آزمایشاتی که باید در سه ماهه سوم بارداری انجام شود

آزمایش بارداری در سه ماهه سوم (28 هفتگی تا زمان زایمان)

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

همزمان که نوزاد در رحم مادر بزرگتر می شود، باید از طریق انجام آزمایشاتی از سلامت او اطمینان پیدا کرد. نوزاد به شدت تحت تاثیر شرایط تغذیه ای و سلامت مادر قرار دارد و تنها راه اطمینان از سلامت او، تست هایی است که در وقت معین انجام می شوند. براساس دوران بارداری، تست هایی هستند که در سه ماهه سوم انجام می شوند. البته این آزمایشات با اهداف مختلف انجام می شود و برخی از آن ها تنها برای گروهی از مادران ضرورت دارد. این موضوع بنا به تشخیص متخصص خواهد بود. آنچه که به شما توصیه می کنیم این است که حتما طبق دستور پزشک عمل کرده و در انجام این آزمایشات سهل انگاری نکنید. به شما پیشنهاد می کنیم که تنها چند دقیقه وقت برای مطالعه این مقاله صرف کنید. قطعا اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

آزمایش بارداری در سه ماهه سوم آخرین مرحله از سری تست های بارداری می باشد. تست های آزمایشگاهی مورد استفاده در طی این هفته ها در درجه اول به سمت آماده سازی برای تولد نوزاد سالم انجام می شود. در ادامه این مطلب تست هایی که در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم انجام می شود، به صورت خلاصه توضیح داده می شود. برخی از این آزمایشات ممکن است در اوایل بارداری شما انجام شده باشد اما ممکن است در این سه ماهه تکرار شود. برخی از آزمایش ها ممکن است برای برخی از مادران که شرایط خاصی دارند درخواست داده شود و برخی تست ها نیز برای تمام مادران باردار درخواست می گردد.

آزمایش بارداری در سه ماهه سوم (28 هفتگی تا زمان زایمان)

تست های موجود در پانل آزمایش بارداری در سه ماهه سوم

تست های موجود در پانل آزمایش بارداری در سه ماهه سوم عبارتند از:

غربالگری ادرار در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم برای بررسی پروتئین و یا گلوکز

در هر مراجعه قبل از زایمان و در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم ، دوم و اول، ممکن است از مادر باردار خواسته شود نمونه ادرار تهیه کند ، تا برای غربالگری وجود گلوکز (قند) و یا پروتئین ادرار آزمایش می شود. اگرچه مقادیر اندکی از گلوکز و پروتئین به طور معمول در ادرار وجود دارد ، اما مقادیر زیاد می تواند یک مشکل را نشان دهد و ممکن است نیاز به آزمایش بیشتر داشته باشد.

آزمایش بارداری در سه ماهه سوم (28 هفتگی تا زمان زایمان)

پروتئین

سطح بالای پروتئین در ادرار علامت هشدار دهنده ای است. این امر ممکن است نشان دهنده آسیب کلیه یا بیماری باشد یا ممکن است به دلیل عواملی مثل عفونت ، دارو یا فشارهای روحی یا جسمی به صورت موقت بالا رفته باشد. نمونه هایی از آزمایش های اضافی که در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم ممکن است برای تعیین علت این موضوع انجام شود شامل آزمایش 24 ساعته پروتئین ادرار ، آزمایش کامل ادرار یا کشت ادرار (برای شناسایی هر گونه باکتری یا مخمر موجود) باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش ادرار و کاربرد های بالینی آن می توانید به مقاله آزمایش ادرار مراجعه فرمایید.)

