقد آنتی بادی هستند. اگر شک شود که ممکن است آنتی بادی ها به مرور زمان ایجاد شوند ، همانطور که ممکن است در برخی از اختلالات خود ایمنی اتفاق بیفتد ، آزمایش Anti TPO مجدد ممکن است در تاریخ بعدی انجام شود.

آزمایش در منزل

این روز ها با گسترش روز افزون ویروس کرونا انجام قرنطینه ها نیز به تبع در حال افزایش است. به طوری که همه ما می دانیم حضور در مراکز پر ازدحام و سر بسته احتمال انتقال کووید ۱۹ چندین برابر بیشتر می شود. بنابراین بسیاری از افراد برای حضور نداشتن و ترس از ابتلا در آزمایشگاه یا مسیر رفت و آمد از انجام آزمایش منصرف شوند. ولی یک راه بسیار کاربردی انجام تست کرونا در منزل می باشد. به این صورت که اگر شما یا سایر اعضای خانوادتان قصد انجام این تست را دارد می توانید بدون نیاز به حصور در آزمایشگاه برای پذیرش و طی کردن صف های طولانی پذیرش ، با انجام چند کلیک ساده تست کرونا و روش مد نظر انجام آن را بر اساس نیازتان در صفحه اصلی آنی آزما را انجام دهید.

همچنین توجه داشته باشید که انجام تست کرونا با نمونه گیری در منزل به آسانی امکان پذیر می باشد. همچنین شما با انجام این روش می توانید در بسیاری از هزینه های حمل و نقل و هزینه های زمان خود صرفه جویی کنید. در اخر سیستم جوابدهی آزمایش کرونا نیز به صورت آنلاین می باشد. بنابراین در تمام طول آزمایش نیازی به مراجعه و حضور در آزمایشگاه یا مرکز درمانی دیگر نیستید. در واقع با این روش علاوه بر آن که می توانید آزمایش کرونا خود را بی دردسر و در سریع ترین حالت ممکن انجام دهید، همچنین جان خود و سایر خانوادتان از ابتلا به کووید ۱۹ نجات دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.