بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی لازم برای آن

بیماری اوریون در کودکان

اوریون باعث تورم و التهاب یک یا هر دو غدد پاروتید (پاروتیت) می شود. عوارض جدی ‌تر اوریون مانند مننژیت، آنسفالیت و اورکیت می ‌تواند در غیاب پاروتیت رخ دهد که به طور بالقوه تشخیص دقیق بیماری را به تاخیر می ‌اندازد. بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی معمولاً بر اساس ویژگی های بالینی مشخص پاروتیت و پرودروم به تنهایی انجام می شود. تشخیص آزمایشگاهی بر اساس تایید سرولوژیکی یا بزاقی، تشخیص اسید نوکلئیک ویروسی یا جداسازی ویروس از مایعات بدن است.

این بیماری دارای درمان بوده و می توان تا حد زیادی با واکسیناسیون گسترده از این بیماری پیشگیری کرد. واکسن اوریون تقریباً به طور جهانی در کشورهای توسعه یافته به عنوان بخشی از برنامه واکسیناسیون کشور استفاده می شود. شیوع های پراکنده در جمعیت های واکسینه شده، رخ داده است که منجر به پیشنهاداتی مبنی بر اینکه اثربخشی واکسن ممکن است به اندازه تصور اولیه نباشد و برای بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی آن تغییراتی ایجاد شود. این بیماری توسط 3 دوز، زده می شود.

بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی

آیا بیماری اوریون خطرناک است؟ این سوال ممکن که ذهن شما را درگیر کرده باشد. اوریون یک بیماری عفونی سیستمیک حاد است که توسط یک RNA پارامیکسوویروس ایجاد می شود. این بیماری توسط قطرات تنفسی منتشر شده  قبل از ظهور واکسن اوریون، معمولاً کودکان مدرسه ‌ای را تحت تأثیر قرار می ‌داد. بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی لازم باید برای کودکان در نظر گرفته شده و آنها را مورد بررسی قرار داد. به طور کلی، اوریون باعث تورم غدد پاروتید می شود. درگیری سایر غدد بزاقی، مننژها، غدد جنسی و پانکراس نیز شایع است.

آزمایش های مربوط به اوریون

بیماری اوریون عفونتی است که توسط ویروس هایی ایجاد می شود. انواع مختلفی برای آزمایش اوریون وجود دارد. این تست ها می توانند عفونتی را که شما یا فرزندتان اکنون یا اخیراً داشته اید را تشخیص دهید. همچنین می تواند نشان دهد که آیا از اوریون مصون هستید یا خیر. شما می توانید به خاطر واکسیناسیون یا به علت ابتلا قبلی به بیماری، از آن مصون باشید. بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی آن برای افرادی که به این بیماری مبتلا شدند، پیشنهاد می شود. اوریون مسری بوده به این معنی که به راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می کنند. اوریون علائمی مانند آنفولانزا داشته که همراه با تورم دردناک غدد بزاقی ایجاد شده؛ آنها باعث پف کردن گونه ها و فک شما می شوند.

 بیماری اوریون
تورم غدد در ناحیه گردن در اثر اوریون

بیماری اوریون

مدت زمان لازم برای بهبود یافتن از بیماری اوریون

اکثر افراد مبتلا به عفونت اوریون در حدود دو هفته یا کمتر حالشان بهتر می شود، اما گاهی اوقات این عفونت ها باعث عوارض جدی مانند آنسفالیت (تورم مغز)  شده و مشکلات جدی را در دوران بارداری ایجاد می کنند. در کشورهای پیشرفته بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی انجام می شود، با این حال باید سایر کشورها نیز تلاش کنند تا از گسترش این بیماری جلوگیری کنند. همچنین برخی از افرادی که واکسینه شده اند همچنان در طول شیوع بیماری اوریون داشته باشند، اما معمولاً علائم خفیفی خواهند داشت. در جواب به سوال آیا بیماری اوریون واگیر دارد یا خیر؛ باید گفت بله و باید برای مبتلا نشدن، پروتکل های بهداشتی را انجام داد.