نگرانی ویژه در طول سه ماهه دوم و سوم مربوط به پره اکلامپسی (گاهی اوقات به توکسمی یا فشار خون ناشی از بارداری گفته می شود) مربوط می شود که اختلالی است که با فشار خون بالا و مقادیر زیادی پروتئین در ادرار وجود دارد که تقریباً در 8٪ از کل حاملگی ها رخ می دهد. علائم آن شامل تورم ، افزایش ناگهانی وزن ، سردرد و تغییر دید است. عوامل خطر شامل حاملگی اول ، بارداری با بیش از یک کودک ، سن (نوجوانان و زنان بالای 40 سال) و ابتلا به دیابت ، فشار خون بالا یا بیماری کلیه است. این امر می تواند در کاهش هوا و تغذیه از طریق جفت به نوزاد موثر باشد و باعث وزن کم هنگام تولد یا عوارض دیگری شود. با بررسی معمول فشار خون و سطح پروتئین ادرار ، مشکلات موجود در مادر و نوزاد به دلیل پره اکلامپسی قابل کنترل است.

گلوکز

سطح بالای گلوکز ادرار ممکن است نشانه دیابت تشخیص داده نشده باشد که در حال حاضر در مادر وجود دارد و یا دیابت بارداری باشد که نوعی از دیابت است که می تواند در دوران بارداری ایجاد شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش قند خون و دیابت می توانید به مقاله انواع آزمایش قند خون مراجعه فرمایید.) آزمایش ادرار مثبت برای گلوکز در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم معمولاً با آزمایش تأیید کننده قند خون انجام می شود، که به طور معمول برای غربالگری دیابت حاملگی در سه ماهه دوم (بین 24 تا 28 هفته بارداری) نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

آزمایش کشت ادرار در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم برای تشخیص باکتری ها در ادرار (ممکن است تکرار شود)

زنان باردار باید از نظر وجود باکتریوری بدون علامت در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم با استفاده از کشت ادرار در 12 تا 16 هفتگی از بارداری یا در اولین ملاقات قبل از زایمان ، غربالگری شوند. باکتریوری بدون علامت در دوران بارداری وقتی مقدار قابل توجهی از باکتری ها توسط کشت ادرار یافت می شوند ، تشخیص داده می شود ، اما مادر باردار هیچ علامتی در ارتباط با عفونت مجاری ادراری مانند درد یا فوریت ادرار کردن را تجربه نمی کند. این وضعیت در تقریباً 2٪ -10٪ از زنان باردار در رخ می دهد و می تواند منجر به عفونت جدی تر کلیه شود و همچنین خطر زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد را افزایش می دهد. درمان با آنتی بیوتیک های مناسب توصیه می شود.

آزمایش بارداری در سه ماهه سوم (28 هفتگی تا زمان زایمان)

غربالگری استرپ گروه B در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم

استرپتوکوک گروه B (GBS) باکتری هایی هستند که به عنوان بخشی از فلور طبیعی در واژن و دستگاه گوارش در حدود 25٪ از خانم ها وجود دارند. این باکتری ها با استرپتوکوک های گروه A متفاوت است که بیشتر باعث عفونت گلو می شوند.

خود GBS معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند، مگر در مواردی که هنگام زایمان در واژن وجود داشته باشد. در این حالت ، این باکتری ها می تواند گسترش یابد تا رحم ، مایع آمنیوتیک ، مجاری ادراری و هر نوع برش در سزارین آلوده شود. هنگام زایمان ، هنگامی که کودک از کانال زایمان عبور می کند ، می توان باکتری ها را استنشاق یا مصرف کند.

نوزادان آلوده ممکن است ظرف 6 ساعت از تولد یا در اواخر 2 ماهگی علائم را نشان دهند. در صورت عدم درمان ، کودک ممکن است به سپتیک مبتلا شود ، دچار ذات الریه شود ، دچار کاهش شنوایی یا بینایی شود یا درجات مختلفی از ناتوانی جسمی و یادگیری ایجاد شود.

برای ارزیابی بهتر خطر یک زن باردار که نوزاد خود را هنگام زایمان آلوده می کند ، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) توصیه می کنند که تمام خانم های باردار در هفته 35 تا 37 بارداری از نظر GBS بررسی شوند. نمونه هایی از نواحی واژن و رکتال مادر جمع آوری می شود و در طی 24 تا 48 ساعت آزمایشگاه می تواند تعیین شود که آیا باکتری های گروه B وجود دارد یا خیر. اگر باکتری وجود داشته باشد یا اگر مادر قبل از اتمام آزمایش بارداری در سه ماهه سوم به زایمان برود ، توصیه می شود در طی زایمان آنتی بیوتیک ها را به صورت داخل وریدی دریافت کند.

GBS ممکن است در واژن خانم ها در تمام دوران بارداری وجود داشته باشد. بنابراین ، آزمایش بارداری در سه ماهه سوم برای GBS در اوایل بارداری ، در تعیین عدم حضور در زمان زایمان مفید نیست یا ممکن است خطر آن را در هنگام زایمان افزایش دهد. فقط آزمایش در اواخر بارداری ، بین 35 تا 37 هفته ، مفید است. به همین ترتیب ، اثبات نشده است که درمان با آنتی بیوتیک های خوراکی قبل از زایمان در جلوگیری از عفونت های GBS در نوزاد مؤثر باشد.

شمارش کامل سلول های خونی (ممکن است تکرار شده باشد)

شمارش کامل سلول های خونی (CBC) در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم آزمایشی است که سلول های گردشی در خون را ارزیابی می کند. خون شامل سه نوع سلول معلق در مایعی به نام پلاسما است: گلبول های قرمز (RBCs) ، گلبول های سفید (WBCs) و پلاکت ها (PLT). برای شناسایی و جلوگیری از بروز مشکلات ، ممکن است قبل از بارداری ، در صورت امکان ، در ابتدای بارداری و یک یا چند بار در دوران بارداری انجام شود. نتایج اولیه را می توان با مقادیر بعدی مقایسه کرد تا به دنبال تغییراتی باشند که می تواند یک مشکل پزشکی را نشان دهد.

گلبول های قرمز حاوی هموگلوبین است. این ماده به اکسیژن موجود در ریه های شما متصل می شود ، آن را در بدن منتقل می کند و آن را به سلول ها و بافت ها رها می کند. در دوران بارداری ، هموگلوبین یک زن باید اکسیژن کافی را برای تأمین نیازهای او و جنین خود منتقل کند. اگر خون مادر از نظر گلبول های قرمز و یا هموگلوبین کافی نیست ، گفته می شود که کم خونی دارد.

بسیاری از زنان باردار نوعی کم خونی را تجربه می کنند. در حالی که کم خونی خفیف می تواند به شما احساس خستگی و ضعف بدهد، کم خونی شدید در یک زن باردار می تواند باعث شود که جنین اکسیژن بسیار کمی برای حمایت از رشد طبیعی دریافت کند.همه خانم ها هنگام زایمان مقدار کمی خون از دست می دهند. اگرچه این مسئله معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند ، حتی مقدار کمی از دست دادن خون می تواند برای خانم های دارای کم خونی مضر باشد. یک پزشک متخصص ممکن است بخواهد سطح هموگلوبین موجود در خون یک زن باردار را قبل از زایمان و از طریق آزمایش بارداری در سه ماهه سوم بداند تا تأثیر احتمالی از دست دادن خون را ارزیابی کند.

گلبول های سفید به محافظت بدن در برابر عفونت ها و همچنین عملکردهای ایمنی دیگر کمک می کند. ارزیابی WBCها در دوران بارداری و در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم می تواند به تشخیص عفونت ها کمک کند تا قبل از ایجاد مشکلات سلامتی قابل توجه در مادر یا کودک ، درمان و رفع شود.

پلاکت ها قطعات سلول خاصی در خون هستند که به تشکیل لخته برای جلوگیری از خونریزی کمک می کنند. زنانی که پلاکت کم دارند ، یا پلاکت هایی دارند که به درستی برای تشکیل لخته عمل نمی کنند ، در هنگام زایمان در معرض خطر خونریزی خطرناک هستند. آزمایش های اضافی ممکن است برای تعیین گزینه های درمانی در صورت شناسایی مشکل پلاکت مورد نیاز باشد.