آزمایش های اوریون برای چه مواردی استفاده می شوند؟

  • آزمایش آنتی بادی IgM:

    آنتی بادی های IgM پروتئین هایی هستند که سیستم ایمنی بدن شما زمانی که ویروس اوریون در بدن شما وجود دارد، می سازد. این آزمایش آنتی بادی های IgM را در نمونه خون شما جستجو می کنند. بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی بدین شکل انجام می شود.

  • آزمایشات مولکولی:

    این آزمایش‌ ها یاوریون را در نمونه ‌ای از خون، مایع بینی، گلو یا ادرار شما بررسی می‌ کنند. آزمایش PCR یک نوع معمول آزمایش مولکولی است و برای اوریون انجام می شود.

  • این آزمایش کمک می کند تا ببینید آیا در برابر اوریون مصون هستید یا خیر. اگر در گذشته واکسن اوریون زده اید یا به این ویروس ها مبتلا شده اید، بدن شما آنتی بادی های IgG می سازد تا پایان عمر از شما در برابر عفونت های بعدی محافظت کند. آزمایش آنتی بادی IgG وجود این آنتی بادی ها را در خون شما بررسی می کند.
بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی
آشنایی با انواع علائم های تشدید کننده اوریون

بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی

آیا به آزمایش اوریون نیاز دارم؟

در صورت موارد زیر شامل حالتان می شود، بهتر است که آزمایش های اوریون را انجام دهید:

  1. باردار هستید یا قصد بارداری دارید
  2. می خواهید در مدرسه ای شرکت کنید یا شغلی را شروع کنید که به اثبات مصونیت نیاز دارد
  3. جزء کارکنان مراقبت های بهداشتی هستید
  4. اگر شما یا فرزندتان اوریون را داشته باشید، ممکن است پزشک شما آزمایش اوریون را تجویز می کند.
بررسی اوریون توسط پزشک متخصص
نوشتن آزمایش های مربوطه برای اوریون

بررسی اوریون توسط پزشک متخصص

آشنایی با علائم بیماری اوریون

بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی لازم برای آن را در اسرع وقت انجام دهید. در زیر با علائم بیماری بیشتر آشنا می شوید.

  • فک متورم و دردناک و گونه های پف کرده
  • سردرد
  • گوش درد
  • تب
  • دردهای عضلانی
  • از دست دادن اشتها
  • بلع دردناک
ایجاد تورم در لپ های صورت
علائم حاد و مشکلات بیماری اوریون

ایجاد تورم در لپ های صورت

آیا خطراتی برای آزمایش اوریون وجود دارد؟

خطر بسیار کمی برای آزمایش اوریون وجود دارد. با این حال در آزمایش خون امکان تجربه درد خفیف یا کبودی در محل سوزن زده شده وجود دارد، اما بیشتر علائم به سرعت از بین می روند. آزمایش سواب ممکن که باعث ایجاد احساس خفگی یا حتی غلغلک در هنگام کشیدن از گلو یا بینی شود. همچنین آسپیراسیون یا شستشوی بینی تجربه و احساس ناراحتی ایجاد می کند، اما این اثرات موقتی هستند.

درباره بیماری اوریون و آزمایش تشخیصی در صورتی که جواب آزمایش منفی شد، بدین معنی که هیچ نشانه ای از اوریون در نمونه شما یافت نشد. این معمولاً یعنی شما در حال حاضر اوریون ندارید. اگر‌در آزمایش آنتی بادی، نتیجه منفی داشتید، یعنی شما در برابر اوریون مصون نیستید.‌اگر در مورد نتایج آزمایش سؤالی دارید با مسئول آزمایشگاه خود صحبت کنید.

اگر شما یا فرزندتان به عفونت اوریون مبتلا هستید، باید چند روز در خانه بمانید تا بهبود پیدا کنید و مطمئن شوید که بیماری را گسترش نمی دهید. مسئول آزمایشگاه به شما اطلاع می ‌دهد که چه زمانی برای بازگشت به فعالیت ‌های روزمره خود آماده هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.