آزمایش بارداری در سه ماهه سوم (28 هفتگی تا زمان زایمان)

بررسی عملکرد غده تیروئید در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم

عملکرد غده تیروئید در دوران بارداری به علت تاثیر دو هورمون: گونادوتروپین کوریونی انسانی(hCG) که همان هورمونی است که برای تست بارداری اندازه‌ گیری می ‌شود و هورمون استروژن (هورمون زنانه) تغییر می کند. منظور از تغییر این است که بایستی در دوران بارداری عملکرد غده تیروئید در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم به دقت انجام شود و متناسب با هفته بارداری تفسیر گردد.

پرکاری تیروئید لزوماً منجر به ناباروری در زنان نمی شود. اما اگر زنی با پرکاری تیروئید باردار شود و درمان نکند، احتمال سقط جنین، عقب ماندگی ذهنی، زایمان زودرس، اختلالات مادرزادی و فشار خون در دوران بارداری در او افزایش پیدا می کند.

کم کاری تیروئید هنگامی ایجاد می‌شود که غده تیروئید نتواند به اندازه نیاز بدن، هورمون تولید کند. علائم دیده شده در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید شامل :خستگی ، خواب آلودگی ، فراموشکاری ، مشکلات یادگیری، ناخن و موی خشک و شکننده ، پوست خشک و خارش دار ، صورت پف آلود و ورم پلک ها ، کاهش ضربان قلب ، افزایش وزن ، افسردگی، بزرگ شدن غده تیروئید یا گواتر ، گرفته شدن صدا، ضعف و درد عضلانی، بی‌حس شدن دستها، حساسیت زیاد به سرما، یبوست و.. می باشد.کم کاری تیروئید در بارداری (اگر درمان نشود) باعث بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید و اختلال در رشد مغز و دستگاه عصبی در جنین می شود.

آزمایش بارداری در سه ماهه سوم (28 هفتگی تا زمان زایمان)

انجام آمنیوسنتز در صورت خطر زایمان زودرس

آمنیوسنتز ممکن است بعد از 32 هفته حاملگی انجام شود تا به ارزیابی میزان پیشرفت ریه در نوزادان در معرض خطر زایمان زودرس بپردازد. برای انجام آمنیوسنتز در آزمایش بارداری در سه ماهه سوم، سوزنی از طریق دیواره های شکم و رحم و داخل کیسه ی نازک دیواره ای از مایعی که جنین در حال رشد را احاطه کرده است ، وارد می شود. مقدار کمی از مایع آمنیوتیک خارج می شود. این مایع حاوی AFP است که توسط نوزاد و سلول های جنین تولید می شود.

سلولهای جنین را می توان از نظر ناهنجاری های کروموزومی یا ژنتیکی آزمایش کرد. تجزیه و تحلیل ژنی ممکن است بر اساس سابقه خانوادگی (به عنوان مثال کودک دیگری که با نقص یا هموگلوبینوپاتی متولد شده است) یا بر اساس نتایج آزمایش غربالگری انجام شده بر روی والدین انجام شود (مانند فیبروز کیستیک). تقریباً دو هفته برای تکمیل آزمایش لازم است.

با آمنیوسنتز ریسک کمی وجود دارد که ممکن است سوزن وارد شده در کیسه آمنیوتیک کودک را سوراخ کند ، باعث شود مقدار کمی از مایعات آمنیوتیک نشت کند، باعث عفونت شود و در موارد نادر باعث سقط جنین شود.

اگر شما نیز تمایل دارید آزمایش بارداری در سه ماهه سوم را در منزل خود و بدون مراجعه حضوری و در معرض آلودگی قرار گرفتن انجام دهید، می توانید به سایت آنی آزما مراجعه کرده و پس از پر کردن فرم پذیرش، نسبت به انجام آزمایش در منزل با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی اقدام خواهد شد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.